تبیان، دستیار زندگی
(نوجوانان در برابر سیگار (3)) برنامه های آموزشی مقابله با ترک سیگار را می توتن در سه زمینه کلی دسته بندی کرد : 1 - تأكید بر اثرات اجتماعی: ایجاد مهارت در دانش آموزان برای مقابله با فشارهای اجتماعی از جمله تبلیغات و فشار دوس...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برنامه های آموزشی مقابله با ترک سیگار

(نوجوانان در برابر سیگار (3))

برنامه های آموزشی مقابله با ترک سیگار را می توتن در سه زمینه کلی دسته بندی کرد :

1 - تأكید بر اثرات اجتماعی:

ایجاد مهارت در دانش آموزان برای مقابله با فشارهای اجتماعی از جمله تبلیغات و فشار دوستان و همسالان

2 - راه های كسب مقبولیت اجتماعی و فردی:

گروهی از جوانان به منظور كسب انواعی از مقبولیت های اجتماعی مثل افزایش احترام به خود و شناساندن بیشتر خود به دیگران سیگار می كشند.

3 - روش های ایجاد شناخت:

این گروه به دنبال ادامه مصرف سیگار، به تدریج واكنش های منفی اولیه از بین می رود، این تغییر در تجربیات شخصی و بدنی به دنبال مصرف سیگار توجیه می شود كه ایجاد واكنش های منفی اولیه نشان دهنده سیستم های حفاظتی طبیعی بدن است و وقتی این واكنش های منفی ناپدید شوند، بدن مستعد آسیب می باشد و فرد سیگاری را به عنوان فردی وابسته، عصبی و دارای كنترل ضعیف احساسی تعریف می كنند.

به نظر می رسد كه تحریم آگهی ها و افزایش قیمت ها كه اثر مهمی بر جمعیت بزرگسال جامعه دارد، می تواند اثر مشابهی نیز روی جوانان داشته باشد، لیكن اعمال فشار بیشتر بر خرده فروش ها و عدم فروش سیگار به صورت باز (نخ سیگار) در دكه های روزنامه فروشی می تواند مصرف سیگار در نوجوانان را تحت تأثیر مستقیم قرار دهد.

در بحث موانع و تنگناها، دولت، شخصاً مسئولیت كاهش مصرف سیگار و صیانت از زندگی مردم را به عهده دارد، اما این مسئولیت با موانع و تنگناهایی مواجه است، چرا كه دولت از نظر حقوقی و قانونی نمی تواند مانع سیگار كشیدن افراد شود و دیگر این كه دولت نمی تواند قانوناً مانع مصرف سیگار توسط افراد در مكان های عمومی گردد، زیرا مردم خودشان، راهشان را انتخاب می كنند و دولت نمی تواند به آنها در تصمیم گیری های زندگی خصوصی، امر و نهی كند . اما مسئولیت با اختیارات قانونی توأم است. دولت بدون اختیارات قانونی نمی تواند مسئولیت پاكسازی محیط زندگی را عهده دار شود، لذا مردم باید آگاه باشند كه اعمالی كه خود آنها انجام می دهند چه تأثیری روی دیگران می گذارد، در این راستا، مصرف سیگار مصداق روشنی است . زیرا دود افراد سیگاری، می تواند سلامتی دیگران را به خطر اندازد. این كنش اجتماعی، یك مورد از مواردی است كه دولت می تواند به عنوان نماینده و كارگزار مردم از نظر حقوقی پیشنهادهای لازم را مطرح نماید.

پیچیدگی مصرف سیگار، بیشتر از نظر حقوقی و قانونی مطرح است، زیرا بسیاری از افراد سیگاری و همین طور مردم جامعه می خواهند كه راه های كاهش و پیشگیری از مصرف سیگار به آنها نشان داده شود، بنابراین به این موضوع بایستی از دو بعد قانونی و ارائه راه حل ها و راهكارها نگریست.

پیشنهادها و راهكارهایی جهت پیشگیری از مصرف سیگار عنوان شده كه در ذیل به تعدادی از آنها می پردازیم:

1 - پایان دادن به تبلیغات و آگهی های مربوطه

2 - جلوگیری از قاچاق سیگار

3 - مبارزه برای تغییر گرایش های مردم نسبت به مصرف سیگار به طور جدی و با امكانات بیشتر

4 - كمك رایگان از سوی سازمان ملی خدمات بهداشتی به افرادی كه خواهان ترك سیگار هستند

5 - اتخاذ و اعلام راهكارهای نوین در جامعه

6 - جلوگیری از فروش سیگار به كودكان و نوجوانان.

در كنار این راهكارها والدین نیز باید به این نكات توجه كنند كه اگر خود سیگاری هستند، سعی در ترك این عادت نمایند و یا حتی الامكان به فرزندان خود نشان دهند كه دلخوشی چندانی از آن نداشته و مورد پسندشان نیست، هرگز از كودكان خود نخواهند كه برای شخص ایشان و یا هر كسی دیگر سیگار بخرند.ضمناً شایان تكرار است كه طبق بررسی های اخیر،از هر? سیگاری?، نفرشان از سن زیر ??سالگی به سیگار روی آورده اند.كودكان امروز، قربانیان سرطان و بیماری قلبی فردا هستند، والدین وظیفه دارند كه مراقب خود و فرزندان خویش در برابر آنهایی باشند كه با ترویج دخانیات و دیگر موارد اعتیادآور، در واقع هر روزه ???? فرد را، مجرم باشند یا بی گناه به سوی مرگ سوق می دهند.

همشهری

لینک ها:

برانگیختن ترس و هراس فرد از مضرات سیگار

چرا بعضی ها بیشتر سیگار می کشند؟

سیگار نكشید!

سیگار كشیدن را ترك كنید

رابطه سیگار و بیماری ها

شما را به جان مادرتان، به این 22 دلیل سیگار نکشید!

لذات ترک سیگار (قسمت اول ) ، (قسمت دوم)

کتاب های «دائرة المعارف» ، «متفرقه» در فروشگاه اینترنتی تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.