تبیان، دستیار زندگی
جمعه (13 بهمن) نمایشگاهی با عنوان طعنه گویی در گالری گلستان افتتاح خواهد شد که میزبان آثار هفت تن از هنرمندان جوان و معاصر کشورمان است. با سعید احمدزاده نمایشگاه گردان این نمایشگاه گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

طعنه گویی،آثاری رئالیستی


جمعه (13 بهمن) نمایشگاهی با عنوان طعنه گویی در گالری گلستان افتتاح خواهد شد که میزبان آثار هفت تن از هنرمندان جوان و معاصر کشورمان است. با سعید احمدزاده نمایشگاه گردان این نمایشگاه گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

طعنه گویی،آثاری رئالیستی

سعید احمدزاده ، نمایشگاه گردان این نمایشگاه که خود پیشتر در 35 نمایشگاه داخلی و خارجی و 4 نمایشگاه انفرادی در ایران ، فرانسه و امارات ، شرکت داشته و در کارنامه ی هنری خود موفقیت هایی از جمله برگزیده ی دوسالانه ی هفتم نقاشی معاصر ایران ، برنده ی بورس مطالعاتی کشور فرانسه و 2 دوره حضور موفق در حراجی کریستیز را ثبت نموده ، درباره نحوه ی انتخاب هنرمندان حاضر و اهداف برگزاری این نمایشگاه ، گفت : " مهمترین دلیل انتخاب این هنرمندان ، پیشینه ی هنری موفق و صورت معاصرآثارشان بود . توانایی های تکنیکی ، ایده پردازی به روز و روند رو به رشد و اقبال آثارشان در نمایشگاه ها و جشنواره ها ، مرا بر آن داشت تا جدیت و تلاشی دوباره برای معرفی آنها به خریداران و گالری ها داشته باشم .

ایده ی بعد ، نشان دادن آثاری بود که در حیطه ی نوعی نقد وبیان بی پرده و توام با نگرش هنرمندانه درباره ی مضامین اجتماعی قرار بگیرند . به این معنا که ارجحیت با معنا درتقابل با زیبایی فرمی اثر عرضه شود و نه تنها ویژگی های شخصی و جهان بینی هنرمند را در خود بازتاب نمایند ؛ بلکه درلایه های درونی حامل شوخ طبعی ، تلنگر و منعکس کننده مفاهیم و رفتار های بدبینانه ی اجتماعی و فرصتی  برای اصلاح و به بوته ی نقد درآوردن آنها باشد " .

در این نمایشگاه از 7 هنرمند و هر هنرمند به طور متوسط 2 اثر بر روی دیوار قرار خواهد گرفت . ویژگی مشترک در این آثار استفاده از فیگور انسان در تعامل با محیط است . اما در بیانیه و کتالوگ این نمایشگاه که توسط احمدزاده نوشته شده ، در توضیح و واکاوی عنوان " طعنه گویی " که برای نمایشگاه در نظر گرفته شده ، چنین آمده : " اصطلاح طعنه گویی ( رئالیسم طعنه گو ) ، رویکردی با شهرتی جهانی و بی سابقه در هنر خاورمیانه و به خصوص شرق را بعد از سال های 1990 تا کنون معرفی می کند . روایتی که با ابزارهایی شاعرانه ، استعاره آمیز ، کنایه ای و هجو آمیز و با شگرد حذف بدیهیات ؛ درصدد تولید معنا از جنس تمثیلی و ادبی بر می آید و یا با وارونه جلوه دادن دنیای پیرامون به بیانی اکسپرسیونیستی و گاه پر اغراق در بازنمایی ایدئولوژی های اجتماعی ،حاکی از تیرگی ها و سرخوردگی ها معطوف می شود . اگرچه این نوع نگاه الهام بخش و سنت شکن در شرق مرتبط با رویدادهای سیاسی شکل گرفت ، اما در اینجا بالندگی و نمودی فرهنگی و ساختی اجتماعی و بومی نگر دارد ".

مجموعه حاضرنیز، کم و بیش با معیاری که به آن پرداخته شد ، بخشی از نگرانی ها ، آلام و آرزوهایش را در قالب تصویر و زیبایی شناسی معنامحور عرضه می کند . ابهام و متافیزیک آثار ترگل به مهر ، نوستالژی های یاسر میرزایی و سمیه محرمی، رنجوری و روزمرگی انسان های دلارا پاکدل ، شاعرانگی و اعوجاج زمانی در آثار علی زعیم و سعید احمدزاده و در آخر تیرگی و بی اعتباری توام با اتفاق در آثار امیر قره حسنلو ، همه و همه تلاشی است برای وارونه کردن واقعیت و طعنه زدن به دردها، بی هویتی ها ، فریبندگی ها و چالش های زیستن .

اصطلاح طعنه گویی ( رئالیسم طعنه گو ) ، رویکردی با شهرتی جهانی و بی سابقه در هنر خاورمیانه و به خصوص شرق را بعد از سال های 1990 تا کنون معرفی می کند . روایتی که با ابزارهایی شاعرانه ، استعاره آمیز ، کنایه ای و هجو آمیز و با شگرد حذف بدیهیات ؛ درصدد تولید معنا از جنس تمثیلی و ادبی بر می آید و یا با وارونه جلوه دادن دنیای پیرامون به بیانی اکسپرسیونیستی و گاه پر اغراق در بازنمایی ایدئولوژی های اجتماعی ،حاکی از تیرگی ها و سرخوردگی ها معطوف می شود . اگرچه این نوع نگاه الهام بخش و سنت شکن در شرق مرتبط با رویدادهای سیاسی شکل گرفت ، اما در اینجا بالندگی و نمودی فرهنگی و ساختی اجتماعی و بومی نگر دارد

سعید احمدزاده کارشناس ارشد نقاشی از دانشگاه تربیت مدرس ، درباره ی آثارش گفت : این آثار در ادامه ی دوره جدید نقاشی هایم از مجموعه ساخت ایران ، شکل گرفته اند . این آثار بیشتر شامل تک فیگورهایی هستند که با علائم گرافیکی بر سطح بوم و به عنوان لایه ای مستقل به بیان رابطه ای عمیق میان مد ، پوزیشن های  غیرمعمول و با تاکید بر ویژگی های تبلیغاتی شکل می گیرند .

علی زعیم کارشناس ارشد گرافیک از دانشگاه آزاد اسلامی که سابقه ی 20 نمایشگاه  در ایران ، امارات ، جمهوری چک،آلبانی،ژاپن،اکراین را در کارنامه ی هنری خود دارد  نیز در شرح آثارش اشاره می کند که با دو اثر از مجموعه ی جدیدش و دوری جستن از احساسات و گرایش به فضای فیگوراتیو و مد ، پارادوکس و فضای تعلیق انسان معاصر را در کنار حضور فرم های تکراری رمزگونه و تاریخی به چالش کشیده است .

یاسر میرزایی ، کارشناس ارشد نقاشی از دانشگاه سوره که 4 نمایشگاه انفرادی و 40 نمایشگاه گروهی در ایران،امارات و سوئیس را در کارنامه دارد . درباره آثارش گفت : مکان هایی را نقاشی کرده که از روستا تا رویدادهای شخصی را در بر می گیرند.زمانی که مرد روستایی آنتن به دوش دارد و از این راه رسانه سنتی و مدرن را به هم ارتباط می دهد و یا زمانیکه او حنا بستن مو را در کنار هواپیمای اسباب بازی نقاشی می کند ، سعی بر آن دارد تا اغتشاش تبدیل شدن سنت و مدرنیسم را یادآوری کند .

دلارا پاکدل، کارشناس ارشد نقاشی از دانشگاه هنر که پیش از این در 12 نمایشگاه داخلی و خارجی در ایرا ن و بلژیک شرکت جسته از دغدغه هایش در ارائه آثارش گفت روایت فضای اجتماعی امروز را از دید خود به تصویر می کشد . وجود تیرگی ها،سرخوردگی ها، مهاجرت و افزایش استفاده از دخانیات در بین جوانان از جمله مواردی بوده که ذهنش را به چالش کشیده .

امیر قره حسنلو ، کارشناس نقاشی از دانشگاه آزاد اسلامی که در 5نمایشگاه انفرادی و 30 نمایشگاه گروهی شرکت جسته و  با یک اثر دو لته در نمایشگاه حضور دارد ، آثارش را برآمده از درون و نگاهش به اتفاقات روزمره و در تضاد با رفتار های بی طرفانه و توام با منیت افراد می داند . اگرچه تعمدا طنز تلخی را چاشنی اثرش می کند، اما خود را آماده ی  هر نوع دریافت از سوی مخاطب می بیند .

اگر خواندن این متن شما را مشتاق بازدید از این آثار کرده می توانید برای بازدید از نمایشگاه که در روز جمعه13 بهمن ساعت 16 تا 20افتتاح می شود و تا روز 18بهمن ادامه خواهد داشت به گالری گلستان واقع در دروس، خیابان شهید کماسایی،شماره34، تلفن: 22541589، مراجعه و از دیدن این آثار لذت ببرید.

ترگل به مهر، کارشناس نقاشی از دانشگاه مولانا که تجربه ی شرکت در 10 نمایشگاه داخلی را تا کنون داشته نیز درباره ی آثارش معتقد است تاکید بر فضاها و اشیا در تقابل با انسان  و تاکید بر تندیگی آنها یک وضعیت غیر منتظره ی معاصر است، اگرچه گاهی اوقات در استفاده از اشیاء نظری بر قدمت آنها برای ایجاد فضایی دو سونگر از فرهنگ گذشته و تلفیق آن مثلا با برندی معاصر می کند. این نگرش می تواند ابهام و سرگشتگی و بی هویتی انسان را با تاکید بیشتر نشان دهد .

سمیه محرمی ، کارشناس ارشد نقاشی از دانشکده ی هنر های زیبا که تجربه ی برگزاری  2نمایشگاه انفرادی و 10 نمایشگاه گروهی را دارد گفت: در دو اثر از مجموعه ی تازه اش که اینبار در تقابل با گذشته ، رنگ و بویی فیگوراتیو دارد ، فضایی عاطفی و نوستالژیک از روابط انسانها در کوچکترین و ناپیداترین ابعاد آن ارائه داده و به این ترتیب موفق به ثبت لحظاتی گذرا از زندگی شده که بار و ارزش احساسی زیادی در خود دارند .

اگر خواندن این متن شما را مشتاق بازدید از این آثار کرده می توانید برای بازدید از نمایشگاه که در روز جمعه13 بهمن ساعت 16 تا 20افتتاح می شود و تا روز 18بهمن ادامه خواهد داشت به گالری گلستان واقع در دروس، خیابان شهید کماسایی،شماره34، تلفن: 22541589، مراجعه و از دیدن این آثار لذت ببرید.

سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان

منبع:مصاحبه اختصاصی تبیان