تبیان، دستیار زندگی
باب علم وصف علی پیشوای راستین نور محمد مقدمه عشق به علی و ارج نهادن به مقام والای او شاید درگذشته های دور محدود به حدود مذهب تشییع وشیعیان بوده است ولی اینک از مرزهای اسلام  گذشته و در میان سایرادیان، علی شناسان و علی ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از علی تا رب اعلی



باب علم
وصف علی
پیشوای راستین
نور محمد

مقدمه

عشق به علی و ارج نهادن به مقام والای او شاید درگذشته های دور محدود به حدود مذهب تشییع وشیعیان بوده است ولی اینک از مرزهای اسلام  گذشته و در میان سایرادیان، علی شناسان و علی شیفتگانی می بینیم که حضرت امیر راچنان می ستایند که هم پای ستایش خـُلص ترین شیعه غالی است. " واگراو تنها برای اسلام بود، چگونه زندگی افتخار آمیز و بی نظیر او می توانست روح یک نویسنده مسیحی را در لبنان ... بیدار و شعله ور سازد که برای شرح ماجرای زندگی او، به تجزیه و تحلیل، تحقیق و بررسی عمیقی مشغول گردد و همانند شاعری که مجذوب و شیفته شاهکارها، افتخارات و یادگارها و قهرمانی های آن باشد، به غزل سرایی بپردازد؟!" ( از مقدمه میخائیل نعیمه متفکر مسیحی لنبان بر کتاب جرج جرداق، امام علی صدای عدالت انسانی) این عشق شورانگیز به علی شاید به واسطه آن است که او هدف نهایی آفرینش آدمی وقبله آمال انسان در مسیر زند گی است.

عید غدیر بزرگی از علی یافته است، ظرف به خودی خود روزی است همانند دیگر روزها ولی نامیده شدن به نام علی ومظروفی چنین بزرگ یافتن است که این روز را "عید غدیر" در آسمان ها بزرگتر از زمین کرده است.

روز غدیر خم روز علی است و از علی گفتن آسان نیست. فهم ما را به چیستی علی اعلی راهی تواند بود؟ او از این جهان و آن جهان گذر کرده و به جاودان، به بیکران، به کهکشان منزل کرده است و ما خاکدان نشینان را آیا به آن" سیمرغ قاف نشین" دستیابی تواند بود؟

غدیر روز علی است و روز امامت. روزی است که نبوت خاتمه می یابد ولی چهره نجیب آن بر جبین امامت تکرار می شود و عطر دل انگیز آن را در خاطره ها زنده می دارد. روز غدیر روز امید است روزی است که خداوند گرچه نبوت را خاتمه می بخشد ولی راه هدایت را با امامت برای بندگانش گشوده نگه می دارد.

امید است که از مدد نفس قدسی آن " نگار روحانی"(1) به "  بالا"(2) وعرش کبریایی راه یابیم و از چشمه زلال آن سیراب گردیم.

پاورقی:

1- نگار روحانی: عنوان مسمطی از ملک الشعرای بهار در ستایش حضرت امیر( متن کامل این مسمط را درکتابخانه تبیان خواهید یافت)

2- بالا: اشاره ایی است به غزلی ازمولانا جلال الدین محمد بلخی

ما ز بالائیم و بالا می رویم                 ما ز دریائیم و دریا می رویم

همت عالی است در سرهای ما          از علی تا رب اعلی می رویم

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.