تبیان، دستیار زندگی
از دیگر انتظارات امام زمان علیه السلام از شیعیانش این است که بر محور فرامین الهی و تعهّدهایی که در مقابل امامان خویش دارند، همدل و متّحد باشند؛ چرا که همدلی هم موفقیّت دنیوی آنها را در پی دارد، و هم زمینه تعجیل فرج و ظهور عدالت گستر جهان را فراهم می سازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتظارات حضرت مهدی (عج) از شیعیان

امام زمان علیہ السلام

اگر امام را بشناسیم، می دانیم که غایب و ظاهر و دور و نزدیکش، هیچ تفاوتی نمی کند. آقای ما، چه دور باشند و چه نزدیک، نجوای ضعیف دلمان را می شنوند و چه غایب باشند و چه ظاهر، هر روز و هر لحظه بر اعمال و رفتار ما نظارت دارد. این روزها، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه)، صاحب و مولای ما هستند؛ امّا آیا می دانیم که فرمانده ی پر قدرت جهان، از شیعیان چه می خواهد؟

1. اطاعت و تسلیم

از مهم ترین انتظارات آن حضرت از شیعیان و پیروان خویش، این است که تقوای الهی را پیشه ساخته، سرا پا تسلیم اوامر و نواهی اِمامان معصوم (علیهم السلام) باشند. ایشان  فرمودند: «از خدا بترسید و تسلیم [امر] ما شوید و کارها را به ما واگذار کنید. پس بر ماست که شما را از سرچشمه [معارف] سیراب گردانیم، همان گونه که بردن شما به سوی سرچشمه به وسیله ما بوده است، و در پی آنچه از شما پوشیده شده است، نروید.» (1)

2. جلب محبّت اهل بیت (علیهم السلام) و ترک گناهان

امام زمان (عج) می فرمایند: «پس باید هر یک از شما کارهایی را که موجب جلب محبّت ما می گردد، انجام دهد و باید از کارهایی که خشم و غضب ما را در پی دارد، اجتناب کند. پس [آگاه باشید که] مرگ آدمی ناگهان می رسد که [در آن وقت] توبه سودی نمی رساند و ندامت و پشیمانی نمی تواند او را از عذاب ما برهاند.» (2)

در جای دیگر، ایشان حرکت در مسیر محبّت اهل بیت (علیهم السلام)، را این گونه از شیعیان خواسته اند: «از راست به چپ منحرف نشوید و مقصد خود را با دوستی ما طبق سنّت [الهی و نبوی] روشن به سوی ما قرار دهید.» (3)

3. همدلی و اتّحاد در نگهداری از پیمان

از دیگر انتظارات امام زمان علیه السلام از شیعیانش این است که بر محور فرامین الهی و تعهّدهایی که در مقابل امامان خویش دارند، همدل و متّحد باشند؛ چرا که همدلی هم موفقیّت دنیوی آنها را در پی دارد، و هم زمینه تعجیل فرج و ظهور عدالت گستر جهان را فراهم می سازد.

« و امّا در حوادث پیش آمده، به راویان حدیث ما مراجعه کنید؛ زیرا آنها حجّت من بر شما هستند و من حجّت خدا بر آنان هستم»

آن حضرت در یکی از توقیعات خود فرموده اند: «اگر شیعیان ما ـ که خدای آنان را بر انجام طاعت خویش موفّق بدارد ـ در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت دیدار ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد.» (4)

4. دعا برای فرج

قوم حضرت موسی (علیه السلام)، با دعا برای فرج، ظهور حضرت موسی (علیه السلام) را 50 سال جلو انداخته اند. دعای برای فرج، از مهمترین وظایفی است که در روایات اسلامی بر دوش منتظران گذاشته شده است.

به همین جهت است که مهدی منتظر علیه السلام از شیعیانش انتظار دارد و مجدّانه می خواهد که برای فرج دعا کنند؛ ایشان فرمودند: «برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید؛ زیرا همین موجب فرَجْ و گشایش شماست.» (5)

5. مراجعه به علما

در دوران غیبت کبری، هر چند دست الطاف امام زمان (عج) از پشت ابرهای غیبت بر سر امّت و شیعیان سایه افکنده است، امّا نیاز مبرم وجود دارد که برای سرپرستی امّت و شیعیان و هدایت و گره گشایی از مشکلات آنان، فرد و یا افرادی باشند تا مردم با مراجعه به آنها تفسیر سخنان امامان خویش را به دست آورند و پاسخ پرسش های خود را دریابند. به همین جهت، امام عصر (عج) برای دوران غیبت تدبیری اندیشیده و مردم را به فقها و مراجع تقلید ارجاع داده اند؛ چنان که  فرمودند: « و امّا در حوادث پیش آمده، به راویان حدیث ما مراجعه کنید؛ زیرا آنها حجّت من بر شما هستند و من حجّت خدا بر آنان هستم.» (6)

از دیگر انتظارات امام زمان علیه السلام از شیعیانش این است که بر محور فرامین الهی و تعهّدهایی که در مقابل امامان خویش دارند، همدل و متّحد باشند؛ چرا که همدلی هم موفقیّت دنیوی آنها را در پی دارد، و هم زمینه تعجیل فرج و ظهور عدالت گستر جهان را فراهم می سازد

6. پرداخت سهم امام (عج)

حضرت حجّت علیه السلام سفارش اکید و انتظار و توقّع جدّی از مردم دارد که واجبات مالی خود را بپردازند و در سهم امام تصرّف نکنند؛ ایشان می فرماید: «هر کس [به ناحق] چیزی از اموال ما را بخورد، همانا آتش می خورد و به زودی به صورت در آتش جهنّم می افتد.» (7)

ضمناً این امر را نیز گوشزد فرموده اند که مالی را که به عنوان سهم امام می پردازید، باید از راه حلال به دست آمده باشد. و اِلاّ مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت: «امّا اموال شما پس ما آنها را نمی پذیریم، مگر برای اینکه پاکیزه شوید. هر کس می خواهد، آنها را به ما برساند و هر کس می خواهد، نرساند، پس آنچه خدا به من داده، بهتر است از آنچه به شما داده است.» (8)

پی نوشت:

1. بحار الانوار، محمدباقر مجلسی، ج53، ص178.

2. همان، ص174، ح7.

3. همان، ص179، ح9.

4. همان، ص177، ح8.

5. کمال الدین، شیخ صدوق، ج2، ص485، ح4.

6. همان، ص180، ح10.

7. کمال الدین، ج2، ص521، ح49.

8. همان، ص484، ح4.

بخش مهدویت تبیان


منبع:

سایت مستور

مبلغان،بهمن و اسفند 1383، شماره 63؛

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.