تبیان، دستیار زندگی
دیابت یا همان مرض قند در بین افراد جامعه به خوبی شناخته شده است و بسیاری از افراد درگیر آن هستند و یا در اطراف خود مبتلا به آن را دارند. دیابت سه نوع می باشد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه هایی  جهت درمان دیابت

دیابت یا همان مرض قند در بین افراد جامعه به خوبی شناخته شده است و بسیاری از افراد درگیر آن هستند و یا در اطراف خود مبتلا به آن را دارند. دیابت  سه نوع می باشد.

فاضل صحرانشین سامانی - بخش دانش وزندگی تبیان

- دیابت نوع یک : در این نوع دیابت ، سلول های بتای غده پانکراس نمی تواند انسولین ترشح کنند و در نتیجه قند خون بالاست . در حقیقت سیستم ایمنی سلول های بتا را مورد تهاجم قرار می دهد.
- دیابت نوع دو: در این نوع دیابت انسولین توسط سلول های بتا ترشح می شود اما بافت ها به آن حساس نیستند و به این انسولین پاسخ نمی دهند.
- دیابت بارداری: همین طور که از اسم این نوع دیابت بر می آید این نوع دیابت در خانم های باردار که تحرک کم و پرخوری دارند دیده می شود.

دیابت


اکثر بیماران مبتلا به دیابت مجبور هستند که قند خون خود را با تزریق انسولین تا حدی متعادل نگه دارند و این تزریق های متوالی گاهی سبب خسته شدن افراد می گردد. از طرفی طول عمر انسولین تزریقی در بدن بسیار کم است و باید به طور متوالی و هر روزه به بدن اضافه شود. اما بیماران دیابتی فقط درگیر قند خون خود نیستند و این بیماران در مواردی دچار ضعف در بینایی و یا زخم هایی در اندام های تحتانی خود نیز می شوند.
کوشش های بسیاری برای درمان بیماری دیابت شده است که از آن جمله تزریق انسولین، پیوند جزایر لانگرهانس و... را می توان اشاره نمود. با این حال این کوشش ها بسیار موفقیت آمیز نبوده و فقط مدت کوتاهی درد را کاهش داده است.
استفاده از مهندسی بافت در درمان بیماری ها چندین سال است که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. این رشته با الگو برداری کردن از شرایط بافت بدن امکان تولید داربست هایی را ایجاد می کند که سلول ها پس از قرار گرفتن روی این داربست می توانند تا حدودی قسمت های از بین رفته را ترمیم کنند. اگر این داربست ها طوری باشند که جذب بدن نیز گردد فایده این داربست ها بسیار بیشتر نیز خواهد بود.

استفاده از مهندسی بافت در درمان بیماری ها چندین سال است که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. این رشته با الگو برداری کردن از شرایط بافت بدن امکان تولید داربست هایی را ایجاد می کند که سلول ها پس از قرار گرفتن روی این داربست می توانند تا حدودی قسمت های از بین رفته را ترمیم کنند

اخیرا دانشمندان در دانشگاه Miami توانسته اند " ارگان کوچک زیست مهندسی شده ای را ایجاد کنند که مشابه پانکراس طبیعی می تواند انسولین تولید کند" را ایجاد نمایند. بعد از ایجاد ، این بافت مهندسی شده  آنها این ارگان را به امنتوم(بافت پرخون که روی اندامهای داخلی را پوشانده است) پیوند زده اند. جالب این است که این ارگان انسولین ترشح کرده و همچنین داربست این سازه جذب بدن می شود. در نتیجه کمترین التهاب و پاسخ گویی سیستم ایمنی را به خود خواهد داشت.

دیابت

این بافت مهندسی شده روی امنتوم بیماران دیابتی نوع یک به طور یک جراحی ساده و غیرتهاجمی انجام می شود و در حقیقت این اولین جزایر لانگرهانس مهندسی شده با استفاده از داربست های زیست تخریب پذیر است که نوید درمان بیماران دیابت نوع یک را می دهد. همان طور که ذکر شد این بافت مهندسی شده توسط سیستم ایمنی مورد تهاجم قرار نمی گیرد و این خود موفقیت بزرگی محسوب می گردد.

دیابت

زمانی که این بافت مهندسی شده روی امنتوم قرار می گیرد توسط سلول های امنتوم در بر گرفته می شود و رگ های خونی جدید در آن نفوذ می کنند و بدین ترتیب سلول های جدید انسولین ساز توسط مواد غذایی مورد تیمار قرار می گیرند. البته همچنان که ذکر شد این کار به صورت امتحانی روی چندین بیمار صورت گرفته و مراحل تکمیلی تر و کامل تر آن در آینده مشخص می شود.اما این قبیل کارها که به فعالیت های بین رشته ای منسوب می باشند بسیار گره گشا خواهد بود.


منابع:
http://www.diabetesdaily.com/blog/2015/08/diabetes-tech-first-human-biohub-transplant-a-success/?mc_cid=8630a09245&mc_eid=b118430057
http://www.diabetesdaily.com/blog/2013/02/how-to-test-your-blood-sugar/
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=166125