تبیان، دستیار زندگی
تدریس موفق، وابسته به برخی تکنیک ها ومهارت ها می باشد. موفقیت در تدریس، مثل خیلی از زوایای زندگی، به دیدگاه و نگرش معلم به تدریس و دانش آموز بستگی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مهارت‌های کلیدی موفقیت در معلمی


تدریس موفق، وابسته به برخی تکنیک‌ها ومهارت‌ها می‌باشد. موفقیت در تدریس، مثل خیلی از زوایای زندگی، به دیدگاه و نگرش معلم به تدریس و دانش آموز بستگی دارد.


کمال معلم و معلم کامل

برخی از مهارت‌های کلیدی برای موفقیت در معلمی به شرح زیر است:

1- داشتن علم و اطلاعات عمومی و تخصصی

باعث می‌شود که در برابر سوالات دانش آموزان، پاسخ مناسبی داشته باشید و از نظر علمی، آن‌ها را ارضا کنید. معلم دانا، دانش آموزش را به وجد می‌آورد.

2- داشتن هنر در برقراری رابطه صمیمی و دوستانه

رابطه‌ی دوستانه با دانش آموزان، باعث می‌شود که معلمشان را بیشتر دوست داشته باشند و این دلیلی می‌شود تا معلم را الگوی مناسبی برای خود قرار دهند. به حرفش گوش کنند و او را ناراحت نسازند.

3 - داشتن حس شوخ‌طبعی

شوخی کردن با دانش آموزان، باعث می‌شود که اضطراب و استرسی که معمولاً بر کلاس درس حاکم است، از بین برود و کلاس شادی داشته باشیم.

4- حسن ظن داشتن(خوش‌بین بودن)

متأسفانه بیشتر نگرش‌های آدمی، بر اثر سوءظن می‌باشد و نتیجه آن، قضاوت اشتباه است. نگرش مثبت، یک نعمت الهی است که باعث می‌شود بر مشکلات فائق آییم و به توانایی‌های خود ایمان بیاوریم. به عنوان معلم، کاستی‌ها وضعف‌های دانش آموز را با نگرش مثبت ببینید و سعی در حل آن‌ها نمایید. نگرش مثبت، تأثیر مثبت، و نگرش منفی پیامد منفی خواهد داشت.

5 -رعایت عدالت و انصاف

معلم عادل، دانش آموزان را یکسان می‌نگرد و در برخورد، یکسان عمل می‌کند. تشویق و تنبیه بر اساس عملکرد عادلانه خواهد بود. نگاه معلم، توجه معلم، واگذاری کارها، استفاده از دانش آموزان و... باید عادلانه باشد.

معلم عادل، دانش آموزان را یکسان می‌نگرد و در برخورد، یکسان عمل می‌کند. تشویق و تنبیه بر اساس عملکرد عادلانه خواهد بود. نگاه معلم، توجه معلم، واگذاری کارها، استفاده از دانش آموزان و... باید عادلانه باشد.

6 - انتظارات کار آمد، بزرگ و معقولانه

یک معلم، انتظاراتش باید متناسب با توان و استعداد دانش آموزان و کارآمدی خودش باشد. برای ایجاد فضای مثبت یادگیری، بهتر است اهداف یا انتظاراتی را که از دانش آموز داریم، به آن‌ها بگوییم. سعی شود انتظارات بزرگ باشد، اما غیر واقعی و دست نیافتنی نباشد. این کار باعث می‌شود که اعتماد به نفس شما و دانش آموزان بالا برود.

7 - سازگاری با دانش آموزان

معلم خوب، تلاش می‌کند خودش را با دانش آموزان سازگار کند، نه اینکه دانش آموزان را با خود سازگار کند. دانستن انتظارات دانش آموز از معلم و بالعکس، سبب ایجاد هماهنگی می‌شود و انتظارات متعادل خواهد بود.

8-انعطاف پذیری

در معلم، باید پیوسته تغییر و تنوع وجود داشته باشد. یکنواختی و رکود در معلم، احساس زدگی را در دانش آموزان به وجود می‌آورد.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: میثم ومپایر

برگرفته از انجمن: دانش آموزی

مطالب مرتبط:

کلاس اولی‌ها و الگوها

خاطرات مدرسه و كارت تبریک ماه مهر