تبیان، دستیار زندگی
حتماً می‌گویید که پخت این مربا سخت است و ممکن است مربا تلخ شود! اما ما به شما توصیه می‌کنیم آن را به روشی که برایتان نوشته‌ایم، تهیه کنید و مطمئن باشید که مربای خوشمزه‌ای از آب درمی‌آید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روش تهیه‌ی مربای بهارنارنج و 7 راز خوشمزه شدن مرباها


حتماً می‌گویید که پخت این مربا سخت است و ممکن است مربا تلخ شود! اما ما به شما توصیه می‌کنیم آن
را به روشی که برایتان نوشته‌ایم، تهیه کنید و مطمئن باشید که مربای خوشمزه‌ای از آب درمی‌آید.

مربای بهارنارنج

مقدار کالری

این مربا 3800 کیلوکالری انرژی دارد و تمام انرژی آن به علت وجود شکر در آن است بنابراین اگر آن را کم شکر تهیه کنید، انرژی حاصل از مصرفش کاهش پیدا خواهد کرد.

به طور کلی هر قاشق مرباخوری از هر نوع مربایی، تقریباً بین 20 تا 25 کیلوکالری انرژی دارد.

همراه این مربا

اگر با مربای بهارنارنج،‌ خامه و کره بخورید طعم بهتری احساس خواهید کرد اما از آنجا که هر قاشق مرباخوری از این 2 ماده غذایی (که در گروه چربی‌ها جای می‌گیرند) 45 کیلوکالری انرژی دارد، در خوردن مخلوط این مربا و خامه یا کره، زیاده‌روی نکنید زیرا خوردن هر لقمه اضافه می‌تواند مقدار انرژی دریافتی را 150 کیلوکالری افزایش دهد. برش‌های نان هم به ازای هر 30 گرم، معادل 80 کیلوکالری انرژی دارند و یک واحد نان و غلات محسوب می‌شوند.

طـرز تـهـیـه

* بعد از چیدن شکوفه‌ها، با توجه به این که طعم تلخی دارند، ابتدا باید با جوشاندن پی‌درپی، این تلخی را از بین ببرید یعنی ابتدا شکوفه‌ها را در مقداری آب بریزید و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آن‌ها را داخل سبدی آبکش کنید. این کار را 2 تا 3 بار تکرار کنید و بعد شکوفه‌ها را 24 ساعت در آب سرد بخیسانید. در این مرحله نیز آب آن‌ها را یکی دو بار عوض کنید. به این ترتیب، تلخی گرفته خواهد شد.

* در مرحله بعد،‌ شکر را با 3 لیوان آب در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله قرار دهید تا در اثر جوشیدن، شکر در آب حل شود، سپس بهارنارنج‌ها را به شربت اضافه کنید و آن قدر حرارت دادن را ادامه دهید تا مربا غلظت پیدا کند.

* در مراحل پایانی، آب لیمو ترش را اضافه کنید تا مربا طعم بهتری پیدا کند.

مـواد لازم

شکوفه نارنج          1 کیلوگرم                   0 کیلوکالری

شکر                      1 کیلوگرم                  3800 کیلوکالری

آب لیمو ترش          2 قاشق غذاخوری     0 کیلوکالری

7 راز مربا

مربا به 2 شکل مارمالاد و مرباهایی که تکه‌های میوه در آن‌ها دیده می‌شود، وجود دارد. البته مارمالادها نیز 2 نوع شفاف و کدر (در واقع پوره هر آنچه مربای آن به دست می‌آید، در مرباست) دارند. «مارمالاد» یک واژه انگلیسی است که مردم این کشور نیز مرباخورهای قهاری هستند. البته بهترین مرباهای دنیا در کشورهای سوییس، آلمان و انگلستان تولید می‌شود و مردم این کشورها در کنار برخی از غذاهای خاصشان،‌ مربا میل می‌کنند. برای طبخ مربا، 7 نکته کلیدی وجود دارد:

1. از هر قابلمه‌ای می‌توانید برای پخت مربا استفاده کنید فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آبش کاملاً تبخیر شود سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنید. به این ترتیب قابلمه شما از هر آلودگی عاری بوده و امکان فساد مربایتان به حداقل ممکن می‌رسد. یادتان باشد که در قابلمه حتماً فلزی باشد و از قابلمه‌هایی که در آن‌ها شیشه‌ای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پخته شده موثر است.

2. برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، بهتر است از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید. این قاشق هم حتماً باید تمیز و خشک باشد زیرا در غیر این صورت مربا کپک خواهد زد.

هرگز برای ترد شدن تکه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است

3. مربا را در ظروف شیشه‌ای که از قبل مدتی در آب جوش قرار داده شده‌اند، بریزید. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آن‌ها را در سینی فر به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.

4. برای شیرین کردن مربا می‌توانید به جای شکر سفید، از شکر قهوه‌ای استفاده کنید. شیره خرما، توت و ریختن میوه‌های شیرینی مانند انواع توت در مربای توت‌فرنگی یا انبه در مربایی مانند مربای پرتقال، طعم شیرینی به آن خواهد داد. یادتان باشد ریختن شکر زیادی در مربا، باعث شکرک زدن آن می‌شود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا می‌ریزید، دقت کنید.

5. وقتی مربا پخته شد، آن را در ظروفی که می‌خواهید مربا را در آن نگهداری کنید، بریزید و توجه داشته باشید که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذارید و آن‌ها را برعکس کنید تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در یخچال بگذارید.

6. برای آنکه مربا کیفیت بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت (تقریباً 10 ساعت) با تکه‌های میوه مخلوط کنید. به این مرحله «شکرپاش کردن» گفته می‌شود که برای بسیاری از مرباها می‌توان آن را انجام داد.

7. هرگز برای ترد شدن تکه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.

اگر اضافه وزن دارید

بهتر است این مربا را کمتر بخورید زیرا مملو از قند است و باعث دریافت کالری می‌شود. در صورت تمایل، می‌توانید 2 تا 3 قاشق چای‌خوری از این مربا را روی 2 تا 3 برش نان برشته سبوس‌دار بریزید تا مقدار کالری دریافتیتان محدودتر شود.

اگر دیابت دارید

بهتر است مقدار مربایی که میل می‌کنید، بسیار محدود باشد و با توصیه متخصص، مقداری از آن را میل کنید. البته نانی که همراه مربا میل می‌کنید، بهتر است که نان جو باشد و برای تهیه مربا نیز از شکر قهوه‌ای استفاده کنید.

اگر لاغر هستید

مربا را با 2 تا 3 قاشق مرباخوری خامه یا کره میل کنید و برش‌های نانتان از آرد گندم کامل و تهیه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان شیر کاکائو میل کنید تا صبحانه‌تان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: هفته نامه سلامت – شماره 419 - ساقی اخوان - سامان گلریز، مدرس آشپزی

مطالب مرتبط:

آشنایی با روش تهیه مربا به

مارمالاد سیب و توت فرنگی

مربای انار

مربای خلال نارنج

مربای لیمو ترش

مربای به

مارمالاد خرمالو

مربای خیار

مربای كدو حلوایی

مربای پوست پسته

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.