تبیان، دستیار زندگی
اکثریت مجلس دهم در هر شرایطی برای اصولگرایان است
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اکثریت مجلس دهم از آن اصولگرایان!

اکثریت مجلس دهم در هر شرایطی برای اصولگرایان است.

فرامرزی-بخش سیاست تبیان
اصولگرایی

یک عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس با این اعتقاد که اصولگرایان با وحدت به لیست واحد برای تمامی حوزه های انتخابیه می رسند گفت که حتی با رخ ندادن چنین امری باز هم اکثریت مجلس دهم با اصولگرایان است و تنها امکان تغییر اندکی در ترکیب مجلس آینده وجود دارد. امیر حسین قاضی زاده همچنین با دوقطبی خواندن رقابت های انتخاباتی بین دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب در عین حال نقش جریان سوم یعنی جریان اعتدال را در انتخابات قابل توجه دانست. امیر حسین قاضی زاده نماینده مردم مشهد در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار تبیان به تحلیل فضای انتخابات مجلس پرداخت که در زیر می خوانید.

به نظر شما در انتخابات مجلس ترکیب و شیوه رقابت چطور خواهد بود؟
رقابت بین اصلاح طلبان و اصولگرایان است و در این بین اعتدالیون با ترکیبی از اصلاح طلبان و اصولگرایان برای تعریف جریان سومی تلاش می کنند که میزان موفقیت آن ها در نقاط مختلف  کشور بستگی به آن منطقه دارد.
بر این اساس رقابت در برخی نقاط بین دو جریان اصلاح طلب و اصولگراست که  در برخی نقاط دیگر این جریان سوم اضافه می شود که آن هم بستگی به توانایی شان برای یارگیری دارد.

به نظر شما جریان اعتدال می تواند چه طیفی از اصلاح طلبان و اصولگرایان را پوشش دهد؟
از آن جا که تاکنون چیزی تحت عنوان شخصیت اعتدالی وجود نداشته جریان اعتدالی برای تعریف خود تلاش می کند ترکیبی از اصلاح طلب و اصولگرا را در لیست هایش بگنجاند.

آیا در این شرایط و با فعال شدن اصلاح طلبان می توان انتظار داشت که آن ها تعداد بیشتری از کرسی های مجلس را در اختیار بگیرند؟
از آن جایی که انسجام و تحرک اصلاح طلبان در این دوره بیشتر شده است طبیعتا هر کسی که تلاش کند نتایجی هم بدست می آورد البته این به معنای بدست گرفتن اکثریت مجلس توسط اصلاح طلبان نیست، موضوعی که بعید است و باز هم اکثریت مجلس دهم اصولگراست. البته ممکن است مقداری ترکیب آن نسبت به این دوره تغییر کند.

فکر میکنید چقدر مستقل ها می توانند همچون دوره قبل در تعیین ترکیب مجلس تاثیرگذار باشند؟
عنوانی تحت مستقل ها وجود ندارد آن هایی هم که مستقلند زمینه اصلاح طلبانه و اصولگرایانه دارند و این زمینه را در رای گیری های اصلی مثل برجام نشان می دهند.آن ها با نظراتشان در دقیقه نود و در موضوعی مهم نشان می دهند که در کدام طرفند.
به نظرم آن هایی که گرایش خود را به جریان خاصی نشان نمی دهند با خودشان تعارف دارند. ما جریان سومی به نام مستقل نداریم این افراد کسانی هستند که اصولگرا هستند اما در لیست اصولگرایان قرار نمی گیرند به همین خاطر خود را مستقل می نامند یا مثلا آقای دکتر لاریجانی که گفته مستقل وارد انتخابات می شود آیا مستقل است؟ ایشان اصولگراست منتها می گوید که حاضر به قرار گرفتن در لیست نیست.

آیا در این شرایط فکر می کنید اصولگرایان می توانند به لیست واحد در نقاط مختلف کشور برسند؟
اگر آن هایی که در لیست قرار نمی گیرند، از لیست نهایی و نظرائتلاف تبعیت کنند، اصولگرایان می توانند به یک لیست برسند ولی اگر قرار باشد بعد از آن دوباره به رقابت ادامه دهند شرایط فرق می کند.
ولی به هر حال رقابت اصلی بین دو لیست اصلی اصلاح طلبان و اصولگرایان خواهد بود ازاین رو به نظرم انتخابات در این دوره دو قطبی خواهد بود.

با توجه به اینکه اصولگرایان به دلیل نرسیدن به وحدت در انتخابات قبلی نتوانستند روی یک لیست اجماع کنند، چقدر رسیدن به وحدت را در این دوره ممکن می دانید؟
در دوره قبل اصولگرایان با هم متحد نشده بودند اما شرایط این دوره فرق میکند و اصولگرایان به وحدت رسیده و همه هم از آن حمایت می کنند تاکنون هم نشانه هایی از شکست در این وحدت ندیده ام از این رو طبیعتا در نهایت اصولگرایان به یک لیست خواهند رسید.

آیا شما هم مثل برخی از اصولگرایان معتقدید که اگر به وحدت نرسید اکثریت مجلس در دست اصولگرایان نخواهد بود؟
موافق نیستم چون اکثریت مجلس دست کاندیداهای حوزه های انتخابیه با تک نماینده است که تعداد آن ها به حدود 180 نماینده می رسد و در این نقاط لیست معنایی ندارد .
در دوره قبل هم وقتی مجلس با 220 اصولگرا تشکیل شد بدان معنا نبود که همه آن ها از لیست های مورد نظر جریان های مختلف اصولگرا بیرون آمده اند بلکه 100 نفر مستقل از این لیست ها با گرایش اصولگرایی پیروز انتخابات شدند.
بر این اساس می توان گفت که نقش حمایت های سیاسی در حوزه های تک نماینده  10درصد است و بیشتر خود آن فرد موثر است.مردم در این نقاط بر اساس شناختشان از آن فرد رای میدهند و لیست بیشتر برای شهرهای بزرگ است.

برخی از اصلاح طلبان معتقدند با این حجم از رد صلاحیت ها کاندیدای کافی در تمامی نقاط کشور ندارند، نظر شما چیست؟
در مشهد که خوب و به اندازه کافی کاندیدا دارند البته ممکن است تعدادی از چهره های اصلاح طلب رد صلاحیت شده باشند ولی باز هم به تعدادی که لیست بدهند و افراد سرشناسی هم باشند کاندیدا دارند. به طور کلی در اغلب شهرستان ها کاندیداهای اصلاح طلب حتی دو سه برابر نیاز آن حوزه وجود دارد.

فکر می کنید این رد صلاحیت ها تاثیر در رویه مشارکت خواهد داشت؟
اگر تاثیر می گذاشت قطعا دوستان پایشان را پس می کشیدند این که می گویند ما هستیم یعنی کاندیدا دارند و می خواهند خیلی جدی وارد صحنه رقابت شوند.
البته الان با این رد صلاحیت ها باز هم تعداد کاندیداها بسیار زیاد است و نمی دانم چطور می خواهند انتخابات را مدیریت کنند چون وقتی وضعیت این طور شلوغ شود مردم حتما گیج می شوند و کلی اسراف هم می شود.