تبیان، دستیار زندگی
چرا باید پول و مهمات و اسلحه ما برای مردم عراق و سوریه خرج شود؟ چرا ما باید در هزینه های جنگ دو کشور دیگر سهیم باشیم؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حمله ایرانی به مدافعان حرم؟!

چرا باید پول و مهمات و اسلحه ما برای مردم عراق و سوریه خرج شود؟ چرا ما باید در هزینه های جنگ دو کشور دیگر سهیم باشیم؟

امیر رضوانی-بخش سیاست تبیان

مدافعان حرم

داعش خطری خود خوانده توسط غرب است که از جنس کارهای غلط آنها در رشد القاعده و طالبان و ایجاد حوادثی چون یازده سپتامبر است خطری که مانند همیشه نه تنها برای جامعه اسلامی و منطقه خاورمیانه که خیلی زود دامن خود آنها را نیز گرفته است حوادث تروریستی در فرانسه و سایه تهدیدی که اکنون بر سر اروپا و امریکا سایه افکنده است شواهدی از این موضوع است.
گروهک های تروریستی توانسته اند با حمایت های مالی، نظامی و روانی غرب و بازیگران منطقه ای خود چون عربستان، قطر و ترکیه منطقه را دچار ناامنی کرده و هر روز خبری از قتل، غارت و ویرانگری را به تمامی جهان مخابره کنند.  از این آمار اشاره به میانگین روزانه کشته شدگان در سوریه در جهت اشاره به این ناامنی کفایت می کند؛ روزی 150 کشته! ایران اما در میان این جزیره آتش و ناامنی در صحت وامنیت کامل به سر می برد تا جایی که انتخابات 92 خود را نیز پشت سر گذاشته و حال به استقبال دو انتخابات مهم دیگر می رود اما این امنیت  نه تنها در دل خاک مان وجود دارد بلکه به دنبال  صدور آن نیز هستیم.

امروز نقش ایران در مذاکرات صلح و همچنین نقش نیروهای مستشار و نظامی در مقابله با داعش بر هیچ کس پوشیده نیست. نام سردار قاسم سلیمانی کابوسی برای گروهک های تروریستی و رویایی برای جوانان مقاومت شده است و همچنین نام سردار شهید همدانی نیز همین حالت را داشت.سردار یعقوب زهدی، معاون رئیس مرکز مطالعات دفاع استراتژیک در مصاحبه ای که با خبرگزاری فارس داشته است درباره یکی از نقش های سردار همدانی در خاک سوریه اینگونه گفته بود که سردار حسین همدانی، اسد را متقاعد به مسلح کردن مردم سوریه کرده بود. سردار همدانی به زهدی گفته بود: «اول که گفتم همه مخالفت کردند، همه فرماندهان و وزیر دفاع هم مخالف بود و می گفتند نمی توانیم به اینها سلاح بدهیم. من رفتم و خود بشار اسد را قانع کردم و خود بشار اعتقاد پیدا کرد. بشار گفت تو تضمین می کنی؟ گفتم بله تضمین می کنم.»
اقتدار و تاثیر مستشاران نظامی ایران تا جایی است که حتی در حوادث تروریستی فرانسه اسماعیل کوثری پیشنهاد داد تا اگر فرانسه در جهت امنیت خود دچار مشکل است می تواند از مستشاران ایرانی استفاده کند.

مستشاران ایرانی چه می کنند؟


مستشاران ایرانی نقش های متفاوتی از آموزش نیروهای مردمی تا برنامه ریزی و هدایت های برنامه های نظامی را بر عهده دارند نقشی که بیشتر از غرب در مبارزه با گروهک های تروریستی مشهود و تاثیرگذار است.
پیرامون این موضوع  یک شبه و سوال اساسی در افکارعمومی مطرح است که البته جنگ روانی غرب در طرح و ایجاد آن بی اثر نبوده است. اینکه چرا دولت ایران باید به عراق و سوریه کمک نظامی کند و از پول، سلاح و مهمات خود در آنجا هزینه کند حتی برخی ازشبهات جنس شایعه پیدا کرده مانند شایعه حقوق میلیونی مدافعان حرم!

کمک به مظلومان و ملت های مسلمان که زیر تیغ غرب و تکفیری ها گیر افتاده اند وظیفه ای انسانی و شرعی است، برادران مسلمان و البته همسایه ما دچار ظالمانی شده اند که بر ماست دست یاری به سمت آنها دراز کنیم

اما یک استدلال منطقی در پس همه این شبهات و حضور ایران در عراق و سوریه وجود دارد، استراتژی ای که ریشه در آرمان های انقلاب و البته مدیریت و درایت رهبر معظم انقلاب دارد.
اول آنکه کمک به مظلومان و ملت های مسلمان که زیر تیغ غرب و تکفیری ها گیر افتاده اند وظیفه ای انسانی و شرعی است، برادران مسلمان و البته همسایه ما دچار ظالمانی شده اند که بر ماست دست یاری به سمت آنها دراز کنیم.
اما راز دوم در مقابله ایران با داعش از راه های ممکن به ویژه جنگ و مشورت نظامی، ریشه در کلمه ای دارد که در مورد اول اشاره شد؛ همسایه!
جالب است که داعشی ها با ادعای مسلمانی بیش از آنکه برای اسرائیل خطر داشته باشند برای مسلمانان خطرآفرین هستند! و یقینا یکی از اهداف آنها در آینده و همانطور که بارها خود اعلام کرده اند ایران است. ایران مرکز انقلابی شیعی است که یقینا آنها نه از نظر تفکری با آن میانه ای دارند و نه از نظر ساختاری با نظامی که آسیب رساندن به آن از اهداف اربابان آنها می باشد در صلح خواهند بود و یقینا برای رسیدن و آسیب رساندن به آن برنامه خواهند داشت. به همین جهت دفع خطر این گروهک در خاک سوریه و عراق و به قرائت بهتر درهزاران کیلومتر دورتر از مرزها و پایتخت از تدابیر نظامی و سیاسی ما است.

اگر امروز ایران ساکت نشسته و در مقابله با داعش به همسایگان خود کمک نکند این گروهک روز به روز به خاک ما نزدیک تر شده و ناامنی به مرزها و مردم ما نزدیک خواهد شد. در واقع ما امروز جنگ را کیلومترها دورتر از کشورمان مدیریت می کنیم. امنیت امروز حاصل حضور  و کمک مستشاران و جان بازی مدافعان حرم در خارج از مرزهای ایران است. فرمانده سپاه پاسداران در اینباره می گوید:" کسانی که این نگاه را دارند بسیار ساده اندیش هستند در حالی که مقاومت در سوریه همان مقاومت انقلاب اسلامی است و اگر این مقاومت شکست بخورد برای ایران ناامنی ایجاد خواهد شد."
رهبر انقلاب نیز دراینباره اظهار نظر کرده اند و با اشاره به ارزش و امتیاز کار و جهاد مدافعان حرم و شهدای  مدافع حرم می فرمایند:" دقیقا هم شهدای شما، هم خانواده ها، پدران، مادران و فرزندان آنان، حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند. این شهدا امتیازاتی دارند؛ یکی این است که اینها از حریم اهل بیت(ع) در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند. امتیاز دوم این شهدای شما این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی کردند این دشمن می آمد داخل کشور... اگر جلویش گرفته نمی شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استان ها با اینها می جنگیدیم و جلوی اینها را می گرفتیم. در واقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین، انقلاب اسلامی فدا کردند.
امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است. این هم پیش خدای متعال فراموش نمی شود.»

باید امروز به جای تن دادن به شبهات ایجاد شده درباره چرایی کمک به ملت سوریه و عراق با حمایت از مدافعان حرم و جبهه مقاومت به حفظ امنیت داخلی و پاک کردن سایه ناامنی بر منطقه کمک کرد. حضور ما در عراق و سوریه و به جان خریدن خطرات و هزینه ها در کیلومترها دور تر از مرزها حاصلش امنیت و آرامش امروز ما در داخل کشور است.