تبیان، دستیار زندگی
علم آموزی بالاترین عبادت شب قدر/بیسوادی مقدمه قساوت قلب است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

علم آموزی، بالاترین عبادت شب قدر

عده ای از ما فقط به این بسنده می کنیم که در مفاتیح الجنان آمده عبادت، توسل، توجه و قرائت قرآن در شب قدر معادل 86سال عبادت است و از سایر عباداتی که در زندگی امروز ما اثرگذار است غافل می شویم.

title

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، محقق و پژوهشگر حوزه دین در جمع عزاداران شهادت مظلومانه امیرمومنان علی(علیه السلام) در حسینه سیدسر، از بی تفاوتی نسبت به یکدیگر به قساوت قلب تعبیر کرد و عنوان داشت: اینکه مهربانی و ابراز مهربانی کردن جزء الویت های زندگی امروز برخی از ما نیست ، یک آسیب محسوب می شود.

وی  به فرموده حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان  درخصوص با لاترین عبادت اشاره کرد و گفت: صاحب مفاتیح الجنان علم آموزی و مطالعه را بالاترین عبادت معرفی نموده است.

حجت الاسلام صدوقی ادامه داد: اما عده ای از ما فقط به این بسنده می کنیم که در مفاتیح الجنان آمده عبادت، توسل، توجه و قرائت قرآن در شب قدر معادل 86سال عبادت است و از سایر عباداتی که در زندگی امروز ما اثرگذار است غافل می شویم.

وی برلزوم مطالعه با توجه به ذوق و استعداد با هدف افزایش علم تاکید کرد و افزود:  علم آموزی  در مناقب و فضایل پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) مورد تاکید است.

حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه عبادات و منبر بایستی بدور از ریا باشد، اظهار داشت: بالاترین عبادت شب قدر این که به نادانسته های ما اضافه شود و باسواد تر شویم.

وی با بیان اینکه بیسوادی مقدمه قساوت قلب است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال از مومن و بچه مسجدی و هیئتی به خاطر اینکه در 40شبانه روز با دانشمند همنشینی نمی کند و بر علم خویش نمی افزاید، گلایه می کند.

حجت الاسلام صدوقی بیان داشت: همه ما قشنگ ترین نکته ای که از بوعلی سینا یاد داریم اینکه آنقدر درس خواند که متوجه شد چقدر بیسواد است.

وی با بیان اینکه مطابق آیات قرآن کریم خداوند در انسان ظرفیتی قرار داده که بتواند تمامی نادانسته ها را بیابد و بیاموزد، گفت: در برخی مواقع علم و دین در رابطه با یک موضوع نظر های متفاوت دارند و افرادی که مطالعه نمی کنند نمی توانند بین این دو تمیز قائل شوند.

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به اینکه اسلام ازدواج دختر عمو با پسر عمورا مستحب می داند و اما علم ژنتیک این موضوع را امری مشکل زا می داند، افزود: همچنین امروز آب درمانی مورد توجه جامعه شده در صورتی که در اسلام آب خوردن بدون عطش مکروه است.

وی اضافه کرد: همچنین دائم الوضو بودن و غسل کردن های متعدد نیز به جهت آبرسانی به پوست بدن مورد تاکید دین است.

حجت الاسلام صدوقی از بیست و سوم ماه مبارک رمضان به عنوان مهمترین شب قدر یاد کرد و گفت: با خود عهد ببندید بعد امشب مهربان تر شوید، درد دیگران درد شما باشد.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بحث خداشناسی، اخلاق و احکام نیازمند به تقلید نیست، تصریح کرد: برخی از عالمان دین به علم خود می افزایند تا دین را برای ما تسهیل نمایند.

حجت الاسلام صدوقی به رواج دروغ گویی، عدم راز نگهداری، غیبت، ریختن آبرو مومن  در جامعه امروز اشاره کرد و یادآورشد: آبروی انسان مومن همانند خون او اهمیت دارد و نباید به هیچ قیمتی خدشه دار شود.

وی با بیان اینکه اعتقادات و احکام جسم دین را می سازند و اخلاقیات روح دین را، گفت: اگر اخلاق در کنار نماز قرار گیرد ارزشمند است و آنگاه خاصیتی برای زندگی خواهد داشت.

حجت الاسلام صدوقی با تاکید اینکه نتیجه و ثمر نماز و خداشناسی باید در اخلاق مشهود باشد، اذعان داشت: نمازی مورد قبول است که قلم عفو به یک گناه از گناهان ما بکشد.

وی با تاکید اینکه مهمترین، کاملترین و با فضیلت ترین راه این که اجازه ندهیم زندگی ما در محضر جهل سپری شود، گفت: در شب زنده داری لیالی قدر از خداوند بهترین دنیا را برای بهترین آخرت طلب نمایید.

حجت الاسلام صدوقی عنوان داشت: زهد فروشی نادرست است و بهترین زهد از نگاه معصوم (علیهم السلام) این که دیگران متوجه آن نشوند.

وی در خاتمه مومنان و مسجدی ها را به شیک پوشی و معطر بودن توصیه کرد و افزود: مسجد و پوشش مومنین بایستی زیبنده و پاکیزه باشد.
خبرگزاری شبستان :: Shabestan News

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.