تبیان، دستیار زندگی
این روزها که خیلی از خانواده ها از آخرین فرصت های تابستانی شان برای سفر استفاده می کنند، نوارهای ساحلی کشور، به گردشگرپذیرترین مناطق ایران تبدیل شده اند. در این بین، بد نیست چند توصیه دریایی را به خاطر بسپارید تا هیچ حادثه تلخی لذت سفر شما را از بین نبرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دریا بی‌رحم است


این روزها که خیلی از خانواده ها از آخرین فرصت های تابستانی شان برای سفر استفاده می کنند، نوارهای ساحلی کشور، به گردشگرپذیرترین مناطق ایران تبدیل شده اند. در این بین، بد نیست چند توصیه دریایی را به خاطر بسپارید تا هیچ حادثه تلخی لذت سفر شما را از بین نبرد.

دریا بی‌رحم است

-  بیشتر حوادث دریا برای جوانانی رخ می‌دهد که بدون توجه به اخطار نجات غریق و فقط برای این‌که خودی نشان دهند، به آب می‌زنند و دچار سانحه می‌شوند.

- حتما در مکان‌هایی شنا کنیم که تحت پوشش نجات غریق است.

- باید توجه کرد که کودکان هنگام کندن گودال در سواحل شنی، گودال‌ها را در جایی که با مد دریا زیر آب می‌رود، حفر نکنند، چون احتمال دارد هنگام شنا کردن در این نقاء یکباره زیر پای افراد به خاطر همین گودال‌ها خالی شود و حادثه رخ دهد.

- هرگز در نقاطی که جت‌اسکی‌ها رفت‌وآمد دارند، نباید شنا کنیم؛ این نقاط بسیار حادثه‌ساز هستند.

- هرگز از ناخدای قایق نخواهیم روی آب ویراژ دهد.

- هنگام قایق‌سواری حتما جلیقه نجات به تن داشته باشیم. از روی قایق داخل آب نپریم و به یاد داشته باشیم، بسیاری از چاله‌ها در پیشروی دریا، زیر آب مانده‌اند.

- عمیق‌ترین نقطه دریای خزر 1025 متر عمق دارد و در نزدیکی سواحل ایران است. این مسأله در پدید آمدن موج‌های خطرناک تأثیر زیادی دارد، بنابراین هنگام رفتن داخل آب، باید همه شرایط را در نظر گرفت.

- حداقل لوازم کمک‌های اولیه را که از ضروریات سفر به دریاست، همراه داشته باشیم.

- ناحیه‌ای كه موج در آن شكسته می‌شود برای شنا كردن مناسب نیست و معمولا دریا در خارج ناحیه شكست امواج (به طرف دریا) آرام تر است؛ بنابراین شناگری كه بتواند خود را روی سطح آب نگاه دارد، ‌از جریان شكافنده در امان خواهد بود؛ البته به طور كلی فاصله گرفتن زیاد از ساحل برای بیشتر شناگران قابل توصیه نیست.

شش «اگر» مهم
دریا بی‌رحم است

- اگر هنوز شنا را كامل فرا نگرفته‌اید، در آب عمیق تر از قد خودتان شنا نكنید.

- اگر به توان بدنی خود برای شناكردن در حالت دریای امواج و شناور نگه داشتن خود بر روی موج اطمینان ندارید، وارد دریا نشوید و قدرت خود را در اینجا آزمایش نكنید.

- اگر در حین شنا موج بعدی به سوی شما نزدیك شود تنها چند ثانیه نفس بگیرید و حدود یك متر زیر آب بروید تا از ضربه موج در امان بمانید.

- اگر همراه جریان شكافنده خود را به حالت شناور نگاه داشتید و به خارج از محدوده شكست موج در سمت دریا وارد شدید، ابتدا نفس بگیرید و سپس تقاضای كمك كنید، آنگاه موازی با ساحل شنا كنید تا به ناحیه‌ای آرام تر وارد شوید.

- در ساحل دریای خزر (به ویژه از آستارا تا نكا) ‌در بستر دریا ممكن است یك یا چند برآمدگی ماسه‌ای وجود داشته باشد. اگر روی برآمدگی ماسه‌ای پایتان را بگذارید تصور می‌كنید كه عمق آب كم است ولی با كمی جابه جایی ناگهان عمق آب افزایش می‌یابد؛ بنابراین باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشكل نشوید.

- اگر تشخیص دادید كه كمكی به شما نخواهد رسید و باید با توان خود به طرف ساحل برگردید، همراه با موجی كه می‌آید خود را به ساحل برسانید. البته هنگامی كه امواج بزرگ می‌آیند خود را زیر آب ببرید. توجه داشته باشید كه ممكن است دوباره با جریان شكافنده به سوی دریا بروید و با موج بعدی به ساحل برگردید.

فراوری:الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از ایسنا، جام جم