تبیان، دستیار زندگی
برخی فرق ضاله با استفاده در قالب دانش نامه نگاری افکار غلط خود را ترویج می کنند و در جریان های ضددینی و ضدشیعی به نام نوشتن دایرة المعارف، دست به تحریف منابع می زنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: نهضت دانشنامه‌نویسی را ادامه می‌دهیم

حجت الاسلام رشاد

برخی فرق ضاله با استفاده در قالب دانش نامه نگاری افکار غلط خود را ترویج می کنند و در جریان های ضددینی و ضدشیعی به نام نوشتن دایرة المعارف، دست به تحریف منابع می زنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رشاد در آئین رونمایی از دانش نامه فاطمی با ابراز قدردانی از تمام کسانی که در شکل گیری تدوین این دانشنامه نقش داشتند، اظهار داشت: محققان دلسوز و با اخلاصِ این مجموعه، بیش از یک دهه تلاش و فعالیت کردند تا این اثر ارجمند را گردآوری کردند تا به جامعه علمی و نخبگان اسلامی و شیفتگان ساحت فاطمی تقدیم کنند.

وی با بیان این که تدوین دانش نامه، فعالیت علمی خاص قلمداد می شود، چرا که تدوین شیوه این اثر، متفاوت از آثار دیگر است، ابراز داشت: جهات و نکات بسیاری در تدوین شیوه دانش نامه رعایت شده است که متفاوت از آثار تاریخی دیگر است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به این که امروز دانش نامه نگاری ابزار سوء استفاده برخی گروه ها شده است و در اقصی نقاط عالم جریان های مختلف از این شیوه برای ترویج افکار و القائات سوء خود بهره می برند، گفت: برخی فرق ضاله در روزگار ما با استفاده از این فناوری علمی و در قالب دانش نامه نگاری افکار غلط خود را ترویج می‌کنند و در جریان های ضددینی و ضدشیعی به نام نوشتن دایره المعارف دست به تحریف منابع می‌زنند.

وی با اشاره به فعالیت مجموعه‌ای از دانشمندان غربی، متشکل از دانشمندان مسیحی و یهودی برای تدوین دایرة‌المعارف قرآن بر اساس نگرش‌های فکری آن‌ها، گفت: در یک دانشگاه غربی جمع قابل توجهی از اهل نظر اجتماع کرده و دایرة‌المعارف قرآن را تدوین کرده و دو سه سالی است که این اثر منتشر شده است و مشتمل بر عموم مباحث قاطبه مطرح در مورد قرآن است و البته تحریفات بسیاری در حاشیه این مجموعه صورت گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین رشاد با بیان این که امروز تهاجم مستقیم به عقاید در دستورکار نیست، تصریح کرد: دشمنان، امروز در قالب تدوین دایرة المعارف حرف های خود را به دنیا می‌زنند.

انتشار 800 کتاب از پژوهشگاه

وی با تأکید بر این که امروز دانش‌نامه‌نگاری فن بسیار موجه و معتبری است، گفت: شایسته است حوزه‌های علمیه به تولید آثار فاخر از این قبیل روی بیاورند و پژوهشگاه نیز با این رویکرد از 14 سال پیش اهتمام خاصی به دانش‌نامه‌نگاری روی آورده است و تاکنون 800 جلد کتاب از این مرکز منتشر شده است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه نخستین اثری که در این پژوهشگاه منتشر شد دانش نامه امام علی – علیه السلام - بود، ابراز داشت: بعد از عرضه دانش نامه امام علی – علیه السلام - به مراجع و بزرگان، آن‌ها پیشنهاد دادند چنین اثری در مورد حضرت زهرا – سلام الله علیها - انتشار یابد و این کار انجام پذیرفت و بعد از ده سال این اثر فاخر تدوین شد.

حجت الاسلام والمسلمین رشاد افزود: دانش‌نامه قرآن شناسی در حدود سی جلد و دانش‌نامه نبوی در طی 25 جلد برای آینده تدوین خواهد شد و خداوند اگر توفیق کند، جریان تولید دانش‌نامه را تداوم خواهیم داد و دانش‌نامه فلسفه دین و نیایش و حسنین – علیهما السلام - را تدوین خواهیم کرد.

وی در پایان با بیان این که این دانش‌نامه از صد مدخل و با همکاری صد محقق و ویراستار عربی و عنصر اهل فن دانش‌نامه‌نگاری تشکیل شده است، گفت: اصولاً اصول فن تحقیق دانش‌نامه‌نگاری متفاوت از سایر علوم تحقیق است و 40 مرحله برای تولید مقالات طی می شود.


منبع: خبرگزاری حوزه

تنظیم: محسن تهرانی - بخش حوزه علمیه تبیان