تبیان، دستیار زندگی
در جلسه شورای اسلامی شهر تهران یك فوریت طرح، تشكیل كارگروه ویژه جهت تهیه و ارائه طرح جامع ساماندهی تبلیغات محیطی در كلانشهر تهران به رأی‌‌گیری گذاشته شد كه در نهایت اعضای شورا به یك فوریت طرح فوق رأی مثبت دادند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اعتیاد بیلبوردها به تبلیغ کالای خارجی


در جلسه شورای اسلامی شهر تهران یك فوریت طرح، تشكیل كارگروه ویژه جهت تهیه و ارائه طرح جامع ساماندهی تبلیغات محیطی در كلانشهر تهران به رأی‌‌گیری گذاشته شد كه در نهایت اعضای شورا به یك فوریت طرح فوق رأی مثبت دادند تا شاید پس از ماه‌ها این تبلیغات كه حجمشان طی ماه‌های اخیر دو برابر شده است، سرانجام سر و سامان گیرند.

تبلیغات

با گذری سطحی در اتوبان‌هایی مثل شهید مدرس، شهید چمران، شهید همت و شهید آیت الله حکیم می‌توان بیلبوردهایی را که هیچ نشانی از کالای وطنی ندارند، به وفور دید اما این تابلوهای تبلیغاتی تفاوتی عمده با گذشته کرده‌اند. تبلیغات بی‌شمار کالاهای خارجی در خیابان‌ها و اتوبان‌های کلانشهرها به ویژه تهران در شرایطی در ابتدای سال و سال‌های گذشته به وفور یافت می‌شد که با نامگذاری امسال به سال تولید ملی، شورای شهری‌ها و دیگر مسئولان عزمشان را جزم کردند تا جلوی اینگونه تبلیغات را در سطح کلان بگیرند. با وجود این، بی‌آنکه عزم راسخی برای اجرای این طرح وجود داشته باشد مسئولان هر روز این طرح را از دستی به دست دیگر می‌چرخانند تا در نهایت هم نیمی از سال تولید ملی گذشته و همچنان تنها مصاحبه‌های مسئولان است که در رسانه‌ها جولان می‌دهد و بی‌آنکه از تعداد و حجم تبلیغ کالاهای خارجی کاسته شود، بر تعداد آنها افزوده نیز شده است!

این در شرایطی است كه از ابتدای امسال و پس از بیانات مقام معظم رهبری فشارهای زیادی برای توقف و كاسته شدن تبلیغ كالای خارجی از سوی برخی رسانه‌ها انجام شد. فشارهایی كه هرباره با یك مصاحبه دلخوش‌كننده از سوی اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری، استانداری، وزارت ارشاد و وزارت صنعت همراه بود اما در كمال تعجب پس از آن مصاحبه بار دیگر همه چیز به فراموشی سپرده می‌شد و كوچكترین خبری هم از توقف یا كاسته شدن تبلیغات كالاهای خارجی نبود.

با وجود این، چند روز قبل حسن بیادی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران و رئیس جلسه پانصد و یكمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی یك فوریت طرح«تشكیل كارگروه ویژه جهت تهیه و ارائه طرح جامع ساماندهی تبلیغات محیطی در كلانشهر تهران» اظهار داشت: با تصویب یك فوریت این طرح در 25 روز آینده كارگروه ویژه تشكیل خواهد شد.

همچنان با گذری سطحی در اتوبان‌هایی مثل شهید مدرس، شهید چمران، شهید همت و شهید آیت الله حکیم می‌توان بیلبوردهایی را که هیچ نشانی از کالای وطنی ندارند، به وفور دید اما این تابلوهای تبلیغاتی تفاوتی عمده‌ای با گذشته کرده‌اند و آن‌هم تغییر زبان و نگارش آنهاست که از زبان خارجی به فارسی تبدیل شده است و از این طریق می‌توان به راحتی با «خطای دید» تبلیغات را داخلی تصور کرد

اما رئیس كمیسیون عمران شورای شهر تهران هم در حاشیه این جلسه با انتقاد از وضع تبلیغات محیطی در كلانشهرها و پایتخت به «جوان» می‌گوید: با وجود آنكه حدود هفت ماه از آغاز سال 91 می‌گذرد اما همچنان اقدامی اساسی برای جلوگیری و منع و حتی كاسته شدن تبلیغات محیطی خارجی در كلانشهرها و پایتخت صورت نگرفته است! حمزه شكیب می‌افزاید: متأسفانه اقدام خوبی در بخش تبلیغات صورت نگرفته است و امیدواریم در چند ماه آینده از سال كار مثبتی انجام گیرد تا شاید كمی از حجم این تبلیغات كاسته شود. وی خاطرنشان می‌كند: بنده پیش از این هم بارها گفته بودم كه هرچه زودتر این مهم رخ دهد و كارگروه اشاره شده تشكیل شود و در ادامه در خصوص ساماندهی تبلیغات اقدامی صورت گیرد اما این بحث در جلسه اخیر تازه با یك فوریت رأی آورده است.

هر روز بدتر از دیروز!

اما با وجود دست دست كردن مسئولان و گذشت چندین ماه از سال جدید و نزدیكی به پایان سال حتی صدای اعتراض بسیاری از مردم هم از شرایط موجود در آمده است. منع تبلیغ كالاهای خارجی از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌كند كه برخی از این كالاها ساخت كشورهایی است كه در سال تولید ملی شدیدترین تحریم‌های اقتصادی را برای تحت فشار قراردادن مردم ایران و نشان دادن دشمنی بیشتر خود با این مردم علیه ایران اعمال كرده‌اند اما در كمال تعجب كالاهای همین كشورها در اتوبان‌ها و خیابان‌ها و چهارراه‌های كلانشهرها و به خصوص پایتخت در حال جولان دادن هستند.

تبلیغات

حال اینكه این اوضاع هر روز از روز گذشته بدتر می‌شود و دیگر مانند ماه‌های نخست حتی مسئولان امر هم دیگر تاب مصاحبه و انتقاد از این شرایط را ندارند!

در همین ارتباط یكی از مسئولان شهری كه مایل به ذكر نام خود نبود به خبرنگار اجتماعی «جوان» می‌گوید: خیلی از همین مسئولان از شرایط موجود بیشترین بهره را می‌برند! آن زمان هم كه انتقاداتی انجام می‌شد، مسئولان تنشان داغ بود و چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌كردند اما اكنون كافی است تا به خیابان‌های شهری نگاهی بیندازید تا به حجم انبوه این تبلیغات پی ببرید. دیگر كم مانده است كه به انسان‌ها هم یكی یك تابلو نصب كنند و روی آنها هم تبلیغ كالای خارجی دهند. وی می‌افزاید: با این حال چه انتظاری از تولید ملی دارید؟ كالاهای داخلی به ندرت روی تابلوها یافت می‌شوند و همین هم عاملی شده است تا كالاهای خارجی هر روز بیش از روز گذشته در كشور رونق بگیرند!

در حالی که تبلیغات گسترده کالاهای خارجی باعث افزایش متقاضیان این کالا‌ها شده و با خرید هر کالای خارجی زمینه نابودی فرصت‌های شغلی ایجاد می‌شود، اما همچنان و در کمال تعجب مسئولان دست روی دست گذاشته‌اند و با توجیه‌های متفاوت از تبلیغ وسیع این اجناس در فضای عمومی شهر‌ها چشم‌پوشی کرده‌اند! روند کند اعمال محدودیت در تبلیغات کالای خارجی، در گذشته انتقاد صریح نمایندگان مجلس نهم را نیز در پی داشته است اما به نظر می‌رسد که در شرایط کنونی نمایندگان هم دیگر از این شرایط دلسرد شده‌اند!

منع تبلیغ كالاهای خارجی از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌كند كه برخی از این كالاها ساخت كشورهایی است كه در سال تولید ملی شدیدترین تحریم‌های اقتصادی را برای تحت فشار قراردادن مردم ایران و نشان دادن دشمنی بیشتر خود با این مردم علیه ایران اعمال كرده‌اند اما در كمال تعجب كالاهای همین كشورها در اتوبان‌ها و خیابان‌ها و چهارراه‌های كلانشهرها و به خصوص پایتخت در حال جولان دادن هستند

با وجود این همچنان با گذری سطحی در اتوبان‌هایی مثل شهید مدرس، شهید چمران، شهید همت و شهید آیت الله حکیم می‌توان بیلبوردهایی را که هیچ نشانی از کالای وطنی ندارند، به وفور دید اما این تابلوهای تبلیغاتی تفاوتی عمده‌ای با گذشته کرده‌اند و آن‌هم تغییر زبان و نگارش آنهاست که از زبان خارجی به فارسی تبدیل شده است و از این طریق می‌توان به راحتی با «خطای دید» تبلیغات را داخلی تصور کرد.

فراوری : کهتری

بخش اجتماعی تبیان


منابع :جوان آنلاین/ مشرق نیوز