تبیان، دستیار زندگی
دیوار چین که یکی ار هفت اعجاز جهان شمرده می شود، طولانی ترین و بزرگ ترین سیستم دفاع نظامی در دنیای باستان است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دیوار بزرگ چین، عظمت معماری باستان+ عکس

دیوار چین که یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود، طولانی ترین و بزرگ ترین سیستم دفاع نظامی در دنیای باستان است.

سمیه رمضان ماهی- بخش هنری تبیان
دیوار چین

تاریخ ساخت دیوار چین، به قرن نهم قبل از میلاد باز می گردد. حکومت وقت برای جلوگیری از حملات اقوام بربر شمالی و خبررسانی ، این دیوار را به همراه قلعه های مرزی برای دریافت اطلاعات از وجود دشمن ایجاد کرد.

در دوره حکمرانی سلسله های "بهار" و "پاییز "و "کشورهای جنگجو"، شاهان کشورهای شمالی ، با استفاده از کوره های آجرپزی در مرزها به ساخت دیوار برای کشور خود پرداختند. در سال 221 پیش از میلاد، امپراتور شی هوانگ تی، پس از به وحدت رساندن چین، دیوارهای قبلی را به هم متصل کرد تا به صورت دیواری بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه ها درآمد. او می خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند.

دیوار چین

در سلسله های بعدی، امپراتوران کار او را ادامه دادند تا این که طول دیوار به پنجاه کیلومتر رسید. دیوار که اکنون آثار آن باقی است، متعلق به سلسله مینگ است که از میان نُه استان ، شهر و ناحیه خودمختار می گذرد و طولی برابر با 7300 کیلومتر دارد و مردم آن را دیوار طولانی می نامند.

دیوار چین

البته تمامی دیوار چین بر روی کوه ها ساخته نشده است ، بلکه بخش هایی از آن از میان بیابان ها، مراتع و لجن زارها عبور کرده است. کارگران طبق عوارض زمینی ، ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چینیان را نشان می دهد.

دیوار چین

دیوار بر مسیر کوه های پرفراز و نشیب امتداد یافته است و در بیرون دیوار پرتگاه های بلند دیده می شود. در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده اند، لذا در زمان های گذشته دشمن به هیچ وجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود.

دیوار چین

دیوار چین معمولا با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط آن خاک و خرده سنگ ریخته شده است. ارتفاع متوسط دیوار حدود ده متر است. پهنای پنج متری دیوار برای عبور چهار اسب گنجایش داشت تا در زمان انتقال غلات و سلاح ها مشکلی ایجاد نشود.

دیوار چین

در فاصله معینی روی دیوار، سکو و برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است. سکوهای دیواری برای ذخیره سلاح ها و غلات و استراحت سربازان بوده و در هنگام جنگ به جای مخفیگاه مورد استفاده قرار می گرفتند. هنگامی که دشمن دست به حمله می زد، برج های آتش را روشن می کردند تا سراسر کشور از حمله دشمن آگاه شوند.

دیوار چین

گرچه امروزه مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته است، اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است. زیبایی دیوار چین پرابهت و با عظمت است. از دور، دیواری بلند و پرپیچ و خم بر روی کوه ها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می خورد و صحنه ای باشکوه ایجاد شده است.

دیوار چین

از نزدیک هم ، دروازه های پرابهت ، دیوارها، سکوها، برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی ، فرهنگی و ارزش دیدنی زیادی است. چینی ها می گویند:" کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد، قهرمان نیست."

دیوار چین

گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می کنند. حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نداده و ایستادن بر بلندای آن را غنیمت می دادند. برخی از بخش های دیوار چین به خوبی حفظ شده است. این بخش ها از مکان های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آن ها بازدید می کنند.

دیوار چین

دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیون ها چینی در دوره باستان این کشور است. این اثر پس از هزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملت چین است. در سال 1987 میلادی ، دیوار چین در فهرست میراث جهانیان ثبت شد.

دیوار چین

* اسرار تمدن چین باستان- بهنام محمدپناه