تبیان، دستیار زندگی
رژیم صهیونیستی دستور تدریس سخنرانی های سیدحسن نصرالله،دبیرکل حزب الله لبنان در دانشگاه های بزرگ و معتبر این رژیم را داده است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : قبس زعفرانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تدریس سخنرانی‌های «نصرالله» در دانشگاه‌های اسرائیل

رژیم صهیونیستی دستور تدریس سخنرانی‌های سیدحسن‌‌نصرالله،دبیرکل حزب الله لبنان در دانشگاه‌های بزرگ و معتبر این رژیم را داده است.

قبس زعفرانی –بخش سیاست تبیان
تدریس سخنرانی‌های «نصرالله» در دانشگاه‌های اسرائیل

در دانشکده «فن بیان» یکی از دانشکده‌های وابسته به دانشگاه «تل‌آویو» در سرزمین‌های اشغالی، مسئولان دانشگاه به دستور مقامات مافوق رژیم صهیونیستی به تازگی واحد درسی جدیدی به نام «فن بیان مقابل مردم» را به واحدهای درسی این رشته اضافه کرده‌اند که دانشجویان این رشته ملزم به گذراندن آن هستند.

واحد درسی «فن بیان مقابل مردم» در واقع همه سخنرانی‌های «سید حسن نصرالله»،‌ دبیرکل حزب الله درباره رژیم صهیونیستی را دربر می‌گیرد و به عنوان منبع و مرجع این واحد اجباری اعلام شده تا به واسطه آن دانشجویان با «فن خطابه و بلاغت در بیان» آشنا شوند.

این اقدام دانشگاه تل‌آویو بازتاب و تاثیر سخنرانی‌های دبیرکل حزب الله لبنان را نه تنها در میان افکار عمومی جامعه صهیونیستی،‌ بلکه روی مقامات مسئول این رژیم به ویژه در سطوح امنیتی و سیاسی به اثبات می‌رساند.

در این خصوص یکی از اساتید دانشکده فن بیان دانشگاه تل‌آویو درباره سخنرانی‌های دبیرکل حزب الله لبنان چنین می‌گوید: «نصرالله اولین رهبر عربی است که اسرائیل را به هدف‌گیری رآکتورهای هسته‌ایش در دیمونا تهدید کرده است».

در این راستا، دکتر «ینیو لیویتان»،‌ پژوهشگر و کارشناس جنگ روانی تصریح می‌کند: «مهمترین موضوع مطرح در مقوله تبلیغات و جنگ‌، ملزم شدن طرف‌های درگیر یا یکی از طرف‌های درگیر در جنگ به دفاع از شهروندان خود در برابر تبلیغات طرف مقابل است».

این کارشناس اسرائیلی جنگ روانی می‌افزاید: «در آینده مورخانی که به صورت سیستماتیک و تجربی روی جنگ روانی و تبلیغاتی حزب الله و اسرائیل تحقیق می‌کنند، بیش از پیش روی اشتباه رسانه‌های اسرائیلی به ویژه شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل به خاطر دادن تریبون به دست دبیرکل حزب الله تمرکز و تحقیق خواهند کرد».

جامعه یهودیان اسرائیل همواره به آنچه سید حسن نصرالله ابراز می‌دارد، اعتماد و اعتقاد بیشتری نشان می‌دهد تا مواضعی كه مسئولان این رژیم مطرح می‌كنند.

بنابر تاکید این پژوهشگر اسرائیلی در حوزه جنگ‌های روانی پخش مستقیم سخنرانی‌های سید حسن نصرالله طی جنگ دوم لبنان در تابستان سال 2006 میلادی حامل پیام‌های بسیار خطرناکی بود، چون این سخنرانی‌ها بدون حذف بخش‌هایی از تصریحات دبیرکل حزب الله که با استفاده از آنها،‌ افکار عمومی جامعه اسرائیلی را به وحشت می‌انداخت، پخش می‌شدند.

با این حال دکتر ینیو لیویتان بر این باور است، مهمترین دلیل پخش مستقیم و بدون کنترل و نظارت یا سانسور سخنرانی‌های سید حسن نصرالله از رسانه‌های اسرائیلی، تکیه دبیرکل حزب الله لبنان بر راهبرد راستگویی و بیان حقیقت است.

به گفته دکتر لیویتان این راهبرد جدیدی نیست، بلکه از جنگ جهانی دوم در دنیای جنگ‌ها و نظامی‌گری وجود داشته و مطرح بوده و آمریکایی‌ها و متفقین از آن در جنگشان علیه ژاپنی‌ها استفاده کردند که همواره بر بیان حقیقت و نقل واقعیت تاکید و اصرار داشتند، این بیننده و یا شنونده است که باید تشخیص دهد، کدام خبر دروغ و کدام حقیقت است و بر اساس آن تصمیم‌گیری کند.

این پژوهشگر اسرائیلی می‌افزاید: آمریکایی‌ها و متفقین راهبرد بیان حقایق و انتقال واقعیت‌ها را پیش گرفتند، لذا هرچه جنگ به پایان خود نزدیک می‌شد، ژاپنی‌ها بیش از پیش درمی‌یافتند که اخباری که از دشمن به آنها می‌رسد، عین واقعیت است و این لطمه روحی و روانی بزرگی به آنها وارد کرد.

در چارچوب تحلیل دکتر لیویتان وی اذعان می‌کند که طی جنگ دوم لبنان سید حسن نصرالله، پیروز میدان در جنگ روانی و رسانه‌ای بود و تیر خلاصی که کار اسرائیل را در این جنگ یکسره کرد، سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان درباره حمله به ناو اسرائیلی بود که حوالی سواحل بیروت و در آب‌های منطقه‌ای لبنان لنگر انداخته بود.

این کارشناس اسرائیلی تاکید می‌کند، آنچه تاثیر این حمله و بازتاب آن را در میان افکار عمومی جامعه اسرائیل دو چندان کرد، سخنرانی سید حسن نصرالله درباره این حمله بود که به صورت مستقیم و زنده از شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل پخش می‌شد و دست مسئولان برای مقابله با این شرایط کاملا بسته بود.

به این ترتیب، پیام مورد نظر دبیرکل حزب الله به جامعه یهودیان اسرائیل رسید و آنها دریافتند، دشمن دیرینه آنها در گفته‌هایش کاملا صادق است و این موجب بالا رفتن و افزایش چشمگیر اعتبار حزب الله و نصرالله در افکار عمومی شد،‌ به ویژه تصاویری که هم زمان با سخنرانی دبیرکل حزب الله پخش شد، صراحتا نشان می‌داد، حزب الله موفق به هدف‌گیری دقیق ناو اسرائیلی و از پای درآوردن 6 نظامی اسرائیلی درحال خدمت در این ناو شده است.

البته دکتر لیویتان تاکید می‌کند که حتی پیش از آغاز جنگ دوم لبنان این باور در جامعه یهودیان اسرائیل وجود داشت که سید حسن نصرالله تنها و تنها حقیقت و واقعیت را می‌گوید.

به گفته این پژوهشگر اسرائیلی آنچه موجب تقویت و رسوخ بیش از پیش این باور در جان و روح و عقل یهودیان اسرائیل شد، تصریحات دروغین و غیر مسئولانه رهبران اسرائیل طی روزهای جنگ بود.

یكی از رهبران معروف رژیم صهیونیستی در مورد سید حسن نصرالله دارد و موفقیت و پیروزی ایشان و حزب الله در عملیات روانی چنین می‌گوید: «نصرالله یک مدرسه كاملی از عملیات روانی است». دیگر مقامات صهیونیستی نیز در پایان جنگ 33 روزه اعتراف كردند كه قدرت فرماندهی، ذکاوت و تدبیر سید حسن نصرالله از وی شخصیتی قابل احترام ساخته است.

این اعترافات رژیم صهیونیستی بارها تكرار شده است. جامعه یهودیان اسرائیل همواره به آنچه سید حسن نصرالله ابراز می‌دارد، اعتماد و اعتقاد بیشتری نشان می‌دهد تا مواضعی كه مسئولان این رژیم مطرح می‌كنند. به همین دلیل، سال‌ها بعد از جنگ تا به امروز هرگاه سخنرانی سید حسن نصرالله از شبكه «المنار» لبنان پخش می‌شود، یهودیان اسرائیل و شبكه‌های تلویزیونی رژیم صهیونیستی، این سخنرانی‌ها را با دقت دنبال کرده و مفاد آنها را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.

نکته حائز اهمیت در مقوله راستگویی و بیان حقایق از سوی دبیرکل حزب الله محدود نبودن این راهبرد به برهه زمانی خاص مثلا جنگ 33 روزه و استمرار آن تا به امروز است و همین مسئولان رژیم صهیونیستی را به تدریس سخنرانی‌های وی در دانشگاه‌های این رژیم واداشته است.