تبیان، دستیار زندگی
موسی قربانی، عضو کمیسیون مجلس، با ارائه‌ی یک راه حل برای مشکل بیکاری خواهان وضعی شد که اشتغال دو نفر از یک خانواده را ممنوع کند. به گفته ی وی در برخی از خانواده‌ها زن، مرد و فرزندان کار می کنند و در خانواده های دیگر همه بیکارند و اگر از هر خانواده تنها یک
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زنان سرکار،مردان در خانه!


موسی قربانی، عضو کمیسیون مجلس، با ارائه‌ی یک راه حل برای مشکل بیکاری خواهان وضعی شد که اشتغال دو نفر از یک خانواده را ممنوع کند. به گفته ی وی در برخی از خانواده‌ها زن، مرد و فرزندان کار می کنند و در خانواده های دیگر همه بیکارند و اگر از هر خانواده تنها یک نفر سر کار برود، مشکل بیکاری در ایران حل می شود..

زنان کار

زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و از قرن های بسیار دور نقشی کلیدی را در جوامع شان بازی می کردند. به عنوان مثال در عصر حجر نیروی زنانه متناسب با کاری بود که زن می توانست انجام دهد و بنابراین در آن دوره بهره برداری از باغ ها و زراعت در سطح کوچک یکی از مشاغل مورد توجه زنان بود که نقش مهمی را در اقتصاد خانواده بازی می کرد.

در دوره های بعد زنان به اشتغال در زمینه های مختلف ادامه دادند و در کنار نگهداری از فرزندانشان در محوطه خانه شان به تولید و بافت انواع صنایع دستی می پرداختند و سپس آنها را در بازار به فروش می رساندند. "انگلس" در جایی با بررسی اشتغال زنان در دوره های قبل به این تحلیل می رسد که ضعف عضلانی زن فقط در زمینه ابزار آهنی و یا مفرغی موجب حقارت و تسلط مرد به او شده است که در نتیجه حضور زنان را در تاریخ اشتغال کمرنگ کرده است.

در صورتی که این موضوع از نظر انگلس پوشیده ماند که محدودیت توانایی زن در قلمرو کار، کاستی چندانی برای اشتغال او فراهم نکرد و او را به سوی مشاغل دیگری سوق داد. بنابراین گزارش به دنبال انقلاب صنعتی که در غرب اتفاق افتاد، مسائل تازه و جدیدی مطرح شد که یکی از آنها تبلیغ جهت اشتغال در خارج از خانه بود. کارخانه داران و سرمایه داران به دلیل دستمزد کمتر زنان، از آنها دعوت کردند تا مشغول به کار شوند و برای جلب نظر آنها سر و صدای زیادی پیرامون حقوق زنان به راه انداختند و خواستار حق مالکیت زن نسبت به درآمد و اموال خود شدند.

آن ها برای اینکه مادران به خاطر تنها ماندن فرزندان کوچک خود از کار بیرون از خانه صرف نظر نکنند مهدکودک، شیرخوارگاه و... تاسیس کردند تا مادران با خیالی آسوده، در محیط کار حاضر شوند. بر اثر این تبلیغات زنان زیادی وارد بازار کار شدند و تا به امروز نیز این روند ادامه یافته است; به طوری که در حال حاضر در کل دنیا دو سوم تا سه چهارم کار توسط زنان انجام می شود. آنها 45درصد از غذای دنیا را فراهم می کنند. به اعتقاد کارشناسان، متغیرهای تحصیلات در دوره متوسطه، تحصیلات عالی به عنوان شاخص سرمایه انسانی، میزان موالید به عنوان شاخص جمعیتی و تولید ناخالص داخلی به همراه سرمایه گذاری به عنوان شاخص سرمایه فیزیکی و... از جمله عواملی است که تعیین کننده میزان اشتغال زنان است.دلایل زنان برای اشتغال چیست؟

یک طیف از خانم‌ها براساس مسئولیت اجتماعی کار می‌‌کنند، آن را کنار بگذاریم که بحث دیگری است، اما بخش قابل توجهی از زنان شاغل ما برای چه شاغل هستند؟ به دلیل نیاز مالی، حالا این نیاز گاهی نیاز فوری و گاهی نیاز برآمده از آینده‌نگری است.

موسی قربانی، عضو کمیسیون مجلس، با ارائه‌ی یک راه حل برای مشکل بیکاری خواهان وضعی شد که اشتغال دو نفر از یک خانواده را ممنوع کند. به گفته ی وی در برخی از خانواده‌ها زن، مرد و فرزندان کار می کنند و در خانواده های دیگر همه بیکارند و اگر از هر خانواده تنها یک نفر سر کار برود، مشکل بیکاری در ایران حل می شود

اسلام می‌‌خواهد زن تامین باشد، یعنی زن بداند همواره مورد حمایت مالی همسرش، پدرش یا حاکمیت است و زندگی او همواره تامین می‌باشد.

این همان چیزی است که ما درباره تامین اجتماعی می‌‌گوییم. كارگر باید بیمه بیكاری داشته باشد تا اگر کارش را از دست داد خیالش راحت باشد كه لَنگ نمی‌شود، آن چیزی که اسلام برای زن خواسته همین

است.حالا ما چه کاری انجام می‌دهیم؟ فرصت‌های شغلی را به زنان اختصاص می‌‌دهند یا خود ما زن‌ها حاضر می‌‌شویم حقوق کمتر بگیریم ولی کار کنیم.

تبعات بیکاری مردان و اشتغال زنان؟

در امور تخصصی باید شایسته‌سالاری باشد، زن و مرد نداریم، اما در حوزه‌های غیرتخصصی که صرفا درآمد مطرح است اگر فرصت‌های شغلی محدود است باید در اختیار مردان قرار بگیرد، چرا؟

زنان کار

چون وقتی این‌طور نباشد و زنان فرصت‌های شغلی محدود را بگیرند، تعداد بیشتری مرد بیکار می‌‌شوند، با بیکاری مردان دو اتفاق می‌‌افتد، آن مردانی که مجرد هستند امکان ازدواج پیدا نمی‌کنند و آنهایی که ازدواج کرده‌اند امکان تامین خانواده خود را نخواهند داشت.

در نتیجه، زنان مجرد بیشتری مجرد می‌‌مانند و زنان متاهل بیشتری نیازمند تامین اقتصادی می‌شوند و بر این اساس زنان بیشتری مراجعه می‌‌کنند تا فرصت‌های شغلی را ولو با مطالبات کمتر اشغال کنند.

وقتی زنان بیشتری فرصت‌های شغلی را می‌‌گیرند، تعداد بیشتری از مردان بیکار می‌‌مانند و در نتیجه آمار ازدواج پایین آمده و آمار فقر بالا می‌رود و این دور دائم تکرار خواهد شد.

اشتغال زنان علت بیکاری مردان است

ورود خانم های جوان به بازار کار تنها باعث آسیب رساندن به بازار کار آقایان نبوده است بلکه دومین آسیب وارد شده از جانبشان کاهش دستمزدهای  موجود در بازار کار  نیز بوده است. به طور مثال شغلی که یک مرد در دستمزد ماهیانه 500هزار تومان حاضر به  فعالیت می باشد اما  زنان در دستمزد های بسیار پایین تر از آن  نیز حاضر به  ارائه خدمت می باشند. که این  موضوع باعث شده است که تقاضا برای نیروی کار بیشتر به سمت زنان سوق پیدا کند. از دلایل دیگر تمایل به استفاده از زنان در محیط های کاری متاسفانه  استفاده  ابزاری از زنان برای جذب مشتری  می  باشد.

اگر این بحث را  از نگاهی دیگر هم آسیب شناسی کنیم متوجه خواهیم شد که ورود زنان به بازار کار باعث کاهش تقاضای نیروی کار مردان شده و در نتیجه  بر تعداد بیکاری آنان افزوده خواهد شد و  با توجه به اینکه در کشور ما تقاضا برای ازدواج  از طرف آقایان  مطرح می شود افزایش بیکاری آنان موجب کاهش انگیزه ازدواج خواهد شد که چوب این موضوع را هم آقایان  و بخصوص خانم ها خواهند خورد.

ورود زنان به بازار کار باعث کاهش تقاضای نیروی کار مردان شده و در نتیجه  بر تعداد بیکاری آنان افزوده خواهد شد و  با توجه به اینکه در کشور ما تقاضا برای ازدواج  از طرف آقایان  مطرح می شود افزایش بیکاری آنان موجب کاهش انگیزه ازدواج خواهد شد که چوب این موضوع را هم آقایان  و بخصوص خانم ها خواهند خورد

راه حل نهایی برای رفع مشکل بیکاری

موسی قربانی، عضو کمیسیون مجلس، با ارائه‌ی یک راه حل برای مشکل بیکاری خواهان وضعی شد که اشتغال دو نفر از یک خانواده را ممنوع کند. به گفته ی وی در برخی از خانواده‌ها زن، مرد و فرزندان کار می کنند و در خانواده های دیگر همه بیکارند و اگر از هر خانواده تنها یک نفر سر کار برود، مشکل بیکاری در ایران حل می شود. قربانی در پاسخ به این پرسش که : اگر فقط یک نفر سر كار برود چرخ زندگی نمی‌چرخد، گفت: "اتفاقا خیلی خوب چرخ زندگی می‌چرخد، این تصور اشتباه است. "

اتفاقا وقتی زن سر كار می‌رود، خرج اضافی به وجود می‌آید. وقتی زن سر كار می‌رود، آن وقت باید كلی پول كودكستان بدهند برای بچه خانواده. باید غذای آماده بخورند، كه این خودش كلی خرج دارد. وی سپس به الگوی عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: " وقتی به عربستان می‌روید یك كارمند زن نمی‌بینید. اگر فقط همین مساله را در ایران عملیاتی كنیم، بسیاری از مشكلات حل می‌شود."

فرآوری: طاهره رشیدی

بخش اجتماعی تبیان


منابع: 1- دانشجو / 2- ویستا / 3- وبلاگ آسمان / 4- وبلاگ کچلستان

مقالات مرتبط :

واگن‌های زنانه دیگرزنانه نیست

ویترین‌های سیار خود نمایی