تبیان، دستیار زندگی
وضعیت اقتصادی و نرخ باسوادی در کشورهای آسیای شرقی از نظر استانداردهای بین المللی بسیار مطلوب است. اما آیا نرخ مطالعه ی ادبیات هم در آنجا بالاست؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیا مردم آسیای شرقی خوره‌ی ادبیات هستند؟

وضعیت اقتصادی و نرخ باسوادی در کشورهای آسیای شرقی از نظر استانداردهای بین‌المللی بسیار مطلوب است. اما آیا نرخ مطالعه‌ی ادبیات هم در آنجا بالاست؟

بخش ادبیات تبیان
آیا مردم آسیای شرقی خوره‌ی ادبیات هستند؟

روزنامه‌ی آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی نوشته است وقتی صحبت از سطح سواد در کشور سنگاپور می‌شود سطحِ آن معرکه است.

نرخ باسوادی در کشور سنگاپور 98 درصد و برنامه‌های آموزشی و کتابخوانی در آنجا از نظر استانداردهای بین‌المللی در سطح بسیار بالایی قرار دارد.

با این حال نمی‌توان گفت سنگاپوری‌ها مردمی هستند خوره‌ی کتاب. یک نظرخواهی که سال 2015 در این کشور انجام شد نشان می‌دهد تنها 40 درصد مردم این کشور کتاب ادبی خوانده‌اند.

در آمریکا نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که 70 درصد مردم کتاب ادبی (رمان، شعر، زندگی‌نامه، سفرنامه‌ و دیگر ژانرهای ادبی) در طول سال 2013 خوانده‌اند.

در سنگاپور تنها 25 درصد مردم کتابی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اند که یک نویسنده‌ی سنگاپوری آن را نوشته است.

حالا مسئولان فرهنگی چاره‌ی کار را در این دیده‌اند که «کتاب‌های کوچک» تولید کنند. این کتاب‌ها که در قطع جیبی هستند تنها حدود 10 دلار قیمت دارند و انتظار می‌رود از آنها استقبال شود.

این طرح که با عنوان «کتاب‌های بلیتی» راه‌اندازی شده دنبال این است که مردم را دوباره به سمت کتابخوانی هدایت کند.

برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری جلساتی با حضور نویسندگان و برگزاری سمینارهای ادبی بخش‌های دیگر از برنامه‌های مشوقی دست‌اندرکاران فرهنگی در این کشور است.

نیمی از کسانی که در نظرسنجی‌ها شرکت کرده‌اند گفته‌اند آنها به دلیل کمبود وقت و مسئولیت‌های خانوادگی فرصت مطالعه ندارند. نیمی دیگر نیز گفته‌اند علاقه‌ای به کتاب‌های شعر و داستانی ندارند.

حدود 40 درصد نیز گفته‌اند آنها شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها را ترجیح می‌دهند. شهروندان بین 16 تا 30 سال در سنگاپور روزانه حدود سه و نیم ساعت را به وب‌گردی اختصاص می‌دهند.

سنگاپور جمعیتی بالغ بر 5 میلیون و 600 هزار نفر دارد. با این حال از زمان استقلال در سال ۱۹۶۵ به یکی از پررونق‌ترین کشورها و  پرترددترین بندرهای دنیا تبدیل شده است. این کشور یکی از ثروتمندترین مناطق دنیاست.


منبع: ایبنا