تبیان، دستیار زندگی
ارتبـــاط از راه نزدیــــك یــــا NFC (near field communication) در حقیقت فناوری جا به جایی داده‌هاست كه به آسانی و تنها از طریق تماس 2 وسیله با هم انجام‌پذیر است....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث


ارتبـــاط از راه نزدیــــك یــــا NFC near field communication در حقیقت فناوری جا به جایی داده‌هاست كه به آسانی و تنها از طریق تماس 2 وسیله با هم انجام‌پذیر است. خیلی‌ها پیش‌بینی می‌كنند این فناوری در آینده‌ نزدیك به عنوان سیستم پرداخت پول به وسیله تلفن همراه در بسیاری از كشورها مورد استفاده گیرد.

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث

در حال حاضر برخی گوشی‌ها دارای سیستم انتقال داده‌های كدگذاری شده یا همان ان.اف.سی هستند كه عموما برای انتقال پول در پای صندوق‌های خرید فروشگاه‌ها قابل استفاده است. برای انجام این كار شما به عنوان خریدار فقط نیاز دارید كه اطلاعات مربوط به كارت اعتباری‌تان را در گوشی تلفن همراه‌تان ذخیره كرده باشید، سپس با عبور دادن آن از نزدیكی دستگاه كارتخوان براحتی پول خرید های خود را بپردازید (برای انجام این كار اصلا به همراه داشتن كارت عابر بانك تان نیاز ندارید).اولین بار این فناوری با همكاری شركت NXP Semiconductors و سونی در سال 2002 طراحی شده است و در حال حاضر شاهد پیشرفت استفاده از آن در انواع گوشی‌ها هستیم.برای بالا بردن ارتباط سیستم ان.اف.سی‌های متفاوت با یكدیگر، انجمن NFC سال 2004 شكل گرفت كه اولین فعالیت عمده این گروه بالا بردن سطح جابه‌جایی داده‌ها در بین وسیله‌های مختلف است، ‌تلفن‌های همراه و tablet‌هایی كه تراشه‌ ان.اف.سی دارند را می‌توانیم به جای كارت اعتباری، كارت‌های مخصوص باز كردن در‌ها (كلید كارت‌ها) یا كارت شناسایی استفاده كنیم. در ضمن وسیله‌هایی را كه به این فناوری مجهزند می‌توان در موزه‌ها برای خواندن برچسب‌های ان.اف.سی آثار باستانی به كار برد. با این كار می‌توانیم اطلاعات بیشتری راجع به آثار باستانی بدانیم یا راهنمای صوتی و تصویری اثر را در تلفن همراه دریافت كنیم. با كمك ان.اف.سی شما می‌توانید شماره تلفن ، عكس ، نرم‌افزار یا ویدئو را به گوشی خاصی بفرستید یا از آن دریافت كنید. 140 عضو انجمن ان.اف.سی شامل شركت‌های مشهوری مانند LG، نوكیا، HTC، موتورولا، سامسونگ، سونی اریكسون، گوگل و دیگر شركت‌هاست.

موارد استفاده از ان.اف.سی

توسعه این مدل از فناوری به مشتری‌ها كمك می‌كند كه خیلی سریع خرید كنند و اطلاعات مالی‌شان را به آسانی و تنها از طریق تماس 2 دستگاه با هم انتقال دهند. برای درك بهتر موارد استفاده از آن، بهتر است به مثال‌های زیر توجه كنیم:

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث

شبكه‌های اجتماعی: با كمك ان.اف.سی استفاده از شبكه‌های عمومی آسان‌تر شده و در نتیجه‌ تعداد كاربران این شبكه‌ها رو به افزایش گذاشته است. برای مثال انجام این كارها با كمك ان.اف.سی به آسانی صورت می‌گیرد.

اشتراك‌گذاری فایل: با نزدیك كردن 2 گوشی به یكدیگر كه هر دو ان.اف.سی دارند، براحتی می‌توانید عكس، بازی، نرم‌افزار یا لینكی از یك سایت را با هم به اشتراك بگذارید.

كارت تجاری: اگر هر دو تلفن همراه مجهز به این فناوری باشد، می‌توانید اطلاعات مربوط به كارت بازرگانی‌تان را در كمتر از چند ثانیه به موبایل دیگر ارسال كنید.

پول الكترونیكی: تنها با كمك این تكنیك و با كنار هم قرار دادن 2 گوشی، شما می‌توانید بدهی‌تان را به دوست‌تان پرداخت كنید یا از او پولی دریافت كنید.

بازی با موبایل‌ها: برای انجام بازی با گروه دوستان‌تان و از طریق تلفن همراه، تنها به ان.اف.سی نیاز دارید تا بتوانید بازی را شروع كنید. پس برای بازی گروهی، ان.اف.سی انتخاب بسیار مناسبی است.

ارتباطات Bluetooth و WiFi

از ان.اف.سی می‌توانید برای ایجاد ارتباطات بی‌سیم با سرعت بالا كه برای اشتراك‌گذاری داده‌ با حجم زیاد است، استفاده كنید.

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث

كار با :Bluetoothبرای برقراری ارتباط از طریق بلوتوث، گوشی تان باید ابتدا به جستجو بپردازد، سپس كد بین 2 وسیله را برای برقراری ارتباط وارد كنید. این در حالی است كه در ان.اف.سی شما تنها نیاز دارید 2 وسیله را در تماس با یكدیگر قرار دهید، در همان لحظه ارتباط بسرعت برقرار می‌شود.

كار با :WiFi در WiFiهر وسیله‌ای خودش به شكل خودكار با شبكه ارتباط برقرار می‌كند و از این طریق خود را به شبكه می شناساند. در حالی كه شما در ان.اف.سی لازم است فقط موبایل را به شبكه‌ ان.اف.سی نزدیك كنید تا بسرعت بتوانید كار مورد نظرتان را انجام دهید.

مدارك شناسایی

كارت شناسایی: اگر موبایل‌تان ان.اف.سی داشته باشد، می‌توانید براحتی از آن به عنوان كارت دانشجویی، كارت شناسایی یا هر كارت دیگری كه دوست داشته باشید، استفاده كنید.

كلید كارت‌ها: اگر ماشین، خانه یا محل كار شما به جای كلید با كارت باز می‌شود، می‌توانید به جای همراه داشتن كارت‌تان، تنها موبایل‌تان را به در نزدیك كنید.

مبارزه‌ بلوتوت و ان.اف.سی

Bluetooth و NFC هر دو فناوری ای برای تبادل داده‌ها در فاصله‌ كم هستند. همان طور كه در ادامه خواهید خواند سرعت جا به جایی توسط ان. اف.سی بسیار كندتر از بلوتوث است، در حالی كه برای استفاده از آن، مانند بلوتوث به یافتن و هماهنگ شدن با موبایل دوم نیاز ندارد.

ان.اف.سی بسیار سریع‌تر از Bluetooth آغاز به كار می‌كند، ولی در ادامه و برای انتقال داده‌ها با سرعت كمتری پیش می‌رود. با كمك این سیستم، به جای پیدا كردن موبایل دوم به صورت دستی، ارتباط بین 2 گوشی خیلی سریع و به شكل خودكار انجام می‌پذیرد (در عمل ایجاد این ارتباط در كمتر از 10 ثانیه اتفاق می‌افتد). این سیستم هوشمند داده‌ها را با سرعت 424 كیلوبیت در هر ثانیه ارسال می‌كند كه در مقایسه با سرعت بلوتوث كه 1/2 مگا بیت در هر ثانیه است، سرعت بسیار كندی است. علاوه بر این، ماكزیمم مسافتی كه این سیستم می‌تواند با موبایل دیگر ارتباط برقرار كند، 20 سانتی‌متر است كه برخی این اندازه را بسیار كوتاه می‌دانند، هرچند همین مسافت كم جزو نكات مثبت این فناوری محسوب می شود. چرا كه در این مسافت كوتاه، هیچ گوشی دیگری نمی‌تواند وارد شود و این خود، امنیت سیستم را بالا می‌برد. برای مثال تصور كنید در مكان شلوغی می‌خواهید از ان.اف.سی استفاده كنید، همین كه نهایت فاصله‌ شما تا دستگاه پرداخت پول چند سانتی‌متر است، غیرممكن است شخص دیگری در این بین قرار گیرد و اطلاعات مالی شما را كه بسیار حساس هستند، بدزدد.

امنیت ان.اف.سی‌ها

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث

با وجود تمام مزیت‌های ذكر شده، كه یكی از آنها محدودیت فاصله ان.اف.سی‌ها تا چند سانتی‌متر است، این فناوری، تضمینی برای داشتن ارتباط با امنیت بالا به شما ارائه نمی‌كند. سال 2006، طی تحقیقات انجام شده در زمینه‌ خطرات احتمالی ان.اف.سی‌ها، محققان به احتمال استراق سمع و ایجاد تغییرات در داده‌های ارسالی در ان.اف.سی‌ها اشاره كردند. این در حالی است كه دیگر برنامه‌ها از پروتكل رمز گذاری(SSL) برای ایجاد ارتباط امن در دریافت یا ارسال بهره می‌برند. طی نتایج به دست آمده برای ایجاد امنیت در ان.اف.سی‌ها، نیاز به همكاری چند مجموعه داریم كه به طور خلاصه شركت‌های مختلف مانند تولید كنندگان تلفن همراه با استفاده‌كنندگان (یا افرادی كه با كمك این سیستم خرید می‌كنند) نیاز به همكاری دارند. در كنار این افراد، گروه دیگری كه برای ایجاد امنیت نقش بسزایی دارند، برنامه نویسان هستند كه كار اصلی آنها استفاده از برنامه‌های ضد ویروس و راه حل‌های ایمن سازی برای مقابله با خطرات احتمالی خرابی سیستم است.

ابزارهای آینده

ان.اف.سی، رقیب سرسخت بلوتوث

اوایل 2011، شركت اپل به دنبال ایجاد سیستم ان.اف‌.سی در همه‌ محصولات این كمپانی بود. برای مثال در نسل‌های جدید آیفون، آی‌پاد و دیگر محصولات جانبی آی پاد شاهد وجود این سیستم ارتباطی جدید خواهیم بود. در فروردین ماه هم Sonim Technologies اعلام كرد كه در محصول XP3300 Force از ان.اف.سی استفاده خواهد كرد. بنا به اعلام شركتRIM هم گوشی‌های همراه Blackberry Bold 9900 به این تكنیك انتقال تجهیز می‌شوند. آخر از همه هم Google Wallet كه یك برنامه‌ آندروید است، از سیستم پرداخت جدید ان.اف.سی بهره مند خواهد شد. در این برنامه اطلاعات كارت در یك جا ذخیره خواهد شد سپس در مرحله انتقال پول، به كار خواهد رفت.

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع:

روزنامه جام جم