تبیان، دستیار زندگی
برای یاد گیری درس زبان شاید سوال هایی در ذهنتان نقش ببندد مثلا اینکه از کجا شروع کنید، چه مطلب هایی را با چه روشی مطالعه کنید، این ها پرسش هایی هستند که معمولا زبان آموزان پاسخ ساده ای برای آن ها پیدا نمی کنند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مطالعه زبان انگلیسی

زبان انگلیسی یکی از زبان‌های هندواروپایی از شاخهٔ ژرمنی است. خود شاخهٔ ژرمنی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌شود و انگلیسی به ژرمنی غربی تعلق دارد.

مطالعه زبان انگلیسی


روش های نادرست مطالعه را در مطالب قبل بررسی کردیم و دانستیم که برای مطالعه بهتر و یادگیری چه کارهایی لازم است انجام دهیم.

پس عمده ترین کاری که دانش آموزان برای یادگیری بهتر درسی انجام می دهند یادداشت برداری می باشد زیرا بخشی مهم و حساس از مطالعه است كه باید به آن توجهی خاص داشت و موفقیت شما را تا حدودی زیاد تضمین خواهد كرد و مدت زمان لازم برای یادگیری را كاهش خواهد داد. خواندن بدون یادداشت برداری یك علت مهم فراموشی است.

برای یاد گیری درس زبان شاید سوال هایی در ذهنتان نقش ببندد مثلا اینکه از کجا شروع کنید، چه مطلب هایی را با چه روشی مطالعه کنید، این ها پرسش هایی هستند که معمولا زبان آموزان پاسخ ساده ای برای آن ها پیدا نمی کنند.
به گفته بسیاری از زبان شناسان، زبان یک مهارت است که برای یادگیری آن باید تمرین زیادی کرد. از آنجا که فرایند یادگیری زبان بسیار کند است، این تمرین باید متناوب، مستمر و طولانی باشد در غیر این صورت اثر بخشی آن کم می شود. 

برای یادداشت برداری ابتدا باید بدانید که کل کتاب درباره چه موضوعی صحبت می کند و قرار است به شما چه مطالبی را آموزش دهد، پس بهتر است قبل از خلاصه نویسی ابتدا یک بار کل درس را با دقت بخوانید و لغت‌ها، نکات مهم و قواعد مهم (صفت، قید، كلمات ربط، كابرد افعال، افعال کمکی، حرف تعریف the و ضمایر موصولی ) را مشخص کنید و بعد از مشخص کردن لغت ‌ها و نکات مهم و کلیدی درس، کمی تست بزنید و دوباره سراغ متن کتاب بروید. این بار لغت‌ ها را در قسمتی از خلاصه و قواعد را در قسمتی دیگر از خلاصه‌ خود وارد کنید.

برای یاد داشت برداری باید مطالب را درک کنیم و سپس از استنباط خودمان شروع به نوشتن مطالب کلیدی نمائیم یعنی یادداشت برداری فقط با کلمات قابل فهم و به زبان خودمان باشد و لغات کتاب را خلاصه نکنیم و نکات اساسی را بیان کنیم یعنی یادداشت ها اصلا باز نویسی مطالب نباشد بلکه چکیده و استنتاج مطالب به صورت کلمات کلیدی باشد به طوری که با دیدن کلمه مفهوم فوق به یادمان بیاید.

در خلاصه نویسی ابتدا باید کلیات موضوع مورد توجه قرار گیرد و موضوعات به صورت نمودار درختی رسم شود سپس به بررسی جزئیات پرداخته شود.

بعد از نوشتن خلاصه درس خوب است حداقل هفته‌ای 2 روز و روزی 45 دقیقه خلاصه‌ زبان و به‌خصوص لغت‌ها را مرور کنید. آن قدر این کار را انجام دهید تا تقریبا تمام کلمه‌ها را با کاربردشان حفظ شوید، چون با تکرار بهتر در ذهنتان ذخیره می شود.
برای اینکه دایره لغتتان وسیع تر شود و لغات بیشتری را بیاموزید بهتر است بعد از نوشته خلاصه برای هر لغت سعی کنید حتما معنی‌های مختلف آن را بیاورید و حتی یک مثال نیز از هر کدام بزنید. سعی کنید اگر هم معنی یا متضادی نیز برای آن می‌شناسید یا در جایی دیدید حتما بنویسید.

به طور کلی خلاصه نویسی مهم ترین منبع یادگیری می باشد زیرا می توانید همیشه خلاصه درس خود را به همراه داشته باشید و در اوغات فراغت یا دوره فراموش کردن لغتی از آن استفاده کنید و در ضمن وقتی می‌توانید مطالب را خلاصه بنویسید یعنی آن را درست فهمیده اید زیرا با نوشتن بسیاری از ابهامات رفع می‌شود. 

برای تهیه یک خلاصه خوب و کاربردی از الان و ابتدا باید از کلاس درس شروع کنیم یعنی در کلاس تمام مطالبی را که دبیر می‌گوید یادداشت نمائید و کتاب یا جزوه را حاشیه نویسی و علامت گذاری نمایید و به نکاتی که تاکید می شود دقت کنید.
یادگیری زبان انگلیسی دغدغه‌ بسیاری از ماست پس سعی کنید کلمات مهم را بزرگتر یا با خودکار رنگی بنویسید و بین موضوعات اصلی وفرعی را به کمک ساختار درختی نمایش دهید هرچه زمان بیشتری برای ساختار درختی در نظر گرفته شود بهتر است چون به در ک بهتر کمک می‌کند.

مطالعه زبان انگلیسی

برای خلاصه نویسی اصلا عجله نکنید زیرا در صورتی می توانید از آن به جای یک کتاب یا جزوه زیاد استفاده کنید که در کمال صبر و حوصله و بادقت نوشته شده باشد و در عین خلاصه بودن تمامی مطالب مورد نیاز و مهم را دربر بگیرد.
هنگام خلاصه نویسی بهتر است در کنار هر مطلب یا زیر آن ۴ تا۵  سانتی متر جابرای اضافه نمودن مطالب بعدی در نظر گرفت .(بهتر است خلاصه نویسی روی برگه انجام شود تا بعدا جا برای اضافه کردن برگه وجود داشته باشد)
همزمان با خواندن خلاصه نویسی نکنید زیرا هر کدام از این دو فعالیت نیازمند فعالیت و فر آیند فیزیکی، مغزی مجزا می‌باشد در غیر این صورت در هر دو عمل اخلال ایجاد می‌شود.

مطالعه زبان انگلیسیسئوالات و تست ها به سمت مفهومی شدن حرکت می‌کنند پس همه مطالب خوانده شود.
مطالعه زبان انگلیسیاگر با چند بار خواندن مطلبی آنرا متوجه نمی‌شوید برای فهم آن اصرار نکنید، کنار آن علامت گذاشته و از آن بگذرید و بعداً به آن مراجعه کنید.
تکرار در فواصل زمانی مشخص باعث ذخیره در حافظه موقت و انتقال آن به حافظه دائمی می‌شود این مرور در مراحل زیر انجام می‌شود:
اولین مرور ده دقیقه بعد از یک مطالعه یک ساعته می‌باشد.
دومین مرور روز بعد و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه صورت می‌گیرد.
 سومین مرور یک هفته بعد و در پایان هر ماه مرور کلی باعث می‌شود ۹۵ درصد مطالب در حافظه بلند جایگزین شود.
باید توجه کرد که تکرار یکنواخت مغز را خسته می‌کند.
برای مرور اصولی و کارا می‌توان از جعبه لایتنر و یا نرم افزار لایتنر نیز استفاده نمود (بیشتر برای لغات، تاریخ ادبیات،فرمول و…)

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان - مرجان سلیمانیان