تبیان، دستیار زندگی
طی 2 روز آینده با استفاده از ابزار رصدی مناسب می توان لکه خورشیدی AR2665 را مشاهده کرد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهرا منسومی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رصد لکه های خورشیدی تا ٢ روز آینده

طی 2 روز آینده با استفاده از ابزار رصدی مناسب می توان لکه خورشیدی AR2665 را مشاهده کرد.

زهرا منسومی - بخش دانش و زندگی تبیان
لکه خورشیدی ar2665

خسرو جعفری زاده، مدیر انجمن نجوم اهواز از امکان مشاهده لکه خورشیدی AR2665 تا طی ٢ روز آینده با استفاده از ابزار رصدی مناسب خبر داد. (نقل از خبرگزاری مهر)

لکه خورشیدی AR2665 یک لکه بزرگ خورشیدی محسوب می شود.

نگاه کردن به لکه های خورشیدی بدون استفاده از ابزار رصدی مناسب بسیار خطرناک است و باعث ایجاد صدمات طولانی مدت و ماندگار در چشم می شود. حتی ممکن است منجر به از دست رفتن بینایی شود. برای مشاهده این لکه خورشیدی حتما لازم است از فیلترهای رصدی مناسب مانند مایلار یا ND استفاده کرد.

سال ها پیش اروپاییان خورشید را یک کره درخشان یک دست تصور می کردند اما گالیله وجود لکه های متعدد را در سطح خورشید گزارش کرد.

تعداد لکه هایی که در هر سال در سطح خورشید مشاهده می شود کاملا متغییر است، گاهی در یک سال حدود ١٠ لکه و گاهی بیش از ١٠٠ لکه قابل مشاهده می باشد.

نگاه کردن به لکه های خورشیدی بدون استفاده از ابزار رصدی مناسب بسیار خطرناک است و باعث ایجاد صدمات طولانی مدت و ماندگار در چشم می شود

خورشید هم مانند بسیاری از مواد موجود در فضا از پلاسما تشکیل شده است. پلاسما یا همان حالت چهارم ماده، محیطی است که تعداد الکترون ها و یون های مثبت آن تقریبا برابر است. پلاسما دمای بسیار بالایی دارد(البته پلاسمای سرد هم وجود دارد) و به خاطر همین دمای بالا الکترون های آن از هسته جدا شده اند. یعنی یون های منفی از یون های مثبت جدا شده اند. دمای سطح خورشید حدود 6000 کلوین است و گازهای داغ دائما در این محیط منبسط و سرد می شوند، از آنجایی که گازهای با دمای کمتر درخشش کمتری هم دارند تیرگی هایی در سطح خورشید ایجاد می کنند که در واقع همین لکه های خورشیدی هستند.

لکه ها شاخص ترین پدیده های مغناطیسی سطح خورشید هستند. دمای لکه ها از محیط اطراف شان تقریبا ١٠٠٠ درجه کمتر است. در اطراف لکه های خورشیدی انفجارهایی در حال رخ دادن است که در اثر آن ممکن است ذرات الکتریکی به فضا پرتاب شوند و روی قسمت بالایی جو زمین تاثیراتی بگذارد. در واقع در اثر این انفجارها ممکن است یک ماده گازی شکل بسیار داغ که بار الکتریکی شدیدی دارد به فضا پرتاپ شود.

تاثیر این برخورد ممکن است باعث ایجاد خاموشی رادیویی و اختلال در عملکرد ماهواره ها شود. تعداد لکه های خورشیدی هر ١١ سال یک بار به بیشترین تعداد می رسد. این دقیقا منطبق بر دوره گرمای شدید و خشکسالی در زمین است.