تبیان، دستیار زندگی
کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی از ارکان اصلی در درمان استئوآرتریت هستند. لذا افرادی که مبتلا به استئوآرتریت و اضافه وزن هستند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاهش وزن برای بهبود درد آرتروز

www.novindiet.com


کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی از ارکان اصلی در درمان استئوآرتریت هستند. لذا افرادی که مبتلا به استئوآرتریت و اضافه وزن هستند، باید حتما از یک رژیم غذایی کاهش وزن پیروی کنند. 

استئو آرتریت

مطالعات انجام شده در سال های اخیر نشان داده اند که با افزایش شیوع چاقی شاهد افزایش شیوع بیماری استئوآرتریت  یا آرتروز به عنوان یک بیماری تهدید کننده حرکتی نیز می باشیم. داشتن وزن زیاد بار اضافی را به زانوها و ران های شما تحمیل می کند، و مطالعات یکی پس از دیگری نشان داده اند که این فشار اضافی، شما را در خطر استئو آرتریت قرار می دهد.

همچنین جالب است بدانید که اگر از قبل به آرتروز مبتلا بوده باشید، چاقی و اضافه وزن دردهای شما را تشدید خواهد کرد و تداوم  فعالیت و مستقل باقی ماندن را برای شما دشوارتر خواهد نمود.

خیلی از بیماران چاقی که از دردهای آرتروز رنج می برند از آن جا که دچار افزایش شدید وزن هستند نسبت به ثمربخشی رژیم غذایی و کاهش وزن در التیام دردهای مفاصل خود ناامید هستند. این موضوع باعث می شود که با بی توجهی به کنترل وزن، مشکل آنان روز به روز حادتر شده و محدودیت حرکتی و درد بیشتری را تجربه می نمایند.

بر طبق دانسته های فعلی، از زمانی که بیماری استئوآرتریت شروع می شود هیچ دارویی نمی تواند توسعه ی این بیماری را به طور قطعی درمان یا متوقف کند.

کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی برای پیشگیری از پیشرفت این بیماری بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که اضافه وزن فشار مضاعفی را به مفاصل وارد می کند و تاندون ها و سیستم های اطراف مفاصل شما از جمله عضلات را تحت فشار و استرس قرار می دهد.

از طرف دیگر باید بدانید که اگر شما دارای اضافه وزن قابل توجه باشید بسیاری

از جراحان متخصص ارتوپدی حتی جراحی را انجام نخواهند داد، چرا که اضافه

وزن خطر هر جراحی از جمله جایگزینی مفصلی را افزایش می دهد

از آن جا که در افراد چاق، معمولا روند پیشرفت بیماری استئوآرتریت در مفاصل تحمل کننده ی وزن، از جمله مفصل زانو و مفصل ران، تسریع می یابد، لذا یکی از استراتژی های درمان این بیماری، کاهش دادن وزن می باشد.

کاهش وزن و استئوآرتریت: آیا هر میزان کاهش وزنی مفید واقع می شود؟

هر میزان کاهش وزنی می تواند تاثیر مثبتی را در کمک به کنترل دردها و به تاخیر انداختن پیشرفت بیماری ایجاد کند. در برخی مواقع این کاهش وزن حتی می تواند از نیاز به عمل جراحی در بیمار پیشگیری کند، اما این اثربخشی بستگی به میزان پیشرفت بیماری دارد.

جالب است بدانید که یک کاهش وزن متعادل(کاهش دادن تنها 5 تا 7 کیلو گرم) تفاوت چشمگیری را در تخفیف دردهای زانو و یا ران(در اطراف لگن) خواهد نمود و حتی ممکن است عمل جایگزینی مفاصل را به تعویق بیندازد و یا از آن پیشگیری کند.

از طرف دیگر باید بدانید که اگر شما دارای اضافه وزن قابل توجه باشید بسیاری از جراحان متخصص ارتوپدی حتی جراحی را انجام نخواهند داد، چرا که اضافه وزن خطر هر جراحی از جمله جایگزینی مفصلی را افزایش می دهد. پس در حقیقت بدون این که ابتدا لاغر شوید راهی برای احساس بهتر و تخفیف بیماری استئوآرتریت برای شما وجود ندارد.

از آن جا که در افراد چاق، معمولا روند پیشرفت بیماری استئوآرتریت در مفاصل تحمل کننده ی وزن، از جمله مفصل زانو و مفصل ران، تسریع می یابد، لذا یکی

از استراتژی های درمان این بیماری، کاهش دادن وزن می باشد

برای تخفیف بیماری استئو آرتریت، کاهش وزن و قدری افزایش فعالیت بدنی توصیه می شود. اما این موضوع یک تناقض را برای مبتلایان به آرتروز ایجاد می کند، چرا که آن ها از هر تحرکی به دلیل درد مفاصل دوری می جویند در حالی که به آن ها توصیه می گردد فعالیت بدنی را آغاز نمایند. بر این اساس، بهترین ورزش برای شما ورزش های آبی(ورزش در آب) است چرا که در آب، بدن شما شناور می شود و فشار اضافی به مفاصل و عضلات شما تحمیل نمی گردد.

پیاده روی می تواند به تلاش های شما در جهت کاهش وزن کمک کند و بهترین سطح برای پیاده روی روی چمنزار و یا یک سطح هموارتر می باشد زیرا راه رفتن بر روی ناهمواری ها می تواند تخریب تاندون ها را تحریک کند. میزان اثربخشی کاهش وزن بر تخفیف بیماری بسته به شرایط بیمار، از فردی تا فرد دیگر متفاوت است. جالب آن که در یک مطالعه ای که اخیرا در Arthritis & Rheumatism  چاپ شده، نشان داد که تنها کاهش دادن یک پوند(حدود نیم کیلو) وزن در افراد چاق و یا دارای اضافه وزن مبتلا به استئوآرتریت، منجر به کاهش چهار برابری در بار وارد شده بر مفاصل زانو گشت.

بهترین ورزش برای شما ورزش های آبی(ورزش در آب) است چرا که در آب، بدن شما شناور می شود و فشار اضافی به مفاصل و عضلات شما تحمیل نمی گردد

بنابراین کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی از ارکان اصلی در درمان استئوآرتریت هستند. لذا افرادی که مبتلا به استئوآرتریت و اضافه وزن هستند باید حتما رعایت یک رژیم غذایی کاهش وزن نزد یک متخصص تغذیه را نیز جزو ارکان اصلی درمان بیماری خویش قرار دهند. احتمالا متخصص مربوطه با ارائه ی توصیه های لازم در جهت اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی  فرد را به سمت کاهش وزن پیش می برد و زمینه ی بهبود این بیماری تسهیل می گردد.

برای مشاهده ی وب سایت دکتر فرشچی می توانید به آدرس اینترنتی www.novindiet.com مراجعه نمایید.

دکتر حمیدرضا فرشچی - همکار تبیان

متخصص تغذیه - فوق تخصص دیابت و چاقی

بخش تغذیه تبیان


مطالب مرتبط:

مطالبی جامع و کامل درباره ی رژیم های کاهش وزن

بهبود کمردرد با مواد غذایی

غذاهای نامهربان با استخوان ها

رژیم غذایی در آرتریت روماتوئید

تاثیر تغذیه بر درد زانو

تغذیه و التهاب مفاصل (1)  و (2)

بایدها و نبایدها در درد مفاصل

تغذیه در بیماری‌های روماتیسمی

پیشگیری از آرتروز با تغذیه صحیح

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.