تبیان، دستیار زندگی
آنچه در زندگی اهمیت دارد شناخت خود است. بدانیم که چه کسی هستیم،چه می خواهیم؟ سمت و سو و گرایش ما در زندگی چیست؟ بدانیم آیا در زندگی و خانواده مان بندگی خدا و پیامبرش را می کنیم؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

علاقمندی تان را با این فرد تنظیم کنید

تنظیم برنامه زندگی با رسول خدا(ص)

آنچه در زندگی اهمیت دارد شناخت خود است. بدانیم که چه کسی هستیم،چه می خواهیم؟ سمت و سو و گرایش ما در زندگی چیست؟ بدانیم آیا در زندگی و خانواده مان بندگی خدا و پیامبرش را می کنیم؟

امیرحسین ورشوچی - بخش خانواده ایرانی تبیان
قران ، نماز ، بندگی ، خدا

تنظیم و تبیین درست هدف سبب می شود، حرکت انسان در مسیر زندگی با دست انداز های کمتری مواجه شده و موفقیت بیشتری به دست بیاورد. شخص وقتی می فهمد صاحب اصلی خداوند است و برای وضعیت مالی و منزلتی خوبش مغرور نمی شود بلکه اینها را چیزهایی می بیند که خداوند اعطا کرده است. کار و تلاش خود را در محدوده فرمان خداوند قرار می دهد و دچار خودمحوری نمی شود که بگوید خودم می دانم. او درک می کند، تدبیر آنچه در جهان می گذرد، متعلق به خداوند است و خود را با این تدبیر هماهنگ می کند. او بر طبق آن قدم از قدم بر می دارد، هر چه در اختیارش قرار می گیرد به دیگران هم انفاق می کند و به خود نمایی و فخر فروشی نمی پردازد. این گوشه ای از فرمایشات صادق آل محمد(ص) است، و پر واضح اینکه اگر زندگی خود را بر این اساس شکل دهیم آرامش بیشتری خواهیم داشت.

شناخت خود و محیط

نزد پیامبر(ص) کسانی محترم بودن که باری را از دوش مردم برمی داشتند و مشکلی از مشکلات آنها را حل می کردند

بندگی خدا یعنی از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن است. یعنی پیروی کردن بدون اینکه از خداوند طلبکار باشیم. با این نگاه است که می توان رفتار امیرالمومنین(ع) را در مقطع خاص و سخت زندگی ایشان، در زمان رحلت رسول خدا(ص) بررسی کرد. بیاموزیم  که چگونه ایشان بعد از رحلت پیامبر(ص) در برابر مشکلات صبور بودند. مولایمان علاوه بر شناخت درست، پیروی از رسول خدا را نیز سرلوحه کار قرار داده بودند. این رفتارها در مناجات های حضرت هم متجلی است، خدا محوری اساس و پایه این نوع زندگی است. به بیان دیگر هر فردی لازم است، با شناخت خود و تصمیم گیری بر اساس توانایی ها و داشته هایمان مسیری را انتخاب کنیم. اینکه فردی توانایی خود را نشناسد باعث انحراف و عدم نتیجه گیری در امورش می شود.

نشانی علاقه مندی های شما؟

علاقه مندی ها بسیار تعیین کننده است و گرایش وی را تعیین می کند. این موارد باعث می شود یک نفر در جمعی حاضر شود یا صرف نظر کند. او تصمیم می گیرد، رفتار و منش وی چگونه باشد و تنظیم آنها بسیار موثر است. به طور مثال زندگی هم چیزی جز این نیست که هنگام کار کردن با مرورگر کامپیوتر اگر سایتی برایتان جالب باشد، آن را به علاقه مندیهایتان اضافه می کنید که دسترسی راحتی به آن داشته باشید. اگر این سایت ها در دسته بندی مشخصی مانند موضوعی و درصد اهمیت تعیین نشود، بهره گیری از این سایت ها کم می شود و خود فرد هم سردرگم می شود. در راه و روش زندگی هم باید چنین قدم برداشت و خواسته های خود را مشخص کرد.

اقتصاد زندگی

لازم است، با شناخت خود و تصمیم گیری بر اساس توانایی ها و داشته هایمان مسیری را انتخاب کنیم. اینکه فردی توانایی خود را نشناسد باعث انحراف و عدم نتیجه گیری در امورش می شود

انسان باید در همه احوال ابعاد اقتصادی زندگی را در نظر داشته باشد، این گفته بدین معنا نیست که فرد برای به دست آوردن رقمی بیشتر خود را به آب و آتش می زند و در مواردی آخرت را فدای دنیایش می کند. فردی که زیرک است می داند بر روی چه چیزی سرمایه گذاری کند که هم از نظر سود مالی، منفعت داشته باشد و هم خدا پسندانه باشد. در بیان های مختلفی از معصومین این سخن آمده است که فردی که برای بدست آوردن روزی حلال خانواده اش تلاش کند مانند مجاهد در راه خداوند است. باید در مورد اقتصاد زندگی، میزان مان خدایی باشد که به موفقیت واقعی برسیم. موفقیتی از جنس رسول خدا(ص) الگوی همه انسانها است و ثمره آن تنظیم رابطه دنیا و عقبی است.

در چه چیزی مردم را شریک می کنیم؟

مواسات با مردم یعنی مردم را در منفعت و شادی خود شریک کردن و در غم و مشکلات مردم شریک شدن. پیامبر(ص) در این باره می فرمود: هریک از شما که به مردم نزدیک تر است و در مشکلات و مصیبت ها در کنار مردم است و به آنها کمک می کند ، نزد من عزیزتر و محترم تر است. نزد پیامبر(ص) کسانی محترم بودن که باری را از دوش مردم برمی داشتند و مشکلی از مشکلات آنها را حل می کردند. باید ببینیم در کارهای خودمان در فعالیت های اقتصادی و فرهنگی و... چقدر به این رفتار ها و روش مورد توجه رسول اکرم(ص) و سایر معصومین و عقل سلیم نزدیک هستیم. تلاش کنیم تا به این روش خو بگیریم تا هم خود زندگی بهتری داشته باشیم و هم به سایرین کمک کنیم تا بهتر زندگی کنند و بدانیم این افراد نزد حضرت محمد(ص) بسیار محبوب بودند.
باید سعی کنیم در این ایام که مقارن با بزرگداشت و ایام حزن سه تن از معصومین(ع) است، بیشتر و پیشتر به رویه آنها نزدیک شویم. یادمان باشد، این مواردی است که رسول خدا(ص) و سایر اولیای الهی در زندگی خود بهره می بردند تا شایسته عنوان اسوه حسنه در قرآن شوند.



مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.