تبیان، دستیار زندگی
پرچم داری بانوی تاریخ ساز ایران در المپیک 2016 ریودوژانیرو بازتاب جهانی داشت. هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، درحالی تصمیم گرفت افتخار پرچم داری کاروان المپیکی ایران را به زهرا نعمتی بسپارد که این اتفاق واکنش مثبت برخی رسانه های جهان را به دنبال داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازتاب جهانی پرچم داری نعمتی در المپیک

پرچم داری بانوی تاریخ ساز ایران در المپیک 2016 ریودوژانیرو بازتاب جهانی داشت. هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، درحالی تصمیم گرفت افتخار پرچم داری کاروان المپیکی ایران را به زهرا نعمتی بسپارد که این اتفاق واکنش مثبت برخی رسانه های جهان را به دنبال داشت.

بخش ورزشی تبیان
زهرا نعمتی


سایت insidethegames با اشاره به پرچم داری بانوی 30 ساله کشورمان در المپیک نوشت: «زهرا نعمتی، اولین ورزشکار زن آسیایی تاریخ است که به صورت هم زمان می تواند در المپیک و پارالمپیک شرکت کند. او بدین ترتیب سومین بانویی خواهد بود که پرچم ایران را در المپیک حمل خواهد کرد. پیش از این لیدا فریمان در المپیک 1996 آتلانتا و هما حسینی در المپیک 2008 پکن پرچم دار کاروان ایران بودند.»
 این سایت در ادامه به فعالیت نعمتی در رشته تیراندازی با کمان اشاره کرد تا بگوید: «نعمتی قبل از تصادف سال 2004 که باعث ایجاد یک ضایعه نخاعی در او شد، در رشته تکواندو فعالیت می کرد و دارای کمربند مشکی بود. 2 سال بعد از آن حادثه نعمتی در دانشگاه به رشته تیراندازی با کمان روی آورد و خیلی به سرعت به سمت موفقیت گام برداشت. 6 ماه پس از آن، نعمتی قهرمان کشور شد و در رقابت با تیراندازان سالم نیز به مقام سوم رسید. نعمتی پس از آن به تیم ملی ایران دعوت شد و در هر رقابتی که شرکت کرد، به مدال دست یافت.»
 در ادامه این مطلب آمده است: «او برای نخستین بار در پارالمپیک 2012 لندن شرکت کرد و یک مدال طلا و یک برنز به دست آورد. نعمتی سال گذشته (2015) در مسابقات قهرمانی آسیا در بخش معلولان به طلا رسید و در مسابقات قهرمانی آسیا در بخش افراد سالم به مدال نقره دست یافت و سهمیه حضور در المپیک ریو را به دست آورد. نعمتی سیزدهمین ورزشکاری خواهد بو د که می تواند به طور هم زمان در المپیک و پارالمپیک شرکت کند. او همچنین پنجمین ورزشکاری است که در یک سال قرار است در المپیک و پارالمپیک به میدان برود. اولین کمان داری که به این افتخار رسید، پائولا فانتاتو در 1996 آتلانتا بود. این ورزشکار ایتالیایی در آن سال به مدال طلای تیمی در پارالمپیک رسید. همچنین ناتالیا پارتیکا، پینگ پنگ باز لهستانی در سال های 2008 و 2012 به صورت هم زمان در المپیک و پارالمپیک حضور داشت. ضمن این که 2 ورزشکار از آفریقای جنوبی نیز سابقه رسیدن به این افتخار را دارند.»

نعمتی: می خواهم پرچم دار صلح و دوستی باشم

نعمتی که حالا از انتخابش به عنوان پرچم دار کاروان ایران در المپیک 2016 ریو بسیار خرسند است، ابراز امیدواری می کند که بتواند نماینده شایسته ای برای این کاروان باشد: «برای هر ورزشکاری مایه افتخار است که پرچم دار کاروان کشورش باشد و امیدوارم بتوانم نماینده شایسته ای برای کاروان ایران باشم.»
 او ادامه می دهد: «قطعا این افتخار متعلق به ورزش بانوان ایران، جامعه تیر و کمان و جامعه ورزش جانبازان و معلولان است و می خواهم با پرچم داری، پیام صلح و دوستی را به تمام مردم دنیا برسانم.» اولین بانوی ورزشکار دارای معلولیت راه یافته به المپیک کشورمان می گوید: «هدف من این بود که به همه افراد دارای معلولیت این پیام را برسانم که هرگز تسلیم معلولیت نشوند.»
نعمتی اکنون با مجموعه ای از اولین ها، قدم در راهی پرافتخار گذاشته است. او اولین ورزشکار زن در تاریخ ورزش ایران بود که موفق به کسب نشان طلا از رویدادی بزرگ همچون پارالمپیک شد و پیش از او هیچ کدام از بانوان ورزشکار المپیکی و پارالمپیکی در سکوی نخست قرار نگرفته بودند. او اولین بانوی ایرانی ورزشکار دارای معلولیت هم هست که به المپیک راه یافته و در تابستان سال آینده هم زمان در رقابت های المپیک و پارالمپیک ریو شرکت می کند. مجموعه این افتخارات با اعلام خبر پرچم داری نعمتی تکمیل شد و اکنون او به عنوان اولین بانوی ورزشکار دارای معلولیت، به عنوان پرچم دار کاروان المپیک جمهوری اسلامی ایران در رقابت های ریو 2016 معرفی شده است.


منبع :تسنیم