تبیان، دستیار زندگی
ساعت های نسل آینده، ساعت های عجیب و غریبی هستند. هر کدام آن ها دوست دارند زمان را به طور متفاوتی به شما نشان دهند و چند کار را دیگر هم همزمان برایتان انجام دهند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ساعت‌ها دیگر تیک تاک نمی‌کنند


ساعت های نسل آینده، ساعت های عجیب و غریبی هستند. هر کدام آن ها دوست دارند زمان را به طور متفاوتی به شما نشان دهند و چند کار را دیگر هم همزمان برایتان انجام دهند. البته عجیب و غریبی آن ها به اینجا ختم نمی شود، آن‌ها قرار است بر روی صفحات روزنامه، مجلات، کتاب ها و ... جاخوش کنند و زمان را در هر لحظه به شما نشان دهند!

قطعا سادگی طراحی و قطعات ساعت‌های دیجیتال بر کسی پوشیده نیست، از سویی زیبایی و دلنشینی ساعت‌های آنالوگ نیز انسان را وسوسه می‌کند تا دوباره به دوران ساعت‌های مچی بند چرمی و عقربه‌دار برگردد؛ همین نکته جرقه‌ای شد تا استودیو طراحی "Humans Since 1982" با ترکیب این دو دنیا، طرحی نو در اندازد و یک ساعت دیجیتال متشکل از 288ساعت آنالوگ طراحی کند.

دقت کنید، 288ساعت آنالوگ! به صورت معمول صدای تیک‌تیک یک ساعت روی دیوار اتاقمان چنان در ذهنمان زنگ می‌زند که برخی اوقات کلافه می‌شویم و باتری آن را خارج می‌کنیم تا نفسی تازه کرده باشیم اما حالا، 288ساعت به صورت همزمان تیک‌تیک خواهند کرد تا نمای یک ساعت دیجیتال را به نمایش بگذارند! قطعا دیدن چرخش همزمان این ساعت‌ها و نمایش یک ساعت دیجیتال حیرت‌آور است.

ساعت‌ها دیگر تیک تاک نمی‌کنند

جالب است بدانید این ساعت دیواری که با نام "A Million Times"  به دنیا معرفی شده است، متشکل از 288 ساعت آنالوگ کوچک بوده که توسط 576 موتور الکتریکی کنترل می‌شوند. درست مانند اینکه مغزهای کوچک مستقل ذهن‌شان را با هم به اشتراک گذاشته‌اند تا یک کار واحد را به سرانجام برسانند. این ساعت با ابعاد 344 در 180 سانتی‌متر از آلومینیوم ساخته شده و برای کنترل آن هم اپلیکیشن ویژه ای بر پایه IOS  نوشته شده که روی آیپد قابل نصب است.

داستان به همینجا ختم نمی‌شود! ساعت‌های عجیب دیگری هم در حال ورود به بازارهای جهانی هستند که هریک در جای خود اعجاب‌انگیر و جالب‌اند.

ساعت‌ها دیگر تیک تاک نمی‌کنند

"TokyoFlash"  یک ساعت متفاوت برای اشخاص خاص است، در این ساعت به جای نمایش اعداد، املای گفتاری آنها نمایش داده می‌شود. به طور مثال ساعت 4:20 را به صورت Four Twenty نمایش می‌دهد، علاوه بر این زمان حال را به صورت چشمک زن نمایش خواهد داد تا از میان اعداد نمایش داده شده بر روی صفحه قابل تشخیص باشد.

یکی از فناوری های جالب، صفحاتی الکترونیکی است که قرار است در آینده به تولید انبوه برسد و وارد بازار ‏شود. از مشخصات اصلی آنها این است که می‏توانید بعد از خواندن، آن‌ها را لوله کنید و در جیب پالتو یا کت‌تان بگذارید

"Kokoro" ساعت متفاوت دیگری است که به والدین اجازه می‌دهد تا به وسیله فناوری تلفن همراه، از فرزندانشان مراقبت کنند. علاو‌ بر این ویژگی‌ها صفحه نمایش آن بسیار ساده است و از واژگانی ساده برای ارتباط با مخاطب استفاده می‌کند.Kokoro  دارای یک دوربین برای چت ویدیویی و یک کنترل کننده ضربان قلب که اطلاعات را توسط ایمیل برای والدین ارسال می‌کند نیز هست. شاید برایتان جالب باشد که بدانید،Kokoro  توسط یک دانشجو رشته هنر در دانشگاه سان فرانسیسکو طراحی شده است.

ساعت‌ها دیگر تیک تاک نمی‌کنند

"Phosphor" نام ساعت عجیب دیگری است که به جای LCD زمان را با جوهر الکتریکی نمایش می‌دهد و این به بدان معنی است که انرژی کمتری نسبت به بقیه ساعت‌ها مصرف خواهد کرد، همچنین نور خورشید نیز برای دیدن اعداد مشکل ساز نخواهد شد و باعث کمک به بینایی شما می‌شود. این ساعت هم ترکیبی از ساعت‌های آنالوگ و دیجیتال بوده که براحتی قابل فهم است. از ویژگی‌های این ساعت می‌توان به نمایش همزمان 2 زمان مختلف در 2 منطقه زمانی و ضد آب بودن آن تا عمق 48 متری اشاره کرد.

این‌ها ساعت های عجیب و غریبی بودند که استفاده شخصی دارند اما فناوری های پیش رو ساعت هایی دیجیتالی را عرضه خواهد کرد که با گذشته بسیار متفاوت است. یکی از این فناوری های جالب، صفحاتی الکترونیکی است که قرار است در آینده به تولید انبوه برسد و وارد بازار ‏شود. از مشخصات اصلی آنها این است که می‏توانید بعد از خواندن، آن‌ها را لوله کنید و در جیب پالتو یا کتتان بگذارید. این صفحات، از حداقل میزان ممکن انرژی برق استفاده می‏کنند و در ضمن، قابلیت پخش فایل‏های ویدیویی را نیز دارند.

صفحات الکترونیکی برای راحتی مطالعه خوانندگان الکترونیکی خود، به صورت انبوه وارد بازار می‌شوند. صفحه نمایشی روشن و شفاف، به همراه کنتراست و کیفیت تصویر (رزولوشن) بالا، می‏توانند به راحتی با صفحات چاپی معمولی رقابت کنند. این صفحات حتی در معرض تابش مستقیم نور خورشید هم قابل خواندن هستند و مشکل بازتاب نور را ندارند، پس نسبت به نمایشگرهای کامپیوتر بسیار راحت‏ترند.

م.ح.اربابی فر

بخش دانش و زندگی تبیان