تبیان، دستیار زندگی
گرچه معدودی از متنفذین انگلیسی‌ معتقدند كه خانواده سلطنتی و ملكه(یا پادشاه) این كشور مایه افتخار این كشور است، اما بسیاری از مردم انگلیس و مستعمرات آن حكومت خانواده سلطنتی، هزینه ها و مسائل آن‌ها را مایه دردسر این كشور می دانند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10ناگفته از خانواده سلطنتی انگلیس


گرچه معدودی از متنفذین انگلیسی‌ معتقدند كه خانواده سلطنتی و ملكه(یا پادشاه) این كشور مایه افتخار این كشور است، اما بسیاری از مردم انگلیس و مستعمرات آن حكومت خانواده سلطنتی، هزینه ها و مسائل آن‌ها را مایه دردسر این كشور می دانند.

خانواده سلطنتی انگلیس

چند روزی از برگزاری جشن شصتمین سالروز تاجگذاری ملكه انگلیس می گذرد. گروه وسیعی از مردم انگلیس به این مراسم پرهزینه كه برخی آن را بیش از یك میلیارد پوند برآورد كرده اند(برخی منابع آنرا 3 میلیارد پوند برآورد كرده اند) معترض بودند، اما رسانه های امپراتور پیر برای توجیه این ولخرجی ها از جیب مالیات دهندگان انگلیسی باتوجه به شرایط بد اقتصادی و بیكاری گسترده در اروپا و انگلیس، این استدلال را عنوان كردند كه پادشاه انگلیس دارای جایگاه ویژه ای است. ضمن اینكه به زعم آنها در طول هزار سال گذشته این برای دومین بار است كه یك پادشاه(یا ملكه) انگلیسی شصتمین سالگرد تاجگذاری خود را جشن می گیرد، اما جالب اینجاست كه هیچگاه خانواده سلطنتی انگلیس بدون حاشیه نبوده است و به ویژه در سالیان گذشته با توجه به تسهیل تبادل اطلاعات مخصوصا در حوزه‌های تصویری رفتارهای مجرمانه و خلاف قانون آنها حرف و حدیث ها و توجهات بسیار بیشتری را به خود جلب كرده است.

بسیاری از وبسایت‌ها در غرب كه چند روزنامه و مجله مهم همچون تایمز و هافینگتون پست نیز از آن جمله هستند نیز برخی از مسائل مربوط به این خانواده را مطرح كرده اند. موضوعاتی همچون تردید در اصالت ملكه الیزابت و فرزندان وی، رابطه شاهزاده ها با معشوقه هایشان، دریافت رشوه از یك خبرنگار و انتشار تصاویر شاهزاده ها در شرایط نامناسب و یا رفتارهای نژادپرستانه همه و همه وقایعی هستند كه این خانواده سلطنتی را به تیتر یك خبرها تبدیل كرده است.

در گزارش زیر برخی از این رسوایی ها كه در چندین مقاله، وبسایت و رسانه به آنها اشاره كرده اند از دوره معاصر و گذشته، آمده است.

خانواده سلطنتی انگلیس

**رسوایی رشوه‌گیری در باكینگهام

'ساراه فرگوسن' دوشس یورك ازجمله معدود افراد نزدیك به خانواده سلطنتی انگلیس است كه در تلویزیون و برخی برنامه‌های تبلیغاتی و حتی كمدی شركت می كرد. وی از این موضوع كه جزء مدعووین مراسم عروسی شاهزاده ویلیام و دوشیزه میدلتون در سال گذشته نبود بسیار ناراحت شد، اما طرد شدن وی به دلایل مالی بود. دوشس یورك در سال 2010 هنگامی بیشتر خبرساز شد كه تصاویر وی به وسیله یك دوربین مخفی موقع دریافت 40 هزار دلار رشوه از یك خبرنگار (British News of the World) ضبط و پخش شده بود.

فرگوسن در این فیلم به مشتری خود اطمینان می داد كه می تواند رابط وی با خانواده سلطنتی باشد و می تواند همه كاری را برای وی انجام دهد و در این صورت همه درها به روی وی باز خواهد بود. وی بعد از آن به صورت رسمی عذرخواهی كرد و سخنان خود را در مورد اینكه شاهزاده 'اندرو' از اقدامات مالی وی اطلاع دارد پس گرفت، اما خانم فرگوسن در مارس 2011 به دیلی تلگراف اعتراف كرد همین شاهزاده برای وی قرار ملاقات با 'جفری اپستین' را محیا كرد تا این فرد ثروتمند 24 هزار دلار برای كمك به رفع بدهی‌هایش به فرگوسن كمك كند.(لازم به گفتن است كه شاهزاده اندرو و ساراه فرگوسن سال ها قبل از هم جدا شده اند.)

جالب اینجاست كه هیچگاه خانواده سلطنتی انگلیس بدون حاشیه نبوده است و به ویژه در سالیان گذشته با توجه به تسهیل تبادل اطلاعات مخصوصا در حوزه‌های تصویری رفتارهای مجرمانه و خلاف قانون آنها حرف و حدیث ها و توجهات بسیار بیشتری را به خود جلب كرده است.

اندرو در موضوع دیگری هم خانواده سلطنتی انگلیس را دچار حاشیه كرد كه زمان آماده كردن تداركات مراسم ازدواج شاهزاده ویلیام و كیت میدلتون بود. در آن موضوع، شاهزاده اندرو كه دومین پسر ملكه است درگیر چند مورد تخلف جنسی شد كه در یك مورد آن عكس وی با یك بدكاره كم سن و سال منتشر شد.

خانواده سلطنتی انگلیس

**معشوقه ای باارزش تر از پادشاهی انگلیس!

'ادوارد هشتم' كسی است كه از پادشاهی انگلستان به خاطر معشوقه اش دست كشید و زمینه را برای پادشاهی ملكه الیزابت دوم آماده كرد.

ادوارد هشتم شاهزاده ولز در سال 1931 در یك میهمانی با ولیس سیمپسون – بازیگر آمریكایی- آشنا شد و ملاقات های دو طرف برای چند سال ادامه داشت. حتی در سال 1934 این دو مدتی را برای تفریح به سواحل اسپانیا و پرتغال رفتند. همان سال ادوارد وی را به كاخ باكینگهام آورد و به مادرش نیز معرفی كرد. رابطه دو طرف كه برای خانواده سلطنتی نوعی رسوایی محسوب می شد بازهم ادامه یافت و حتی اصرار مقامات دولت انگلیس برای اتمام این رابطه بر ادوارد تاثیری نداشت و در نهایت ازدواج این دو موضوع پادشاهی انگلیس را دچار بحران بزرگی كرد.

در سال 1936 مذاكراتی میان نخست وزیر انگلیس و ادوارد صورت گرفت و بالودین به این شاهزاده تصریح كرد كه شهروندان انگلیسی نمی پذیرند كه ملكه كشورشان یك زن مطلقه آمریكایی باشد و وی مجبور است كه برای رسیدن به تاج پادشاهی انگلیس دست از سیمپسون بكشد و وی را رها كند.

ادوارد پیشنهاد داد كه ازدواج خانواده سلطنتی با فرد پایین تر در قانون مشروط به ملكه نشدن این زن گنجانده شود، اما این پیشنهاد نیز رد شد و در نهایت پادشاه ادوارد در 10 دسامبر 1936پادشاهی انگلیس را به خاطر ازدواج با این زن آمریكایی رها كرد. سال بعد این دو نفر در فرانسه ازدواج كردند.

خانواده سلطنتی انگلیس

**شاهزاده چارلز و معشوقه ای كه چیز زیادی از وی در رسانه ها اعلام نشد

همه از رابطه پرنس چارلز – شاهزاده ولز – با كاملیا پاركر اطلاع دارند، اما رابطه ای كه كمتر به آن پرداخته شده رابطه وی با 'الیزابت هارپر' ملكه زیبایی استرالیا است. چارلز مدعی شده بود كه وی تنها زنی است كه او را درك كرده است! نام مستعار این زن استرالیایی كانگا بود كه پس از فارغ التحصیلی به لندن آمد و با یكی از دوستان نزدیك چارلز ازدواج كرد، اما به تدریج چارلز با برقراری رابطه با این زن، زندگی طبیعی اش را برهم زد و به نوعی این زن را از چنگ دوستش درآورد.

گفته می شود به دلایلی پزشكی و حتی برخی دلایلی روانی، كانگا به مسكن‌ها و سپس به الكل معتاد شد. حتی زمانی وی را زیر یك پنجره داخل یك خیابان پیدا كردند. این زن مدعی شد كه فردی وی را به بیرون ساختمان هل داده است. همین موضوعات باعث جدایی وی از همسرش شد و سپس وی به هند مهاجرت كرد و در این كشور بیمار شد. در آن شرایط بود كه به علت بدنامی، شاهزاده چالز از وی دوری می كرد.

به نوشته رسانه‌های انگلیسی، كانگا با قلبی شكسته، تنها چند ماه قبل از پنجاهمین سال تولدش به علت بیماری عفونی در یك بیمارستان درگذشت.

**شاهزاده جوان، مایه دردسر خانواده سلطنتی

شاهزاد 'هری' پسر كوچكتر شاهزاده چارلز و لیدی دایانا و نوه ملكه انگلیس است كه یكی از بزرگترین رسوایی‌ها را برای این كشور به بار آورد. هری در سال 2005 در جشن تولد دوستش نه تنها حاضرین بلكه جامعه و سیاستمداران انگلیسی را هم شوكه كرد، زیرا وی در این مراسم با لباس نازی وارد شد. عكس وی با این لباس در روزنامه سان با عنوان 'هری نازی' به سرعت در دیگر رسانه‌ها منتشر شد.

هری در سال 2005 در جشن تولد دوستش نه تنها حاضرین بلكه جامعه و سیاستمداران انگلیسی را هم شوكه كرد، زیرا وی در این مراسم با لباس نازی وارد شد. عكس وی با این لباس در روزنامه سان با عنوان 'هری نازی' به سرعت در دیگر رسانه‌ها منتشر شد.

گرچه وی بعد از این واقعه معذرت خواهی كرد، اما یاد و خاطره شایعاتی كه در مورد ارتباط خانواده سلطنتی انگلیس با آلمان نازی در زمان هیتلر وجود داشت دوباره زنده شد. كارهای وی دوباره در سال 2009 نیز خبرساز شد، زیرا وی در یك نوار ویدئویی در دانشكده نظامی سخنان نژادپرستانه ای را بر زبان آورده بود و به عنوان نمونه به یكی از دانشجویان پاكستانی دانشكده نظامی لقب نامناسب 'پاكی' داد و دانشجو دیگری را مجبور كرد لباس های نامناسب بپوشد.

در رسوایی دیگری هری بیرون یك كلوپ شبانه بعد از خوشگذارنی با یك عكاس درگیر شد.

رفتارهای توهین آمیز وی مردم انگلیس را در مورد علت این حركات و رویه های بعدی وی نگران كرده است.

**برهم زدن مراسم ازدواج

رابطه میان شاهزاده 'مارگارت' و 'پیتر تاونسند' كه از قهرمانان جنگ بود هنگامی نظر همگان را به خود جلب كرد كه این دو در مراسم تاجگذاری ملكه الیزابت عكس‌های دو نفره گرفتند و در این مراسم به هم لبخند می زدند و اشاراتی رد و بدل می كردند! اما موضوع طلاق تاونسند ازدواج این دو نفر را سخت می كرد. ازدواج آن ها تنها در صورتی امكانپذیر بود كه مارگارت از جایگاه سلطنتی خود دست بكشد و انگلیس را برای 5 سال ترك كند. گرچه به نظر می رسید كه مارگارت برای نپذیرفتن این ازدواج تحت فشار قرار گفته است، اما بعدها وی اعلام كرد كه به تنهایی تصمیم گرفته است. چندسال بعد تاونسند در بلژیك با زنی كه بسیار شبیه مارگارت بود ازدواج كرد! گفته می شود كه عدم پذیرش ازدواج با تاونسند از سوی مارگارت ضربه سختی بر وی وارد آورد و زندگی این شاهزاده انگلیسی را ویران ساخت.

نتیجه این رابطه در نهایت این شد كه اجازه داده شود افراد خانواده سلطنتی با هر كسی كه بخواهند ازدواج كنند. بعدها مارگارت نیز با لرد اسنودن ازدواج كرد كه منجر به طلاق شد.

خانواده سلطنتی انگلیس

**شاهزاده آنه و مارك فیلیپ

شاهزاده 'آنه' خواهر شاهزاده چارلز و تنها دختر ملكه الیزابت دوم است كه با مارك فیلیپ در سال 1973 در سن 23 سالگی ازدواج كرد. فیلیپ از یك خانواده نظامی بود كه پس از تحصیل در دانشكده نظامی به عضویت اولین گارد سلطنتی(Queen's Royal Dragoon Guards) درآمد و سپس ارتقا یافت.

چهار ماه بعد از ازدواج این دو یك حادثه آدمربایی علیه شاهزاده آنه هنگام بازگشت آنها به كاخ باكینگهام رخ داد و فردی درخواست مقدار زیادی پول در قبال وی كرد كه این موضوع خنثی شد. زمانی كه آنه و مارك فیلیپ دو فرزند داشتند، خیانت فیلیپ ثابت شد. در سال 1991 آشكار شد كه وی پدر یك دختر به نام 'فیلیسیتی' از زن دیگری به نام 'هیتر تونكین' - معلم هنر و از اهالی نیوزیلند- است به همین دلیل آنه و فیلیپ در سال 1992 از هم جدا شدند. فیلیپ دوباره ازدواج كرد، اما نه با تونكین بلكه با 'سندی فلوگر' كه یك زن موفق آمریكایی در مسابقات اسب سوای است.

در دسامبر همین سال آنه با 'تیموتی همیلتون لورنس' كه یك فرد نظامی بود و بعدها به درجه دریاسالاری ارتقا یافت ازدواج كرد، اما از آنجا كه كلیسای انگلیس، ازدواج دوباره بعد از طلاق را در خانواده سلطنتی ممنوع كرده، مراسم عروسی این دو در كلیسای اسكاتلند انجام شد. شاهزاده آنه اولین فرد از خانواده سلطنتی انگلیس از زمان هنری هشتم تاكنون است كه بعد از طلاق دوباره ازدواج كرد.

همه رسوایی‌های خانواده سلطنتی انگلیس مربوط به عصر كنونی نیست و این خانواده از گذشته درگیر این مسائل بوده اند كه در این بخش به برخی از این وقایع پر سرو صدا اشاره می كنیم.

**مرگ، ازدواج های هنری هشتم را متوقف كرد

یكی از موضوعاتی كه در انگلیس و به ویژه در خانواده سلطنتی مهم بوده و به آن اهمیت داده می شد موضوع ازدواج بوده است، اما هنری هشتم پادشاه انگلیس در حدود 500 سال پیش از خود ركوردی به جای گذاشت و تعداد زیادی ازدواج ثبب شده دارد. وی به صورت رسمی شش ازدواج را جشن گرفت.

اولین همسر وی كاترین بود كه در سال 1509 به ازدواج وی در آمد، این دو 24 سال بعد از هم طلاق گرفتند. همسر دوم وی یك زن بادار به نام آنه بولین بود كه فرزندش دختر بود و نام وی را الیزابت گذاشتند، اما سرنوشت آنه چندان بر وفق مراد نبود و او چند سال بعد اعدام شد. در سال 1536 آنه به جرم خیانت به پادشاه سر خود را از دست داد.

برگزاری جشن های پرهزینه ملكه الیزابت نه تنها در انگلستان بلكه حتی در كانادا و دیگر اقمار كه به نوعی هنوز مستعمره انگلیس محسوب می شوند هم باعث نارضایتی مردم شده است.

هنری در كمتر از یك ماه بعد از اعدام آنه، با 'جین سیمور' ازدواج كرد كه یك سال و نیم بعد از آنكه هنری كه تنها بازمانده پسری وی بود به دنیا آمد جین درگذشت.

بعد از جین، هنری با دیدن یك نقاشی عاشق 'آنه' یكی از شاهزادگان ژرمن شد و در سال 1540 با سرعت ترتیب عروسی را داد، اما شخصیت وی چندان برای هنری جذاب نبود و به نقل از تاریخ نویسان این ازدواج هیچگاه به طور كامل صورت نگرفت و این دو به سرعت طلاق گرفتند.

در جولای همان سال هنری با 'كاترین هوارد' كه از بستگان آنه بولین بود ادواج كرد كه این ازدواج نیز دیری نپایید، زیرا وی انحراف اخلاقی داشت و مانند آنه به جرم خیانت در سال 1542 اعدام شد.

سال بعد 'كاترین پار' به عنوان ششمین همسر پادشاه هنری درآمد و تا سال 1547 كه زمان مرگ هنری بود با وی زندگی كرد.

خانواده سلطنتی انگلیس

**دفن شدگان در دیوارهای برج لندن

برج لندن به دستور پادشاه ویلیام فاتح در دسامبر 1066 بعد از تاجگذاری وی ساخته شد و مدت‌ها هم به عنوان محل سكونت خانواده سلطنتی و هم زندان قرون وسطایی استفاده می شد. اكنون این مكان با نام زندانیانی كه در آن حضور داشتند و شكنجه هایی كه در ‌آن صورت می گرفت معروف شده است. آنه اسكیو شاعر معروف پروتستان در این مكان پیش از سوزانده شدن شكنجه شد. سرنوشت شوم سر توماس مور، جان فیشر اسقف روچستر در این مكان رقم خورد. ناپدید شدن شاهزاده ادوارد پنجم و شاهزاده ریچارد دوك یورك نیز به نوعی با این مكان در ارتباط است.

این آدم ربایی ها به نظر می رسد به وسیله ریچارد دوك گلوچستر كه برادرش ادوارد چهارم به وی نام ریچارد 'لرد نگهبان' داده بود صورت گرفته باشد. با مرگ ادوارد چهارم، ریچارد برادر زاده اش را در سال 1483 در برج زندانی كرد. همگان بر این باورند كه ریچارد آنها را كشت.

حدود 200 سال بعد در سال 1648 كارگران در خلال كار بر روی دیوارهای برج به استخوان های دو كودك برخورد كردند كه گفته می شد از بقایای دو شاهزاده مفقود بوده است، اما این نظر هیچ گاه ثابت نشد.

**رابطه پنهانی ملكه ویكتوریا با قاتل سریالی!؟

به نظر تاریخ نویسان و كارشناسان و ماموران پلیس، ماهیت واقعی قاتل سریالی كه با عنوان 'جك رایپر' شناخته می شد هنوز به عنوان راز باقی مانده است، اما مهمترین مظنون یكی از اعضای خانواده سلطنتی است. در سال 1888 این قاتل تعداد زیادی از زنان بدكاره لندن را در حوالی منطقه وایتچپل كشت. نظریه‌های مختلفی در مورد این جنایات ابراز شده است. آ‌خرین قربانی با بقیه قربانیان متفاوت بود و به طرز وحشتناكی مورد حمله قرار گرفت و به نوعی تكه تكه شده بود. نام وی 'ماری جین كلی' بود و باعث شد كه برخی افراد به عنوان متهم مطرح شوند. گرچه نام متهمان بسیاری در زمینه این قتل ها مطرح شد، اما هیچ یك ثابت نشد.

یكی از تكان دهنده ترین متهمان شاهزاد 'آلبرت ویكتور' نوه ملكه ویكتوریا بود كه این موضوع را به مساله ای مهم در جرم شناسی پلیس انگلیس تبدیل كرد.

یك نویسنده معروف با نام توماس استول در كتاب خود می نویسد كه مدارك و شواهد مهمی وجود دارند كه ثابت می كند این كشتار به وسیله نوه ملكه انجام شده است.

به اعتقاد وی و بسیاری از تحلیلگران اسكاتلندیارد، به احتمال قوی جك رایپر همان نوه ملكه ویكتوریا بود.

همین موضوعات بوده است كه بی اعتمادی به خانواده سلطنتی را افزایش داده و حتی خواستار كاستن از آزادی عمل این خانواده كه به گفته سلطنت طلبان مایه افتخار انگلیس محسوب می شوند شده است!

**دستور عجولانه ملكه ویكتوریا برای قتل ندیمه اش!؟

لیدی 'فلورا الیزلبت رادون هستینگز' در بین سال های 1806 تا 1839 زن مجردی بود كه وظیفه ندیمگی ملكه ویكتوریا را برعهده داشت. وی در سال 1839 پس از سفری از اسكاتلند به لندن به شدت مریض شد و شكمش متورم شد از ترس اینكه بیماری وخیمی گرفته باشد كه برای ملكه خطرناك است به وسیله پزشكان ملكه معاینه شد. پزشكان علت حال بد وی را بارداری عنوان كردند و به سرعت این شایعه قوت گرفت كه یكی از اعضای خانواده سلطنتی به وی تجاوز كرده است.

گرچه هنوز بارداری وی به وسیله همه پزشكان به صورت كامل تایید نشده بود، اما ملكه این موضوع را باور كرد و به شدت از فلورا ناراحت و عصبانی شد. درحالی كه ندیمه ملكه 33 سال بیشتر نداشت جسدش صبح روز 5 جولای 1839 در رختخوابش پیدا شد. پزشكان بعد از معاینه وی برای تعیین علت مرگ عنوان كردند كه پاك و بیگناه بود.

بعدها مشخص شد كه ناراحتی و درد شكم وی به علت بیماری كبد بود و به همین دلیل بدنش متورم می شد. همین موضوع به یك رسوایی و تراژدی تاریخی در خانواده سلطنتی انگلیس تبدیل شد.

**استبداد سلطنتی به درد كشورها نمی خورد

همین موضوعات بوده است كه بی اعتمادی به خانواده سلطنتی را افزایش داده و حتی خواستار كاستن از آزادی عمل این خانواده كه به گفته سلطنت طلبان مایه افتخار انگلیس محسوب می شوند شده است! از طرف دیگر برخی ادامه حكومت سلطنتی در انگلیس را با معیارهای قرن 21 و حكومت مردم بر سرنوشت خود متناقض می دانند.

وبسایت روزنامه 'استار فونیكس' در مطلبی با اشاره به این موضوع كه برگزاری جشن های پرهزینه ملكه الیزابت نه تنها در انگلستان بلكه حتی در كانادا و دیگر اقمار كه به نوعی هنوز مستعمره انگلیس محسوب می شوند هم باعث نارضایتی مردم شده است.

این روزنامه می نویسد، كانادایی‌ها دیگر این نوع استبداد را نمی خواهند. چرا ملكه انگلیس بر سرنوشت كشور ما حاكم باشد؟ دیگر كسی به این افراد و خانواده های آن ها با سنت ها، القاب و ثروت فراتر ازحد تصور آنها نیاز ندارد.

این سایت تاكید دارد كه چرا باید به حد پرستش به این زن احترام گذاشت و هیچ انسانی اینقدر ارزش ندارد كه به این صورت با وی رفتار شود. ضمن اینكه این خانواده و مسائل مربوط به آنها همیشه موجب ناراحتی مردم می شوند. ازدواج و طلاق آنها و رسوایی‌ها و تصاویر آنها قابل دفاع نیستند.

بخش سیاست تبیان


منبع: ایرنا