تبیان، دستیار زندگی
برای رسیدن به یک زناشویی موفق بهتر است عادات مخرب را شناخته و عادات مهرورزی را جایگزین آن کنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهی نو برای تفاهم در زندگی زناشویی

هفت عادت مخرب زندگی، هفت عادت مهرورزی


برای رسیدن به یک زناشویی موفق بهتر است عادات مخرب را شناخته و عادات مهرورزی را جایگزین آن کنیم.

راهی نو برای تفاهم در زندگی زناشویی

زوج های ناخرسند بسیاری، وقت و پول خود را صرف یافتن راهی برای احیای زندگی مشترکشان و دستیابی به تفاهم می کنند و برای رسیدن به خواسته هایشان به هر گونه متخصص و حتی رمّال متوسل می شوند. اما اکثر این راه ها به بن بست می رسد؛ زیرا آن ها به دنبال راهی می گردند که شریکشان را اصلاح کنند و نه خود را؛ در حالی که در هر نوع ارتباط از هر نوع و شکلی، هر کس می تواند صرفاً خود را تغییر دهد و نه هیچ کس دیگر را.

همسران برای رسیدن به این هدف یعنی تغییر دادن رفتار طرف مقابل به تعدادی از رفتارهای کلیشه ای رجوع می کنند که ما آن ها را هفت عادت مخرب نامیده ایم. این رفتارها را به آن دلیل «کلیشه ای» می نامیم که تقریباً همه ی ما هر روز و هر روز آن را تکرار می کنیم، بدون آن که فکر کنیم این عادت تا چه حد موجب سوءتفاهم و مشکل برای خودمان و دیگران می شوند.

این رفتارها عبارت اند از:

1. عیب جویی یا انتقاد

2. سرزنش

3. شکایت و گلایه

4. نق زدن و غرغر کردن

5. تهدید

6. تنبیه

7. دادن حق حساب یا باج برای تحت کنترل درآوردن دیگری

به زندگی خود نگاه کنید. چند مورد از این عادات در رفتارها و برخوردهای خود با همسرتان استفاده می کنید؟

این عادت ها مخرب اند؛ زیرا اگر در طولانی مدت به کار گرفته شوند، زندگی مشترک بسیاری را از بین می برند. اگر از ما بخواهند تا یک روز از این عادات خود دست برداریم تقریباً برایمان کار غیرممکنی به نظر می رسد. در چنین شرایطی برای دریافت کمک به دوستان و حتی متخصصان مراجعه می کنیم و به آن ها می گوییم: همسرم فرد مورد نظرم نیست و ما تفاهم نداریم. یا اگر بخواهیم به زندگیمان ادامه دهیم، او باید تغییر کند!»

اما راه حل چیست؟ باید بدانیم تا زمانی که اعتقاد راسخ داریم که مشکل از طرف مقابل، و او مقصر است و نه خودمان، طبعاً هیچ تلاشی برای تغییر خودمان انجام نداده ایم. با گذشت زمان نه تنها ناراحتی ما کم نمی شود؛ بلکه تشدید هم می شود. بنابراین، اگر می خواهیم از زندگی بهتری بهره مند شویم و با همسرمان تفاهم بیشتری داشته باشیم، باید تغییراتی در خود و زندگی مان بدهیم و با دقت بیشتری به رفتارهای خودمان توجه کنیم.

تقریباً در تمامی موارد، هنگامی که دست از تغییر دادن همسرمان برمی داریم و برای تغییر خودمان تلاش می کنیم، همسرمان نیز تغییر می کند. برای نیل به این هدف باید هفت عادت مهرورزی را جایگزین رفتارهای مخربمان سازیم

این عادات مهرورزی عبارت اند از:

1. گوش سپردن

2. حمایت

3. تشویق

4. احترام

5. اعتماد

6. پذیرش

7. گفتگوی همیشگی بر سر اختلافات

و حالا مجدداً از خود بپرسید که چند مورد از این شیوه ها را در گفتگوها و برخوردهای خود با همسرتان استفاده می کنید؟

هنگامی که احساس می کنیم که با همسرمان بر روی یک مسئله تفاهم نداریم یا احتمال می دهیم اختلافی پیش بیاید، پیش از هر اقدامی باید فکر کنیم: نخست اندیشه کن و آن گاه گفتار. اولین کار باید این باشد که از این هفت عادت مخرب اجتناب کنیم، زیرا این عادات ما را بیشتر از هم دور می کند و بر مشکلاتمان می افزاید. سپس به منظور رفع اختلاف هایمان، یک یا چند مورد از عادات مهرورزی را به کار می بریم.

راهی نو برای تفاهم در زندگی زناشویی

هرچند این کار بسیار ساده به نظر می رسد، اما شاید عملی کردن آن برای عده ای غیرممکن است مگر آن که به خاطر داشته باشند که تا چه حد اعمال این هفت عادت مخرب به زندگی مان صدمه وارد می کند. به محض آنکه حرف و سخنی از دهانتان بیرون آید یا حالت چهره تان عوض شود دیگر نمی توانید آن ها را پس بگیرید و حتی اگر این عادات واقعاً همسرتان را از شما نراند، به احتمال زیاد او تصمیم می گیرد بیش از پیش از شما فاصله بگیرد.

یکی از راه حل های مشکلات زناشویی گفتگو با زبانی مهرورزانه است. موفقیت در ازدواج، با یادگیری شیوه ی گفتگویی دونفره، نسبت مستقیم دارد. موفقیت گفتگوی زناشویی بدین بستگی دارد که طرفین در گفتگویشان این اصل را درک کنند و به کار برند که ما فقط می توانیم رفتارهای خودمان را کنترل کنیم. پس سعی نکنیم همسرمان را تغییر دهیم و بنابراین، به جای استفاده از عادات مخرب باید از عادات مهرورزی استفاده کنیم.

فرض کنید زن از شوهرش انتظار دارد که هر شب شام به منزل بیاید و مرد نیز می گوید که نمی تواند هر شب این کار را انجام دهد؛ چون در این صورت، کارش را از دست می دهد. اگر این زن بخواهد از عادات مخرب استفاده کند به نق زدن، شکایت و گلایه، سرزنش و انتقاد روی می آورد. مرد هم در عوض سعی خواهد کرد که حتی دیرتر به خانه بیاید تا کمتر سرزنش زنش را بشنود یا شاید هم لج همسرش را در بیاورد. اما اگر زن به جای نق زدن، هر موقع که همسرش به خانه بیاید تا کمتر سرزنش زنش را بشنود یا شاید هم لج همسرش را در بیاورد.اما اگر زن به جای نق زدن هر موقع که همسرش به خانه می آید، با زبانی مهرورزانه با وی برخورد کند و از عادات مهرورزی مانند گوش سپردن به مشکلات همسرش در محیط کار، حمایت از وی، تشویق و احترام او استفاده کند، مرد از این عادت مهرورزی همسرش احساس رضایت می کند به طوری که سعی می کند بیشتر شب ها شام در خانه باشد و برنامه ای بنا به میل همسرش و مناسب با مقتضیات کارش تنظیم کند.

در نهایت، همیشه به یاد داشته باشید که ایجاد ارتباط صمیمانه و همدلانه امری بسیار حیاتی است؛ اما به محض این که مشکلی ایجاد شد، باید آن را با گفتگو و مذاکره حل کرد

این راه حل شاید ساده و پیش پا اتفاده به نظر برسد، اما راهی است که به زندگی مشترک استوار کمک بسیاری می کند. پس امتحانش کنید.

و در نهایت، همیشه به یاد داشته باشید که ایجاد ارتباط صمیمانه و همدلانه امری بسیار حیاتی است؛ اما به محض این که مشکلی ایجاد شد، باید آن را با گفتگو و مذاکره حل کرد.

هفت عادت مخرب زندگی مشترک زناشویی عبارتند از:

1. عیب جویی یا انتقاد

2. سرزنش

3. شکایت و گلایه

4. نق زدن و غرغر کردن

5. تهدید

6. تنبیه

7. دادن حق حساب یا باج برای تحت کنترل درآوردن دیگری

بخش خانواده ایرانی تبیان

منبع : سپیده دانایی

مطالب مرتبط:

آزادی فردی شما بعد از ازدواج ؟!

جراحت‌های زناشویی

یادگیری اصول دعوا کردن

تقدیم به همسر قانعم

با هم در مقابل مشکلات زندگی

نمک زندگی زناشویی به میزان لازم

نزاع های زناشویی ،تلخ اما شیرین

رابطه زناشویی با طعم پول

زندگی هایی که شور می شود

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.