تبیان، دستیار زندگی
رئیس جمهور در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی تاکید کرد: بعد از ۴۰ سال نرخ تورم در کشور را یک رقمی خواهیم کرد. همچنین امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادی می رسیم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وعده دوباره رئیس جمهور


رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی تاکید کرد: بعد از 40 سال نرخ تورم در کشور را یک‌رقمی خواهیم کرد. همچنین امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادی می‌رسیم.


نشست خبری رئیس‌جمهور با رسانه‌های داخلی خارجی همزمان با آغاز دومین سال فعالیت دولت یازدهم آغاز شد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور در ابتدای سخنانش ضمن تبریک میلاد کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) و امام هشتم (ع) و نیز هفته دولت، اظهارداشت: دولت در سالی که گذشت قدم‌هایی که در زمینه‌ها و مقاطع مختلف برداشته را برای مردم تشریح کرده و توضیح داده است.

نشست خبری رئیس جمهور

وی افزود: امروز هم به مناسبت آخرین روز هفته دولت و آغاز دومین سال فعالیت دولت یازدهم، نکات مهمی را اشاره می‌کنم.

دولت موفق شده تورم را در یک سال گذشته مهار کند

روحانی بر همین اساس تأکید کرد: در زمینه مسائل اقتصادی، دولت موفق شده تورم را در طول یکسال گذشته مهار کند و لازم است اعلام کنم دولت به وعده‌ای که داده مبنی بر اینکه تا پایان امسال تورم 12 ماهه را به 25 درصد خواهد رساند، اما خوشبختانه امروز طبق آخرین آمار تورم 23.2 درصد است و تا پایان سال نیز ان‌شاءالله کمتر از 20 درصد خواهد بود و در عمل وعده‌ای که به مردم داده شده، بهتر محقق خواهد شد.

روحانی با بیان اینکه بعد از 40 سال تورم کشور را یک‌رقمی خواهیم کرد، اظهارداشت: امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادی می‌رسیم.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: البته تصمیم دولت بر این است که کاهش تورم را در سال‌های بعد هم ادامه دهد یعنی در سال 94 و 95 تورم یک رقمی شود.

وی افزود:‌ البته امیدواریم در این مسیر مردم نیز به ما کمک کنند تا به این هدف خود برسیم و اگر این کار عملی شود بعد از 40 سال اولین بار است که تورم یک رقمی شده است.

وی با بیان اینکه رکود اقتصادی مهمترین مسئله اقتصادی ما بوده است، گفت: تلاش بر این بود که در سال 92 از رشد منفی کاسته شود. در سال 91 رشد منفی 6.7 بوده است و در سال 92 منفی 1.1 بوده پس ما تا حدی رشد منفی را کاهش دادیم البته آمارها مربوط به بانک مرکزی است که نسبت به مرکز آمار تفاوت‌هایی دارد. برای مثال طبق نظر مرکز آمار تورم 22 درصد است و طبق نظر بانک مرکزی 23 درصد است.

ان‌شاءلله در پایان سال از رکود عبور و وارد رونق می‌شویم

روحانی در ادامه تأکید کرد: در سال 93 تلاش ما این است که از رکود خارج شویم و رشد ما در پایان سال مثبت باشد و ان‌شاءالله از رکود عبور می‌کنیم و وارد رونق می شویم.

رئیس‌جمهور در رابطه با برنامه اقتصادی دولت، گفت: در این زمینه بسته خروج از رکود دولت 177 بند دارد که 30 بند آن تقدیم مجلس شده چرا که نیاز به قانون‌گذاری دارد و دیگر بندها نیز در دولت تصویب شده، خواهد شد و یا دستورالعمل اجرایی برای آن صادر شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر رشد تولید داشته باشیم معضل اشتغال نیز حل خواهد شد، گفت: امیدواریم با این برنامه از رکود عبور کنیم و کشور شاهد رونق اقتصادی باشد.

رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: البته بیکاری و اشتغال مشکل بزرگ کشور است و امیدواریم امسال پیش‌بینی‌های ما در حوزه اشتغال محقق شود که در این رابطه برخی‌ برنامه‌‌ریزی‌ها مربوط به مجلس می‌شود و بخشی از آن مربوط به روابط با دیگر کشورها می‌شود البته تا پایان سال حرکت خوبی در زمینه اشتغال خواهیم داشت.

روحانی در ادامه پیرامون وضع درآمد، وضع خزانه و مالی دولت، گفت:‌ در سال گذشته ما بودجه را 150 هزار میلیارد تومانی بستیم که البته مجلس مقداری به آن افزود و به 170 هزار میلیارد رساند که در پایان سال نیز 148 هزار میلیارد تحقق پیدا کرد.

وی ادامه داد: تا پایان سال بعید است طبق بودجه مصوب بتوانیم تمام آمار و ارقام را تأمین کنیم البته امیدواریم بودجه عمرانی را تا جایی که امکان دارد اجرایی کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در 5 ماه اول امسال رقم بودجه عمرانی نسبت به پارسال 3.2 برابر شده است، گفت:‌ بودجه عمرانی 5 ماه ما نسبت به 5 ماه پارسال بیش از سه برابر شده است و همچنین بودجه استانی 5 ماه اول سال نسبت به همین زمان در سال گذشته 13 برابر شده است. در کل نیز وضع ما در این خصوص نسبت به پارسال بهتر است.

تیم مذاکره کننده ما تیم خوب و قوی‌ای است، چه شخص آقای ظریف و دیگران همه مسلط به موضوع هستند و خیلی خوب با طرف خارجی مذاکره می‌کند و خیلی‌ها هم این مسئله را اظهار می‌کنند و حتی طیف‌های غربی هم به این نکته اشاره کرده‌اند، ما از تیم مذاکره‌کننده متشکریم و امروز صبح هم از وزارت خارجه تقدیر کردیم

معضل بزرگ ما وضعیت آب در کشور است

روحانی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه‌های آب کشاورزی گفت: در زمینه وضع آب، وضع لوله‌کشی و زهکشی، مهار آب و بهره‌وری درست در زمینه آب کشاورزی دولت قدم‌های مهمی برداشته است. ما در سال جاری و پایان سال گذشته 10 میلیارد دلار در زمینه آب اختصاص دادیم که البته 2 میلیارد آن امسال اجرایی می‌شود و مابقی آن در طول 4-3 سال آینده.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه معضل بزرگ ما وضعیت آب کشور است، گفت: در این خصوص باید دو اقدام مهم انجام گیرد. از جمله مهار آب و بالا بردن بهره‌وری آب‌های کشور.

وی افزود: بیشترین آب مصرفی کشور که حدود 90 درصد است در کشاورزی است که اگر بتوانیم در این زمینه صرفه‌جویی کنیم می‌توانیم کمک بزرگی در حل معضل آب داشته باشیم.

روحانی اضافه کرد: ما در این زمینه در استان‌های غربی و در استان خوزستان و سیستان و بلوچستان طرح‌های مفصلی داریم که در سفرهای استانی اعلام کردم، در سفرهای استانی مبنای ما بر این است که پروژه‌های اعلام شده پروژه‌هایی باشد که یا در سال 93، یا در نیمه اول سال 94 تمام شود و باید طرح‌های بزرگ و مهم به صورتی باشد که در دولت یازدهم یعنی در 3 سال آینده اجرایی شده یا بخش اعظم آن اجرا شود، بر همین مبنا به مردم قول دادیم و برنامه‌ریزی کردیم.

وی گفت: در زمینه بحث انرژی نیز دولت تلاش‌های بسیاری کرده است که در گام نخست بتوانیم نفت و میعانات گازی را به میزان لازم به فروش برسانیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: هنوز در شرایط تحریم هستیم و مقداری از برنامه‌ریزی را اجرا کردیم، باید ظرفیت تولید نفت و گاز را افزایش دهیم که در زمینه گاز هم در بخش صادرات و هم در بخش مصرف نیازهایی داریم بنابراین امسال صد میلیارد مترمکعب به تولید گاز اضافه کردیم و طرح‌های مشترکی را با کشورهای همسایه داریم.

وی با اشاره به طرح‌های کشور در زمینه کشاورزی اظهارداشت: در زمینه کشاورزی از سال گذشته (سال کشاورزی یعنی از مهر گذشته تاکنون) وضعیت بهتر است به طور مثال در تولید گندم امسال بیش از 7 میلیون تن گندم خریداری شده است که ممکن است این میزان افزایش یابد و این وضعیت نسبت به سال گذشته متفاوت است.

روحانی عنوان کرد: بقیه محصولات نیز خوب بوده است و برنامه وزارت جهاد کشاورزی به طور کلی ایجاد تحول در 4 یا 5 سال آینده است که این مسئله در برنامه ششم توسعه که در سال آینده به مجلس ارائه می‌دهیم نیز منعکس می‌شود.

وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بهتر شده است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه محیط زیست مسئله کشور بسیار پیچیده بوده است، گفت: در زمینه محیط زیست نیز گام‌هایی را برداشته‌ایم به طوری که در شهرهای بزرگ وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بهتر است، نه اینکه تمام مشکلات حل شده باشد ولی وضعیت بهتر است.

وی افزود: برخی می‌گفتند وضعیت خوب هوا را مرهون باد هستیم البته باد نعمت خدا است و ما از وجود باد استقبال می‌کنیم ولی روزهایی که باد نیست هم وضعیت هوا بهتر است.

روحانی خاطرنشان کرد: توزیع بنزین یورو 4 در وضعیت هوا بسیار تأثیرگذار بوده است، البته مشکلاتی داریم که با برنامه‌ریزی حل می‌شود.

به گفته وی، حل برخی از مشکلات نیاز به برنامه‌ریزی طولانی‌مدت دارد و برای حل برخی مشکلات نیز باید کشورهای همسایه یاری کنند که در این زمینه گام‌های بسیاری را برداشته‌ایم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در زمینه سلامت نیاز به توضیح نیست زیرا دولت کارهای بزرگی را شروع کرده است که در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده و امیدواریم این شرایط را ادامه دهیم.

وی با اشاره به کاهش بخشی از بار مخارج درمانی گفت: در گام اول برنامه‌ریزی کردیم تا کسی که در بیمارستان بستری می‌شود در شهرها زیر 10 درصد و در روستاها و شهرهای کوچک زیر 5 درصد مخارج پرداخت کند.

نشست خبری رئیس جمهور

شکاف‌های سیاسی و اجتماعی را کم می‌کنیم

وی گفت: در زمینه مسائل داخلی و سیاسی نیز تلاش ما این است آنهایی که زیستشان در شکاف‌ها است به آنها بفهمانیم که این شکاف‌ها رو به پایان است، آشتی و وحدت را در جامعه بیشتر می‌کنیم، شکاف‌های سیاسی و اجتماعی را کم می‌کنیم زیرا ملت باید ملت واحده و امت واحده باشد.

رئیس‌جمهور افزود: باید دست به دست هم دهیم زیرا بدون وحدت عبور از پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند امکانپذیر نیست، برای عبور باید متحد باشیم.

جامعه نباید دوقطبی شود

وی اضافه کرد: البته جناح‌ها و احزاب فعالیت‌های خود را انجام داده‌اند، جامعه نباید دوقطبی شود تمام فعالان سیاسی باید در چارچوب قانون اساسی فعالیت کنند تا هم شاهد نشاط و هم شاهد انسجام و وحدت باشیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر حل شکاف بین اقوام و مذاهب و ادیان در کشور گفت: بعضی ممکن است چندان از این موضوع خوشحال نباشند اما ما این مسئله را ضروری می‌دانیم زیرا تمام اقوام، مذاهب و ادیان زیر چتر واحدی به نام ایران و زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران و تحت یک قانون به نام قانون اساسی و هدایت‌های مقام معظم رهبری پیش خواهند رفت.

وی افزود:‌ ایران یک دولت بیشتر ندارد و در مسائل اجرایی تصمیم‌گیری صرفا با دولت است و دولت در چارچوب وعده‌ها و قانون تصمیمات خود را عملی خواهد کرد.

روحانی با تاکید بر عدم عقب‌نشینی از هیچ یک از وعده‌های دوران انتخابات گفت:‌ اگر جایی بخواهد ما را به مسیر دیگری برانند پیش از گردش به چپ و راست از ملت اجازه می‌گیریم.

اکثریت جامعه خواهان اعتدال هستند

وی اکثریت جامعه را خواهان اعتدال خواند و بیان کرد: نه تنها آنها که به من رای دادند بلکه اکثریت جامعه ما اعتدال‌خواه و افراط‌گریز هستند و از من از عده قلیلی که در مسیر اعتدال نیستند می‌خواهم که به این مسیر بیایند زیرا که خیر جامعه در اعتدال بوده و سیره پیامبر اسلام نیز است.

باید پرچم فرهنگ بر دوش صاحبان فرهنگ باشد

رئیس‌جمهور در مورد مسائل فرهنگی با اشاره به اینکه باید پرچم فرهنگ به دوش صاحبان فرهنگ باشد، گفت: آنها با تجربه خود این مسیر را پیش خواهند برد؛ معیار ما در عرصه فرهنگ قانون است و هیچ کس حق ندارد کار خودسر انجام دهد و اگر قانون در جایی شفاف نیست باید آن را شفاف کنیم و آماده ارائه قانون مربوطه به مجلس هستیم.

وی با اشاره به اینکه مبنای ما در سیاست خارجی ارائه چهره واقعی ایران به جهانیان است، بیان کرد: ما در سیاست خارجی خود می‌خواهیم اسلام رحمانی تبیین شود زیرا مردم ایران اهل ادب، اخلاق و فرهنگ هستند و می‌خواهند با ملت‌های دیگر زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند و دلیل آن نیز این است که ملت ما در طول 300 سال گذشته به هیچ کشوری تجاوز نکرده است.

روحانی از سفر سران بسیاری از کشورها به ایران و نیز چند سفر خود به کشورهای دیگر سخن گفت و ادامه داد:‌ برنامه ما زندگی همراه با وحدت و برادری با همسایگان است.

با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفیم

وی با تاکید بر مبارزه جدی ایران با تروریسم گفت:‌ ما با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفیم و هر کس از ما در این زمینه کمک بخواهد همچون عراق، فلسطین، سوریه و لبنان به او در این مسیر کمک می‌کنیم.

رئیس‌جمهور مبنای ایران در بحث هسته‌ای را مذاکره با 1+5 برشمرد و گفت:‌ اگر زیاده‌خواهی نباشد و صداقت از طرف مقابل ببینیم در فرصت باقیمانده به تفاهم نهایی دست خواهیم یافت البته مسیر کمی پیچیده است اما ما پیشرفت‌هایی داشته و موفقیت‌هایی به دست آوردیم که امیدوارم در ادامه موفق باشیم و تحریم ظالمانه و غیرقانونی از سر مردم ایران برداشته شود.

در رابطه با پرسش دوم نیز باید بگویم بنده هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم اما اگر تصمیمی اتخاذ شود اعلام خواهد شد، برنامه‌ای هم برای ملاقات با آقای اوباما ندارم

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد در خصوص اینکه هدف‌گذاری دولت برای مهار تورم در پایان سال 93، 20 درصد عنوان شده، این در حالی است که تحلیل‌ها می‌گویند اگر هدف‌گذاری تورم رقمی بالاتر از 15 درصد باشد روند نزولی تورم در پایان سال به روند نزولی تبدیل خواهد شد که رسیدن به تورم یک رقمی در سال 95 را دور از دسترس می‌کند حال امکان دارد در هفته‌های آینده هدف‌گذاری دولت در خصوص مهار تورم تقلیل یابد؟، گفت: برخی از اقتصاد‌دان‌ها این نظر را عنوان کرده و گفته‌اند مهار تورم باید مداومت داشته باشد تا اینکه در سال 94 این تورم کاهش یابد در پایان سال 95 تورم یک رقمی شود که هدف دولت نیز همین است.

وی افزود: من نگفتم پایان امسال تورم 20 درصد خواهد بود بلکه گفتم تورم به زیر 20 درصد خواهد رسید البته رقم نهایی را چند ماه دیگر اعلام خواهیم کرد تا مشخص شود پیش‌بینی ما چقدر است.

روحانی ادامه داد: در برنامه ما این بود که تورم در سال 92 به 35 درصد برسد و در سال 93 به 25 درصد برسد که در سال 92 تورم به 34.7 رسید و دولت به هدف خود دست پیدا کرد. امسال نیز برنامه دولت رساندن تورم به 25 درصد بود که هدف تغییر و این برنامه رساندن تورم به زیر 20 درصد شد.

رئیس‌جمهور پیرامون برنامه اقتصادی دولت گفت: ما در این راستا دو هدف را دنبال می‌‌کنیم اول اینکه می‌خواهیم مهار تورم را ادامه دهیم، دوم آنکه تورم امسال چه مقدار باشد که با این هدف سازگار باشد که حتما باید تورم ما زیر 20 درصد باشد حال از اینکه زیر 20 درصد چه مقدار است ظرف چند ماه آینده اعلام خواهیم کرد.

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار المنار در خصوص اینکه شما در سال گذشته تشکیل ائتلاف بین‌المللی علیه خشونت را اعلام کردید اخیرا نیز دولت اوباما دعوت به تشکیل چنین ائتلافی داده است اما سوریه و ایران را مستثنی کرده به نظر شما کدامیک از این ائتلاف‌ها کارایی بیشتری در مبارزه با تروریسم دارد؟ همچنین در رابطه با روابط با کشور سعودی آیا امسال عازم حج خواهید شد؟، گفت: همانطور که در سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل گفتم، مبنای ما این است که همه جهان علیه خشونت دست به دست هم دهند که این موضوع نیز تصویب شد که جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم.

رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: پیش‌بینی کرده بودیم اگر دنیا در این زمینه اقدام جدی انجام ندهد این معضل ممکن است بسیاری از کشورهای دیگر را نیز در بر بگیرد، امسال شاهدیم که خشونت و افراط و تروریسم در منطقه ما چه کار می‌کند که در این زمینه هم رژیم صهیونیستی هم گروه‌های تکفیری مشاهده می‌شوند.

روحانی پیرامون چگونگی مبارزه با تروریسم گفت: کشورهایی که ادعای مبارزه با تروریسم دارند باید این موضوع در اعمال و رفتارشان آشکار باشد. از نظر ما جنایت، جنایت است حال اگر فرد آمریکایی کشته شود و بگوییم می‌خواهیم با تروریسم مبارزه کنیم و غیر آن بگوییم تردید داریم این نشان نمی‌دهد که در مبارزه با تروریسم جدی هستیم و تنها نشان دهنده این است که اهداف ملی را دنبال می‌کنیم در حالی که موضوع تروریسم و خشونت مربوط به تمامی انسان‌هاست.

هر انسان بی‌گناهی کشته شود بشریت کشته شده است

وی با بیان اینکه از کشورهایی که در مبارزه با تروریسم جدی هستند، استقبال می‌کنیم، گفت:‌ به نظر ما هر انسان بیگناهی کشته شود انگار بشریت کشته شده است و تصمیم ما در مبارزه با تروریسم است و هر که در این مسیر جدی باشد ما از آن مسیر استقبال می‌کنیم البته ما در منطقه خودمان نیز برای مبارزه با تروریسم نیاز به وحدت بین کشورهای منطقه داریم.

روحانی در ادامه گفت:‌فعلا تصمیمی برای زیارت خانه خدا ندارم گرچه همیشه مشتاق زیارت حرم پیغمبر(ص) و خانه خدا بودم.

در ادامه خبرنگار روزنامه کیهان از روحانی پرسید با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب فتنه را خط قرمز نظام اعلام کردند و از وزرا خواستند تا به تعهدات خود در جلسه رای اعتماد در مجلس پایبند باشند، برنامه دولت در این زمینه چیست؟ روحانی پاسخ داد: تمام نکاتی که مقام معظم رهبری فرمودند را دولت برنامه‌ریزی می‌کند تا اجرایی و عملیاتی شود.

وی افزود: البته در رابطه با مسائلی که مربوط به سال‌های گذشته است و همچنان وجود دارد در چارچوب قانون عمل می‌کند و معیار ما قانون است، اگر قوه قضائیه فردی را محکوم کرده است و محکومیت این فرد محرومیت از حقوق اجتماعی باشد ما طبق قانون عمل می‌کنیم اما اینکه به صورت تخیلی بگوییم فردی در عکسی حضور داشته است و اینکه آن فرد در چه تاریخی و به چه منظوری حضور داشته است، مشخص نباشد را نمی‌پذیریم.

رئیس‌جمهور اظهارداشت: ما نمی‌پذیریم کسی بپذیرد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کند یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است، هر فردی که بر اساس حکم دادگاه از حقوق اجتماعی محروم باشد، ما نیز طبق قانون عمل می‌کنیم ولی اینکه کسی بگوید فلان کس در جایی بوده یا قرار بوده است که در جایی باشد برای ما معیاری ندارد.

آنچه که مقام معظم رهبری خطاب به وزراء فرمودند حتما از سوی وزراء اجرایی می‌شود

روحانی خاطرنشان کرد: البته آن چه مقام معظم رهبری خطاب به وزرا فرمودند حتما از سوی وزرا در تمام زمینه‌ها اجرایی می‌شود و دولت برای اجرای تمام نکات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب برنامه‌ریزی دارد.

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اینکه آمریکا تعدادی از شرکت‌های ایرانی را اخیراً در لیست تحریم‌ها قرار داده و اینکه پاسخ احتمالی دولت شما به این تجاوز چه خواهد بود گفت: تحریم‌های غیرقانونی، تجاوز به حقوق ملت ایران است باید با همه قدرت و توان در برابر این تجاوز ایستاد البته آمریکا بهانه‌ می‌آورد که برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها این حرکت را انجام داده است. بله، ما که تحریم‌ها را دور می‌زنیم و با افتخار هم می‌گوییم که این کار را انجام می‌دهیم چون تحریم‌ها را غیرقانونی می‌دانیم.

وی ادامه داد: برخی از تحریم‌ها مانند تحریم‌های پزشکی جنایت علیه بشریت است در مقابل هر نوع تحریمی ایستادگی می‌کنیم این حرکتی که آمریکا انجام داد بسیار زشت بود و با روح توافقات سازگار نیست. در حالی که ما در حال توافق هستیم اینگونه اعمال نه با سیاست حل معضل سازگار است و نه با روح توافقات.

نشست خبری رئیس جمهور

مردم ایران نسبت به آمریکا بی‌اعتماد هستند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مردم ایران نسبت به آمریکایی‌ها بی‌اعتماد هستند، گفت: مردم ما نسبت به آمریکایی‌ها کاملاً بی‌اعتمادند و خوب بود آمریکا تا حدی زمینه را برای اعتماد آنها به خود آماده می‌کرد، حرکت‌های آمریکا مردم ایران را نسبت به خود بی‌اعتمادتر می‌سازد و این حرکات برخلاف تفاهمات ژنو است.

تحریم‌های آمریکا با روح توافق ژنو منافات دارد

در ادامه این نشست خبری،‌ خبرنگار کیودونیوز ژاپن سوالی در رابطه با اقدام شب گذشته آمریکا و اعمال تحریم‌های جدید از سوی این کشور علیه ایران پرسید و گفت که آیا اعمال این تحریم‌ها، جدید است یا ادامه تحریم‌های کنونی است؟ آیا توفق ژنو با تحریم‌های جدید نقض شده است؟ آیا شما به نیویورک سفر می‌کنید یا نه و آیا برنامه‌ای برای دیدار با رئیس جمهور آمریکا دارید؟ توضیح داد: آنها همیشه مدعی هستند که تحریم‌های جدید اعمال نکردیم چرا که ایران تحریم‌ها را دور زده و ما همان تحریم‌های قبلی را دو مرتبه اعمال و عملیاتی می‌کنیم، بر فرض که این سخن آنان درست باشد اما باز هم اینگونه رفتار با روح توافق ژنو منافات دارد ضمن اینکه ما اصلا اصل آن تحریم‌ها را غیرقانونی و غلط می‌دانیم و شکل آن تحریم‌ها نیز از نظر ما ناصحیح و غیرسازنده است.

هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم

وی ادامه داد: در رابطه با پرسش دوم نیز باید بگویم بنده هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم اما اگر تصمیمی اتخاذ شود اعلام خواهد شد، برنامه‌ای هم برای ملاقات با آقای اوباما ندارم.

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که پرسید با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب و شما استمرار پرشتاب روند پیشرفت کشور و رشد علمی است و در این راستا دسترسی محققان، دانش‌پژوهان و دانشجویان به اینترنت پرسرعت می‌تواند به این روند کمک کند، اما از سویی مباحثی در مخالفت با اینترنت پرسرعت شنیده شده و حتی زمزمه‌‌هایی مبنی بر استیضاح وزیر ارتباطات در این زمینه به گوش می‌رسد، شما دلیل این مخالفت‌ها را چه می‌دانید؟، توضیح داد: مسئله پیشرفت علم بسیار حائز اهمیت است و یکی از اهداف بسیار مهم کشور است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز روی این موضوع تأکید دارند، دولت هم در این زمینه همواره تلاش می‌کند که پیشرفت‌های علمی بیش از گذشته باشد، پیشرفت ما در زمینه رشد علم پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بوده و حدود 8 ماه قبل رتبه علمی ما از 17 به 15 رسیده است، البته عده‌ای تصور می‌کنند از 17 به 15 آمدن یعنی کاهش پیدا کردن رتبه علمی در حالیکه اینگونه نیست و افزایش یافته است، عده‌ای تصور می‌کنند مانند نمره دبستان است و نمره 15 که شد یعنی کاهش یافته است، اینگونه نیست.

روحانی با بیان اینکه پیشرفت خوبی در زمینه رشد علمی داشتیم، گفت: یکی از راه‌های پیشرفت علمی اینترنت پرسرعت است، زمانی که فردی می‌خواهد مقاله‌ای یا پژوهشی را دانلود کند ممکن است ساعت‌ها پای اینترنت بنشیند تا این دانلود انجام شود که گاهی اوقات نیز آدم خوابش می‌گیرد، با اینترنت سرعت پایین نمی‌شود کار تحقیقی انجام داد.

حتما مبنای دولت یازدهم پهنای باند است

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه حتما مبنای دولت یازدهم افزایش پهنای باند است، تأکید کرد: اینگونه امور در شورای عالی فضای مجازی تعیین تکلیف می‌شود، بنابراین در آنجا مباحث خودش انجام خواهد شد، یکی از تصمیمات این دولت ایجاد شبکه ملی اطلاعات است، در این زمینه قدم‌های اولیه برداشته و بودجه لازم برای آن پیش‌بینی شده است؛ در آن شبکه ملی اطلاعات شاهد سرعت بسیار بالاتر اینترنت از آنچه امروز می‌بینیم، خواهیم بود، بنابراین تصمیم دولت ادامه این روند خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ان‌بی‌سی آمریکا که پرسید با توجه به تحریم‌های جدید ایالات متحده، چقدر اطمینان دارید مذاکرات به نتیجه برسد؟، گفت: در جمع 1+5، تنها کشوری که روی آن بسیار تردید وجود دارد که آیا حسن نیت کافی برای حل و فصل نهایی دارد یا نه، آمریکایی‌ها هستند.

روحانی گفت: ‌بقیه کشورهای عضو 1+5 تاکنون رفتاری از خودشان نشان ندادند که تصور کنیم می‌خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد، آنچه در مجموعه مذاکرات حس می‌کنیم این است که همه هفت کشور به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات و حل و فصل نهایی موضوعات هستند.

وی خاطرنشان کرد: راه قبلی راه غلط و اشتباهی بود یعنی راه تحریم پاسخ و جوابی نداده و به ضرر همه بوده است،‌ راهی که قبلا انتخاب شده ،‌راه باخت _ باخت بوده است و امروز همه ما به دنبال راه برد _ برد هستیم اما مذاکرات سختی است و آسان نیست، حداقل سه الی چهار مسئله پیچیده‌ای وجود دارد که ساعت‌ها روی آن مذاکره شده است و باز هم مذاکره خواهد شد و در پایان همین هفته مذاکراتی انجام خواهد شد.

رئیس جمهور تأکید کرد: ما مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسیم امیدواریم اگر حسن نیت در طرف مقابل وجود داشته باشد، ما در زمان باقیمانده بتوانیم به تفاهم و توافق دست یابیم. تحریم‌هایی که روز گذشته توسط ایالات متحده انجام شد که به تعبیر آنان تحریم جدیدی نیست و می‌گویند همان تحریم گذشته است که ایران تحریم‌ها را دور زده است که البته به نظر ما کار درستی نبوده است اما به اصل مذاکرات ما لطمه‌ای نمی‌زند هر چند یکی از پایه‌های مذاکرات «اعتماد و صداقت» است.

وی گفت: اینگونه اقدامات به مسیر اعتماد و صداقت لطمه وارد می‌کند اما در عین حال ما مذاکرات با 1+5 را ادامه می‌دهیم و امیدواریم در فرصت باقیمانده به تفاهم و توافق دست یابیم البته ممکن است به توافق کاملی نرسیم یا برسیم اما باید بگویم بازگشت شرایط به یک سال گذشته امکان‌ناپذیر است.

رئیس‌جمهور همچنین یادآور شد: اگر 1+5 با ایران به تفاهم نرسد، این موضوع به معنای آن نیست که سازمان تحریم‌ها باقی می‌ماند چراکه سازمان تحریم‌ها در هم شکسته شده و باقی نخواهد ماند البته ممکن است مشکلاتی برای آنان و دیگران درست شود اما در عین حال مسیر، مسیری است که ما برای شکستن تحریم‌ها ادامه می‌دهیم.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه تهران تایمز در مورد چگونگی گسترش روابط دیپلماتیک با عربستان صعودی پس از سفر امیر عبداللهیان به این کشور گفت: ایران رابطه خوبی با همه کشورها از جمله عربستان صعودی را در دستور کار قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه اختلاف‌نظرها میان ایران و عربستان مربوط به روابط دوجانبه نیست، گفت: اختلافاتی اکنون وجود دارد و ممکن است بعداً هم وجود داشته باشد که راه‌حل آن مذاکره است و ما همیشه برای مذاکره آماده‌ایم.

مردم ما نسبت به آمریکایی‌ها کاملاً بی‌اعتمادند و خوب بود آمریکا تا حدی زمینه را برای اعتماد آنها به خود آماده می‌کرد، حرکت‌های آمریکا مردم ایران را نسبت به خود بی‌اعتمادتر می‌سازد و این حرکات برخلاف تفاهمات ژنو است

آمادگی مذاکره با عربستان را داریم

روحانی از متفاوت شدن شرایط منطقه نسبت به قبل با توجه به شکست اسرائیل و تروریست‌ها سخن گفت و افزود: اوضاع افغانستان و پاکستان ایده‌آل نیست و ما آمادگی داریم با عربستان صحبت کنیم و تبادل‌نظر انجام دهیم.

وی گفت: البته ممکن است اختلافات حل نشود اما معنی آن این نیست که نظراتمان در هر مورد یکی باشد مانند رابطه ما با ترکیه و اختلافمان در مورد موضوع سوریه.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار انگلستان در مورد چگونگی لابی ایران در منطقه و این سوال که ایران چگونه تقابل میان شیعه و سنی در منطقه را علیرغم خواست بعضی مدیریت می‌کند و نیز موضع ایران در مورد همکاری با آمریکا برای مبارزه با داعش اظهار کرد: ما اساساً با هر کشوری که می‌خواهد با تروریسم مبارزه کند آماده همکاری هستیم و البته از آمریکایی‌ها اراده جدی در این مسیر ندیده‌ایم.

وی ادامه داد: باید پرونده به وجود آمدن القاعده، طالبان و داعش مورد مطالعه قرار گیرد؛ داعش در عرض 3 سال مردم سوریه را می‌کشت چرا آمریکایی‌ها هیچ نگفتند و حال اکنون می‌گویند ما می‌خواهیم از سفارتخانه و کنسول‌گری خود دفاع کنیم اینکه مبارزه با تروریسم نیست و آمریکایی‌ها باید از این لحن خود شرمنده باشند.

روحانی با تأکید بر اینکه هیچ برنامه‌ای برای همکاری و هماهنگی با آمریکا برای مبارزه با داعش نداریم در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شرق که پرسید سال گذشته با دیدار شما با رئیس جمهور آمریکا فضای خوبی در سیاست خارجی ایجاد شد اگر امسال شما به نیویورک نروید دولت چه برنامه‌ای برای استفاده از این فرصت دارد گفت: سفر من به نیویورک قطعی نیست البته یک دعوتی هم برای شرکت در اجلاس محیط زیست دارم اما بر فرض که من به نیویورک نروم وزیر خارجه این سفر را انجام داده و وزرای خارجه در این شهر با هم ملاقات خواهند داشت و پیش از آن نیز یک ملاقات کارشناسی انجام خواهد گرفت و از این فرصت استفاده خواهیم کرد.

وی در پاسخ به آنچه خبرنگار شرق پیغام روزنامه‌نگاران به رئیس جمهور در مورد نگرانی‌ از عدم بازگشایی انجمن صنفی مطبوعات و تشکیل آن به صورت دولتی و یا شبه دولتی عنوان کرد پاسخ گفت: جواب ما به پیغام شما این است که نگران نباشید دولت در پی تقدیم لایحه‌ای برای بازگشایی انجمن صنفی مطبوعات در صورت به نتیجه نرسیدن راه‌حل فعلی است.

روحانی افزود: البته می‌دانیم که دولت باید در برخی موارد با قوای دیگر همکاری کند و جایی لازم است که قوا با همکاری هم موضوعی را به جلو ببرند که گاهی زمان می‌برد اما قول‌هایی که ما داده‌ایم هرگز فراموش نکرد‌ه‌ایم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه، در رابطه با اینکه برخی از حرکات مانند استیضاح وزیر علوم،‌ جریان بشقاب‌های ماهواره و دستگیری یک خبرنگار مقابله با دولت است وچرا افرادی به مقابله با دولت پرداخته‌اند،‌ گفت: در هر کشوری نظرات مختلفی وجود دارد و در کشور ما نیز همین طور است. نهادها و ارگان‌ها وظایف و اختیاراتی دارند که هر گاه احساس کنند نیاز است از آن استفاده خواهند کرد.

روحانی ادامه داد: مجلس در کشور ما این وظیفه را دارد که اگر احساس کند وزیری وظیفه‌اش را به درستی انجام نداده است، از او سوال یا آن را استیضاح کند.

استیضاح راه دولت را عوض نمی‌کند

وی با بیان اینکه از استیضاح وزیر علوم نگرانی ندارد، گفت: این استیضاح راه دولت را عوض نمی‌کند و به همین خاطر ما نگران استیضاح نیستیم. من همان سفارش‌هایی که به فرجی‌دانا کردم در این رابطه که دانشگاه‌ها باید آرام باشند به سمت کیفیت حرکت کنیم و شایسته‌سالاری معیار عزل و نصب‌ها باشد، همین سفارش‌ها را به وزیر جدید خواهم کرد و استیضاح راه دولت را تغییر نخواهد داد.

رئیس‌جمهور افزود: مبنای ما اجرای قانون است ما به راه خود ادامه می‌دهیم هنوز حس نکردم استیضاح برای مقابله با دولت باشد، مجلس سوالی داشته و اکثریت مجلس قانع نشدند. ما تسلیم قانون هستیم.

روحانی تصریح کرد:‌ ممکن است نظرات مختلف باشد، کسانی باشند که از دولت حمایت کنند و یا کسانی هم ممکن است مخالف دولت باشند و این طبیعی است، دولت راهش را ادامه می‌دهد.

وی اظهار داشت: آن چیزی که در کشور ما قابل قبول نیست تخریب یا سنگ پیش پای مجریان انداختن است. اگر کسی بخواهد لباس زیبای نقد را به تن کند و تخریب داشته باشد ما آن لباس را از تن او بیرون خواهیم کشید و او را به مردم معرفی خواهیم کرد.

نقد را می‌پذیریم اما تخریب قابل قبول نیست

روحانی تاکید کرد:‌ اگر نقد تند هم باشد باید بپذیریم ولی تخریب قابل قبول نیست. من نسبت به منتقدین در این یک سال با حوصله بودم ولی نشان دادم تخریب را تحمل نکرده و با آن برخورد می‌کنم. اقلیت حق سخن گفتن و انتقاد دارند اما حق تخریب ندارند.

وی گفت: تا اینجای کار مشکلی برای ادامه راه نمی‌بینم مشکلاتی در همه کشورها وجود دارد ولی احساس می‌کنم اکثریت قاطع حامی دولت هستند. نظرسنجی‌ها هم این را می‌گوید.

روحانی افزود: ‌ما در برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجه در این یک سال عملکرد خود را موفق می‌دانیم البته هر کشوری مشکلاتی دارد و باید برای رفع این مشکلات تلاش کرد.

وی در پاسخ به این سوال که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیکاری مشکل اصلی کشور است و برنامه مشخص شما برای حل این مشکل چیست؟ خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل ما مشکل بیکاری است که هم یک مشکل اقتصادی و هم اجتماعی است که می‌تواند یک معضل فرهنگی باشد و می‌توانیم بگوییم در کنار رکود اقتصادی مسئله بیکاری است و دو برنامه برای حل این معضل داریم.

نشست خبری رئیس جمهور

رئیس‌جمهوری اضافه‌کرد: برنامه اول ما شکستن رکود است و این همان 177 بندی است که روی آن کار کرده‌ایم و ما فکر می‌کنیم امسال موفق باشیم که از رکود عبور کنیم و در پایان سال همه پیش‌بینی‌های ما این است که رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود؛ البته برخی وزرای ما می‌گویند از رکود عبور کرده‌ایم.

روحانی با ذکر این نکته که برای هر وزارتخانه‌ای برنامه پیش‌بینی‌ کرده‌ایم، ادامه داد: به طور مثال وزارت ارتباطات به ما وعده داده است 30 هزار شغل ایجاد کند البته ما صحبتی نکردیم و ممکن است این رقم‌ها کمتر و یا بیشتر شود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در بخش صنعت هم وضعیت ما بهتر شده است، در خطبه‌سازی تولید 80 درصد نسبت به 5 ماهه سال گذشته افزایش یافته است و در نفت و گاز هم حرکت خوبی شده است.

روحانی با تأکید بر اینکه می‌توانم به مردم قول بدهم که مسیر اشتغال باز شده است، بیان داشت: البته ما راه سختی داریم. خیلی از جوانان ما به دانشگاه رفته‌اند و هم اکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند و به هر حال شغل می‌خواهند؛ آمار نشان می‌دهد بیکاری در بین تحصیلکرده‌ها بالا است و این مشکلی مضاعف است که کسی هزینه کرده و تحصیل کرده و حالا شغل مناسبی ندارد.

وی در ادامه در خصوص روابط تجاری تهران - پکن گفت: ما البته در شرایط تحریم هستیم و روابط ما با چین در حال توسعه است. قرارهایی با رئیس‌جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگهای در قرقیزستان داشته‌ایم و به هر حال ما دو بار مذاکره کردیم و علی‌القاعده در سفر آتی نیز دیدار خواهیم داشت.

روحانی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی که برای توسعه روابط با چین داشته‌ایم برخی از آنها تحقق یافته و برخی دیگر هم در حال محقق شدن است با چین توافق کردیم 6 گروه کاری تشکیل بدهیم و در همین ماه‌هایی که پیش رو داریم و تا سفر رئیس‌جمهور چین به تهران این برنامه‌ها آماده خواهد شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم تمام تفاهماتی که با چین داشته‌ایم اجرایی شود، تصریح کرد: اگر با 5+1 به توافق برسیم کار سهل‌تر خواهد شد اما در شرایط فعلی یکی از کشورهایی که با ایران همکاری خوبی داشته چین بوده و انشاءالله با تفاهماتی که داشته‌ایم این روابط توسعه پیدا خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری در خصوص برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه شخصاً مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را بر عهده خواهد گرفت، اظهار کرد: تیم مذاکره کننده ما تیم خوب و قوی‌ای است، چه شخص آقای ظریف و دیگران همه مسلط به موضوع هستند و خیلی خوب با طرف خارجی مذاکره می‌کند و خیلی‌ها هم این مسئله را اظهار می‌کنند و حتی طیف‌های غربی هم به این نکته اشاره کرده‌اند، ما از تیم مذاکره‌کننده متشکریم و امروز صبح هم از وزارت خارجه تقدیر کردیم.

روحانی در مورد اینکه مسئولیت مذاکره از وزرا به سران انتقال پیدا خواهد کرد، توضیح داد: خیر، چنین چیزی در برنامه‌های ما نیست و فکر نمی‌کنیم که چنین اتفاقی بیفتد البته دولت و رئیس‌جمهور مسئول مذاکرات است و امروز هم گفتم که من مسئولیت تمام کارها را بر عهده می‌گیرم و به همین دلیل مسئولین احساس قوت قلب می‌کنند.

تیم مذاکره‌کننده هماهنگ است

وی اضافه کرد: تیم مذاکره‌کننده هماهنگ است و کاملاً با یکدیگر بحث و تبادل‌نظر می‌کنیم و تمام موارد در چارچوب تصمیمات نظام است و مقصود من حمایت از تیم مذاکره‌کننده است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: از رهبری تشکر می‌کنم که مذاکره‌کنندگان را حمایت می‌کند و برای موفقیت تیم مذاکره‌کننده دعا می‌فرمایند. تیم مذاکره‌کننده هم حمایت رهبری انقلاب را دارد و هم ملت را و فکر می‌کنیم همه حمایت می‌کنند البته ممکن است کسی نقدی هم داشته باشد.

از پیروزی اردوغان خوشحالم

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تی‌آر‌تی ترکیه در مورد تحت شعاع قراردادن روابط ایران و ترکیه از تحولات منطقه در دوران ریاست جمهوری اردوغان و نخست‌وزیر داووداوغلو گفت: من از پیروزی اردوغان خوشحالم و با ایشان تلفنی صحبت کردم و خوشحالم که داوداوغلو نخست‌وزیری را بر عهده گرفت.

وی افزود:‌من فکر می‌کنم در دوران جدید رابطه بهتری با ترکیه خواهیم داشت چرا که اکنون برای اولین بار رئیس‌جمهور ترکیه با رای یکپارچه مردم انتخاب شده است و این خیلی مهم است که رئیس‌جمهور رای خود را از ملت بگیرد که جایگاه خاصی برای او درست می‌کند.

روحانی با اشاره به روابط خوب با ترکیه در دوره نخست‌وزیر اردوغان گفت: توافقاتی میان ایران و ترکیه اجرا شد و فقط یک مورد از آنها باقی مانده است.

وی با یادآوری اختلاف دیدگاه ایران و ترکیه در مورد مسئله سوریه اظهار کرد:‌ما در مورد سایر موارد اختلاف نظر نداریم، در مسئله فلسطین نظراتمان به هم نزدیک است و در مسائل لبنان دیدگاهمان دور نیست و هیچ اشکالی ندارد که با هم دوست باشیم و در یک مورد با یکدیگر اختلاف داشته باشیم و تلاش می‌کنیم آن یک مورد را برطرف کنیم.

لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه رسالت مبنی بر جایگاه اقتصاد مقاومتی در لایحه خروج از رکود و نشانه‌های مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی پاسخ گفت: لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است.

وی خاطرنشان کرد: پایه اصلی اقتصاد مقاومتی تولید است و این اقتصاد به این معناست که به جایگاهی برسیم که دیگران نتوانند آن را بلرزانند و این در صورتی است که اقتصاد ما رشد و تولید داشته باشد، که یکی از فاکتورهای تولید نیز صادرات است.

‌اگر طرف مقابل حسن نیت کامل داشت کار ما خیلی راحت بود اما ما ناامید نیستیم و مسیر مذاکرات را ادامه می‌دهیم هر چند سخت است اما معنی‌ آن این است که ما به نتیجه نمی‌رسیم و ان‌شاءالله کار را با امیدواری ادامه می‌دهیم

روحانی از افزایش صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از عوامل افزایش تولید یاد کرد و با ابراز امیدواری نسبت به دنبال کردن این سیاست از سوی دولت در پاسخ به سوال دوم خبرنگار رسالت مقصود از مدیریت جهادی را مدیریتی عالمانه، ‌خالصانه و پرتلاش خواند و با اشاره به سابقه جهادی بعضی وزرا در وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بعضی نهادهای انقلابی گفت: مگر می‌شود در شرایط تحریم بود و جهادی عمل نکرد.

وی تاکید کرد: ‌وزرای ما برای جهاد و کار مخلصانه آمده‌اند و به بعضی از آنها با اصرار مسئولیت سپردیم و همه اینها آمده‌اند برای حل مشکلات مردم و نه حقوق و ساعت کاری برایشان مطرح نیست.

رئیس‌جمهور معنی جهاد را تلاش پیگیر ذکر کرد و با ابراز امیدواری نسبت به جهادی باقی ماندن مدیریت دولت گفت: البته وقتی رهبر معظم انقلاب موضوعی را ابلاغ می‌کند باید اجرا شود.

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد اینکه آیا در برابر بداخلاقی‌های 1+5 توافق جدید شکل می‌گیرد یا نه، گفت: در این عرصه همه باید تلاش کنند که توافق موقت، پایدار و باثبات باشد و رسیدن به تفاهم نهایی سخت است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ‌اگر طرف مقابل حسن نیت کامل داشت کار ما خیلی راحت بود اما ما ناامید نیستیم و مسیر مذاکرات را ادامه می‌دهیم هر چند سخت است اما معنی‌ آن این است که ما به نتیجه نمی‌رسیم و ان‌شاءالله کار را با امیدواری ادامه می‌دهیم.

رئیس‌جمهور در پایان این نشست خبری ضمن قدردانی از اصحاب رسانه، خبرنگاران و تمامی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها گفت: معمولاً در مصاحبه‌های مطبوعاتی وقت کم می‌آید و برای رفع این موضوع شاید بهتر است زمان دیدار با رسانه‌ها را کوتاه‌تر کنیم و در فرصت نزدیک‌تری این نشست‌ها برگزار شود البته در این مدت چندین بار در خدمت رسانه‌ها بوده‌ایم در یک سال گذشته جمعاً 14 الی 15 بار در این گونه نشست‌ها شرکت کردیم.

وی افزود: دولت دوست دارد با رسانه‌ها یک تعامل دوسویه داشته باشد و نیازمند است به اینکه رسانه‌ها اخبار دولت را به مردم منتقل کند و همچنین سخن و نقد مردم را به دولت و بهترین واسطه در این میان باشد.

روحانی تصریح کرد: هدف ما چیزی جز پیشرفت کشور نیست و ما تلاش می‌کنیم مردم از لحاظ زندگی وضعیت بهتری داشته باشند کشور از لحاظ اخلاقی جایگاه مناسبی داشته باشد و شرایط خوب و مناسبی برای زندگی مردم ایجاد شود.

وی با بیان اینکه باید تحمل‌ها را بالا ببریم اظهار داشت: باید نقدها را با گوش شنوا بشنویم، دولت خودش را نیازمند نقد دلسوزانه و نصیحت می‌داند. نصیحت دلسوزی و خیرخواهی است ولی کسی که نصیحت می‌‌کند باید اصل عدالت را قبول داشته باشد.

روحانی افزود: مشکلی نیست که رسانه‌ها نزدیک به جناح خاصی باشند این اولین دولتی است که هر دو جناح در آن وجود دارند و در دولت از هر دو جناح افرادی فعال هستند.

وی ادامه داد: امیدواریم همه روزنامه‌ها، سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها با دولت روابط و تعامل خوبی داشته باشند و ان‌شاءالله روابط دولت با رسانه ملی نزدیک‌تر و بهتر شود البته نه اینکه نقد نکند بلکه کمک بیشتری کند برای اینکه شرایط ما یک شرایط عادی نیست.

وی در خاتمه اظهار داشت: ان‌شاءالله با کمک و همکاری همه رسانه‌ها بتوانیم به اهداف ملی برسیم و شاهد ثبات و امنیت در کشور و منطقه باشیم.

بخش سیاست تبیان

منبع : فارس