تبیان، دستیار زندگی
کتاب «فرستاده: از کابل به کاخ سفید، سفر من در جهانی متلاطم» نوشته زلمی خلیل زاد با ترجمه ی مصطفی احمدی منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خاطرات سفیرآمریکا در افغانستان

کتاب «فرستاده: از کابل به کاخ سفید، سفر من در جهانی متلاطم» نوشته‌ زلمی خلیل‌زاد با ترجمه‌ی مصطفی احمدی منتشر شد.

بخش کتاب و کتاب خوانی تبیان
title

در این کتاب خلیل‌زاد، دیپلمات افغان – آمریکایی، شرح زندگی خود را با تمرکز بر حوادث سیاسی افغانستان، عراق و ایالات متحده در سه بخش و بیست‌و شش فصل به رشته تحریر در آورده است.

در بخش اول، وی به دوره اول زندگی خود می‌پردازد. این بخش با توصیف دوران کودکی خلیل‌زاد و افغانستان دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی آغاز می‌شود. نویسنده در این بخش چگونگی راه‌یابی‌اش به ایالات متحده و پیوستنش به دیپلماسی آمریکا را نیز شرح می‌دهد.

چگونگی در گرفتن جنگ شدید داخلی در افغانستان با «فروپاشی رژیم کمونیست» در سال ۱۹۹۲ میلادی و سرانجام، روی کار آمدن طالبان پایانِ‌ بخش اول کتاب است؛ در بخش دوم، نویسنده به جزئیات حادثه ۱۱ سپتامبر می‌پردازد و مسئولیت‌ها و مأموریت‌هایی را که در دولت بوش بر عهده داشته است (از جمله سفیر ایالات متحده در افغانستان و عراق و نماینده دائم سازمان ملل متحد) تشریح می‌کند.  خلیل‌زاد در بخش پایانی کتاب وضعیت آمریکا را در جهان ترسیم می‌کند و جهان کنونی را جهانی خطرناک‌تر توصیف می‌کند و توصیه‌هایی برای سیاست خارجی دولت جدید آمریکا به‌یژه در خصوص رویارویی با مسائل عمده خاورمیانه از جمله ایران هسته‌ای، سوریه، عراق و غیره ارائه می‌دهد.

در بخش‌هایی از کتاب، خلیل‌زاد در خصوص دیدارهای خود با مقامات ایرانی و رایزنی با آن‌ها در خصوص مأموریت‌هایش در تشکیل دولت در افغانستانِ پس از طالبان و نیز سرنگونی صدام و تشکیل دولت پس از او اشارات صریحی دارد. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «کاش هشدارهای ظریف را در مورد بی‌ثباتی‌ای که در دوران پس از جنگ، عراق را در خود غرق خواهد کرد، جدی می‌گرفتم».

با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده و گمانه‌زنی‌های مختلف در خصوص رویکرد آن به سیاست‌های جهانی، خواندن «فرستاده» خالی از لطف نیست.

این کتاب را نشر کوله‌پشتی در ۴۸۸صفحه، شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۰۰۰۰ تومان منتشر کرده است.


منبع:خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .