تبیان، دستیار زندگی

پزشکان چه انتظاراتی از بیماران دارند؟

امروز می خواهیم به مناسبت روز پزشک، در خصوص انتظارات پزشکان از بیمارانشان صحبت کنیم. انتظاراتی که بحق بوده و همچنان در راستای سلامت هر چه بیشتر بیماران است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

افت فشار، فشار خون، سیاهرگ، آسیب های نخاعی، خونریزی، عفونت، افطردگی، پزشکان بدون مرز ،سلامت،

اول شهریور ماه مصادف با روز تولد حکیم ابوعلی سینا، روز پزشک نامگذاری شده است. البته ما امیدواریم تن تان به ناز طبیب محتاج نباشد، اما مریضی و ناخوشی همیشه همزاد انسان بوده و در این مواقع پناهی نمی ماند جز مطب پزشک و خدای نکرده تخت بیمارستان. جایی که دست خدا از آستین این سفیدپوشان برآمده است.

البته تا بوده رسم بوده است که ما از پزشکان توقع داشته باشیم به حرف هایمان گوش دهند، یعنی همیشه انتظارات بیماران مطرح بوده است. اما امروز می خواهیم به مناسبت این روز در خصوص انتظارات پزشکان از بیمارانشان صحبت کنیم. انتظاراتی که به حق بوده و در راستای سلامت هر چه بیشتر بیماران است. در ادامه حرف ها، انتظارات و درددل پزشکان را با شما در میان می گذاریم.

صادق باشید و اگر داروهایتان را به درستی مصرف نکرده اید، به پزشک خود بگویید

خیلی از بیماران نه تنها خوددرمانی می‌کنند، بلکه خودسرانه مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک را قطع می‌کنند. نتایج پژوهشی که در کانادا انجام شده نشان می‌دهد 20 درصد توصیه‌های پزشکان اصلا اجرا نمی‌شود و نیمی از داروهای تجویز شده، اشتباهی مصرف می‌شوند.

معمولا بیماران از روی ترس از واکنش پزشک نمی گویند که داروهای تجویزی را به دلیل عوارض جانبی یا هر دلیل دیگر مصرف نکرده‌اند. اما پزشک شما انتظار دارد صادق باشید و بدون مشورت با وی اقدام به قطع مصرف دارو نکنید، چون بدن به مصرف برخی داروها عادت می‌کند و قطع ناگهانی آنها باعث بروز مشکلاتی می‌شود. بنابراین لازم است تحت نظر پزشک و به تدریج قطع شوند. پزشک باید اطلاعات صادقانه و کاملی از شما داشته باشد تا تصمیمات بهتری برای درمانتان اتخاذ کند.

زمان معاینه، زمان خجالت کشیدن و استرس داشتن نیست. یادتان باشد تمام سوالات تان را در ابتدای ورود به اتاق پزشک بپرسید، نه زمانی که پزشک نسخه تان را نوشته و معاینه تان تمام شده است

 

سوالات تان را یادداشت کنید و با خودتان به نزد پزشک ببرید

بیماران مورد علاقه‌ی پزشکان افرادی هستند که پرونده پزشکی منظمی دارند و سوالات خود را روی یک تکه کاغذ یادداشت کرده و با دقت می‌پرسند. شما هم بیمار منظمی باشید. زمان معاینه، زمان خجالت کشیدن و استرس داشتن نیست. یادتان باشد تمام سوالات تان را در ابتدای ورود به اتاق پزشک بپرسید، نه زمانی که پزشک نسخه تان را نوشته و معاینه تان تمام شده است.

لیستی از تمام داروها، ویتامین ها و مکمل هایی را که مصرف می‌کنید، همراه خود داشته باشید

علاوه بر سوالات تان بهتر است لیستی از داروها، ویتامین ها و مکمل هایی را که مصرف می‌کنید تهیه کرده و با خود به نزد پزشک ببرید. شاید مصرف هر ویتامین یا مکملی از نظر شما امری عادی باشد، اما لازم است که پزشک در جریان تمام داروهای مصرفی تان قرار بگیرد. معمولا بدن مازاد ویتامین های مصرفی را دفع می‌کند. اما گاهی مازاد این مکمل‌ها در بدن انباشته شده و ممکن است به‌اندام ها آسیب بزند. بنابراین اگر دارو یا مکمل خاصی را به طور طولانی مدت مصرف کرده اید حتما به پزشک بگویید.

علاوه بر این ممکن است برخی از ویتامین ها و مکمل ها با داروهای تجویزی پزشک‌تان تداخل دارویی داشته باشند. برای جلوگیری از این مسئله که می‌تواند خطرساز نیز باشد، حتما پزشک‌تان را در جریان تمام داروها و مکمل های مصرفی‌تان قرار دهید. اگر نمی‌توانید اسم داروها یا مکمل هایتان را حفظ کنید یا بنویسید، حتما یک ورق از آنها را با خود به نزد پزشک ببرید و به او نشان دهید. این خواسته همه پزشکان از بیمارانشان است.

لطفا علائم تان را با دقت و به طور واضح توضیح دهید

یکی از انتظارات اساسی پزشکان از بیماران، توضیح دقیق علائم بیماری است. اکثر مردم با اکراه به پزشک مراجعه می‌کنند و اغلب آمادگی رویارویی با وی را ندارند. اما لازم است که قبل از ملاقات با پزشک، یک بار علائم بیماری تان را مرور کنید.

لیستی از توصیف علائم نیز تهیه کنید: این علائم از چه زمانی شروع شده‌اند؟ آیا در این مدت بهتر شده‌اند یا بدتر؟ در چه شرایطی احساس بهبودی می‌کنید؟ دقیقا کجای بدنتان درد می‌کند و چه حسی دارید؟ زمانی که به این سوالات دقیق و واضح پاسخ بدهید، کمک زیادی به پزشک خواهید کرد.

گیاهان دارویی

 

اگر سراغ طب سنتی و مصرف داروهای گیاهی رفته اید، به پزشک بگویید

امروزه گرایش زیادی نسبت به مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی در بین مردم رواج پیدا کرده است. یک باور رایج این است که اگر داروهای گیاهی تاثیری نداشته باشند، عارضه ای نیز ندارند.

اما داروهای گیاهی و به طور کلی طب مکمل نیز ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشند. لذا حتما پزشک‌تان را در جریان چنین درمان هایی قرار دهید.

برای تجویز داروی خاصی اصرار نکنید

حتما شما هم در اطرافیان تان افرادی را می‌شناسید که عاشق پزشکانی هستند که داروی زیادی تجویز می‌کنند. یا افرادی که عاشق آنتی‌بیوتیک‌ هستند و تصور می‌کنند اگر پزشکی چنین دارویی را تجویز نکند، چیزی از بیماریش تشخیص نداده است. اما پزشکان از بیماران خود انتظار دارند به آنها اعتماد کنند.

حتما قبلا از مراجعه به پزشک دوش بگیرید و تمیز باشید. تحمل پزشکان نیز اندازه ای دارد و نباید انتظار داشت پزشک وقت زیادی برای بیماری که بوی عرق می‌دهد اختصاص دهد

درست است که برای مقابله با برخی بیماری‌ها نیاز به آنتی‌بیوتیک‌ است، اما برای درمان علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا کاری از دست آنتی‌بیوتیک‌ها بر نمی آید، چون این داروها توان مقابله با ویروس ها را ندارند. در نتیجه برای درمان برخی بیماری‌ها، نیاز به تجویز داروی زیادی نیست. بنابراین اصرار نکنید. پزشکان کار خود را بهتر بلد هستند. یادتان باشد در برخی موارد درمان با کمترین میزان دارو، موثرتر از مصرف زیاد داروهاست.

قبل از مراجعه به پزشک، استحمام کرده و تمیز باشید

پزشکان درک می‌کنند که گاهی بیماران از سر کار به مطب مراجعه می‌کنند، بیمار یا سالمند هستند و غیره، اما حتما قبلا از مراجعه به پزشک دوش بگیرید و تمیز باشید. بهتر است واقع بین باشیم. تحمل پزشکان نیز اندازه ای دارد و نباید انتظار داشت پزشک وقت زیادی برای بیماری که بوی عرق می‌دهد اختصاص دهد.

تصور نکنید پزشک تمام آن مقاله‌هایی که شما در اینترنت خوانده اید نخوانده است

امروزه اینترنت پر از مقالاتی در خصوص انواع بیماری‌ها، علائم و روش های درمانی است. خیلی از مردم این مقالات را مطالعه می‌کنند و با اعتقاد راسخ به آنها پا به مطب می گذارند. اما واقعیت این است که اینترنت پر از اطلاعات نادرست نیز هست و علاوه بر این، شرایط همه در برابر بیماری‌ها یکسان نخواهد بود. از این گذشته اگر شما چند مقاله خوانده اید، پزشک سال ها درس خوانده و تجربه کسب کرده است.

بنابراین حتی اگر 1500 صفحه مقاله نیز خوانده باشید، اطلاعات تان در حد پزشک‌تان نخواهد بود. بهتر است به پزشک‌تان اعتماد کنید. از وی بخواهید منابع قابل اعتماد را در اینترنت به شما معرفی کند تا با مطالعه مطالب غیرموثق علمی، دچار اشتباه نشوید.

تعیین وقت برای مراجعه بعدی، برای گرفتن پول ویزیت نیست

اگر پزشک به شما می گوید مثلا بعد از یک ماه دیگر مراجعه کنید، برای تلف کردن وقت شما یا خالی کردن جیب‌تان نیست. این مراجعات برای بهبودی کامل شما و بهره‌مندی بیشتر از درمان است. پزشک می‌خواهد مطمئن شود شما داروهایتان را به درستی مصرف کرده اید و دچار عوارض جانبی نشده‌اید. علاوه بر این، قصد پزشک بررسی مجدد شرایط بدنی‌تان است.

در انتها برای تمام پزشکان زحمتکش و متعهد، آرزوی سلامتی و شادکامی داریم.


 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.