تبیان، دستیار زندگی
انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 7 اسفند سال 94 در حالی برگزار شد که گمانه زنی ها از رقابتی سرسختانه خبر می داد و نتیجه آرا نیز گواه آن شد ؛ به طوری که نفر اول لیست منتخبین ، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی با ۲۳۰۱۰۷۸ رأی و آخرین نفر آ
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ریاست مجلس خبرگان نصیب چه کسی شد؟

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 7 اسفند سال 94 در حالی برگزار شد که گمانه زنی ها از رقابتی سرسختانه خبر می داد و نتیجه آرا نیز گواه آن شد ؛ به طوری که نفر اول لیست منتخبین ، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی با 2301078 رأی و آخرین نفر آیت الله احمد جنتی با کسب 1321082 رأی بودند.

ازاده مرنی - بخش سیاست تبیان
جنتی

چه کسی بر کرسی ریاست مجلس خبرگان تکیه می زند ؟ آیت الله موحدی کرمانی ، آیت  الله هاشمی  رفسنجانی ، آیت الله جنتی ، آیت الله امینی ؛ کدام یک به ریاست مجلس خبرگان می رسند ؟ باید پذیرفت که بحث ریاست پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از روز هفتم اسفند 94 تا به امروز یکی از پُربحث ترین و حاشیه دارترین اخبار روز بوده است.

گزینه های محتمل

- در طول این مدت یکی از احتمالات قوی در این زمینه ، به دلیل صدر نشینی در تعداد آرا ؛ آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) بود.
- آیت  الله سید محمود هاشمی  شاهرودی (عضو ونائب رئیس مجلس خبرگان رهبری) ؛ که سابقه ی ریاست قوه قضائیه و همچنین نائب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه درخشان کاری خود دارد یکی دیگر از احتمالات ریاست مجلس خبرگان بوده است.

دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری را می توان یکی از حساس ترین و رقابتی  ترین مجالس پنجگانه ی خبرگان  رهبری تا کنون دانست

- آیت  الله محمد علی موحدی  کرمانی (دبیرکل جامعه روحانیت مبارز) ؛ از جمله افرادی است که از فهرست خبرگان مردم وارد مجلس شد؛ هرچند نام وی در فهرست جامعتین ، یعنی جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز هم به صورت اشتراکی وجود داشت.
- آیت  الله محمد مومن (عضو مجلس خبرگان رهبری) ؛ هم که ازجمله فقهای شورای نگهبان به شمار می  رود که از قم وارد خبرگان شد.

رقابت های پیشین

دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری را می توان یکی از حساس ترین و رقابتی  ترین مجالس پنجگانه ی خبرگان  رهبری تا کنون دانست ، زیرا پیشتر ؛ یعنی قبل از زمان درگذشت  آیت  الله مشکینی ، با رأی اجماعی و بدون آنکه رقیبی در برابر ایشان وجود داشته باشد ریاست مجلس خبرگان به آن بزرگوار رسید.
اما این رویه از مجلس چهارم خبرگان رهبری تغییر کرد. به دیگر بیان این مجلس تا فصل چهارم کاری ؛ چهار رییس مجلس به خود دیده است و هر رئیس ، برای سه دوره کامل یعنی یک سال و پنج  ماه منصوب می شده است. اما بعد از دوره ی چهارم به علت تلاش برای برگزاری انتخابات دوره پنجم خبرگان و دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی در زمانی واحد ؛ قریب به یک  سال  و نیم به عمر آن افزوده شد و به همین خاطر لقب طولانی ترین دوره ی مجلس خبرگان را به خود گرفت.
حائز اهمیت آن که پس از آیت  الله  مشکینی ، همواره از آیت الله هاشمی  رفسنجانی به عنوان عضوی از جامعه روحانیت مبارز و مهم  ترین گزینه ریاست نام برده می شد. ایشان در رقابت  های خبرگان با حدود یک  میلیون  و 600 هزار رأی ، به عنوان نفر اول تهران به این مجلس راه یافت و آیت الله جنتی نفر پنجم راه  یافتگان بود. از این رو آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از احتمالات قوی برای پُست ریاست محسوب می شد.

مجلس خبرگان پنجم

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 7 اسفند سال 94 در حالی برگزار شد که گمانه زنی ها از رقابتی سرسختانه خبر می داد و نتیجه آرا نیز گواه آن شد ؛ به طوری که نفر اول لیست منتخبین ، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی با 2301078 رأی و آخرین نفر آیت الله احمد جنتی با کسب 1321082 رأی بودند.

پس از حدود سه ماه از انتخابات امروز ریاست مجلس خبرگان تعیین شد و خط بطلانی بر تمامی حواشی کشید. آیت الله احمد جنتی ، آیت الله امینی و آیت الله هاشمی شاهرودی از دیگر کاندیداها ریاست مجلس خبرگان بودند. که در نهایت آیت الله احمد جنتی با کسب بیشترین آرا (51 رای) رسماً ریاست پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را به مدت 2 سال برعهده گرفت.