تبیان، دستیار زندگی
معرفی مختصر کتابهای « غرب چگونه غرب شد؟»، « صد سال آینده» و «تبلیغات و فرهنگ».
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

غرب چگونه غرب شد؟


معرفی مختصر کتابهای « غرب چگونه غرب شد؟»، « صد سال آینده» و «تبلیغات و فرهنگ».


غرب چگونه غرب شد؟

غرب چگونه غرب شد؟

غرب چگونه غرب شد؟/ مهران زهراکار / انتشارات البرز فر دانش/ قیمت ده هزار تومان/ سال 1391

غرب در طول تاریخ پر فراز و نشیب خود از قرن پنجم میلادی تا اوایل قرن نوزدهم که با انقلاب صنعتی همگام بود، چه دوره‌ای را پشت سر گذراند؟

«غرب چگونه غرب شد؟» اثری است از مهران زهراکار که پاسخی است به همین پرسش به طوریکه در این کتاب سعی شده که روند تحولات تاریخی، سیاسی،‌ اجتماعی، اقتصادی، فلسفی و علمی غرب از قرن 5 میلادی یعنی سقوط امپراطوری روم تا اوایل قرن نوزدهم یعنی هنگامیکه انقلاب صنعتی در انگلستان رخ داده بود و فرانسه عصر روشنگری و انقلاب کبیر را پشت سر گذاشته بود، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق قرار بگیرد.

مهران زهراکار، این کتاب را در شش بخش و 18 فصل تدوین کرده است. این بخش‌ها عبارتند از: «اوضاع سیاسی و اقتصادی اروپا در قرون وسطی، فرهنگ و تفکر در قرون وسطی، آغازه‌های پایان قرون وسطی، رنسانس و جنبش اصلاحات دینی، انگلستان از سلطنت مطلقه تا سلطنت مشروطه، فرانسه از سلطنت مطلقه تا به قدرت رسیدن بورژوازی.»

صد سال آینده

صد سال آینده

صد سال آینده/ جرج فریدمن/ مترجمان: محمد زهدی گهرپور و مریم دهقان/ انتشارات زیتون سبز/ 414 صفحه/ بها: هشت هزار تومان

کتاب «صد سال آینده» با موضوع پیش‌بینی‌های جرج فریدمن از وضعیت جهان در قرن 21، با ترجمه مشترک محمد زهدی‌گهرپور و مریم دهقان‌آزاد منتشر شد.

زهدی‌گهرپور، در گفت‌وگویی در توضیح محتوای کتاب «صد سال آینده» گفت: این کتاب نخستین بار در سال 2009 میلادی منتشر شد و نویسنده در آن اوضاع قرن حاضر را پیش‌بینی کرده است. وی با توجه با اتفاقات تاریخی که در قرن‌ پیش روی داده، به زمینه‌هایی می‌پردازد که سبب شکل‌گیری جنگ‌های مهمی چون جنگ‌جهانی اول و دوم شدند و با در کنار هم گذاشتن رویدادهای مختلف، به پیش‌بینی شرایط پیش‌رو می‌پردازد.

وی درباره فصل‌های مختلف این کتاب گفت: فریدمن در فصل اول پیش‌بینی کرده جنگ غرب با اسلام تا سال 2020 میلادی به پایان می‌رسد و آمریکا دشمن جدیدی را برای خود علم می‌کند. وی این دشمن را کشور روسیه می‌داند و معتقد است در این شرایط نابودی روسیه حتمی است.

به گفته زهدی، نویسنده در فصل دیگری از این کتاب از چین با عنوان «ببر کاغذی» یاد می‌کند و این ادعا را که چین قدرت بزرگ اقتصادی جهان است و چرخه اقتصادی جهان را از کار می‌اندازد رد کرده است.

وی افزود: فریدمن اقتصاد چین را به اتومبیلی تشبیه می‌کند که تمام شرایط لازم را دارد اما سیستم محرکه آن کار نمی‌کند و قادر به روشن شدن و حرکت کردن نیست.

نابرابری‌های اقتصادی در چین موضوع دیگری بود که زهدی به آن اشاره کرد و گفت: در این کتاب می‌بینیم که چگونه همین نابرابری اقتصادی سبب نابودی چین می‌شود.

«کشیده شدن جنگِ‌ میان کشورها به فضا و توانایی ایالات متحده در این نوع جنگ، موضوع دیگر مطرح شده در ادعاهای فریدمن است.» زهدی با بیان این مطلب افزود: در بخش دیگری از این کتاب، به ایران اشاره شده و نویسنده شرایط ایران را در میانه قرن 21 پیش‌بینی می‌کند.

وی درباره ویژگی این کتاب و اعتبار نوشته‌های آن گفت: موضوع مهمی که در این بخش مطرح می‌شود اعتبار ادعاهای فریدمن نیست؛ همین‌که وی این جسارت را به خود داده که برای دنیا نسخه بپیچد سبب اهمیت این کتاب می‌شود. وی به سیاستمداران آمریکایی اخطار می‌دهد و با پیش‌بینی‌هایش به آن‌ها می‌گوید که چه دشمنانی، کشورشان را تهدید می‌کند.

کتاب «صد سال آینده» در 13فصل نوشته شده و نویسنده در این کتاب می‌کوشد وضعیت جهان را تا پایان قرن بیست‌ویکم پیش‌بینی کند. این کتاب با مقدمه پرفسور محمدحسن گنجی، پدر جغرافیای نوین ایران، همراه شده است. در این بخش، گنجی به معرفی نویسنده و محتوای کتاب می‌پردازد.

تبلیغات و فرهنگ

تبلیغات و فرهنگ

تبلیغات و فرهنگ/ عیسی کشاورز/ انتشارات سیته / قیمت 5500 تومان

«تبلیغات و فرهنگ» با هدف تشریح گوشه ای از تعاملات پیچیده عصر رسانه و با نسبتی برآمده از منظر و چشم انداز فاخر و فراخ فرهنگ نوشته شده است.

کتاب «تبلیغات و فرهنگ» (مرزهای تعامل و تقابل) نوشته عیسی کشاورز منتشر شد. این کتاب که یک دفتر آموزشی - کاربردی مناسب برای اهالی فرهنگ در حوزه تبلیغات است؛ با دو دفتر تبلیغات و فرهنگ همراه است که در توضیح پشت جلد آن عنوان شده است: «در این کتاب نویسنده به شیوه‌ای بنیادین به مبحث رابطه‌ی بین تبلیغات و فرهنگ و مرز‌های تعاملی و تقابلی این دو در حیات جوامع انسانی با تأکید بر جامعه‌ای ایرانی پرداخته است. کتاب مشتمل بر دو دفتر است؛ دفتر نخست با عنوان «تبلیغات» به طور عمده به تعریف‌ها و راهبرد‌ها و معرفی انواع رسانه‌ها و تناسب آن‌ها با موضوع تبلیغ و روش تبلیغ پرداخته است.

در دفتر دوم که عنوان «فرهنگ» به خود گرفته، نویسنده به قملرو مسائل تئوریک وارد می‌شود و تعریف‌های متعددی را که از فرهنگ شده است، از زبان و نگاه پژوهشگران ایرانی و غربی نقل می‌کند. آن‌چه در خصوص این کتاب باید گفته شود، نگاه کارکردی آن است که به هیچ وجه جنبه‌ی انتزاعی ندارد و اگرچه مسائل به صورت تئوری و نظری مطرح شده‌اند؛ اما با واقعیت‌های عینی ایران تطبیق داده شده‌اند.»

«تبلیغات و فرهنگ» کتابی کاربردی و نه انتزاعی و مفهومی ست.

فرآوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منابع: خبرآنلاین، ایبنا