تبیان، دستیار زندگی
روزنامه گاردین ۱۰۰ رمان برتر تاریخ ادبیات جهان را معرفی کرد که در این میان رمان «دن کیشوت» صدرنشین این فهرست است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«دن کیشوت»، برترین رمان تاریخ ادبیات جهان شد

روزنامه گاردین ۱۰۰ رمان برتر تاریخ ادبیات جهان را معرفی کرد که در این میان رمان «دن کیشوت» صدرنشین این فهرست است.

فرآوری: زهره سمیعی- بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
دن کیشوت

روزنامه انگلیسی زبان گاردین 100 رمان برتر تاریخ ادبیات جهان را در حالی معرفی کرده‌ است که رمان «دن کیشوت» نوشته «میگل سروانتش ساآودرا»، نویسنده اسپانیایی، به عنوان اولین رمان مدرن در صدر این فهرست قرار دارد.
رمان «دن‌ کیشوت»، از قدیمی‌ترین رمان‌ها در زبان‌های نوین اروپایی است. بسیاری آن را بهترین کتاب نوشته شده به زبان اسپانیایی می‌دانند.
سروانتس بخش اول دن کیشوت را در زندان نوشت. این بخش نخستین بار در سال 1605 و بخش دوم در سال 1615 چاپ شد. بخش اول رمان دن کیشوت در سال 1605 در مادرید منتشر شد و بخش دوم آن ده سال بعد به چاپ رسید.
این رمان داستان زندگی فردی را به نام «دن‌ کیشوت» را روایت می‌کند که دچار توهم است و وقت خود را با خواندن آثار ممنوعه می‌گذراند، او که فردی بی‌دست‌وپاست، خود را قهرمانی شکست‌ناپذیر می‌پندارد.
دن كیشوت از همان لحظه چاپ مورد توجه مردم قرار گرفت و اكنون پس از گذشت چهار سده این كتاب پر تیراژترین كتاب پس از انجیل است كه هر ساله با ترجمه‌ای تازه به بازار نشر عرضه می‌شود. در طول همه این سال‌ها خوانندگان و نویسندگان بزرگی به این رمان به دیده تحسین نگاه كرده‌اند. در سال 2002 گروهی متشكل از صد نویشنده بزرگ دنیا كه از 540 كشورمختلف گرد آمده بودند این كتاب را پرمعناترین كتاب تاریخ نامیدند. در میان این نویسندگان كسانی مانند گابریل گارسیا ماركز، دویس لسیك، نادین گوردیمر، خورمان میلر و شیوس هنی حضور داشتند كه این خود اهمیت این انتخاب را بیشتر و بیشتر می‌كند.

در طول همه این سال‌ها خوانندگان و نویسندگان بزرگی به این رمان به دیده تحسین نگاه كرده‌اند. در سال 2002 گروهی متشكل از صد نویشنده بزرگ دنیا كه از 540 كشورمختلف گرد آمده بودند این كتاب را پرمعناترین كتاب تاریخ نامیدند.


پنج رتبه اول این فهرست به ترتیب به رمان‌های «سیر و سلوک زائر» اثر «جان بانی‌ین»، «رابینسون کروزو» اثر «دانیل دفو»، «سفرهای گالیور» اثر «لموئل گالیور» و «تام جونز» اثر «هنری فیلدینگ» اختصاص یافته است.
همچنین در این فهرست رمان «فرانکشتاین» در رده دهم، «کونت مونت کریستو» در رده چهاردهم، «دیوید کاپرفیلد» در رده شانزدهم، «جین ایر» در رده هجدهم، «موبی‌دیک» در رده بیست و یکم، «آلیس در سرزمین عجایب» در رده بیست و چهارم، «گتسبی بزرگ» در رده چهل و هشتم، «زنان بدون مردان» رده پنجاهم، «ارباب حلقه‌ها» رده شصت و چهارم، «لولیتا» رده شصت و نهم، «کشتن مرغ مقلد» رده هفتاد و سوم، «صد سال تنهایی» رده هفتاد و ششم و «هارون و دریای داستان‌ها» رده نود و چهارم قرار دارند.


منابع:
فارس
وبلاگ تک نت