تبیان، دستیار زندگی
مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه ما را به الگوهای عملی نزدیک تر می کند، گفت: آموزش مسائل نظری به تنهایی کافی نیست و بعد از فراگیری دانش باید حلقه های بعدی آن یعنی تأثیرگذاری بر علایق و تمایلات و.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نهج البلاغه ما را به الگوهای عملی نزدیک تر می کند

مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه ما را به الگوهای عملی نزدیک تر می کند، گفت: آموزش مسائل نظری به تنهایی کافی نیست و بعد از فراگیری دانش باید حلقه های بعدی آن یعنی تأثیرگذاری بر علایق و تمایلات و... کامل شود.

بخش نهج البلاغه تبیان
نهج البلاغه

به گزارش تبیان به نقل از ایکنا، حجت الاسلام هادی شهاب، مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند گفت: بی شک جامعه ما همانند شرایطی که در بحث آموزش قرآن داریم، از مفاهیم نهج البلاغه نیز فاصله بسیار دارد.

شهاب اظهار کرد: نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که مسیر حق و دانش پیمودنی است و افراد باید عملا در این وادی قدم بردارند و آموزش مسائل نظری به تنهایی کافی نیست و بعد از فراگیری دانش باید حلقه های بعد آن یعنی تأثیرگذاری بر علایق و تمایلات و....کامل شود.

وی بیان کرد: اما در جامعه ما همواره فاصله بین نظر و عمل وجود داشته که مختص به معارف دینی نیز نیست، حال در مورد نهج البلاغه که در بخش نظری نیز مشکل داریم و آشنایی با مفاهیم و معانی نهج البلاغه در جامعه بسیار پایین است.

مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند ادامه داد: این در حالی است که نهج البلاغه ما را به الگوهای عملی نزدیک تر می کند چرا که در نهج البلاغه حضرت علی علیه السلام در بسیاری از موارد از رفتاری های عملی گلایه و شکایت داشتند و یا در یک مصداق دیگر نامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر الگوی مناسبی برای حکمرانان است.

وی افزود: چند سالی است رشته نهج البلاغه در دانشگاه بیرجند در مقطع ارشد راه اندازی شده است که فرصت مناسبی برای کسانی است که می خواهند با معانی نهج البلاغه آشنا شوند به ویژه آنکه به بهانه پایان نامه رشته شان باید پژوهشی در نهج البلاغه داشته باشند.

مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند گفت: فاصله زیادی داریم تا این مرحله که وجود چنین رشته ای بتواند در فضای علمی شهرمان تأثیر بگذارد به ویژه اینکه فارغ التحصیلان رشته نهج البلاغه دانشگاه بیرجند تا به امروز به عدد انگشتان دست نمی رسند.

شهاب اظهار کرد: نکته ای که باید اشاره کرد این است که دوره فرصت تحصیلی مقطع ارشد بسیار کوتاه است و دو سال فرصت بسیار اندکی است که حتی مفاهیم نظری نهج البلاغه را نیز نمی توان فراگرفت و از این جهت اگر فرصتی مانند دوره کارشناسی برای رشته نهج البلاغه وجود داشت مطلوب تر بود.

وی با اشاره به میزان رضایت دانشجویان رشته نهج البلاغه از تحصیل در این رشته یادآور شد: هر چند بین آن چیزی که انسان تصور می کند تا واقعیت فاصله زیادی وجود دارد اما کسانی که در این رشته تحصیل کرده اند در پایان از آن رضایت داشته اند.

منبع: ایکنا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.