تبیان، دستیار زندگی
بدون شک، هر کاری رمز و راز خاص خود را داراست و وبلاگ نویسی هم از این قاعد مستثنی نیست. با رعایت نکاتی کوچک، می‌توان نتیجه‌ای بسیار بهتر گرفت. ما در اینجا نکاتی از وبلاگ نویسی را برایتان آورده‌ایم که توجه به آن‌ها، بدون شک موجب موفقیت بیشتر وبلاگ شما خواهد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چند نكته كاربردی پیرامون وبلاگ نویسی


بدون شک، هر کاری رمز و راز خاص خود را داراست و وبلاگ نویسی هم از این قاعد مستثنی نیست. با رعایت نکاتی کوچک، می‌توان نتیجه‌ای بسیار بهتر گرفت. ما در اینجا نکاتی از وبلاگ نویسی را برایتان آورده‌ایم که توجه به آن‌ها، بدون شک موجب موفقیت بیشتر وبلاگ شما خواهد بود.


وبلاگ نویسی

1) به قانون کپی رایت وفادار باشید

اگر می‌خواهید صرفاً با کپی و پیست کردن مطالب دیگران، مطالب خود را اداره کنید، بدانید که هیچ‌گاه صاحب یک وبلاگ مفید و موفق نخواهید شد. به جای این کار سعی کنید هرگاه مطلبی را کپی برداری می‌کنید، حتماً منبع اصلی را با عنوان مأخذ ذکر کنید. این کار باعث جلب اعتماد مخاطبان می‌شود و آن‌ها می‌دانند که شما از خودتان نیز حرفی برای گفتن دارید. فرض کنید من به وبلاگ شما بیایم و مطلبی را ببینم که می‌دانم مال شما نیست و  شما طوری وانمود کرده‌اید که انگار مطلب متعلق به شماست، یقیناً بعد از این به شما و وبلاگتان اعتماد نخواهم کرد.

2) همه‌ی نظرات خوانندگان شما قابل احترامند

ممکن است وبلاگ شما موافقان و مخالفانی داشته باشد. داشتن مخالف، اصلاً معنای بدی ندارد، بلکه داشتن مخالف در وبلاگ نویسی بسیار عالیست، زیرا این نشان می‌دهد که شخصی با تمام دقت، وبلاگ شما را مطالعه کرده و بر اساس تفکر، می‌خواهد به شما چیزی را ثابت کند، زیرا شما او را به فکر کردن واداشته‌اید؛ و یا وبلاگ شما در حال پیشرفت است و این موضوع از طرف رقیبان شما قابل تحمل نیست و آنان می‌خواهند شما را دلسرد کنند و یا اگر کسی بر اساس تفکری سطحی با شما مخالفت کرد، که دیگر اصلاً جای نگرانی نیست، زیرا همیشه همه جور آدمی پیدا می‌شوند.

3) مطلب اختصاصی خودتان را در وبلاگتان بفرستید

مانند نکته‌ی اول، اگر شما مطلبی منحصر به فرد ارایه کنید که صاحب اصلی آن خودتان باشید، حتماً خوانندگانتان را وادار می‌کنید که به وبلاگ شما برگردند، زیرا آن‌ها می‌دانند که با ورود به وبلاگ شما با مطالبی روبه‌رو می‌شوند که تاکنون آن را در جایی ندیده‌اند.

4) مطالب بحث برانگیز شما بهتر است توسط مخالفان وبلاگتان خوانده شود

اگر برای این موضوع مطلب می‌نویسید که صرفاً تحسین موفقانتان را برانگیزد، باید بگوییم که دارید وقتتان را تلف می‌کنید، مگر اینکه وبلاگ شما یک وبلاگ برای ارایه‌ی خدمات یا یک فروشگاه برای کسب درآمد باشد؛ ولی از آنجا که بیشتر وبلاگ نویسان به ارایه‌ی عقاید خود و یا دیگران می‌پردازند، داشتن و شنیدن نظرات مخالفان در این وبلاگ‌ها بیشتر می‌تواند به موفقیت وبلاگ کمک کند.

اگر شما مطلبی منحصر به فرد ارایه کنید که صاحب اصلی آن خودتان باشید، حتماً خوانندگانتان را وادار می‌کنید که به وبلاگ شما برگردند، زیرا آن‌ها می‌دانند که با ورود به وبلاگ شما با مطالبی روبه‌رو می‌شوند که تاکنون آن را در جایی ندیده‌اند.

5) از کم بودن تعداد نظرات، نگران نباشید

تعداد کمی از افرادی که در اینترنت هستند، نظرشان را در مورد صفحه‌هایی که می‌بینند بیان می‌کنند، پس نباید نگران این موضوع باشید و اگر تعداد نظرات شما پایین است، دلیل آن لزوماً خوب نبودن مطالب شما نیست و کاملاً طبیعی است و اگر هم می‌بینید که بعضی وبلاگ‌ها تعداد نظرهایشان بالاست، این لزوماً به دلیل خوب بودن مطالبشان نیست.

6) به تیتر وبلاگ خود، حساس باشید

مهم‌ترین و اولین چیزی که برای وبلاگ خود باید به آن توجه کنید، عنوان وبلاگتان است، زیرا عنوان صفحه در خیلی جاها که ممکن است خودتان هم ندانید، به نمایش در می‌آید، مثلاً عنوان صفحه، یکی از اولین چیزهایی است که موتورهای جستجو برای لیست کردن نتایج جستجو از آن استفاده می‌کنند و یا موقعی که شما وبلاگتان را به‌روز می‌کنید، عنوان وبلاگتان در صفحه‌ی اول سرویس وبلاگ نویسی شما در قسمت آخرین وبلاگ‌های به‌روز شده به نمایش در می‌آید و می‌تواند برای شما، بازدیدکننده جذب کند و همچنین شما باید با عنوان وبلاگ، با دیگران تبادل لینک کنید.

 وبلاگ نویسی

7) دغدغه‌ی شما، افزایش عددی آمار نباشد

رسیدن به عدد ده هزار یا صد هزار، اصلاً مهم نیست. نباید هم و غم شما این باشد که مثلاً فلان تعداد بازدیدکننده داشته باشید، زیرا این مسئله برای بسیاری از بازدیدکنندگان اهمیت ندارد و اصولاً بیشتر بازدیدکنندگان نمی‌دانند که آیا این مسئله اهمیت دارد یا نه.

در ضمن اگر قرار باشد که صرفاً عدد آمار بالا رود، می‌توان کاری کرد که بازدیدکنندگان فکر کنند که یک وبلاگ در روز، ده‌ها هزار بازدید دارد، ولی آیا تقلب کردن برای این کار، ضرورتی دارد؟ اصلاً این مسئله برای وبلاگ نویس نباید مهم باشد و به جای آن، به فکر افزایش کیفیت وبلاگ خود باشید. مطمئن باشید كه آمار شما هم به مرور زمان و آن هم به صورت واقعی، افزایش پیدا خواهد کرد.

8) آمارتان را تحلیل کنید

گرچه گفتم که افزایش آمار برایتان مهم نباشد، ولی این به معنای آن نیست که شمارنده و تحلیل کننده سایت در وبلاگ خود قرار ندهید، زیرا این شمارنده‌ها علاوه بر شمارش تعداد بازدیدهای شما، اطلاعات مهم دیگری هم ارایه می‌کنند و می‌توانید با بازدیدکنندگانتان هم آشنا شوید و بفهمید از چه کشورها و شهرهایی وارد وبلاگتان می‌شوند، به صورت مستقیم می‌آیند یا با لینک شما در یک سایت مشخص، از چه سیستم عامل، مرورگر یا برنامه‌ی خاصی برای دیدن وبلاگ شما استفاده می‌کنند، بیشتر چه ساعاتی می‌آیند و... و شما می‌توانید با تحلیل این مسایل، خیلی بهتر وبلاگتان را مدیریت کنید، زیرا می‌توانید به بسیاری از نیازهای کاربرانتان پی ببرید.

9) کامنت گزاران دایمی وبلاگ خود را بشناسید

همیشه کسانی هستند که به صورت مرتب برای شما نظر می‌گذارند، انگار که بخواهند غیر مستقیم بگویند با شما همراهی می‌کنند، شما هم برای آن‌ها پیغام اختصاصی بنویسید، زیرا آن‌ها که برای شما وقت گذاشته‌اند، لیاقت این را دارند که برایشان وقتی را اختصاص دهید. در ضمن، این‌ها کسانی هستند که همیشه شما را به دیگران توصیه می‌کنند و برای شما و وبلاگتان ارزش قایلند حتی ممکن است بعضی از آن‌ها دکتر، استاد دانشگاه، معلم، دانشجو و یا دانش آموز باشند که به شاگردان، دوست‌ها و یا هم‌کلاسی‌هایشان شما را توصیه می‌کنند.

همیشه کسانی هستند که به صورت مرتب برای شما نظر می‌گذارند، شما هم برای آن‌ها پیغام اختصاصی بنویسید، زیرا آن‌ها که برای شما وقت گذاشته‌اند، لیاقت این را دارند که برایشان وقتی را اختصاص دهید.

10) به سایتی که وبلاگ را از آن می‌گیرید، حساس باشید

سعی کنید قبل از شروع وبلاگ‌نویسی و در صورت لزوم، همین حالا درباره‌ی سرویس دهنده‌های وبلاگ تحقیق کنید و سرویس دهند‌ه‌ای را برگزینید که برای شما مناسب‌تر باشد، زیرا هر کدام از این سایت‌ها، مزایا و معایبی دارند.

11) تبادل لینک کنید

به وبلاگ‌های دیگر بروید و به آن‌هایی که موضوع وبلاگشان به موضوع وبلاگ شما نزدیک‌تر است، پیشنهاد تبادل لینک بدهید. در ضمن، سعی کنید با آن‌هایی تبادل لینک کنید که وضعیت وبلاگشان در حد وبلاگ شما یا بهتر است. البته همه دوست دارند که با بهترین وبلاگ‌ها تبادل لینک کنند، اما اگر وبلاگ‌های بالاتر از خودتان حاضر به تبادل لینک نیستند، با هر وبلاگی که توانستید تبادل لینک کنید.

12) لینک وبلاگتان را ثبت کنید

در هر سایت و هر جایی که می‌توانید، وبلاگتان را ثبت کنید، مثلاً در ثبت وبلاگ سرویس دهنده و یا سایت‌های ثبت لینک.

منبع: سایت وبلاگ نویسان


باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از تبلاگ: معرفی فناوری‌های روز دنیا

مطالب مرتبط:

ویژه نامه وبلاگ + مسابقه

مصاحبه با كاربر فعال تبلاگ نویس

همه مسابقات وبلاگ نویسی در یکجا

پیج رنک (PageRank) چیست؟