تبیان، دستیار زندگی
حمایت از توسعه و راه اندازی شبکه های اجتماعی داخلی چندان کار سختی نیست اما مردم از این شبکه های بومی انتظاراتی دارند که اگر برآورده نشود سرمایه گذاری های حکومت، دولت و بخش خصوصی تلف می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مهم ترین توقع مردم از شبکه اجتماعی داخلی چیست؟

شبکه اجتماعی حمایت از توسعه و راه اندازی شبکه های اجتماعی داخلی چندان کار سختی نیست اما مردم از این شبکه های بومی انتظاراتی دارند که اگر برآورده نشود سرمایه گذاری های حکومت، دولت و بخش خصوصی تلف می شود.

فرآوری: بابایی- بخش ارتباطات تبیان

اینترنت

با توجه به رشد و گسترش شبکه های اجتماعی و استقبال مناسبی که از نمونه های بومی آن شده است، انگیزه بسیاری زیادی در میان گروه های مختلف اجتماعی، اقوام، هم زبان ها، موسسات و شرکت ها و غیره در راستای ایجاد شبکه های اجتماعی یا خاص منظوره به وجود آمده است.

در این راستا بایستی هر چه سریع تر اقدامات اساسی برای پشتیبانی از این شبکه های اجتماعی به منظور حفظ و بهبود فضای کسب وکار شکل گرفته، ایجاد فضاهای کسب وکار جدید و به طور کلی توسعه همه جانبه شبکه های اجتماعی ملی به کار گرفته شود.

در این راستا به منظور بیشینه کردن استقبال از شبکه های اجتماعی بومی می بایستی با چالش های موجود در رشد و گسترش آنها مقابله شود.

یکی از اصلی ترین مخاطراتی که رشد کسب وکار شبکه های اجتماعی را به خطر می اندازد، حملات امنیتی به این شبکه ها و دغدغه های مرتبط با مسائل حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران است که نه تنها ممکن است باعث دل زده شدن کاربران و مهاجرت آنها به سایر شبکه های اجتماعی شود، بلکه فضای مجازی کشور را نیز با مخاطره می اندازد.

گواهی اصلی این امر مطالعاتی است که توسط شرکت Forsa و موسسه Bitkom انجام شده است که نشان می دهد امروزه مسئله امنیت و حریم خصوصی، از منظر کاربران رسانه های اجتماعی در رأس ویژگی های مد نظر کاربران جای می گیرد.

در این نظرسنجی دو سوال از مخاطبان شبکه های اجتماعی پرسیده شد:

-چه جنبه هایی در انتخاب شبکه اجتماعی شما مهم است؟

-چه میزان با جملات ارائه شده موافق هستید؟

در پاسخ به این دو سوال بیشترین پاسخ ها با اختلاف زیاد به مواردی داده شدند که مربوط به حفاظت از داده و حریم شخصی کاربران است.

اینترنت
اینترنت

کاربران ایرانی به دنبال کدام اخبار بودند؟

ارزیابی میزان علاقمندی کاربران به اخبار نیز توسط جستجوگر پارسی جو نشان داد که طی سه ماه اخیر، بیشتر ایرانیان در جستجوی خبرهای ورزشی بوده اند.

مدیر موتور جستجوگر پارسی جو با اعلام این خبر افزود: برای نخستین بار در کشور میزان علاقمندی کاربران جستجوگر بومی مورد ارزیابی و آنالیز قرار گرفت که در نهایت مشخص شد طی سه ماه اخیر بیشتر کاربران در میان بیش از ٦٠ خبرگزاری مطرح فارسی زبان به دنبال اخبار ورزشی بوده اند.

وی تصریح کرد: براساس آنالیز جستجوی کاربران در خبرهای خبرگزاری های کشور مشخص شد که اخبار ورزشی با ٢٩ درصد، بیشترین جستجوها را به خود اختصاص داده است و پس از آن ٢١ درصد از کاربران علاقه مند به دیدن سرویس ژس خبرگزاری ها بوده اند.

اطلاعات به دست آمده از جویشگر پارسی جو نشان از دغدغه های خبری کاربران اینترنتی در دوره های مختلف زمانی است که همین امر می تواند توسط کارشناسان، جامعه شناسان و مسئولان مورد تحلیل و آنالیز قرار گیرد تا متناسب با حال و هوای روز جامعه، برنامه ریزی های اثر بخشی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه ٢٠درصد جستجوهای خبری متعلق به اخبارسیاسی و بین المللی بوده است، افزود: آمار به دست آمده از واکنش کاربران در جستجوهای اینترنتی نشان می دهد که طی سه ماه اخیر، خبرهای حوزه سیاست، پیگیری رویدادها و حوادث منطقه از موضوعات مورد علاقه کاربران فارسی زبان بوده است.

زارع بیدکی با بیان اینکه تنها هشت درصد جستجوی کاربران به پیگیری اخبار اقتصادی اختصاص داشته است، گفت: اطلاعات به دست آمده از جستجوگر پارسی جو نشان می دهد که مسابقات و رویدادهای المپیک و پارالمپیک باعث شده تا کاربران کمتر به اخبار سایر حوزه ها واکنش نشان دهند.

مدیر موتور جستجوگر پارسی جو بیان کرد: اخبار فناوری اطلاعات، دانش و تکنولوژی با هفت درصد و خبرهای حوزه سلامت و پزشکی با شش درصد رتبه های بعدی جستجوگران پارسی جو را ازآن خود کرده اند.

وی در پایان با بیان اینکه اخبار فرهنگی و هنری با چهار درصد کمترین سهم را در جستجوی اخبار خبرگزاری ها داشته است، افزود: اطلاعات به دست آمده از جویشگر پارسی جو نشان از دغدغه های خبری کاربران اینترنتی در دوره های مختلف زمانی است که همین امر می تواند توسط کارشناسان، جامعه شناسان و مسئولان مورد تحلیل و آنالیز قرار گیرد تا متناسب با حال و هوای روز جامعه، برنامه ریزی های اثر بخشی داشته باشند.


منابع: تسنیم، ایسنا