تبیان، دستیار زندگی
این مقال، سخن و گلایه ایست از سر درد و دغدغه، نه با هنرمند نمایانی که به نام هنر، بی هنری می‌کنند، بلکه با آنها که با ارائه مجوز های توجیه ناپذیر، فراهم ساز زمینه این ابتذالند، کسانی که باید منادی و مجری هنر اصیل و واقعی باشند و نیستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابتذال در قالب گروه هنری

کنسرت در تهران


در ادامه برنامه‌های خلاف انتظاری که از گروه‌های مجاز موسیقی و تئاتر در داخل کشور اجرا می‌شود اخیرا شاهد اجرای کنسرتی از گروه‌هایی بودیم که در آن علاوه بر ظهور صحنه‌های خلاف اخلاق از حریم‌های شرع و دین نیز گذشتند؛ تکخوانی زن به اسم هم‌خوانی که به فتوای فقهای عظیم‌الشان حرام قطعیست و نیز اوضاع نامناسب پوشش زنان در مقابل انظار مردان نامحرم از جمله پرده دری‌های صورت گرفته در این کنسرت به شمار می‌رود .


هنر در ذات خود مقدس است و تعالی‌بخش. هنر یعنی درک زیبایی‌ها و هنرمند، مفسر زیبای‌های متعالی و ماورایی است. هنر اصیل، روح را در اوج ملکوت، پرواز می‌دهد و بر بام عرش می‌نشاند.

به تعیبر پیر فرزانه انقلاب : « هنر عبارتست از دمیدن روح تعهد در انسانها".

آری، روح هنر با ابتذال بیگانه است، به دیگر سخن آنجا که هنر در خدمت شهوت، خشونت، ابتذال و استحاله‌ی هویت انسانی به کار گرفته شود، دیگر سخن از تعهد، لافی بیش نیست.

هنری تعهد‌آفرین و تعالی‌بخش است که ساحت آن به رجس هرزگی و لاقیدی آلوده نشده باشد.

براستی با تشکیل گروه‌هایی از موسیقی که هیچ گونه تعهدی در حرکت‌های آنها به اسلام و آرمان‌های بلند امام دیده نمی‌شود، به اسلام و انقلاب خدمت کرده‌ایم یا خیانت؟

این مقال، سخن و گلایه ایست از سر درد و دغدغه، نه با هنرمندنُمایانی که به نام هنر، بی‌هنری می‌کنند، بلکه با آنها که با ارائه مجوزهای توجیه ناپذیر، فراهم‌ساز زمینه این ابتذالند، کسانی که باید منادی و مجری هنر اصیل و واقعی باشند و نیستند.

آیا این کنسرت‌هایی که زن و مرد در کنار هم، با اجرایی مفسده‌انگیز و شهوت‌زا، دیده و ذهن مخاطب را می‌آلایند، مصداق هنرنُمایی و هنرپروی است؟ هرگز!

این قلم از روی تعصب و عناد سخن نمی‌گوید، چه بسا اجراهایی که پیام دارند و حماسه می‌آفریند و به تعبیر رهبر دانای راز انقلاب:

«موسیقی به معنای یک هنر، چیز با ارزشی‌ست. اما همچنان که یک شعر بد، مردود است – و لو یک هنر است – همچنان که یک داستان گناه‌آلود و گناه‌آموز نیز، هم  حرام و هم مردود است؛ و لو اینکه یک هنر است. این را حمل نکنند بر ضدیت با هنر؛ که «آقا؛ فلانی با هنر مخالف است!» ما با گناه مخالفیم. چرا با هنر مخالف باشیم؟! تا گفته می‌شود «موسیقی حرام است»، می‌گویند: «آه! اینها باز هم آخوند‌بازی و شیخ‌بازی در می‌آورند. مقدس‌بازی در می‌آورند» نه آقا! موسیقی خوب چیز خوبی است. »1

آری! آن موسیقی که پسر و دختر جوانی را به سوی ملاهی و مناهی بکشاند و از نزاهت مطلوب اسلام دور سازد، به یقین حرام قطعی است، این را همه فقها اتفاق نظر دارند.

حال خود قضاوت کنید، آیا با این قبیل جشن‌ها و هم نشینی‌ها که به بهانه هنرآفرینی در گوشه و کنار برگزار می‌شود، روح تعهد در کالبد مخاطبان دمیده می‌شود؟

براستی با تشکیل گروه‌هایی از موسیقی که هیچ گونه تعهدی در حرکت‌های آنها به اسلام و آرمان‌های بلند امام دیده نمی‌شود، به اسلام و انقلاب خدمت کرده‌ایم یا خیانت؟

کنسرت در تهران

آنچه مسلم است با پرده دری و ترویج فساد در قالب گروه‌های هنری نمی‌توان جامعه را حتی به اصول انسانی و نه الهی متعهد نمود. جامعه که در چنگال هنر فاسد اسیر است پس از مدتی مرزهای انسانیت را هم خواهد شکست.

برای باور این مسئله کافیست سری به گروه‌های متال و راک و ... بزنید گرو هایی که نوع موسیقی‌شان در ابتدا صدای اعتراض جامعه فقیر اروپا بود اما پس از مدتی نه تنها از آرمان اعتراضی خود دست برداشتند که برای تهیه مواد مخدر و مشروب خود مجبور به حمایت حیوان‌گونه از سردمداران غربی خود گردیدند .

آنها که از نکبت فقر می‌نالیدند به منجلابی افتادند که روی سن اجرا به کثیف ترین کارها مثل خوردن خون و... تن دادند.

اینجا ایران اسلامیست و چرا باید در شیعه خانه‌ی اهل بیت علیهم‌السلام، بر خلاف احکام مسلم اسلامی عمل شود؟

در ادامه برنامه‌های خلاف انتظاری که از گروه‌های مجاز موسیقی و تئاتر در داخل کشور اجرا می‌شود اخیرا شاهد اجرای کنسرتی از گروه‌هایی بودیم که در آن علاوه بر ظهور صحنه‌های خلاف اخلاق از حریم‌های شرع و دین نیز گذشتند؛ تک خوانی زن به اسم هم‌خوانی که به فتوای فقهای عظیم‌الشان حرام قطعیست و نیز اوضاع نامناسب پوشش زنان در مقابل انظار مردان نامحرم از جمله پرده دری‌های صورت گرفته در این کنسرت به شمار می‌رود .

اما آن نکته‌ای که شاید اهمیت آن کمتر از این پرده دری‌ها نباشد این است که در روزگاری که امت اسلامی در حال مبارزه با مستکبران جهان هستند و در همسایگی ما شیعیان مظلوم بحرین را قتل عام می‌کنند کمتر گروهی از این گروه‌های موسیقی است که آلبومی را در این خصوص عرضه نموده باشند در حالی که برای مسائلی همچون ولنتاین و ... در بسیاری از موارد آلبوم‌های متعددی به بازار عرضه شده است.

آری، روح هنر با ابتذال بیگانه است، به دیگر سخن آنجا که هنر در خدمت شهوت، خشونت، ابتذال و استحاله‌ی هویت انسانی به کار گرفته شود، دیگر سخن از تعهد، لافی بیش نیست

نتیجه:

آنچه، امروز، چون کابوسی مرگبار، خواب دنیای استکبار را آشفته کرده، بیداری جهان اسلام و بیم الگوبرداری از انقلاب اسلامی ایران است. انقلابی که هویت و سرافرازیش را وامدار اسلام است، دشمن، اینک به فراست دریافته است که تا نخل بلند اسلام بر سر این ملک، سایه گستر است، این ملت فدایی، تن به خواسته‌های نامشروع بیگانگان نخواهد سپرد. از همین روست که هر روز بیش از دیروز بر آتش اسلام‌هراسی می‌دمند، و چون راه تهدید نظامی را بر ایران بسته می‌بینند، باید سلاحی نرم به خدمت بگیرند تا ارزشهای اسلام و آرمان‌های انقلاب را به تدریج کمرنگ و از درون تهی کنند و چه سلاحی بهتر از هنر که هم شور آفرین است و هم لذت بخش.

فراوری: شکوری 

بخش دین تبیان


پی نوشت‌ها:

1. بیانات معظم‌له در مراسم دیدار گروه جنگ صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مورخه 17/9/71


پیشاپیش از انتشار تصاویر این کنسرت عذر‌خواهی می‌کنیم.

  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
  • کنسرت در تهران
    کنسرت در تهران
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.