تبیان، دستیار زندگی
33 سال در تاریخ زمان زیادی نیست. شعار حضرت امام(ره) که ما آن را به اسم مردمسالاری اسلامی متبلور کرده ایم، در روندی که ما با دنیا طی کردیم جایگاه خود را پیدا کرده است/ امروز جبهه مقاومت و جبهه انقلاب در حال پیش رفتن هستند و هر روز موفق تر از قبل خواهند بود
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انقلاب اسلامی معنویت را به دنیا بازگرداند

شیخ الاسلام در گفت و گوی اختصاصی با تبیان


33 سال در تاریخ زمان زیادی نیست. شعار حضرت امام(ره) که ما آن را به اسم مردمسالاری اسلامی متبلور کرده ایم، در روندی که ما با دنیا طی کردیم جایگاه خود را پیدا کرده است/ امروز جبهه مقاومت و جبهه انقلاب در حال پیش رفتن هستند و هر روز موفق تر از قبل خواهند بود.


مدرس

تا قبل از پیروزی انقلاب معنویت در دنیا از بین رفته بود اما انقلاب اسلامی توانست شعار مدرس معلم حضرت امام را که می گفت:«سیاست ما عین دیانت ما دیانت ما عین سیاست ماست»، در عمل پیاده کند و معنویت را به دنیا بازگرداند.

حسین شیخ الاسلام دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به تاثیرات بین المللی انقلاب، موج بیداری اسلامی در آستانه  سی و سومین سالگرد پیروزی آن را نیز مورد اشاره قرار می دهد و می گوید: «بعد از این 33 سال همه مردم شاهد هستند که آرمان استقلال طلبانه حضرت امام(ره)، در چندین کشور تحقق پیدا کرده است».

دبیرکل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین یکی از مخاطرات انقلاب را ساختار ظالمانه بین المللی می داند که به گفته او برای استمرار قدرتهای زورگو ساخته شده است.

شیخ الاسلام معتقد است که جمهوری اسلامی باید برای بر هم زدن این ساختار تلاش کند.

مشروح گفت و گوی تبیان با حسین شیخ الاسلام را در زیر می خوانید:

شیخ الاسلام

-بعد از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب فکر می کنید آرمان حضرت امام برای صدور انقلاب تا چه اندازه تحقق یافته است؟

بعد از این 33 سال همه مردم شاهد هستند که آرمان استقلال طلبانه حضرت امام(ره)، ایستادگی ایشان در مقابل قدرت های بزرگ و اینکه مردم خودشان باید سرنوشت خودشان را بنویسند و کشورشان را بر اساس اهداف ملی و خواست و آرمانهای خود اداره کنند، در چندین کشور تحقق پیدا کرده است که مهمترین این کشورها مصر است.

وقتی حضرت امام(ره) در سال 58 آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس اعلام کردند ما انتظار داشتیم همه کشورها از این موضوع استقبال کنند، از اولین کشورهایی که این موضوع را دنبال کردند، ملت مصر بودند که ملتی مسلمان، با تمدن و تاریخی است و به موضوع فلسطین توجه دارد.

-بنابراین معتقدید مصری ها اولین ملتی بودند که پیام حضرت امام(ره) را دریافت کردند؟

وقتی مردم مصر در سال 59 خواستند برای این موضوع تظاهراتی کنند، با مخالفت دولت این کشور مواجه شدند. امام هم در سخنرانی خود دولت این کشور را -که در آن زمان به خاطر قرارداد کمپ دیوید رابطه سیاسی با ایران نداشت- به خاطر جلوگیری از راهپیمایی مردم احمق! خطاب کردند و بنابراین امام(ره) پیامشان را آن زمان داده بودند و این پیام بر دل مردم نشسته بود و می خواست جوانه بزند که دولت مصر مثل سنگی خود را به دانه ظریفی که می خواست به پا شود، تحمیل کرد اما کم کم از اطراف سنگ خشنی که امریکایی ها مثل وحشی ها روی آن پا گذاشته بودند و می خواستند جوانه زده شده را له کنند، این جوانه رشد کرد، آن سنگ را له کرد و انشاء الله رشد خواهد کرد و به درخت تنومندی تبدیل خواهد شد. پس پیام امام خمینی به ملت مصر آن زمان به آنها رسیده و حالا به نتیجه رسیده است و رو به رشد است.

کار بزرگی که ما در انقلاب خودمان انجام دادیم این بود که نشان دادیم شعاری که مدرس معلم حضرت امام داده بود و می گفت:«سیاست ما عین دیانت ما دیانت ما عین سیاست ماست» در صحنه عمل چطور پیاده می شود

33 سال در تاریخ زمان زیادی نیست. شعار حضرت امام(ره) که ما آن را به اسم مردمسالاری اسلامی متبلور کرده ایم، در روندی که ما با دنیا طی کردیم جایگاه خود را پیدا کرده است.

-اثرات انقلاب ایران در عرصه بین المللی را در آن دوران چطور ارزیابی می کنید؟

تا قبل از پیروزی انقلاب معنویت در دنیا از بین رفته بود و پایمال شده بود به دو دلیل؛ یکی به خاطر اشتباهاتی که کشیش ها در قرون وسطا کرده بودند و یکی به خاطر ایدئولوژی مارکسیستی که راه افتاده بود و وجود خدا و معنویت را نفی می کرد و فقط برای هرچه دیدنی بود ارزش قائل بود. غربی ها هم با سوار شدن به این امواج حرکت می کردند و اگر در نهایت می خواستند دین را بپذیرند می گفتند دین یک مساله شخصی و سیاست یک مساله اجتماعی است.

شیخ الاسلام

-انقلاب ایران چطور توانست دین را در عرصه اجتماع تئوریزه کند؟

کار بزرگی که ما در انقلاب خودمان انجام دادیم این بود که نشان دادیم شعاری که مدرس معلم حضرت امام داده بود و می گفت:«سیاست ما عین دیانت ما دیانت ما عین سیاست ماست» در صحنه عمل چطور پیاده می شود. ما در قانون اساسی در واقع ماده و معنا، دین و سیاست و دنیا و آخرت را به هم تنیدیم. یعنی شما با همان نیتی که رای می دهید با همان نیت هم پای صندوق رای حاضر می شوید و رای می دهید. البته خیلی عناصر مترقی دیگری در در قانون اساسی است که نیاز به بحث دارد.

غرب و همه جای دنیا فهمیده اند که یک ماده و یک معنا وجود دارد، نمی توانند بگویند معنا، معنویت و روح نیست اما نمی دانند چطور اینها را به هم ارتباط دهند. این کار در انقلاب اسلامی صورت گرفته است. البته ما از جنبه های عالی معنوی و فلسفی این موضوع صحبت نمی کنیم و تنها بحث از جنبه های اجرایی و روزمره آن است.

امروز برای آدم ها ماده و معنا جدا نیست و پاسخی برای آن یافته اند و این در میدان تحریر مصر تبلور یافته است. البته این منطقه به دو جبهه تبدیل شده است؛ یکی جبهه مردم و مقاومت و یک جبهه شیطان بزرگ آمریکا و شیطان کوچکتر اسراییل و مستبدین و دیکتاتورهای عرب که برای ماندن به شیطان تکیه می کنند. این دو جبهه با هم درگیرند و این درگیری را می توان در جنگ 33 روزه، 22 روزه و تحریم ها می توان دید، در واقع انواع درگیری مختلف است ولی جبهه هایش فرق نمی کند. امروز جبهه مقاومت و جبهه انقلاب در حال پیش رفتن هستند و هر روز موفق تر از قبل خواهند بود.

این دو جبهه با هم درگیرند و این درگیری را می توان در جنگ 33 روزه، 22 روزه و تحریم ها می توان دید، در واقع انواع درگیری مختلف است ولی جبهه هایش فرق نمی کند. امروز جبهه مقاومت و جبهه انقلاب در حال پیش رفتن هستند و هر روز موفق تر از قبل خواهند بود

-اگر بخواهیم نگاه آسیب شناسانه ای به این موضوع داشته باشیم، به نظر شما چه ابعادی از انقلاب در عرصه بین الملل وجود دارد که امروز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟

ساختار بین المللی ساختار ظالمانه ای است، ساختاری است که استکبار برای استقرار زورگویی و سلطه خود ساخته است. چرا و به چه ضمانتی باید عده ای حق وتو داشته باشند؟ اینها آمدند گفتند صلح مهم است، نگفتند عدالت مهم است. البته صلحی هم وجود ندارد. این قانون جنگل است که چون کشوری می خواهد از بمب اتم استفاده کند ما آنچه می خواهد را روز میز به او تقدیم کنیم و نگذاریم از بمب اتم استفاده کند که جنگ شود. این اصالت بخشیدن به زورگویی است نه اصالت بخشید به صلح و تنها نام آن صلح گذاشته شده است. اولین خطری که وجود دارد ساختار ظالمانه بین المللی است که برای استمرار قدرتهای زورگو، طاغوتی و شیطانی ساخته شده و این ساختار را باید به هم زد که ما هم در تلاش برای انجام این کار هستیم.

سارا کیان

بخش سیاست تبیان