تبیان، دستیار زندگی
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ماه تولد روی ابتلای افراد به برخی بیماری ها تاثیر می گذارد و در واقع به طور مستقیم به سلامت ربط پیدا می کند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کدام بیماری در متولدین کدام ماه بیشتر است؟

تا کنون ماه های تولد از نظر طالع بینی مورد توجه بودند، اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ماه تولد روی ابتلای افراد به برخی بیماری ها تاثیر می گذارد و در واقع به طور مستقیم به سلامت ربط پیدا می کند.

فرآوری: نیره ولدخانی – بخش سلامت تبیان
ماه تولد و بیماری ها

مطالعات متعددی در مورد تاثیر ماه تولد بر ابتلا به بیماری ها انجام شده است، برای مثال نتایج تحقیقات وسیعی که در کشور انگلستان انجام شده و نتایج آن در نشریه ژورنال روانشناسی انگلستان به چاپ رسیده است نشان می دهد که کودکان متولد ماه های فصل بهار بیشتر از سایر ماه ها در معرض خطر ابتلا به بیماری های مروبط به خوردن، مثل کم اشتهایی عصبی یا پرخوری هستند.

این مطلب به شما می گوید که بر اساس ماه تولدتان، احتمال ابتلای شما به کدام بیماری ها بالاست و در مقابل کدام بیماری ها ایمن هستید.

به تازگی گروهی از محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آمریکا پس از انجام یک پژوهش به این نتیجه رسیدند که ماه تولد افراد بر خطر ابتلای آنها به بیماری های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و آسم موثر است.

محققان دانشگاه کلمبیا با بررسی پرونده پزشکی بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر دریافتند افرادی که در ماه می (اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد) به دنیا آمده اند،‌ احتمالا سالم ترین زندگی را خواهند داشت در حالی‌که افرادی که ماه‌های اکتبر و نوامبر (اواسط مهر تا اواسط آذر) به دنیا آمده اند، در معرض بیشترین خطر ابتلا به برخی بیماری ها قرار دارند.

نتایج این مطالعه در مجله American Medical Informatics Association منتشر شده است.

با این‌همه دانشمندان می‌گویند اگرچه ارتباط زیادی میان خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها و ماه‌های تولد کشف شده است،‌ اما درصد خطر ابتلا به این بیماری ها چندان هم بالا نیست.

به گفته دانشمندان تاثیر ماه تولد در ابتلا به برخی بیماری ها نسبت به دیگر عوامل بیماریزا از قبیل برنامه غذایی نامناسب و یا ورزش نکردن بسیار ناچیز است.

دانشمندان دریافتند بدون توجه به سن و جنسیت افراد، ماه‌های خاصی از سال وجود دارند که با خطر ابتلا به بیماری‌هایی خاص در ارتباطند؛ مثلا متولدین ماه سپتامبر (اواسط شهریور تا اواسط مهر) بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آسم قرار دارند

به گفته نیکلاس تاتونتی دانشمند ارشد این پروژه،‌ هدف از انجام این پژوهش نگران کردن دیگران نبوده، بلکه هدف یافتن عامل جدید خطر ابتلا به بیماری در میان انسان‌ها بوده‌است.

این تحقیق به صورت ویژه به تایید یافته‌های 39 مطالعه دیگر درباره ارتباط میان فصل تولد و ابتلا به بیماری‌ها کمک کرده است و نشان می‌دهد مکانیزم محیطی فصلی در افزایش خطر ابتلا به بیماری در طول عمر افراد نقشی کلیدی دارد.

این مکانیزم‌های محیطی فصلی از قبیل گرده‌‌ها، آلودگی‌های هوا و یا نوسانات دمایی هستند که دانشمندان در تلاشند اطلاعات بیشتری درباره آنها به دست آورند.

به گفته تاتونتی، طالع‌بینی بر مبنای ماه و سال تولد افراد رویداد‌های مختلفی را به افراد نسبت می‌دهد، روندی که به انجام چنین مطالعات علمی آسیب زیادی وارد می‌کند.

فصل، نماینده‌‌ فاکتورهای زیست‌محیطی متنوعی است که در زمان تولد افراد وجود دارند و انجام مطالعات اینچنینی می‌تواند در درک بهتر نقش بزرگ محیط و تعاملات میان ژنتیک و محیط در رشد انسان کمک کند.

محققان برای ارزیابی ارتباط میان ماه تولد و خطر ابتلا به بیماری، اطلاعات پزشکی بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر را در سال‌های 1985 تا 2013 مورد بررسی قرار دادند. سپس الگوریتم رایانه‌ای از اطلاعات به دست آمده تنظیم کردند که می‌توانست هر نوع ارتباطی میان ماه تولد انسان‌ها را با هزار و 688 بیماری مختلف نمایش دهد.

دانشمندان دریافتند بدون توجه به سن و جنسیت افراد، ماه‌های خاصی از سال وجود دارند که با خطر ابتلا به بیماری‌هایی خاص در ارتباطند؛ برای مثال متولدین ماه سپتامبر (اواسط شهریور تا اواسط مهر) بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آسم قرار دارند و متولدین ماه نوامبر (اواسط آبان تا اواسط آذر) بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ADHD (بیش فعالی و کم توجهی) قرار دارند.

همچنین متولدین ماه مارس (اواسط اسفند تا اواسط فروردین) از بالاترین میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی متعدد مانند سرعت بالای فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی احتقانی قلب و اختلال دریچه میترال برخوردارند.

متولدین ماه های فروردین و اردیبهشت حداقل در کانادا بیشتر از متولدین ماه های دیگر سال در معرض ابتلا به بیماری ام اس هستند. به طور معمول در ماه های فروردین و اردیبهشت معمولا هوا ابری است و به همین دلیل زنان باردار کمتر در معرض نور خورشید قرار می گیرند. مطالعات نشان داده که در معرض نور مستقیم خورشید به میزان کافی (نه بیش از حد) قرار گرفتن، برای زنان باردار می تواند به رشد بهتر مغز جنین آنها کمک کند.

بیماری‌های نسبت داده شده به ماه‌های مختلف تولد شامل انواع بیماری‌های قلبی عروقی، آنژین، گزش حشرات، کبودی بدن، سرطان پروستات، سرطان ریه و تهوع هستند.

با این‌همه تحقیق جدید از محدودیت‌های زیادی برخوردار است، مهم تر از همه اینکه تمامی اطلاعات جمع‌آوری شده به بیماران یکی از بیمارستان‌های نیویورک اختصاص داشته‌است. اما دانشمندان قصد دارند در آینده الگوریتم خود را با حجم کلان‌تری از اطلاعات امتحان کنند.

این محققان قصد دارند تحقیقات خود را از مرزهای نیویورک گسترش دهند تا بتوانند توضیحات بیشتری در مورد این آمار بدست بیاورند و امکان تاثیرگذاری عوامل جغرافیایی و الگوهای فصلی را بر نتایج خود بسنجند.

در سال 2008 محققان مرکز تحقیقات آسم و بهداشت محیطی دانشگاه واندربیلت دریافته بودند که کودکان متولد فصل پاییز تا 30 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آسم قرار دارند.

یک بررسی دیگر در سال 2012 نیز نشان داد که کودکان متولد ماه های پایانی سال ممکن است در معرض خطر بالاتر ابتلا به اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی قرار داشته باشند.


منابع:
همشهری آنلاین
ایرنا
ایسنا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.