تبیان، دستیار زندگی
با آشکار شدن تصمیم و ارادۀ غرب برای زمینه‏سازی یک جنگ صلیبی نوین و انهدام هویت فکری و فرهنگی مسلمانان با سخیف‏ترین شیوۀ ممکن، امام خمینی (رحمت الله علیه) در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با صدور حکم الهی و تاریخی خود، مجازات شرعی نویسنده و ناشران این کتاب را بیان کر
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فتوای امام همچنان پابرجاست


با آشکار شدن تصمیم و اراده غرب برای زمینه‏سازی یک جنگ صلیبی نوین و انهدام هویت فکری و فرهنگی مسلمانان با سخیف‏ترین شیوه ممکن، امام خمینی (رحمت الله علیه) در تاریخ 25 بهمن 1367 با صدور حکم الهی و تاریخی خود، مجازات شرعی نویسنده و ناشران این کتاب را بیان کرد

انقلاب اسلامی ایران، ضربه سنگینی بر پیکره غرب وارد کرد و پایه‌های قدرت آن را سست نمود. اما ایمان مردم مسلمان ایران و مجاهدت و پایمردی آنها و رهبری بی نظیر حضرت امام، تمام توطئه‌های غریبان را برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی بر باد داد. غرب که علت ناکامی خود را در برخورد با ملتی غیرتمند، اسلام و آموزه‌های مترقی اسلام می‌دانست، سعی در حمله به اسلام به عنوان روح و سرچشمه مقاومت ملل مسلمان خصوصا ملت ایران نمود. یکی از این توطئه‌ها، انتشار کتاب آیات شیطانی به نویسندگی سلمان رشدی بود.

سلمان رشدی

اولین کتاب سلمان رشدی با عنوان گریموس، در سال 1975 به چاپ رسید که مورد استقبال مردم قرار نگرفت. دومین اثر او کتاب بچه‌های نیمه‌شب است که در سال 1981 منتشر شد، برندهء جایزه بوکر شد، و سال‌ها بعد در سال 1993 برنده جایزه بوکر بوکرها شد که به این معنی بود که این کتاب بهترین اثر از میان رمان‌های برنده جایزه بوکر در 25 سال اول اعطای این جایزه است.

چهارمین اثر او کتاب آیات شیطانی است که در کشورهای ایران، هند، پاکستان، بنگلادش، مصر و آفریقای جنوبی رسما ممنوع اعلام شده‌است.

در مهر ماه 1367 کتابی تحت عنوان «آیات شیطانی» به قلم «سلمان رشدی» که در قالب رمان، آکنده از اهانت‏ها و افترائات زشت و ننگین به ساحت مقدس پیامبر اعظم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و خانواده و اصحاب شریف ایشان بود، و اسلام و قرآن را با تعابیر سخیف توصیف کرده بود، در لندن توسط انتشارات وایکینگ وابسته به مۆسسه پنگوئن انتشار یافت.

کتاب این نویسنده که هندی تبار بود، ابتدا در هندوستان جلب توجه کرد و انتشار و توزیع آن به علت اعتراضات مسلمانان در هند ممنوع شد. طی هفته‏های بعد، نویسندگان آفریقای جنوبی به احترام عواطف مسلمانان، دعوت قبلی از وی را لغو کردند و سفرای چند کشور اسلامی و عربی در لندن به دولت انگلیس اعتراض نمودند. در ماه‏های دی و بهمن جمع زیادی از مسلمانان مقیم انگلیس ابتدا در شهر برادفورد و سپس لندن در تظاهرات خشمگینانه‏ای به اقدام دولت انگلیس در حمایت از انتشار این کتاب موهن شدیداً اعتراض کردند. دامنة اعتراضات مردمی به هند و پاکستان گسترش یافت تا آنکه روز 23 بهمن در جریان تظاهرات هزاران پاکستانی در مقابل مرکز فرهنگی آمریکا در اسلام آباد، شش تن از تظاهر کنندگان کشته شدند و ده‏ها تن نیز مجروح گشتند. فردای آن روز در تظاهرات مسلمانان هند نیز یک نفر کشته شد.

به‌رغم گذشت چهار ماه از انتشار این کتاب و افزایش اعتراضات مسلمانان، دولت‏های انگلیس و آمریکا از تداوم توزیع و انتشار این فحش‏نامه علیه اسلام و پیامبر گرامی آن (صلّی الله علیه و آله و سلّم) حمایت می‏کردند و این پیام را با رفتار خود به جهان اسلام می‏فرستادند که برنامه‏های جدید دیگری برای گسترش ابعاد حملات تبلیغی و فرهنگی علیه اسلام و مسلمانان آغاز خواهند نمود.

سلمان رشدی از لحظه صدور حكم امام خمینی(ره) مخفی شد و پلیس انگلیس (اسكاتلندیارد) حفاظت از وی را در اماكنی نامشخص برعهده گرفت. هزینه محافظت از او در سال تا 10 میلیون پوند تخمین زده می‌شود

پس از توزیع گسترده کتاب موهن آیات شیطانی، همراه با تبلیغات هماهنگ و تشویق‏های محافل صهونیستی، از گوشه و کنارجهان صدای اعتراض مسلمانان افزایش یافت؛ از سویی هشدارهایی به ناشران داده شد و از سوی دیگر، اقداماتی حقوقی برای محدود کردن نشر و انتشار کتاب و محکومیت رشدی صورت گرفت و نقدهایی نیز بر این کتاب نوشته شد. البته طراحان و حامیان این اقدام، نه تنها به این هشدارها توجهی ننمودند، بلکه بر دامنة تبلیغات خود افزودند تا جایی که مقدمات نامزد نمودن این کتاب برای جوایز ادبی مهم اروپا مطرح شد. شبکة گستردة توزیع این کتاب در بیشتر کشورهای اروپایی، آمریکایی و بعضی کشورهای آسیایی، با قراردادهای کلان برای ترجمه و توزیع آن، به تلاش پرداختند و در عرصة تبلیغاتی و با ایجاد حلقه‏‏های محافظتی، به حمایت علنی از او پرداختند.

با آشکار شدن تصمیم و اراده غرب برای زمینه‏سازی یک جنگ صلیبی نوین و انهدام هویت فکری و فرهنگی مسلمانان با سخیف‏ترین شیوه ممکن، امام خمینی (رحمت الله علیه) در تاریخ 25 بهمن 1367 با صدور حکم الهی و تاریخی خود، مجازات شرعی نویسنده و ناشران این کتاب را بیان کرد. رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رهبر جمهوری اسلامی ایران در 14 فوریه 1989 (25 بهمن 1367) فتوای اعدام سلمان رشدی را صادر کرد و این فتوا تا به امروز بر قوت خود باقی است و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز در سال 1383حکم امام خمینی را غیر قابل تغییر خواندند.

سلمان رشدی

متن كامل فتوای امام خمینی به این شرح است:

باسمه تعالی

انا لله و انا الیه راجعون

به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان می‌رسانم، مولف كتاب "آیات شیطانی" كه علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم شده‌است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محكوم به اعدام می‌باشند.

از مسلمانان غیور می‌خواهم تا در هر نقطه كه آنان را یافتند، سریعا آن‌ها را اعدام نمایند تا دیگر كسی جرئت نكند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر كس كه در این راه كشته شود، شهید است ان شاءالله؛ ضمناً اگر كسی دسترسی به مۆلف كتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرّفی نماید تا به جزای اعمالش برسد.

و السلام علیكم و رحمةالله و بركاته. روح‌الله الموسوی الخمینی 25 بهمن 1367/ 7رجب1409

رسانه‏‌های گروهی استعماری خارجی به دروغ اعلام می‌كردند كه اگر نویسنده كتاب آیات شیطانی توبه كند حكم اعدام درباره او لغو می‏شود.

ولی امام خمینی فرمودند: "این موضوع صد در صد تكذیب می‏گردد. سلمان رشدی اگر توبه كند و زاهد زمان هم گردد، بر هر مسلمان واجب است با جان و مال، تمامی همّ خود را به كار گیرد تا او را به دَرك واصل گرداند.

اگر غیر مسلمانی از مكان او مطلع گردد و قدرت این را داشته باشد تا سریعتر از مسلمانان او را اعدام كند، بر مسلمانان واجب است آنچه را كه در قبال این عمل می‏خواهد به عنوان جایزه و یا مزد عمل به او بپردازند.

درپی صدور حكم اعدام توسط امام و اعلام آمادگی برخی مسلمان در نقاط مختلف جهان، وزارت كشور انگلیس مسئولیت حمایت از سلمان رشدی را برعهده گرفت و با گماردن دهها محافظان دولتی از وی حمایت كرد.

رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رهبر جمهوری اسلامی ایران در 14 فوریه 1989 (25 بهمن 1367) فتوای اعدام سلمان رشدی را صادر کرد و این فتوا تا به امروز بر قوت خود باقی است و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز در سال 1383حکم امام خمینی را غیر قابل تغییر خواندند

سلمان رشدی از لحظه صدور حكم امام خمینی(ره) مخفی شد و پلیس انگلیس (اسكاتلندیارد) حفاظت از وی را در اماكنی نامشخص برعهده گرفت. هزینه محافظت از او در سال تا 10 میلیون پوند تخمین زده می‌شود؛ به طوری كه حتی ولیعهد انگلیس یكبار اعتراف كرد كه سلمان رشدی سرباری پرخرج برای مالیات دهندگان انگلیسی است.

سلمان رشدی با وجود خشم جهان اسلام از تجدید چاپ كتاب كفرآمیز خود صرف نظر نكرد و زمانی كه انگلیس حاضر به چاپ ارزان قیمت این كتاب نشد، آن را به آمریكا برد و به صورت ارزان قیمت با هدف سهولت خرید عمومی آن به چاپ رساند.

گریز به آمریكا

رشدی پس از چند سال برای رهایی از وضعیت موجود در انگلستان به آمریكا می گریزد. اما در آنجا نیز مجبور به استفاده ازحفاظت پلیس آمریكا برای مصون ماندن از انتقام مسلمانان می شود.

رشدی در آمریكا سه كتاب دیگر شامل دلقك شالیمار، جادوگر فلورانس و لوكا و آتش زندگی را منتشر می كند و البته در آنجا نیز مورد مرحمت شاهانه انگلیس قرار می گرد و نشان شوالیه را دریافت می كند.

البته سلمان رشدی حالا نیز مخالفت خود را با دین پنهان نمی كند و بارها خواستار جایگزنی دین با ادبیات شده است.

هتاكی كه حتی اگر در این دنیا طعم مجازات را نچشد، جهنم در انتظار اوست.

فرآوری : طاهره رشیدی

بخش تاریخ ایران و جهان تبیان


منابع : 1- همشهری / 2- آرماگدون / 3- مرکز اسناد

مطالب مرتبط:

مرتدی که هنوز زنده است!