تبیان، دستیار زندگی
در میان تمام حواشی انتخاباتی 96 هستند افرادی که معتقدند جریان اصولگرایی با ائتلافی کارآمد فردی شایسته و قدرتمند را معرفی خواهد کرد تا شاید گوی سبقت را از رئیس جمهور کنونی برباید و این تفکر با اعلام کاندیداتوری دکتر علیرضا زاکانی قوتی بیش از پیش به خود گر
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تجلی کاریزمای احمدی نژادی

در میان تمام حواشی انتخاباتی 96 هستند افرادی که معتقدند جریان اصولگرایی با ائتلافی کارآمد فردی شایسته و قدرتمند را معرفی خواهد کرد تا شاید گوی سبقت را از رئیس جمهور کنونی برباید و این تفکر با اعلام کاندیداتوری "دکتر علیرضا زاکانی" قوتی بیش از پیش به خود گرفت.

آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

تجلی کاریزمای احمدی نژادی

بسیاری بر این باور بودند که با ورود "محمود احمدی نژاد" به عرصه ی انتخابات ریاست جمهوری سال 96 ، رقیب اصلی دکتر روحانی مشخص و روند رقابت انتخاباتی روشن خواهد شد ، اما این تفکر با تذکر مقام معظم رهبری به احمدی نژاد با مضمون منع ورود به انتخابات فرو ریخت.

عده ای بر این باورند که با علم به عدم حضور احمدی نژاد به میدان رقابت انتخاباتی 96 ، به جرات می توان گفت که معادلات رقابتی این انتخابات کاملا تغییر کرده و شاید نتوان رقیب شاخصی برای دکتر روحانی متصور شد ؛ اما در این میان هستند افرادی که معتقدند جریان اصولگرایی با ائتلافی کارآمد فردی شایسته و دارای قدرت کاریزماتیک احمدی نژادی را معرفی خواهد کرد تا شاید گوی سبقت را از رئیس جمهور کنونی برباید و این تفکر با اعلام کاندیداتوری "دکتر علیرضا زاکانی"  ، "مهرداد بذر پاش" و ... قوتی بیش از پیش به خود گرفت.

دکتر علیرضا زاکانی کیست؟

علیرضا زاکانی متولد 1344 در خانواده ای مذهبی است. وی از نخستین روزهای انقلاب اسلامی (در حدود 13 سالگی) با حضور در گروه های جهادی به فعالیت های انقلابی از جمله ساماندهی مردمی محلات و ایجاد ثبات و امنیت پرداخت.

با شروع جنگ تحمیلی داوطلبانه وارد جبهه های جنگ شد و به مدت 62 ماه حضور مستمر، از هیچ کاری در راستای صیانت از ایران اسلامی فروگذار نکرد. پس از پایان جنگ تحمیلی و سال ها دوری از فضای آموزشی ، به ادامه تحصیل پرداخت و در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته و تا دکترای تخصصی پزشکی هسته‌ ای پیش رفت.

اگر دکتر زاکانی شعارهای مردمی احمدی نژاد (نه سیاست های جزئی) را رعایت کند و برنامه ای قابل اجرا در راستای همگام سازی و هدفمندی تمامی ظرفیت های دولت، چه دیپلماسی خارجی و چه اقتصادی و اجتماعی ارائه کند می تواند رقیب قدرتمندی در برابر دکتر روحانی باشد.

وی تاکنون مسئولیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی از جمله عضویت در شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران ، عضویت در هیات منصفه مطبوعات  و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم ، مجلس هشتم و مجلس نهم را عهده دار بوده است.

دکتر زاکانی پس از اتمام مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و تدوین توافق نامه ی برجام مسئولیت "کمیسیون ویژه بررسی برجام ، پیامدها و نتایج" را در مجلس شورای اسلامی ، پذیرفت.

دکتر زاکانی و انتخابات 96

علیرضا زاکانی فردی مردمی و دغدغه مند است. وی که در دوران نمایندگی خود به کرّات این مهم را به همگان ثابت کرده ، از محبوبیت خاصی در میان اقشار مختلف جامعه برخوردار است و این مهم یکی از خصلت های محمود احمدی نژاد بود. خصوصیتی که به کاریزمای احمدی نژاد معروف و زمینه ساز پیروزی وی در انتخابات 84 شد. البته این بدان معنا نیست که زاکانی هم سیاست های احمدی نژاد را دنبال کند ؛ خیر همچنان که وی نیز بارها به سیاست ها و اطرافیان احمدی نژاد خرده گرفته و مواضع اعتراضی خاصی در این راستا اتخاذ کرده بود و این مهم نشانگر آن است که دکتر زاکانی نه به فکر قدرت که در پی احقاق حق و مطالبات مردمی است و فرد برای وی تاجایی از ارزش و اهمیت برخوردار است که در مسیر انقلاب و رهبری و حل مشکلات مردمی حرکت کند.

مسیر زاکانی برای عبور از روحانی

زاکانی برای رقابت با دکتر روحانی مسیر سختی را در پیش رو دارد زیرا با کاهش نسبی قدرت اصولگرایان طی دو سه سال اخیر ، باید با برنامه ریزی دقیق و قابل اجرا وارد کارزار انتخاباتی شود.

باید توجه داشت که طی یک دهه ی گذشته یکی از عوامل مهم تعیین کننده نتیجه انتخابات ؛ مناظره های انتخاباتی بوده است پس دکتر زاکانی نیز باید با بررسی های همه جانبه و رفع نقاط ضعف احتمالی و برنامه ای سنجیده ، بدان بیاندیشد که چگونه از حواشی دوری کرده و عملگرایانه پیش رود. وی باید همچون گذشته بر شعار مردم گرایی و خدمت به مردم پایبند بوده و در برنامه های خود اولویت ها را بر رفع مشکلات مردمی متمرکز کند که اگر این موارد در مناظره های انتخاباتی به خوبی تبیین گردد بی تردید اردوگاه اصلاح طلبان و اعتدالیون با مشکلاتِ جدی مواجه خواهد شد.

در این میان نباید از نقد برخی مواضع گذشته زاکانی چشم پوشی نمود ؛ وی که پیشتر با حمایت بی چون و چرا از محمود احمدی نژاد در انتخابات 88 ، همچون دیگر اصولگرایان موجی از انتقادات را به سمت خود روانه کرده بود که البته این موضوع پس از رویارویی احمدی نژاد و زاکانی به سرعت رو به کاهش گذاشت و وی از منتقدان احمدی نژاد شد.

آنچه که دکتر زاکانی باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد تفکر اولیه ی احمدی نژاد در انتخابات است که اگر این تفکر را در خود تقویت نماید رقیب قدرتمندی در برابر دکتر روحانی محسوب می شود.

یکی دیگر از مواردی که از الزامات رئیس جمهور آینده محسوب می شود افزایش قرابت فکری و عملی با رهبر معظم انقلاب اسلامی است زیرا این رویه بر سرعت پیشبرد اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی و رشد و تجلی کشور به طور چشمگیری می افزاید ؛ طی سال های گذشته این اصل مهم با حواشی جزئی همراه بوده است که باید به سرعت اصلاح گردد و در غیر این صورت بر بدنه ی دولت ضربه ای غیر قابل جبران وارد خواهد آورد و این قرابت فکری را همگان در شخصیت و رفتار افرادی همچون "دکتر زاکانی" ، "حجت الاسلام تقوی" و "مهرداد بذرپاش" آشکارا مشاهده کرده اند.

حجت الاسلام تقوی

حجت الاسلام والمسلمین حاج سید رضا تقوی نیز یکی از افراد احتمالی برای حضور در انتخابات 96 است که کارنامه ای درخشان از فعالیت های انقلابی دارد. وی در حال حاضر رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و قائم‌ مقام شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است.

باید اذعان داشت که به دو دلیل عمده می توان از حضور جدی وی در انتخابات 96 چشم پوشی نمود اول جوان بودن (کم تجربگی) و دوم آن که در حال حاضر این انتخاب از سوی جریان اصولگرایی به مصلحت نبوده و دور از روند ائتلاف کارآمد محسوب می شود.

در این راستا باید به آخرین اظهارات حجت الاسلام تقوی نیز اشاره ای داشت که معتقد است که همگی باید از گزینه واحد جبهه مردمی نیروهای انقلاب حمایت کرد.

مهندس مهرداد بذرپاش

"مهرداد بذرپاش" نیز می تواند یکی از گزینه های اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد. وی در سال ۷۷ در رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته و پس از آن در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه علامه طباطبائی رفت و در رشته مدیریت اجرایی فارغ‌التحصیل شد. بذرپاش مسئولیت های متعددی از جمله معاون رئیس جمهور ، رئیس سازمان ملی جوانان ، نماینده نهمین و دهم دوره مجلس شورای اسلامی و ... را بر عهده داشته است.

البته باید اذعان داشت که به دو دلیل عمده می توان از حضور جدی وی در انتخابات 96 چشم پوشی نمود اول جوان بودن (کم تجربگی) و دوم آن که در حال حاضر این انتخاب از سوی جریان اصولگرایی به مصلحت نبوده و دور از روند ائتلاف کارآمد محسوب می شود.

کلام آخر

در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که اگر دکتر زاکانی شعارهای احمدی نژاد (نه سیاست های جزئی) را رعایت کند و برنامه ای قابل اجرا در راستای همگام سازی و هدفمندی تمامی ظرفیت های دولت ، چه دیپلماسی خارجی و چه اقتصادی و اجتماعی ارائه کند می تواند حمایت جریان اصولگرایی و جبهه پایداری و مؤتلفه را نیز بدرقه راه خود ساخته و با تمام قوا پای در میدان رقابت با روحانی بگذارد و دور از ذهن نخواهد بود که وی را رقیبی قدرتمند در برای روحانی به حساب آوریم.