تبیان، دستیار زندگی
فیلم موهن صهیونیستی- آمریکایی بیشتر از آنکه مسلمانان را متضرر کند، به ضرر ایالات متحده آمریکا تمام شد و سفر باسابقه‌اش در لیبی را به خاطر همین موضوع از دست داد. این مساله نشان داد که چاه کن همیشه در ته چاه است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چاه کن همیشه در ته چاه


فیلم موهن صهیونیستی- آمریکایی بیشتر از آنکه مسلمانان را متضرر کند، به ضرر ایالات متحده آمریکا تمام شد و سفر باسابقه‌اش در لیبی را به خاطر همین موضوع از دست داد. این مساله نشان داد که چاه کن همیشه در ته چاه است.

موهن-اعتراضات

با انتشار بخش هایی از فیلم توهین‌آمیز به پیامبر مکرم اسلام، جهان اسلام و کشورهای عربی شاهد اعتراضات گسترده علیه آمریکا و سیاست های این کشور در منطقه و تولید این فیلم بود. اولین واکنش‌ها در تونس و لیبی مشاهده شد و با اعرتاضات در برابر سفارت آمریکا ابعاد تازه‌ای به خود گرفت. نهایتا اقدامات اعتراضی منجر به کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی شد وباعث شد آمریکا هزینه بالایی را برای سیاست‌های تفرقه افکنانه خود در قبال مسلمانان و جهان اسلام بپردازد. ساعاتی بعد از کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی و اظهارنظرهای مقامات آمریکایی، القاعده اعلام کرد که مسوولیت کشته شدن سفیر آمریکا را بر عهده می‌گیرد. القاعده این اقدام را در تلافی کشته شدن نفر دوم القاعده در پاکستان توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی عنوان کرد. این حادثه برای آمریکایی‌ها بسیار عظیم و بزرگ بود به گونه‌ای که وزیر خارجه آمریکا آن را شوک آور توصیف کرد و اوباما نیز وعده پیگرد و مقابله با عوامل این حادثه را داد. پس از اعلام خبر کشته شدن سفیر آمریکا، رسانه‌های غرب با توپ پر در مورد این حادثه تاختند و به تقبیح این عملکرد مسلمانان پرداختند. اما پس از اعلام القاعده فضا به گونه‌ای دیگر تغییر کرد و جریان خبری به سمت مبارزه با القاعده سوق پیدا کرد. در این راستا خبرهای جدید از دستگیری تعدادی در لیبی به جرم دست داشتن در کشتن دیپلمات‌های آمریکایی در این کشور حکایت دارد. دراین مورد باید دو تحلیل . ارزیابی را در نظر گرفت.

آخرین حربه آنها برای مقابله با این موج بیداری اسلامی تولید این فیلم موهن بوده است تا با ارزیابی واکنش مسلمانان، بتوانند ضمن اینکه گوشه‌ای از خشم خود را نشان می دهند، ایجاد تفرقه کنند

اول اینکه این اقدام به درستی از سوی القاعده هدایت شده و این شبه نظامیان تروریست با سواستفاده از تعصب مردم به پیامبرشان دست به این اقدام زده‌اند. اگر این تحلیل را درست ارزیابی کنیم با مقصراصلی خود آمریکا در این زمینه است که بهانه را به دست نیروهای افراطی چون القاعده داده است. البته این مساله فارغ از نگاه موجود در مورد دست داشتن آمریکا در ایجاد سازمان القاعده در اوایل دهه 80 میلادی است که اگر با این نگاه ممزوج شود، باز هم مقصر اصلی خود ایالات متحده در این اقدام است. تحلیل دیگرحکایت از این مساله دارد که آمریکایی‌ها با نوعی فریب افکار عمومی قصد دارند القاعده را مسوول این جریان معرفی کنند تا نگاه‌ها را از فیلم‌ موهن تولید شده منحرف کند و دلیل کشته شدن سفیر خود را نه خشم مسلمانان در قبال این فیلم، بلکه انتقام گیری القاعده از اقدامات ضد تروریستی آمریکا عنوان کند. این دو تحلیل و رویکرد دور از ذهن نیست چرا که هر دو با اهداف آمریکا در منطقه و جهان اسلام همخوانی دارد و می توان هر دو را دست ارزیابی کرد. اما نکته مهم و قابلتوجه این مساله است که در هر دو صورت مقصر اصلی خود ایالات متحده است که بدون ارزیابی و تحلیل شرایط منطقه وارد بازی ای میشود که ثمری برایش ندارد.

موهن

آمریکا و اعوان و انصارش در طول یک سال گذشته پس ازگسترش موج بیداری اسلامی در منطقه و جهان اسلام که باعث سرنگونی حکومت‌های وابسته و دیکتاتوری منطقه شد، به هر طریقی سعی در بهبود شرایط و اوضاع خود در منطقه از طریق ایجاد انحراف در این جریانات را داشتند که تاکنون توفیقی در این زمینه کسب نکرده‌اند.آخرین حربه آنها برای مقابله با این موج بیداری اسلامی تولید این فیلم موهن بوده است تا با ارزیابی واکنش مسلمانان، بتوانند ضمن اینکه گوشه‌ای از خشم خود را نشان می دهند، ایجاد تفرقه کنند. امری که باز هم به دلیل عدم درک درست ازشرایط منطقه و مسلمانان ناکام ماند و نتیجه‌ای در برنداشت. در عوض شرایط را برای آمریکا و غرب در منطقه سخت‌تر کرد تا بدانجا که وزیر خارجه فرانسه اخیرا بیداری اسلامی و یا به قول غربی ها بهار عربی، را بلای جان غرب توصیف کرده است. در هر حال شرایط امروز جهان اسلام همانند دهه های گذشته نیست و گسترش موج بیداری اسلامی اجازه هیچ تحرک احمقانه‌ای را  به غرب در ایجاد انحراف در اهداف را نخواهد داد و هیزنه این قبیل اقدامات اول از همه دامن آمریکا و غرب را خواهد گرفت، کما اینکه در مورد سفیر آمریکا در لیبی چنین اتفاقی روی داد.

هاتف پوررشیدی

بخش سیاست تبیان