تبیان، دستیار زندگی
دونالد ترامپ ضمن انتقاد شدید از حمایت هیلاری کلینتون و «تیم کین» زوج انتخاباتی او از برجام، توافق هسته ای ایران و 1+5 را «احمقانه ترین توافق در تاریخ توافقات» خواند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقش خاص برجام در انتخابات آمریکا

دونالد ترامپ ضمن انتقاد شدید از حمایت هیلاری کلینتون و «تیم کین» زوج انتخاباتی او از برجام، توافق هسته ای ایران و 1+5 را «احمقانه ترین توافق در تاریخ توافقات» خواند.

فرآوری: ع. امانی - بخش سیاست تبیان

نقش خاص برجام در انتخابات آمریکا، برجام، برجام چیست، انتخابات، نتیجه انتخابات، کلینتون، انتخابات آمر

طی چند ماه گذشته مسئله "برجام" در سطح جهانی کاربردهای فراوانی داشته است تا جایی که بزرگترین اصل و شعار در انتخابات قریب الوقوع آمریکا ؛ مواضع خاص نامزدهای انتخاباتی درباره توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 است. در این راستا "هیلاری کلینتون" نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، روز جمعه «تیم کین» را رسماً به عنوان معاون اول خود در صورت پیروزی در انتخابات معرفی کرد. کین در میان سایر گزینه هایی که برای معاون اولی کلینتون متصور بودیم، از جمله بیل کلینتون، سیاستمداری سنتی تر (بخوانید: کم تر ترقی طلب) و در عین حال، به طور قابل توجهی کم دردسرتر محسوب می شود.

تیم کین

این افراد امیدوار بودند کلینتون دست کم به خاطر حمایتی که سندرز از او کرده و برای آن که بتواند نظر و رأی حامیان او را به سوی خود جذب کند.

نام تیم کین برای بسیاری از ایرانی ها تازه است؛ و دلیل هم دارد. بسیاری از آمریکایی ها هم شاید آن قدرها کین را نشناسند. به عنوان مقایسه، جو بایدن معاون باراک اوباما تا پیش از آن که به سمت کنونی خود منصوب شود، در کنار ده ها سال سابقه عضویت در مجلس سنا، به مدت دو سال (2007 تا 2009) رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا (یکی از مهم ترین سمت ها در این مجلس) بود و در سال های دورتر هم (1987 تا 1995) ریاست کمیته قضایی سنا را به عهده داشت. این در حالی است که کین هرگز سمتی فراحزبی و در عین حال تعیین کننده نداشته است. در این گزارش قصد داریم توضیحاتی را درباره تیم کین و همین طور پیامدهای انتخاب او توسط کلینتون در اختیار شما مخاطبان محترم قرار دهیم.
تیم کین از سال 2013 تا کنون نماینده ایالت ویرجینیاست و از این حیث یک «سناتور جوان» (در مقابل «سناتور ارشد») محسوب می شود. توضیح، این که سناتورها در مجلس سنای آمریکا برای اهداف مختلف و بر اساس معیارهای متفاوت، در دسته بندی های جداگانه ای قرار می گیرند. کین یکی از سناتورهایی است که به دلیل سابقه کم در سنا، جزء سناتورهای ارشد محسوب نمی شود و بر اساس قوانین مجلس سنا، از قدرت کم تری نسبت به ارشدهای سنا برخوردار است.
کین پیش از عضویت در مجلس سنا، فعالیت های سیاسی خود را سال 1994 آغاز کرد. وی آن سال توانست صاحب یک کرسی در شورای شهر ریچموند ایالت ویرجینیا شود. وی چهار سال بعد شهردار ریچموند شد و تا سال 2001 در همین سمت باقی ماند. کین بین سال های 2001 تا 2005 معاون فرمان دار ایالت ویرجینیا و از سال 2006 تا 2010 فرمان دار این ایالت بود. با این وجود، مهم ترین سمتی که کین توانسته تا کنون به دست بیاورد، به سال 2009 برمی گردد.
تیم کین حدوداً دو سال و نیم (از 21 ژانویه 2009 تا 5 آوریل 2011) رئیس «کمیته ملی حزب دموکرات» بود. این کمیته مهم ترین نهاد دموکرات ها در آمریکا محسوب می شود و از جمله فعالیت هایش برگزاری «گردهمایی ملی دموکرات ها»ست، مراسمی که هر چهار سال برگزار و طی آن نامزد نهایی حزب برای انتخابات ریاست جمهوری و همین طور سیاست نامه رسمی حزب معرفی می شود. ریاست بر این کمیته، مهم ترین جایگاهی محسوب می شود که کین تا کنون در فضای سیاسی آمریکا به عهده گرفته است.
سیاست های خارجی و داخلی کین درباره «مرگ»

سیاست خارجی و دفاعی کین نیز دقیقاً مانند دولت دموکرات کنونی، گنگ و در مواقعی حتی بی معناست. وی حامی عادی سازی روابط با کوباست و از توافق هسته ای با ایران حمایت می کند. با این حال، می گوید مأموریت آمریکا در افغانستان پایان یافته و نیروهای این کشور باید هرچه سریع تر افغانستان را ترک کنند، اما به شرط آن که افغانستان تبدیل به خطری برای منطقه نشود. از جمله اقدامات سوال برانگیز کین، هم کاری سال 2014 وی با جان مک کین سناتور جنگ طلب جمهوری خواه برای نوشتن «لایحه مشورت اختیارات جنگی» مبنی بر نظارت بیش تر کنگره بر تصمیمات رئیس جمهور درباره اعزام نیروی نظامی به کشورهای مختلف بوده است.
اقدامات و مواضع کین در قبال جنگ در سوریه و عراق مقابل داعش نیز در نوع خود روشنگر هستند. اواخر سال 2014 و بعد از پنج ماه کمپین کین بود که کمیته روابط خارجی سنا با 10 رأی موافق و 8 رأی مخالف، مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه داعش را صادر کرد. کین سال 2015 نیز از روی کرد اوباما درباره سوریه انتقاد کرده و خواستار برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه شده بود؛ اقدامی که به عقیده کارشناسان، منجر به بروز فاجعه ای چندین برابر بدتر در سوریه توسط تروریست هایی می شد که در آن صورت خیالشان از بابت حملات هوایی راحت بود.


پیامدهای انتخاب تیم کین
دلایل انتخاب کلینتون را نمی توان صرفاً در مواضع تیم کین جست وجو کرد. معاون منتخب نامزد دموکرات ها ویژگی های منحصربه فردی دارد که او را گزینه مورد علاقه کلینتون کرده است. یکی از این ویژگی ها که نقش مهمی در پیروزی کین بر سایر رقبایش داشته، این واقعیت است که او اهل ایالت مینه سوتاست و در عین حال دوران خدمت سیاسی خود را در ویرجینیا سپری کرده است؛ هر دوی این

حامیان سندرز همین چند روز پیش در یک نظرسنجی، بر اساس سابقه سیاسی کین به شدت از او انتقاد کرده و او را گزینه ای نامناسب برای معاونت کلینتون دانسته بودند.

ایالت ها ایالت های تعیین کننده ای هستند، چون رأی آن ها در انتخابات های قبلی ریاست جمهوری گاه به دموکرات ها و گاه به جمهوری خواهان بوده است. این یعنی اگر کین بتواند حمایت مردمی از خود در هر دوی این ایالت ها را تقویت کند، موقعیت کلینتون در عرصه های رقابت و ایالت های مهم، هم در جنوب و هم در محور مرکزی-غربی آمریکا بهبود پیدا خواهد کرد. موضوع تسلط کین به زبان اسپانیایی و ارتباط آن با جمعیت گسترده هیسپانیک ها در آمریکا هم یکی از نقاط قوت کین محسوب می شود.
دموکرات ها با انتخاب کین مشکلی ندارند و خیلی از آن ها حتی خوشحال هم هستند که کلینتون او را به عنوان معاون خود معرفی کرده است. با این وجود، حمایت از کین نکته مشترک «همه دموکرات ها» نیست؛ یا شاید بهتر بگوییم، ترقی طلب هایی مانند برنی سندرز و حامیان او از انتخاب کین نه تنها خوشحال نیستند، بلکه ناامید شده اند.
این افراد امیدوار بودند کلینتون دست کم به خاطر حمایتی که سندرز از او کرده و برای آن که بتواند نظر و رأی حامیان او را به سوی خود جذب کند، به جای فردی که «تقریباً معاون اوباما شده بود»، گزینه های ترقی طلب تری از جمله «الیزابت وارن» (نماینده دموکرات ماساچوست در مجلس سنا) یا «شرود براون» (نماینده دموکرات اوهایو در مجلس سنا) را انتخاب کند. چنین انتخابی به سادگی آرای 40 درصد از مردمی را برای کلینتون می خرید که در انتخابات های درون حزبی به سندرز رأی داده بودند.
انتخاب کین خیلی زود انتقاد هیأت های نمایندگانی را برانگیخت که در رقابت های درون حزبی به سندرز رأی داده بودند. حامیان سندرز همین چند روز پیش در یک نظرسنجی، بر اساس سابقه سیاسی کین به شدت از او انتقاد کرده و او را گزینه ای نامناسب برای معاونت کلینتون دانسته بودند. با این حال، نیویورک تایمز و برخی رسانه های دیگر پیش تر گزارش داده بودند که بیل کلینتون به همسرش پیشنهاد داده تا کین را به عنوان معاون خود انتخاب کند.
این در حالی است که دونالد ترامپ ضمن انتقاد شدید از حمایت هیلاری کلینتون و «تیم کین» زوج انتخاباتی او از برجام، توافق هسته ای ایران و 1+5 را «احمقانه ترین توافق در تاریخ توافقات» خواند.


منابع : مشرق نیوز / پایگاه اطلاع رسانی الف