تبیان، دستیار زندگی
حقایق زندگی امیرمومنان(ع) را با دقت و تدبیر بیان کنیم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حقایق زندگی امیرمومنان(ع) را با دقت و تدبیر بیان کنیم

امیرالمومنین

به گزارش تبیان به نقل از  خبرنگار معارف ایرنا حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی روز سه شنبه در همایش علمی آموزه ها و سیره علوی، معیار زندگی اسلامی گفت: اگر دفاع از مظلومیت امیرمومنان(ع) و حضرت زهرا(س) با دقت و تدبیر نباشد، چه بسا به قصد دفاع از حقانیت و مظلومیت اهل بیت(ع) به جای کمک، ممکن است اسباب کشتار و تفرقه و ضرر بیشتر به شیعیان باشد.
وی که در دانشگاه امام صادق(ع) سخن می گفت، با اشاره به سیره امیرمومنان(ع) برای حضور در نماز جماعت خلفاء و مشورت دادن به آنان، تاکید کرد: همه اندیشمندان حوزه و دانشگاه و رسانه ها وظیفه دارند با دقت و توجه و بصیرت، حقایق غدیر را بگویند تا مبادا بغض و کینه دشمنان بیشتر شود و از طرف دیگر وظیفه داریم فضایل و مناقب آن حضرت را بیان کنیم.
این عضو هیات امنای بنیاد بین المللی غدیر از تاکید مراجع و رهبر معظم انقلاب برای حفظ وحدت امت اسلام سخن گفت و به تبیین سیره حضرت علی(ع) در این زمینه پرداخت.

** امیرمومنان(ع) الگوی ما در مظلومیت است
میرلوحی گفت: حضرت علی(ع) نزدیکترین فرد به پیامبر اکرم(ص) بود و در طول عمر شریف خود با فداکاری در جنگ های مختلف به حفظ اسلام کمک کرد و فاطمه زهرا(س) در خطبه فدکیه به ویژگی های امیرمومنان(ع) پرداختند ولی آن حضرت برای حفظ مذهب و تقریب میان مسلمانان سیره مظلومیت را در پیش گرفت و ما نیز باید از این الگو درس بگیریم.
وی با اشاره به کتاب علی از زبان علی نوشته علامه محمدتقی جعفری افزود: حضرت علی(ع) در راه وحدت مسلمانان حاضر شد تا 25 سال خانه نشین شود و برای حفظ مصالح اسلام سکوت کند و حتی در نماز جماعت خلفاء حاضر شود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به خطبه سوم نهج البلاغه به نام شقشقیه و خطبه 192 به نام قاصعه که امیرمومنان به گوشه ای از ویژگی های خود اشاره می کند، از دانشجویان و پیروان آن حضرت خواست تا با مطالعه این خطبه ها با الگوی امیرمومنان(ع) در سیاست، زهد، عبادت، تقوا، عدالت و مظلومیت آشنا شوند.

** نسخه های عملی اقتصاد مقاومتی در نهج البلاغه است
وی با قرائت بخشی از خطبه قاصعه گفت: نسخه های عملی بسیاری را می توان در زمینه های مختلف به ویژه اقتصاد مقاومتی از سیره و سخنان حضرت علی(ع) استخراج کرد و مبلغان و دانشمندان از هر فرصتی برای معرفی امیرمومنان(ع) و غدیر استفاده کنند.
میرلوحی از ماه رجب به عنوان ماه امیرمومنان(ع) یاد کرد و گفت: این ماه متعلق به حضرت علی(ع) و ماه شعبان به نام پیامبر اکرم(ص) است و این دو ماه مقدمه ای برای ورود به ضیافت الله و فرصتی است تا عطر غدیر را به عنوان درمان تمام دردهای مسلمانان در جامعه بیافشانیم.
وی افزود: امروز نتیجه آزادی و دموکراسی در جهان و به ویژه در منطقه ای که ادعای اسلام دارد، با کشتار و خونریزی و تجاوز مشاهده می شود که چنین کشتار در دوران عرب جاهلی نیز وجود نداشت.
این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری کنفرانس کشورهای اسلامی در ترکیه گفت: 57 کشور اسلامی که برای دفاع از مسجد الاقصی و فلسطین و محکوم کردن اسرائیل تشکیل شده، جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان را محکوم می کند و هپچ ضربه ای به آمریکا و استکبار جهانی نمی زند و لذا در چنین شرایطی معتقدیم فقط نسخه غدیر نجات بخش انسانهاست.
وی با اشاره به فلسفه وجودی بنیاد بین المللی غدیر برای زنده نگه داشتن دهه امامت و ولایت گفت: این بنیاد تلاش دارد تا علاوه بر ایام ذیحجه در سایر مناسبت ها مانند میلاد امیرمومنان(ع) و ماه رجب فعالیت هایی را در راستای ترویج سیره علوی داشته باشد که برپایی همایش آموزه ها و سیره علوی و همچنین رونمایی از کتاب روش شناسی تحقیق در اسناد نهج البلاغه در این راستا صورت گرفته است.
وی با بیان این که برای ترویج سیره حضرت علی(ع) و نهج البلاغه بسیار بدهکار هستیم از آیت الله محمدرضا مهدوی کنی موسس دانشگاه امام صادق(ع) و آیت الله ابوالقاسم خزعلی موسس بنیاد بین المللی غدیر و برخی ترویج کنندگان سیره علوی همچون علامه محمدتقی جعفری تجلیل کرد و یاد آنان را گرامی داشت.
همایش علمی آموزه ها و سیره علوی معیار زندگی اسلامی با مشارکت دانشگاه امام صادق(ع) و بنیاد بین المللی غدیر به مناسبت سالروز میلاد جواد الائمه(ع) و امیرمومنان(ع) با حضور شخصیت های فرهنگی، اساتید، دانشجویان و طلاب در تالار آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
در این مراسم با حضور حجت الاسلام کاظم صدیقی دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر، آیت الله باقری کنی عضو هیات امنای دانشگاه امام صادق(ع)، حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر و حجت الاسلام سعید مهدوی کنی رییس دانشگاه امام صادق (ع) از کتاب روش شناسی تحقیق در اسناد نهج البلاغه تالیف احمد پاکتچی رونمایی شد.
فراهنگ**1003**1569


www.irna.ir

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.