تبیان، دستیار زندگی
اکبر صحرایی معتقد است: باید سه ضلع نشر، مخاطب و نویسنده مشخص شود و مشکلات نویسندگی حل شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابهام در مثلث نویسندگی

اکبر صحرایی معتقد است: باید سه ضلع نشر، مخاطب و نویسنده مشخص شود و مشکلات نویسندگی حل شود.

بخش ادبیات تبیان

ابهام در مثلث نویسندگی

اکبر صحرایی، نویسنده با اشاره به تاکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توجه اساسی به معیشت و امنیت فکری و شغلی هنرمندان به خبرنگار شبستان گفت: امیدواریم این مطلب سیاسی نباشد. وقتی دولت ها عوض می شوند و وزرای جدید روی کار می آیند، هر وزیر با توجه به فضای سیاسی حاکم بر کشور شعاری می دهد. یکی بر سانسور تاکید می کند و دیگری بر معیشت هنرمندان. در حقیقت هر کدام اهدافی را مطرح می کنند.

صحرایی با بیان اینکه به حوزه هنرمندان و نویسندگان باید به صورت حرفه ای نگاه کرد، اظهار داشت: نگاه حرفه ای می تواند مسایل را به طور ریشه ای حل کند. متاسفانه در کشور ما نویسندگی هنوز قانونمند نشده است. باید ساختار این حوزه را قانونمند کنیم و این مسئله نیاز به مصوبات مجلس دارد. ما عناوین شغلی زیادی همچون دکتر، مهندس، مکانیک و جوشکار داریم که هر کدام صنفی دارند اما چیزی به عنوان صنف نویسندگی نداریم.

وی با اشاره به اینکه نویسندگی هنوز در کشور ما شغل نیست، بیان کرد: ما قانونی در مورد نویسندگی نداریم. همه مشاغل صنف و تشکیلاتی دارند اما نویسندگی این ساختار را ندارد. در مورد نویسندگی از بن و ریشه دچار مشکل هستیم. در ابتدا باید قوانینی در مورد سه ضلع نویسندگی یعنی نویسنده، ناشر و مخاطب وضع شود. کتابفروشی ها هم زیر این مجموعه قرار می گیرند. این قوانین باید در مجلس به تصویب برسد و سپس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس آن قوانین، اقداماتی انجام دهد که یکی از این اقدامات می تواند توجه اساسی به مسئله معیشت هنرمندان باشد.

نویسنده کتاب هایی همچون " ورود ممنوع "، " آنا هنوز می خندد "، " آرزوی چهارم " و " پرونده 312 " تصریح کرد: امنیت شغلی هنرمندان از بعد مادی و معنوی قابل اعتناست. اگر مسایل به صورت ریشه ای حل شود، شاهد پیشرفت خواهیم بود. اگر به عنوان مثال ما قوانینی در مورد ناشر، نویسنده، نشر و کتاب داشته باشیم، چهارچوب مشخص است. در این صورت هر وزیری که روی کار می آید به جای اینکه شعاری دهد که هنرمندان خوششان آید، قوانین وضع شده را دنبال می کند. با وضع قوانین، خود به خود هنرمندان پشتوانه مادی و معنوی پیدا می کنند و بیمه و بازنشستگی خواهند داشت. در حقیقت چون 100 آید، 90 هم آید.

صحرایی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ باید استراتژی و نقشه راه داشته باشیم، تصریح کرد: در کشور ما تعریفی از نویسندگی وجود ندارد، بر این اساس لازم است سه ضلع نشر، مخاطب و نویسنده مشخص شود. کسی که 30 جلد کتاب می نویسد، نویسنده است. کسی که 4 مقاله دارد نیز خود را نویسنده می داند. باید تعریف مشخصی از نویسنده ارایه شود. صنف نویسندگی و مسایل مرتبط با آن باید تعریف شود. استراتژی ها قبل از تکنیک ها باید مشخص شوند، در این صورت شاهد تغییر در حوزه فرهنگ خواهیم بود.


منبع: شبستان