تبیان، دستیار زندگی
محمود حکیمی معتقد است که کودکان ونوجوانان را باید از سنین پایین به کتاب خوانی عادت داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

طرح «تابستانه کتاب» به افزایش سرانه مطالعه منجر می شود

محمود حکیمی معتقد است که کودکان ونوجوانان را باید از سنین پایین به کتاب خوانی عادت داد.

بخش ادبیات تبیان

طرح «تابستانه کتاب» به افزایش سرانه مطالعه منجر می شود

محمود حکیمی درباره طرح «تابستانه کتاب» می گوید: جامعه ای که کتابخوان نباشد و به کتاب علاقه ای نداشته باشد، از نظر فکری پیشرفت نخواهد کرد، بنابراین باید کودکان را از دبستان به کتابخوانی عادت دهیم، افرادی که از کودکی و نوجوانی به مطالعه علاقه مند می شوند، تا پایان عمر به سمت کتاب می روند.
حکیمی با بیان اینکه در سال های اخیر به علت افزایش قیمت کتاب، میزان استقبال از آن کاهش یافته، ادامه داد: اجرای طرح هایی نظیر «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» می تواند تا حدی این مشکل را رفع کند، بویژه برای کودکان و نوجوانان که از سرمایه کافی برخوردار نیستند.

مدارس باید از فرصتی که طرح «تابستانه کتاب» در اختیار آنها قرار داده، استفاده و کتابخانه خود را به کتاب های جدید و نو مجهز کنند تا همزمان با آغاز سال تحصیلی، دانش آموزان با اشتیاق به سمت کتاب های تازه انتشار یافته بروند.

نویسنده کتاب «در مدرسه مولانا»، همزمانی اجرای این طرح با ایام تابستان را فرصتی برای مطالعه کتاب های غیردرسی عنوان کرد و گفت: نویسندگان باید کتاب هایی روانه بازار نشر کنند که کودکان و نوجوانان را به خواندن تشویق و ترغیب کند، هرچند در سال های اخیر کتاب های خوبی برای این گروه نوشته شده اما برخی کتاب ها از اصطلاحات و واژگانی تشکیل شده که درک محتوای کتاب را برای کودکان و نوجوانان دشوار می کند.
حکیمی خاطر نشان کرد: کودکان و نوجوانان پس از اینکه این واژگان را درک نکردند، از ادامه کتاب خواندن منصرف می شوند، بنابراین نویسندگان باید در نوشتن کتاب های مناسب کودک و نوجوان دقت لازم را داشته باشند زیرا ممکن است کودک با خواندن کتاب های آنها به کتابخوانی علاقه مند شود یا حتی برای همیشه با کتاب خداحافظی کند.

نویسندگان به تصویرگری کتاب ها توجه کنند

نویسنده و پژوهشگر کشورمان گفت: در صورتیکه کتاب های منتشر شده برای کودکان و نوجوانان با تصاویر زیبا چاپ شود، کودکان از آن استقبال می کنند و همین امر سبب می شود، آنها به خواندن کتاب علاقه مند شوند.
به گفته این نویسنده پیشکسوت آثار کودکان و نوجوانان، گرچه نویسنده در برخی کتاب ها، در ساده نویسی تلاش فراوانی کرده اما از آنجا که کتاب فاقد تصاویر زیبا است، مورد استقبال کودک قرار نمی گیرد از این رو ناشران باید توجه زیادی به موضوع تصویرگری داشته باشند.
حکیمی یادآور شد: مدارس باید از فرصتی که طرح «تابستانه کتاب» در اختیار آنها قرار داده، استفاده و کتابخانه خود را به کتاب های جدید و نو مجهز کنند تا همزمان با آغاز سال تحصیلی، دانش آموزان با اشتیاق به سمت کتاب های تازه انتشار یافته بروند.
وی گفت: طرح هایی که در آن به کتاب، کتابفروشان و ناشران اهمیت داده می شود، باید طی سال چندین بار اجرا شود تا هم مردم به عنوان گروه های اصلی کتابخوانی با جزییات آن آشنا شوند و هم کتابفروشان با استفاده از این طرح ها رونقی به کسب و کار خود دهند زیرا در این صورت می توانیم امیدوار باشیم که صنعت چاپ و نشر ما رو به بهبود است.

منبع: ایرنا



این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .