تبیان، دستیار زندگی
امام خط استکبار در جهان را منحرف کردند و سیلی محکم ایشان به نظام سلطه باعث بیداری ملت ها شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سیلی امام خمینی (ره) به استکبار


امام خط استکبار در جهان را منحرف کردند  و سیلی محکم ایشان به نظام سلطه باعث بیداری ملت ها شد.
حرکت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از همان ابتدای راه، نفی استکبار و سلطه را مد نظر قرار داد و این حرکت بر خلاف سایر انقلاب ها که بعدها دچار انحراف شدند و تن به سازش با نظام سلطه دادند، کوتاه نیامده و در این مسیر با صلابت ره می پیماید.
امام خمینی

حرکت انقلاب اسلامی که از سال 1342، جرقه های آن زده شده، نفی نظام سلطه را در دستور کار قرار داده بود. مقابله با سلطه استکبار داخلی و استکبار خارجی، اصلی ترین دلیل به وجود آمدن این حرکت بود و اساسا بر مبنای این تفکر حرکت آغاز شد. سال های پس از جنگ جهانی دوم، مشحون از صحنه هایی است که فاتحان جنگ با قدرت و صلابت در جای جای کره خاکی گام نهادند و آنچه میل و باطنشان بود محقق کردند. در ایران آن روزگار نیز چکمه های سلطه گران در جای جای کشور به چشم می خورد و آنچه مورد توجه نبود خواست مردم ایران و عزت و غرورشان بود. در سال 1343 اساس حرکت بر مبنای مخالفت با اسرائیل شکل گرفت که خود گامی اساسی در نفی نظام سلطه به شمار می رود. اگرچه جریانات دیگری نظیر حرکت های مارکسیستی و کمونیستی نیز نفی نظام سلطه را مد نظر داشتند اما باید توجه کرد که این جریانات نفی این نظام را به معنای تامین حقوق ملت ها نمی دیدند و تنها خواستار برچیده شدن این نظام سلطه و جایگزین شدن آن با نظام سلطه کمونیستی بودند. امری که هیچگاه محقق نشد و موجب برچیده شدن امپراطوری شوروی شد. بایدحرکت ملت ایران به عنوان حرکتی نمونه در قرن بیستم میلادی و بنیان و بنیاد اسلامی آن، نفی سلطه و مقابله با ظلم و ظالم را نه به عنوان پز و ژست سیاسی و اجتماعی بلکه به عنوان بنیاد تفکری خود دید و اساس حرکت را بر این محور استوار کرد. تاکیدات مکرر دین مبین اسلامی بر نفی سلطه، در این حرکت به خوبی مشهود است و آزادی مسلمانان و استقلال عمل آنان را مد نظر دارد. امروز پس از 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد این حرکت ارزشمند در جای جای جهان اسلام هستیم؛ اگرچه این حرکت ها توسط همان سلطه گران به تباهی کشیده شده و عده ای به نام اسلام، جریانات تکفیری را بر مسلمانان تحمیل کردند، اما باید تاکید کرد که علت اصلی بروز این مساله در واقع پیروزی جریانات اسلامی در منطقه بود که نگرانی عمیق این دشمنان را در بر داشته است.

باید حرکت ملت ایران به عنوان حرکتی نمونه در قرن بیستم میلادی و بنیان و بنیاد اسلامی آن، نفی سلطه و مقابله با ظلم و ظالم را نه به عنوان پز و ژست سیاسی و اجتماعی بلکه به عنوان بنیاد تفکری خود دید و اساس حرکت را بر این محور استوار کرد

حضرت امام خمینی (ره) از ابتدای حرکت اسلامی مبنای قیام خود را بر این محور استوار کردند و پیش از آنکه مقابله با شاه را مد نظر قرار دهند، بیداری مسلمانان و نفی نظام سلطه را مد نظر داشتند. واکنش های ایشان در مورد تحولات کشورهای اسلامی و تحرکات نظام سلطه در منطقه و کشورهای مختلف، نشان می دهد که امام خمینی (ره) با دیدی عمیق نسبت به آینده، شرایط امروز جهان را پیش بینی می کردند و بروز چنین اتفاقاتی را مشاهده می کردند از این رو در صدد بیدار کردن مسلمانان و آگاهی بخشی به آنان بودند. نامیدن آمریکا به نام شیطان بزرگ، در واقع اقدامی در این راستا بود تا همگان متوجه شوند که عملا با چه جریانی پنجه در پنجه دارند وچگونه باید با آن مقابله کنند. در واقع ایشان با استفاده از این نام به مسلمانان فهماندند اکه راه مقابله با شیطان در درون خود آنان نهفته است و همانگونه که باید به تزکیه نفس خود برای مقابله با تسلط شیطان بپردازند، برای مقابله با سلطه بیگانگان و دشمنان نیز باید درون کشورها را تزکیه کنند. این اقدام مورد توجه بسیاری از ملل اسلامی قرار گرفت و تا به امروز نیز شاهدیم که هیچکدام از سیاسیون قرن بیستم جهان اسلام، همچون امام خمینی (ره) دارای جایگاه و پایگاه نیستند. ناگفته نماند که این اقدام و حرکت به نوبه خود دشمنانی را برای کشورمان رقم زد اما تکیه بر این توان سبب شده است که تا به امروز کسی یارای مقابله با ملت ایران و تفکر والایش را در نفی نظام سلطه نداشته باشد.   

هاتف پوررشیدی

بخش سیاست تبیان


 مطالب مرتبط:

صهیونیسم در اندیشه و آثار امام خمینی (ره)

تشریح سناریوی سلطه گران

کاریکاتورهای استکبار جهانی

مرتبط تصویری:

 امام و عقلانیت

 بزرگترین آفت قرن