تبیان، دستیار زندگی
سیر و سلوک و قدم گذاشتن در راه حق و اطمینان از درستی راه ، دغدغه بسیاری از ما در زندگیمان است، در این مسیر که گفته اند :«ظلمات است بترس از خطر گرماهیی» بهترین راه شناخت و آگاهی است ، که این شناخت به مثابه یک چراغ است که پیش پایمان را ببینیم و به دره هلاکت
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتابی مفید برای مشتاقان سیر و سلوک


سیر و سلوک و قدم گذاشتن در راه حق و اطمینان از درستی راه ، دغدغه بسیاری از ما در زندگیمان است، در این مسیر که گفته اند :«ظلمات است بترس از خطر گمراهی» بهترین راه شناخت و آگاهی است ، که این شناخت به مثابه یک چراغ است تا پیش پایمان را ببینیم و به دره هلاکت نیفتیم.

سلوک

از قضای روزگار این عطش در این دنیای ماشینی و انسان مبتلا به مرض روزمرگی چنان زیاد است که ساز و دهل ها برایش کوک کرده اند و نغمه سرایی ها می کنند تا بازار خود داغ ساخته و هوش از دل افراد معرفت جو بربایند.

بازار مرید و مرادی و استادی و مرشدی داغ داغ است و جویندگان در این مسیر ، نوپا و در معرض خطرند.

اگر کسی از ما دغدغه سیر و سلوک دارد و هوای کمال ، بهتر است که قبل از هر قدمی مقصدی را که جویای آنیم بشناسیم ، خودمان و توانمندی هایمان را در نظر بگیریم، از رفتگان این راه آدرس هایی بپرسیم و سپس راهی شویم.

اگر شما عزیزان پاکدل از آن دسته کسانی هستید که با اندیشه و آگاهی و فکر قصد قدم گذاشتن در این راه نورانی را دارید ، برای شما یک پیشنهاد عالی داریم ، کتابی برای آشنایی شما عزیزان با سیر و سلوک آن هم بر طبق مبانی مکتب نورانی تشیع .

کتاب " سیر و سلوک ، طرحی نو در عرفان عملی شیعه " اثر آیت الله شیخ علی رضائی تهرانی كتاب بسیار موفّقی است. ایشان از تلامذه ی اولیه ی عارف بزرگ مرحوم آیت الله علامه حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی (ره) هستند و مورد وثوق می باشند .

ایشان در ابتدای كتاب آورده اند : « تقدیم به استادم ؛ عارف كامل سیّدالطائفتین حضرت علّامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی قدّس سرّه »

اگر کسی از ما دغدغه سیر و سلوک دارد و هوای کمال ، بهتر است که قبل از هر قدمی مقصدی را که جویای آنیم بشناسیم ، خودمان و توانمندی هایمان را در نظر بگیریم، از رفتگان این راه آدرس هایی بپرسیم و سپس راهی شویم.

همینطور در بخش چند تذكر آورده اند : « در تمام این كتاب ، مقصودم از استاد ، بدون پسوند ، فقیه عارف ، حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی است . من ایشان را انسان كامل می دانستم و مدت پانزده سال به ایشان ارادت می ورزیدم . زندگی نامه ی ایشان در كتاب های آیت نور و نورمجرد آمده است .

این كتاب در یک پیش گفتار و چهار بخش كه شامل بیست و دو فصل می باشد تدوین شده است كه بدین ترتیب می باشند : پیش گفتار: خاستگاه عرفان – بیدارسازی فطرت آدمی – حكمت تفاوت ادیان – خاستگاه عرفان اسلامی –توضیح معانی واژه عرفان – عرفان نظری، عرفان عملی-تفاوتهای عرفان نظری بافلسفه-تفاوتهای دوشیوه ی تربیتی عرفان عملی واخلاق-وحدت شخصی وجود واثبات آن-بررسی اجمالی كتب الطریق الی الله،بحرالمعارف،تذكرة المتقین،رساله زاد السالک،رساله لقاءالله – ویژگی های كتابی جامع در عرفان عملی

فصل اول :  آگاهی های مقدماتی (1. چشم انداز سفر 2. ماهیت سفر 3.ضرورت سفر 4.موانع شروع سفر 5.سفارشهای پیش ازسفر 6 .تعداد سفر 7.مدت سفر)

فصل دوم : لوازم سفر ( 8. مسافر سفر 9.همراهان سفر 10.مركب سفر 11.راهنمای سفر 12.زادوتوشه سفر)

فصل سوم :  مقاطع سفر (13.مبدأ سفر 14.منازل سفر 15.مقصدسفر 16.كریوه ها وگردنه های سفر 17.راه میان بر سفر)

فصل چهارم : آگاهی های تكمیلی (18.راه های انحرافی ومشابه سفر 19.رهزنان سفر 20.آفات سفر 21.سبك بالی درسفر 22.زبان سفر)

کتاب" سیر و سلوك ، طرحی نو در عرفان عملی شیعه " اثر آیت الله شیخ علی رضائی تهرانی كتاب بسیار موفّقی است. ایشان از تلامذه ی اولیه ی عارف بزرگ مرحوم آیت الله علامه حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی (ره) هستند و مورد وثوق می باشند

كه هر كدام از این فصول به مطالب متنوع و جذاب مختلفی تقسیم می شوند . بنده به همه ی دوستان توصیه می كنم كه این كتاب را در اسرع وقت تهیه و مطالعه نمایند.

در بین مطلب گفته شده هم گاهاً تذكراتی توسط مۆلف آورده شده كه جهت روشنگری بیشتر می باشد . همینطور حكایاتی از عرفای معاصر مثل مرحوم علامه طهرانی و آیت الله انصاری همدانی و ... ذكر شده است .

كتاب " سیروسلوک ، طرحی نو در عرفان عملی شیعه " اثر استاد معظّم آیت الله علی رضائی تهرانی توسط انتشارات مۆسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به چاپ رسیده و قیمت پشت جلد آن 24000 تومان می باشد .

فاطمه محمدی                 

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


منابع:

سایت قطره

وبلاگ طریق الی الله

مطالب مرتبط:

7 پله اصلی رفتن به سمت خدا

ویژگی های طالبان واقعی رضوان الهی

چگونه می‌توان به مقام رضا رسید؟

راضی هستیم به رضای خدا ؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.