تبیان، دستیار زندگی
مسئله مهم در پاسخ دهی به سؤالات جنسی ، آرامش شماست؛ تا جایی که می توانید سعی کنید به سؤالات بچه ها با آرامش و دقت و مهربانی پاسخ دهید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پاسخ‌گویی به سوالات سه نقطه


مسئله مهم در پاسخ‌دهی به سوالات جنسی ، آرامش شماست؛ تا جایی‌که می‌توانید سعی کنید به سوالات بچه‌ها با آرامش و دقت و مهربانی پاسخ دهید.

سوالات کودک

بچه‌دار شدن بی‌شک یکی از بهترین اتفاقاتی است که برای هر پدر و مادری ممکن است بیفتد، اما فارغ از حس شیرین پدر و مادر شدن، تربیت بچه‌ها یکی از آن کارهای سختی است که گاه واقعاً نمی‌دانیم با آن چه‌کار کنیم. یکی از این کارهای سخت و دشوار پاسخ به سوالات آن‌ها در مورد مسایل جنسی است.
در فرهنگ ما صحبت کردن در مورد این قبیل مسایل، کار سخت و دشواری است و نسبت به این سوالات، عکس‌العمل‌های مختلفی نشان می‌دهیم؛ گاهی سرخ و سفید شده و سعی می‌کنیم از جواب دادن طفره رفته و بحث را عوض کنیم یا با عصبانیت بچه‌ها را دعوا کرده و باز هم پاسخ به این سوالات بی‌جواب می‌ماند.


از ۳ سالگی بچه‌ها نسبت به جنسیت خود آگاه شده و متوجه تفاوت‌هایی میان خودشان و جنس مقابل می‌شوند و دختر و پسر کم‌کم برایشان معنا می‌یابد و از همین سن است که سوالاتی در مورد این قبیل مسایل از شما می‌پرسند.مسئله مهم در پاسخ‌دهی به این سوالات، آرامش شماست؛ تا جایی‌که می‌توانید سعی کنید به سوالات بچه‌ها با آرامش و دقت و مهربانی پاسخ دهید. بهترین جواب‌ها، جواب‌های کوتاه و غیرپیچیده هستند که مطابق با سن کودکان پاسخ داده می‌شوند.
یکی از این سوالات رایج این است: بچه‌ها چطور به‌وجود می‌آیند؟ برای پاسخ به این سوال، لازم نیست اطلاعات علمی به بچه‌ها داده شود. فقط به آن‌ها بگویید بچه در جایی در شکم مادر قرار می‌گیرد و زمانی‌که پدر و مادر ازدواج می‌کنند ، از خدا می‌خواهند که صاحب بچه شوند و بعد تخمی در درون شکم مادر قرار داده شده و رشد می‌کند و زمان به دنیا آمدن، دکتر و پرستار به مادر کمک می‌کنند که آن را به دنیا بیاورد و به شکم خود اشاره کرده و بگویید که دکتر شکم را باز کرده و بچه را از آن بیرون میاورد.

چنان‌چه کودک‌تان را در حین دکتربازی مشاهده کردید، آرامش خود را حفظ کرده و ابتدا اجازه دهید تا لباس‌های خود را بپوشد؛ سپس به او بگویید که می‌دانید که او نسبت به بدن سایر افراد کنجکاو است، اما این قسمت‌های بدن کاملاً خصوصی است و تحت هیچ شرایطی نباید به دیگران نشان داده شود و چنان‌چه کسی از شما خواست تا آن را نشان دهید، باید مستقیماً به او نه بگویید

سعی کنید تا در مورد اعضای جنسی کودک، اسم‌های عجیب و غریب به‌کار نبرید. بهترین کار این است که اسم واقعی آن مثل عضو جنسی یا آلت جنسی را به‌کار برده و به او بگویید که این قسمت یک بخش خصوصی بدن ماست و نباید در جمع در مورد آن صحبت کرده یا آن را به دیگران نشان داد؛ زیرا یکی از رفتارهای شایع کودکان در این سن، کنجکاوی برای دیدن عضو جنسی سایرین یا نشان دادن عضو جنسی خود به بقیه است و علاقه بچه‌ها به دکتربازی، نشان‌دهنده همین میل آن‌ها است.
چنان‌چه کودک‌تان را در حین دکتربازی مشاهده کردید، آرامش خود را حفظ کرده و ابتدا اجازه دهید تا لباس‌های خود را بپوشد؛ سپس به او بگویید که می‌دانید که او نسبت به بدن سایر افراد کنجکاو است، اما این قسمت‌های بدن کاملاً خصوصی است و تحت هیچ شرایطی نباید به دیگران نشان داده شود و چنان‌چه کسی از شما خواست تا آن را نشان دهید، باید مستقیماً به او نه بگویید. مراقب باشید که در حین توضیحات شما، بچه‌ها حس بد یا شرم نداشته باشند.
یکی از مسایل شایع دیگر در کودکان، بازی با اعضای تناسلی است. رفتار نامناسب شما در مقابل این عمل، باعث ایجاد حس شرم و ماندگاری این رفتار و توجه خاص و ویژه بچه‌ها بر اندام جنسی خود می‌شود. در حین این عمل، سعی کنید با آرامش از کودک تقاضایی کنید مثل این‌که برای شما آب بیاورد.

هدف ما از این تقاضا مشغول کردن دست بچه‌ها به کاری به غیر از بازی با اندام جنسی است. گاه علت این رفتار بچه‌ها اضطراب است و برای فرار از اضطراب، این فعالیت صورت می‌گیرد. سعی کنید علت این رفتار را کشف کرده و سعی در حذف آن کنید.
از کودکی به بچه‌ها در مورد ساعات خصوصی، یعنی ساعاتی که پدر و مادر در اتاق تنها هستند، توضیح داده و به آن‌ها بگویید در این اوقات باید برای ورود به اتاق شما حتماً در بزنند و زمانی اجازه ورود به اتاق شما را دارند که به آن‌ها اجازه ورود داده شود. گاه پیش آمده که بچه‌ها سرزده وارد اتاق خواب والدین شده آن‌ها را در حین عمل جنسی مشاهده کرده‌اند که این کار باعث آسیب‌های جدی به فرزندان خواهد شد. به همین علت آموزش به آن‌ها برای ورود با اجازه به اتاق پدر و مادر، الزامی است.
در تمام این موارد آرامش و طرز برخورد شما بسیار موثر است. فراموش نکنید که به هیچ‌وجه به فرزندان‌تان دروغ نگویید؛ زیرا دیر یا زود آن‌ها به جواب درست این سوالات می‌رسند و آن‌گاه نسبت به شما حس خوبی نخواهند داشت و در مورد سایر امور از شما سوال نخواهند پرسید. اکثر این سوالات و حرکات برای سن بچه‌ها و کنجکاوی آن‌ها امری بسیار طبیعی قلمداد شده و رفتارهای نامناسب ما باعث پایداری این رفتار خواهد شد.

بخش خانواده ایرانی تبیان

منبع:مهرخانه


مطالب مرتبط:
بیمه ی تضمینی برای فرزند شما
من می گم : الف، تو نگو: الف!
خشم، قهر، عشق و دیگر هیچ

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.