• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1361
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 4132روز قبل
اهل بیت
«سرآغاز متن کتاب، اولین عبارت کتابچه اینشتین / خطاب به آیت ­الله بروجردی این عبارت آلمانی است : Herzliche Gru“&e von Einstein هرتسلیش گروشس فن آینشتاین = با صمیمانه­ترین سلام­ها از اینشتین محضر شریف پیشوای جهان اسلام جناب سید حسین بروجردی. پس از ۴۰ مکاتبه که با جنابعالی بعمل آوردم اکنون دین مبین اسلام و آئین تشیع ۱۲ امامی (*۱) را پذیرفته ام / که اگر همه دنیا بخواهند من را از این اعتقاد پاکیزه پشیمان سازند هرگز نخواهند توانست حتی من را اندکی دچار تردید سازند! اکنون که مرض پیری مرا از کار انداخته و سست کرده است ماه مرتس ( مارس) (*۲) از سال ۱۹۵۴ ( *۳*) است که من مقیم آمریکا و دور از وطن هستم».

آلبرت اینشتین در رساله­ی پایانی عمر خود با عنوان : دی ارکلرونگ”، یعنی : بیانیه” ، که در سال ۱۹۵۴ ( =۱۳۳۳ش ) آن را در آمریکا و به آلمانی نوشته است اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح می­دهد و آن را کامل­ترین و معقول­ترین دین می­داند. این رساله در حقیقت همان نامه نگاری محرمانه­ی اینشتین با آیت­الله العظمی بروجردی (فوت ۱۳۴۰ ش = ۱۹۶۱ م) است که توسط مترجمین برگزیده­ی شاه ایران و به صورت محرمانه صورت پذیرفته است.

اینشتین در این رساله “نظریه نسبیت” خو درا با آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از نهج­البلاغه و بیش از همه بحارالانوار علامه­ی مجلسی (که از عربی به انگلیسی و … توسط حمیدرضا پهلوی (فوت ۱۳۷۱ ش) و … ترجمه و تحت نظر آیت الله بروجردی شرح می­شده تطبیق داده و نوشته که هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی­شود و تنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه پیچیده “نسبیت” را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان نفهمیده­اند. از آن جمله حدیثی است که علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اکرم (ص) نقل می­کند که : هنگام برخاستن از زمین دامن یا پای مبارک پیامبر به ظرف آبی می­خورد و آن ظرف واژگون می­شود. اما بعد از این که پیامبر اکرم (ص) از معراج جسمانی باز می­گردند مشاهده می­کنند که پس از گذشت این همه زمان هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است … اینشتین این حدیث را از گرانبهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه­ی “انبساط و نسبیت زمان” دانسته و شرح فیزیکی مفصلی بر آن می­نویسد….

همچنین اینشتین در این رساله “معاد جمسانی” را از راه فیزیکی اثبات می­کند (علاوه بر قانون سوم نیوتون = عمل و عکس العمل .) او فرمول ریاضی “معاد جسمانی ” را عکس فرمول معروف “نسبیت ماده و انرژی” می­داند: E=M.C2>>M=E:C2 یعنی اگر حتی بدن ما تبدیل به انرژی شده باشد دوباره عینا” به ماده تبدیل شده و زنده خواهد شد.

اینیشتین در این کتاب همواره از آیت­ الله بروجردی با احترام و بارها به لفظ “بروجردی بزرگ” یاد کرده و از شادروان پروفسور حسابی نیز بارها با لفظ “حسابی عزیز”…

۰۰۰/۰۰۰/۳ دلار بهای خرید این رساله توسط پروفسور ابراهیم مهدوی (مقیم لندن) با کمک برخی از اعضاء شرکت­های اتومبیل بنز و فورد و .. از یک عتیقه­ دار یهودی بوده و دستخط اینشتین در تمامی صفحات این کتابچه توسط خط شناسی رایانه­ای چک شده و تأیید گشته که او این رساله را به دست خود نوشته است. هم اکنون این کتاب ارزشمند در حال ترجمه از آلمانی به پارسی – توسط دکتر عیسی مهدوی (برادر دکتر ابراهیم مهدوی) و توأم با تحقیق و ارائه منابع مذکور در متن (توسط اینجانب) می­ باشد و بسیاری از متن آن ترجمه و تحقیق فنی شده است . اصل نسخه این رساله اکنون جهت مسائل امنیتی به صندوق امانات سری لندن – بخش امانات پروفسور ابراهیم مهدوی – سپرده شده و نگهداری می­شود. توضیحات بیشتر و شماره ثبت آن را برای اطلاع خوانندگان در آغاز برگزیده این کتابچه ارائه خواهیم داد.

گزده­ای از آخرین رساله اینشتین: (DIE ERKLA”RUNG دی ارکلرونگ = بیانیه) ترجمه: دکتر عیسی مهدوی، تحقیق و پیشگفتار و پاورقی: اسکندر جهانگیری

پیشگفتار

در اوائل سال ۱۳۸۲ شمسی (=۲۰۰۳م) پروفسور ابراهیم مهدوی ( تولد ۱۳۱۰ ش ) – مقیم لندن پس از سفری به آمریکا و آلمان و فرانسه و دیدار با برخی سرمایه­ داران شرکت اتومبیل سازی “فورد” در آمریکا و “بنز” در آلمان و “کنکورد” در فرانسه و جلب رضایت برخی از اعضاء آنها جهت کمک مالی برای خریداری این رساله گران­قیمت بالاخره موفق شدند قرار داد خرید آن را از یک عتیقه­ دار یهودی را به امضاء برسانند. بهای این رساله که تماماً به خط خود انیشتین می­باشد سه میلیون دلار تمام شد که به این ترتیب سرشکن شده پرداخت گردید:

۱/۰۰۰/۰۰۰ $ BENZ به افتخار این که اینشتین آلمانی بود.

۱/۰۰۰/۰۰۰ $ FORD به افتخار این که در آمریکا میزیست و نیز به افتخار جان . اف. کندی . رئیس جمهور آمریکا ( مقتول ۱۹۶۳ م ) که در این رساله بارها اینشتین از وی نام برده و او را رئیس جمهور آینده آمریکا دانسته است حال آن که در ۱۹۵۴ م ( سال نگارش این اثر ) هنوز ۷ سال به زمان انتخاب وی مانده بود! و این از پیشگویی­های اینشتین به شمار می­رود. نیز شاید سرنخ­هایی از معمای حیرت­انگیز ترور زنجیره­ای خاندان کندی در این رساله موجود باشد که بتوانیم دریابیم چرا کندی کشته شد؟ راز این معما کجاست؟ چرا خانواده او نیز قربانی شدند؟ و چرا … ؟

۵۰۰/۰۰۰ $ : CONCORDE به افتخار جناب لاوازیه – مقتول ۱۷۹۴ م در انقلاب / یا شورش / فرانسه – و نیز قانون بقای ماده او که در این رساله بارها یاد شده است.

۵۰۰/۰۰۰ $: TITANICبه یاد بود کشته شدگان حادثه اندوهبار کشتی “تایتانیک” انگلیسی و نیز الکساندر فلمینگ انگلیسی (فوت ۱۹۵۵م) – کاشف پنیسیلین و از یاری کنندگان اینشتین در نگارش این رساله – بخش­هایی که مربوط به اسرار علم پزشکی و زیست شناسی و داروشناسی آن می­شود.

شخصیت­های اصلی این رساله : آلبرت اینشتین (فوت مشکوک ۱۹۵۵ م) / الکساندر فلمینگ (فوت ۱۹۵۵م) آیت­الله العظمی سید حسین بروجردی (فوت ۱۹۶۱میلادی) / نیلز بور (بوهر) شیمیدان و فیزیکدان دانمارکی که او نیز با اینشتین در نگارش این اثر همکاری می­کرد (فوت ۱۹۶۲م) / جان . اف . کندی ( مقتول ۱۹۶۳م) / علیرضا پهلوی ( مترجم و رابط ) (کشته شده بر اثر سقوط هواپیما توسط عناصر سازمان «کا. گ. ب» شوروی در ۱۹۵۴م (= ۱۳۳۳ ش – سال نگارش این رساله) / حمیدرضا پهلوی (مترجم و رابط فوت ۱۳۷۱ ش = ۱۹۹۲م ) که نیلز بور او را به اینشتین معرفی کرده و در آن زمان ۲۲ ساله بود.

سؤالی که اینجا مطرح می­شود این است که چرا سه تاریخ مرگ ( ۱۹۵۴ – ۱۹۵۵ و باز ۱۹۵۵م ) و نیز سه تاریخ مرگ (۱۹۶۱ – ۱۹۶۲ – ۱۹۶۳ م ) دقیقاً پشت سر هم واقع شده؟ و چرا نویسنده (اینشتین) با همکار اصلی او در این نگارش (الکساندر فلمینگ) هر دو در یک سال (۱۹۵۵ م ) مرده­اند ؟ و چرا یکی از مترجمین و رابط­ها ( ع … پ … ) در همان سال نگارش راسله بر اثر سقوط هواپیما جان داده است؟ و باز چرا همین چند سال قبل دو فرزند مترجم و رابط دیگر (ح … پ … ) به نام­های بهزاد و نازک در سن جوانی به طرز مشکوکی در خارج از ایران مسموم شده و مرده­اند؟

و بالاخره چرا باید این رساله از چنین شخصیتی (اینشتین) حدود نیم قرن (!!) مخفی بماند و چرا “صندوق امانات سری انگلیس” به بهانه پرهیز از ایجاد “یک رولوشن (= انقلاب خطرناک مذهبی” اجازه تکثیر این اثر علمی – مذهبی را تحت هیچ شرایطی به ما نمی­دهد؟

سرآغاز متن کتاب، اولین عبارت کتابچه اینشتین / خطاب به آیت ­الله بروجردی این عبارت آلمانی است : Herzliche Gru“&e von Einstein هرتسلیش گروشس فن آینشتاین = با صمیمانه­ترین سلام­ها از اینشتین محضر شریف پیشوای جهان اسلام جناب سید حسین بروجردی. پس از ۴۰ مکاتبه که با جنابعالی بعمل آوردم اکنون دین مبین اسلام و آئین تشیع ۱۲ امامی (*۱) را پذیرفته ام / که اگر همه دنیا بخواهند من را از این اعتقاد پاکیزه پشیمان سازند هرگز نخواهند توانست حتی من را اندکی دچار تردید سازند! اکنون که مرض پیری مرا از کار انداخته و سست کرده است ماه مرتس ( مارس) (*۲) از سال ۱۹۵۴ ( *۳*) است که من مقیم آمریکا و دور از وطن هستم.

به یاد دارید که آشنایی من با شما از ماه آگوست (اوت) (*۴*) سال ۱۹۴۶ یعنی حدود ۸ سال قبل بود ( *۵) . خوب به یاد دارم که وقتی در ۶ آوگوست ۱۹۴۵ آن مرد ناپاک پلید (*۶*) اکتشاف فیزیکی من را – که کشف نیروی نهفته در اتم بود – همچون صاعقه­ای آتشبار و خانمانسوز بر سر مردم بی دفاع هیروشیما فرو ریخت من از شدت غم و اندوه مشرف به مرگ شدم و در صدد برآمدم که موافقتنامه­ای بین المللی به امضاء و تصویب جهانی برسانم.

گر چه در این راه برای من توفیقی حاصل نشد ولی ثمره آن آشنایی با شما مرد بزرگ بود که هم تا حدی من را از آن اندوه عظیم خلاص نمود و هم بالاخره سبب مسلمان شدن پنهانی من شد. و چون این آخرین یادداشت من در جمع­بندی این چهل نامه است / برای خوانندگان گرامی ( بعدی ) نیز می­نویسم همانگونه که آقای بروجردی – مقیم شهر قم / در ایران – می­دانند : من در آوگوست ۱۹۳۹ (*۷) طی نامه­ای به روزولت – رئیس جمهور وقت آمریکا – او را از پیشرفت آلمان نازی – که در ابتدای جنگ جهانی دوم بود – در مسئله شکافتن اتم و آزاد کردن و مهار انرژی عظیم آن جهت کشتار و نابود کردن آنی برخی شهرها مطلع ساختم و اکیداً به او (روزولت ) گفتم که برای بازداشتن آلمان نازی از این نقشه جنایت امیز … باید ابرقدرتی چون آمریکا – که به نظر من عاقل­ترین و … خونسردترین ابرقدرت­های دنیای فعلی است – سریعاً گروهی را مأمور بررسی و تحقیق علمی – در شکافتن هسته اتم – بنماید و به سرعت باید بمب اتم را بسازد چون دیر یا زود این سگ از زنجیر در رفته – یعنی آدولف هیتلر نژآدپرست خوانخوار – آن (بمب اتم) را ساخته و چون ببیند از راه جنگ متعارف حریف تمامی دنیا نمی­شود – حتماً متوسل به آن شده و لااقل چندین شهر بزرگ را هدف بمب اتمی خود قرار می­دهد. اما وقتی آمریکا … آن را از قبل ساخته و اعلان نموده باشد یدگر امثال هیتلر دیوانه نمی­توانند دنیا را به آتش بکشند! پس جناب پاپ پیوس دوازدهم نیز – که آغاز دوره پاپی وی برا مسیحیان کاتولیک جهان / از همان سال ۱۹۳۹ بود – فتوا به این امر صادر کرد و فقط اکیداً قید نمود که : هرگز نباید از این سلاح اتمی برای جنگ – حتی با خود نازی­های آلمان – استفاده شود سپس من نامه­ای به محضر شریف پیشوای اسلامی آن زمان سید ابوالحسن (ابوالحسن اصفهانی – که مقیم نجف بودند – نوشتم / ایشان نیز در جواب گفتند که : از باب ناچاری لازم است که بمب اتم ساخته شود تا آلمانی­ها بهراسند و دست به حمله اتمی به هیچ کشوری نزنند . ولی استعمال این سلاح مرگبار در قانون اسلام بطور کلی ممنوع است و هرگز نباید از آن – به نحو ابتدایی – استفاده شود حتی علیه خود آلمان نازی باز تأکید می­کنم . تا آنجا که امکان دارد نباید سلاح اتمی بکار گرفته شود و باید با اسلحه متعارف با آلمان نازی مقابله کرد”

آری ! جهان در آن روزها وضعی اضطراری پیدا کرده بود . به حکم چنین بزرگ­مردانی (از ادیان و مذاهب مختلف) من (اینشتین) ناچار بودم که روولت را در جریان ساخت بمب اتم قرار دهم و این اقدام مانع عملکرد آلمان نازی شد و با این عمل من جان بسیاری از مردم دنیا نجات داده شد / اما افسوس که این فرمول به دست آن مرد دیوانه دیگر (*۶ افتاد و توصیه­های من و روزولت را از یاد برده / دچار وسوسه شیطانی شد و در حال مستی دستور داد که خلبان احمق و جنایتکار او در ۶ اوگوست ۱۹۴۵ که دنیا تازه داشت طعم تلخ جنگ دوم را از یاد برده و صلح جهانی در حال استقرار بود – این بمب خطرزا را در هیروشیما فرو افکند !! بمبی که بقدر یک توپ بیشتر اندازه نداشت و به زمین نرسیده در آسمان شهر منفجر و شهری را مبدل به خاکستر کرد !! احساس می­کنم که هر گاه به یاد این حادثه می­افتم چند ماه و یا چندین سال از عمرم کاسته می­شود و پیرتر می­شوم!! و من همان طور که در جنگ اول جهانی بین سال­های ۱۹۱۴ – ۱۹۱۸ در صدد ارائه طرح صلح جهانی بودم و موفق نشدم / در این ۶ سال سیاه جنگ دوم ۱۹۳۹ – ۱۹۱۸ نیز دائماً در تکاپو بودم که بنحوی بتوانم طرح صلح جهانی را ارائه بدهم / باز هم نتیجه نگرفتم!! گویا شکافتن هسته اتم بسیار آسان­تر بود از شکافتن قلب سخت و سیاه انسان!! براستی که این موجود دوپا (!) سرسخت­ترین موجودات جهان است !! … و در مقیاس­های کوچک­تر نیز همواره ناکام بوده­ام / هنگامی که ورزش­ های رزمی از جمله کاراته / جودو/ و کنگ فو و مانند این چیزها {…} از شرق وحشی بی­تمدن و خرچنگ خوار – یعنی چین و ژاپن و کره – به وسیله اروپا و آمریکا آمد / من از جمله مخالفان این گونه ورزشها بودم و تأکید می­کردم که چنین آداب و رسول وحشیانه­ای خشونت را در جامعه رواج می­دهد … ولی همه مانند دیوار گچی (!) به من نگاه کردند و هیچ نگفتند و چنان که خود حضرتعالی (= آقای بروجردی برای من در جواب نامه ((ایکس – ۲۵)) مرقوم فرموده­اید // در اسلام … حتی کندن یک مو یا ایجاد یک خراش سطحی و یا حتی اندک ناراحت ساختن یک انسان – غیر مجاز و ممنوع است !!// . آری ! سیاست فقط فکر لحظه­های هیجان­آور را در سر می­آورد / حال آن که این عملکردهای سیاسی همچون قوانین معادلات ریاضی نتایج و عواقبی جبران ناپذیر و غیر قابل دفع را در پی می­آورد!! و اکنون ای جناب … بروجردی، ای پیشوای خردمند و ای پدر مهربان بسیار از شما سپاسگزارم که در ۱۹۵۲ در پی مرگ (وایتسمن) – رئیس جمهور وقت اسرائیل هنگامی که من از شما تقاضای مشاوره کردم که / آیا ریاست جمهوری اسرائیل را – که رسماً و علناً به من (اینشتین) پیشنهاد شد و همگان مرا یک یهودی دنیا دیده و مهاجر از وطن می­دانستند – بپذیرم؟ / خود در جواب نامه ((ایکس – ۳۲)) فرمودید: انسان خداترس و خردمند چنین پیشنهادی را هرگز نمی­پذیرد. هر کس به دنبال سیاست رفته آلوده شده است . پس شما خود را آلوده سیاست نکنید” لذا من (اینیشتن) نیز به بهانه اشتغالات علمی / این پیشنهاد را رد کردم.

*************************************

۱- Zwo”Iffach

2 – Ma”rz

3 – برابر با اواخر سال ۱۳۳۲ ش / یا اوائل سال ۱۳۳۳ ش

۴ – ۵ – August تقریباً برابر با مرداد ماه ۱۳۲۵ شمسی

۶ – احتمالاً منظور وی : هاری ترومن (۱۹۴۵ – ۱۹۵۳) است

۷ – تقریباً برابر با مرداد ۱۳

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:5
اخبار
« ماده مولیبدن ۹۹ – تکنسیم M 99  در حال حاضر تنها در چند کشور از جمله بلژیک، کانادا، آفریقای جنوبی، هلند، انگلیس، چین، هند و دو الی سه کشور دیگر تولید می شود و ایران در حقیقت جز معدود کشورهای تولید کننده این رادیو داور است.»

 

پرونده علم در ۳۰ ساله انقلاب اسلامی پرونده قطوری است که برگهای زرین آن نشان از تلاش محققان ایرانی در سه دهه گذشته دارد.

برخی از این تلاشها مرهون تلاش مردان و زنان سپید پوشی است که با تلاش در آزمایشگاهها به حاکمیت «نتوانستن» پایان دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر در بررسی بسیار کوتاه و اجمالی به سرفصلهایی از این موفقیت ها که در طول این سالها بدست آمده، اشاره کرده است. تولید داروهای مورد نیاز با توجه به روند رو به رشد جمعیت کشور و مشکلات بهداشتی و درمانی کشور از اهمیت بسزایی برخوردار بود.

در سالهای اخیر محققان ایرانی توانستند با تلاش بسیار در بخش داروسازی، داروهایی که را که در سالهای اولیه انقلاب به طور کامل از خارج از کشور وارد می شدند را در داخل تولید کنند. اما نکته مهم تر در تولیدات دارویی این بود که برخی از داروهای مورد نیاز بیماران به فناوریهای پیچیده نیاز داشت که تنها با فراهم شدن بستر تحقیقاتی آن امکان دستیابی به آن فراهم شد.

تولید داروی کنترل بیماری ایدز IMOD توسط محققان ایرانی

دانشمندان ایرانی داروی کنترل بیماری ایدز IMOD را تولید کردند. این دارو دارای ریشه گیاهی است و با استفاده از دانش نانو و بیوتکنولوژی تولید شده است. داروی مذکور بر روی سیستم حیاتی و ایمنی بدن بسیار موثر عمل کرده و بیمار را از مرحله خطرناک ایدز خارج می کند. دستیابی به این دارو بیش از ۵ سال به طول انجامیده و دارویی برای کنترل این بیماری و نه درمان قطعی آن است.

داروی IMOD به عنوان داروی کنترل بیماری ایدز و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن یکی از داروهای موثر در درمان بیماری های عفونی از جمله ایدز است و ۶۵ درصد از بیماران در مدت ۲۱ ماه سطح سیستم ایمنی آنها به طور کامل افزایش یافت و عارضه دارویی قابل ذکری نیز نداشتند.

“سینوکس” داروی ایرانی برای درمان ام اس
داروی ایرانی سینوکس برای درمان بیماری ام اس از سوی محققان ایرانی تولید شد. این دارو مشابه داروی خارجی آوانکس است که تنها در ایران تولید می شود.

تولید اسورال و تبدیل ایران به دومین تولید کننده داروی خوراکی تالاسمی

با رونمایی “اسورال” ایران به عنوان دومین تولید کننده داروی خوراکی “دفراسیروکس” در دنیا تبدیل شد و توانست جدیدترین قرص خوراکی بیماران تالاسمی با نام “اسورال” Osveral را تولید کند.

داروی دسفرال که اکنون از سوی بیماران تالاسمی مصرف می شود باید هفته ای پنج بار به صورت زیرجلدی به وسیله پمپ مخصوص به مدت ۴ تا ۵ ساعت تزریق شود که با تولید داروی جدید این بیماران امکان مصرف داروی خوراکی را خواهند داشت.

محققان پروژه تولید داروی خوراکی بیماران تالاسمی همزمان بر روی تولید ماده اولیه و ادامه تولید دارو از ماده اولیه تهیه شده از کشور هند تلاش می کردند و همزمان این دو کار را به نتیجه رساندند. دسترسی بهتر این دارو موجب می شود مصرف این دارو در کشور افزایش یابد و حدود ۱۸ هزار بیمار تالاسمی ماژور در کشور از آن بهره ببرند. فرمولاسیون دارو از ابتدای سال ۸۴ آغاز شد و تولید مواد اولیه نیز در یک سایت صنعتی در شهر سمنان انجام گرفت. مراحل انحلال و باز شدن قرص در بدن دقیقاً مشابه نوع خارجی آن است و از نظر فرمول انحلال تفاوتی میان این دو وجود ندارد.

تولید آلواسکین؛ دستاورد بزرگ محققان ایرانی برای درمان سوختگی

محققان ایرانی به “آلواسکین” (Alloskin) به عنوان جانشینی مناسب برای درمان بیماران دچار سوختگی دست یافتند. آلواسکین برای درمان سوختگی های عمیق با درجه ۲ و ۳ کاربرد دارد زیرا این بیماران در مراحل اولیه در اثر عفونت یا از دست دادن آب و الکترولیتها از بین می روند. با استفاده از فیبروپلاستهای کشت داده شده آلوژنیک می توان از این عوارض مثل نفوذ میکروب از محیط بیرون زخم و از دست دادن آب و الکترولیت جلوگیری می کند و چنین بیمارانی را از مرگ نجات می دهد.

این روش در مقایسه با روشهای دیگر ساده تر، موثرتر و کم هزینه تر بوده است و در این روش فیبروبلاستهای کشت داده شده باعث تحریک اپیدرمیزه شدن زخم شده و تشکیل بافت همبندی شبیه درم را تسریع می کند.

“آنژی پارس” تولید داروی گیاهی زخم پای دیابتی در کشور

به گزارش مهر، داروی گیاهی ایرانی با عنوان “آنژی پارس” که در درمان زخم پای دیابتی نقش مهمی دارد در کشور رونمایی و به جامعه پزشکی دنیا معرفی شد. این داروی کاملا ایرانی دارای اساس گیاهی است و از گیاهان دارویی که در فرهنگ ما نیز مورد استفاده قرار می گیرند با یک باز ترکیب دوباره تولید شده است. تحقیقات نشان داده که این دارو در مورد سایر زخم ها هم موثر است.

این دارو برای نخستین بار در جهان عرضه می شود و برای بیماری دیابت که یکی از بیماری های مهم دنیا و شیوع آن گسترش پیدا کرده است به طور ویژه کاربرد دارد. قطع پا یکی از مهمترین عوارض دیابت است که سالانه ۱۰ هزار نفر دیابتی دچار قطع عضو و ۷۵ هزار نفر دیابتی نیز دچار زخم می شوند.

داروی آنژی پارس توانسته است مهمترین عارضه دیابت که اشکال در عروق بسیار ریز و کوچک است را درمان کند و بر اساس تحقیقاتی که شده در رگ سازی کوچک نیز موثر است. این دارو به سه نوع خوراکی، تزریقی و موضعی قابل استفاده است. آنژی پارس Angipars به همت و تلاش هفت ساله محققان ایرانی ابداع شده است.
تولید “اسپینال” داروی گیاهی ضد سرطان گوارش

محققان کشور داروی گیاهی ضد سرطان گوارش را رونمایی کردند. این داروی گیاهی با نام Spinal – Z پس از ۱۶ سال تحقیق حاصل شد.

تولید انبوه رادیو داروی مولیبدن ۹۹ – تکنسیم M 99 در کشور

سازمان انرژی اتمی ایران توانست به تولید انبوه رادیو داروی مولیبدن ۹۹ – تکنسیم M 99 در کشور و خودکفایی در این زمینه دست یابد. این ماده دارویی که در تشخیص بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری هایی که نیاز به اسکن از ماهیچه های قلبی، مغز  استخوان، غدد بزاقی، تیروئید، پاراتیروئید، شش ها، کبد، کلیه و … دارند در تمام مراحل توسط متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاه های داخلی تهیه و تولید شد.

ماده مولیبدن ۹۹ – تکنسیم M 99  در حال حاضر تنها در چند کشور از جمله بلژیک، کانادا، آفریقای جنوبی، هلند، انگلیس، چین، هند و دو الی سه کشور دیگر تولید می شود و ایران در حقیقت جز معدود کشورهای تولید کننده این رادیو داور است.

تولید داروی گاما ایمونکس و پیوستن ایران به جمع سه کشورتولید کننده

داروی گاما ایمونکس توسط پژوهشگران ایرانی در کشور تولید شد و ایران به سه کشور تولید کننده داروی اینترفرون گاما-۱Bنوترکیب انسانی پیوست. این دارو به منظور کاهش تکرار و شدت عفونت های همراه با بیماری گرانولوماتوز مزمن به عنوان درمان کمکی و همچنین در کاهش روند پیشرفت بیماری استئوپتروزیس بدخیم و شدید به کار می رود.

استفاده از داروی گاما ایمونکس در مسائل بالینی جدید، جانبازان شیمیایی، عفونت های CGD، برخی عفونت های ویروسی و سرطانها از عرصه های جدید کاربرد این دارو است. تحقیقات تولید دارو از ده سال پیش آغاز شد.

تولید داروی “پگیلیتد اینترفرون” با نام پگافرون برای درمان هپاتیت C

تولید داروی “پگیلیتد اینترفرون” با نام پگافرون برای درمان هپاتیت C از سوی محققان ایرانی محقق شد. تولید داروی پگیلیتد اینترفرون ایران را به عنوان دومین تولید کننده داروی بیوتکنولوژی‌ هپاتیت C در جهان تبدیل کرد. داروی “پگیلیتد اینترفرون” به دلیل وجود این مولکول از اثربخشی طولانی مدت تری نسبت به دیگر داروهای مورد مصرف بیماران مبتلا به هپاتیت C برخوردار است.

در حال حاضر در دنیا، داروی “پگیلیتد اینترفرون” به عنوان یک داروی خاص در درمان بیماران هپاتیت C بکار می رود که در واقع اینترفرون با اثر طولانی است و قیمت بالایی نیز دارد. این دارو در دنیا از سوی شرکت سویسی “Roch” یکی از معروف ترین شرکتهای بیوتکنولوژی دارویی جهان تولید می شود و محققان ایرانی توانسته اند این دارو را در کشور و با کمک دانش بومی تولید کنند.

دستیابی ایران به دانش تولید فرآورده های نوترکیب دارویی در مقیاس صنعتی

به گزارش مهر، با افتتاح بزرگترین مجتمع تولید داروهای نوترکیب در جنوب غربی و غرب آسیا شامل خطوط تولید واکسن هپاتیت B، ارتیروپویتین، آلفا اینترفرون و استرپتوکیناز ایران دستیابی به دانش زیست فناوری و تولید فرآورده های مختلف نوترکیبی در مقیاس صنعتی دست یافت.

این طرح ملی در مجموعه ای به مساحتی حدود ۵۰ هزارمتر مربع ایجاد شد و بخشهای متنوعی شامل بخش تولید فرآورده های نوترکیب را در بر می گیرد. ”استرپتوکیناز” جهت حل لخته های رگهای خونی، “آلفا اینترفرون” جهت درمان عفونتهای ویروسی و “اریتروپویتین” جهت پیشگیری یا درمان کم خونی ناشی از شرایطی چون ایدز، سرطان یا جراحی با تلاش محققان کشور از این پس در داخل تهیه و تولید می شوند.

واکسن هپاتیت B تولید شده توسط محققان کشور نیز مورد استفاده در واکسیناسیون قرار گرفت و مواد اولیه و محصولات نهایی پروتئین های نوترکیب دارویی شامل ارتیروپویتین، آلفا اینترفرون و استرپتوکیناز در مقیاس صنعتی در این مجتمع تولید می شود.

در حال حاضر واکسن کلاسیک ضد حصبه، واکسن کلاسیک ضد وبا، آنتی ژن های سوماتیک و فلاژله ای گروه های A، B،C، D سالمونلا، آنتی ژن ویرولانت سالمونلا، آنتی ژن بروسلا آبورتوس، سرم های کنترل مثبت و منفی، آنتی سرم های ویبرتو کلرا پلی والان، آنتی سرم های پلی والان آبورتوس و ملی تنیس، پلاسمای گواگولاز و آنتی ژن رزبنگال تولید می شود.

در حال حاضر انستیتو پاستور ایران دارای بخشهای تولیدی ب ث ژ، محلولهای تزریقی، واکسنهای باکتریایی و تهیه آنتی ژن، واکسنهای ویروسی، علوم حیوانات آزمایشگاهی و توسعه فرایندهای بیوتکنولوژی است.

تولید بیش از ۶۰ نوع فرآورده بیولوژیک در موسسه واکسن و سرم سازی رازی

موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی نیز با وجود بیش از ۸۰ سال سابقه فعالیت یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته می شود که در حال حاضر به تولید بیش از ۶۰ نوع فرآورده بیولوژیک در زمینه های متنوع باکتریایی، ویروسی و انگلی می پردازد.

این موسسه با تولید سالیانه بیش از سه و نیم میلیارد (دز) انواع فرآورده ها توانسته فرآورده‌های پزشکی از جمله واکسن‌های باکتریایی از جمله سه گانه ضد دیفتری، کزاز و سیاه سرفه، واکسن ‌های ویروسی از جمله سرخک، سرخجه، اوریون، فلج اطفال، واکسن ‌های انگلی از جمله لیشمانیوز جلدی، سرم از جمله ضد مارگزیدگی، ضد عقرب گزیدگی، ضد مارگزیدگی، ضد کزاز و ضد دیفتری و همچنین فرآورده‌های دامپزشکی از جمله واکسن های باکتریایی و ویروسی دام، واکسن ‌های انگلی دام و واکسن‌های زنده طیور را تولید کند و در راه خودکفایی کشور در این بخش گام های موثری بردارد.

منبع : نگار  

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:3
اخبار
«در ۳۰ سال گذشته موفقیت های بزرگی در پرتو پیشرفت های علمی و تکنولوژی، افزایش سواد، بهبود ارتباط و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی اتفاق افتاده است. پیشرفت های دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصص های جراحی و ابداع روش های جدید درمانی، ریشه کن کردن بعضی از بیماری ها، بهبود وضعیت درمانی، تاسیس و گسترش مراکز علمی- پژوهشی مورد نیاز جامعه و توجه ویژه به مهندسی پزشکی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی است. ‌»

 

سلامت به معنی برخورداری از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است و تنها نبود بیماری، معلولیت و ناتوانی نیست. همچنین سلامت به عنوان یکی از حقوق عمده انسانی تلقی می شود و در نتیجه همه مردم باید به منابع مورد نیاز برای تامین سلامت دسترسی داشته باشند. از عوامل اثر گذار بر سلامت، عوامل اقتصادی، اجتماعی، محیط فیزیکی، شیوه های زندگی، عوامل ژنتیکی و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی است.

برای بررسی وضعیت سلامت جامعه از شاخص های مربوط به سلامت و عوامل اثر گذار بر آن استفاده می شود. ‌

در ۳۰ سال گذشته موفقیت های بزرگی در پرتو پیشرفت های علمی و تکنولوژی، افزایش سواد، بهبود ارتباط و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی اتفاق افتاده است.

پیشرفت های دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصص های جراحی و ابداع روش های جدید درمانی، ریشه کن کردن بعضی از بیماری ها، بهبود وضعیت درمانی، تاسیس و گسترش مراکز علمی- پژوهشی مورد نیاز جامعه و توجه ویژه به مهندسی پزشکی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی است. ‌

این تلاشها باعث شده است که ایران به شاخص های‌ ‌سلامت نسبتا خوبی دست یازد؛ برای مثال، بیش از ۸۵ درصد جمعیت در مناطق محروم به خدمات‌ ‌بهداشتی اولیه دسترسی دارند. میزان مرگ و میر نوزادان ۲۸/۶ در هر ۱۰۰۰ تولد، میزان‌ ‌مرگ و میر زیر پنج سال ۳۴ نفر در هر ۱۰۰۰ تولد و میزان مرگ و میر مادران ۲۵ نفر در هر ‌‌۱۰۰۰۰۰ ‌زایمان است. فلج اطفال تقریبا ریشه کن شده است و پوشش ایمن سازی زنان باردار و کودکان‌‌ ‌بسیار گسترده است. دسترسی به آب شرب سالم برای بیش از %۹۰ جمعیت شهری و روستایی‌ ‌کشور میسر شده است. بیش از %۸۰ جمعیت به خدمات بهداشتی دسترسی دارند. ‌

در ادامه به برخی از مهم ترین دستاوردهای جامعه پزشکی ایران اشاره خواهیم کرد: ‌

۱‌ – با تلاش محققان علوم پزشکی کشور قوی ترین چسب بافتی دنیا در ایران ساخته شد

با تلاش محققان و دانشمندان رشته جراحی پلاستیک ایران قوی ترین چسب بافتی هوشمند دنیا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ساخته شد.

به طور کلی چسب های بافتی دو نوع تجاری و اتولوگ دارند، چسب های تجاری فقط برای بافت های سطحی کاربرد دارند و بسیار گران هستند، اما چسب های ایرانی با استفاده از پلاسمای هر فرد برای خود او ساخته می شود که این دستاورد علمی از نوع دوم است.

در انواع چسب های بافتی ماده ای که موجب استحکام چسب می شود به نام فیبرینوژن شناخته می شود که تاکنون فیبرینوژن های ساخته شده در حد ۲۹ میلی گرم غلظت داشته اند، اما در چسب جدید ایرانی، این غلظت به ۳۰‌‌ ‌تا ۷۰ میلی گرم و در مواردی تا ۹۰ میلی گرم افزایش یافته است که به تناسب بافتی که باید چسبانده شود می توان از غلظت های متفاوت آن استفاده کرد و به همین علت این چسب بافتی را هوشمند نامیده اند. ‌

یکی از شاخص های مهم چسب های بافتی قدرت کشش پذیری آنهاست که این چسب ها بر اساس آن طبقه بندی می شوند و کشش پذیری این چسب تاکنون در دنیا معادل ندارد و قدرت کشش پذیری و استحکام قدرت آن بی نظیر است. بهترین چسب های بافتی مشابه که در آمریکا ساخته شده توانسته است برای چسباندن عروق موش که حیوان کم تحرکی است به کار رود، اما این چسب با موفقیت توانست عروق سگ را که تحرک بسیار بالایی دارد به خوبی بچسباند

۲‌- استفاده از لیزر در ساخت پوست مصنوعی

بعد از موفقیت محققان کشور در ساخت پوست طبیعی و درمان دائمی زخم های سوختگی، این بار پژوهشگران ایرانی برای اولین بار در جهان نوع جدیدی از جایگزین مصنوعی پوست را با کمک لیزر و با استفاده از پلیمرهای زیستی و صناعی تولید کردند. ‌

این پلیمر زیستی امکان جذب، ضد عفونی، چسبندگی مناسب به زخم و کنترل عفونت را دارد. ‌

از آنجا که پوست گسترده ترین و سنگین ترین عضو منفرد بدن است و واضح ترین عمل آن تامین یک سد فیزیکی محافظتی بین بدن و محیط است که در ضمن اجازه ورود و خروج مواد لازم در حفظ فضای فیزیولوژیکی داخل بدن مهمترین نقش را ایفا می کند؛ هدف از اجرای این پروژه، طراحی و ساخت جایگزین مصنوعی پوست به گونه ای بود که حداقل خصوصیات مورد نیاز را داشته باشد و در صورت بروز آسیب پوستی بتواند در کوتاه مدت و در همان مراحل اولیه، نقش خود را در تولید و بازسازی درازمدت پوست ایفا کند.

هدف اصلی این ابتکار آن بود که عملکرد این جایگزین خللی در محیط طبیعی بدن ایجاد نکند و در نهایت پوست بازسازی شده شکل و حالت و در نتیجه عملکرد طبیعی خود را باز یابد، بدون آنکه مشکلی را از نظر زیبایی به وجود آورد. در حال حاضر پوست مصنوعی ساخته شده همه این ویژگی ها را دارد. ‌

مطالعه حیوانی به دست آمده در سطوح مختلف نتایج مثبتی در بر داشت و استفاده از این جایگزین پوستی در درمان زخم های تمام ضخامت در موش صحرایی موثر گزارش شده است. ‌

این نوآوری عمدتا مربوط به استفاده صحیح از مواد مختلف مناسب با هم و در فرآیندهای پیچیده موفقی بود که در نهایت نتایج بسیار امید بخش را به ارمغان آورد. ‌

ویژگی های این دستاورد جدید، امکان ضد عفونی کردن، شفاف بودن، چسبندگی مناسب به زخم در طول دوره مورد نیاز و برداشت از روی زخم باز سازی شده در موقع مناسب، خواص مکانیکی مناسب، کنترل عفونت، عدم داشتن خاصیت تحریک سیستم ایمنی و در نتیجه ایجاد التهاب کمتر در زخم، عدم سمی و مضر بودن برای سیستم حیاتی، سرعت تخریب زیستی مناسب در مورد مواد زیستی بکار رفته از جایگزین، عدم ایجاد انقباض در مدت بازسازی شده نهایی، تسریع در التیام زخم، بوده و مهم ترین مزیت این جایگزین امکان استفاده از آن در زخم های تمام ضخامت، با انتظار عملکرد طبیعی در مراحل اولیه و ایجاد پوست با شکل طبیعی، پس از بازسازی است؛ به طوری که با بافت پوست طبیعی اطراف زخم تفاوتی نشان نمی دهد. ‌در این جایگزین، امکان تغییر ویژگی های پلیمر، متناسب با خصوصیات متفاوت فردی وجود دارد و در آینده می توان از آن به عنوان داربست در مهندسی بافت پوست، برای تولید پوست مصنوعی بهره برد. ‌

۳‌ – دانشمندان ایرانی موفق به ساخت نای مصنوعی شدند

طراحی و ساخت نای مصنوعی پس از ۱۰ سال تلاش توسط دانشمندان ایرانی به پایان رسید. در پیوند معمولی نای اولا باید نای دهنده با گیرنده بررسی شود. ثانیا حتی اگر این سنخیت وجود داشته باشد باز هم گیرنده نای باید تا آخر عمر دارو مصرف کند تا پیوند پس نزند اما اگر از نای مصنوعی که با استفاده از سلولهای بنیادی خود فرد ساخته می شود ریال استقاده شودریال مشکلات فوق الذکر بر طرف می شود. این فکر اولیه دستیابی به این نوآوری جدید علمی بود.

نای، مجرای تنفس است که ۱۲ سانتی متر طول دارد و گر چه طول آن کم است اما حیاتی ترین نقش را در انتقال هوا به ریه ها دارد، در کشور ما علاوه بر افرادی که دچار بیمارهای مختلف تنفسی هستند، جانبازان شیمیایی زمان جنگ نیز هستند که گاهی بالاجبار برای آنها لوله تراشه به جای نای گذاشته می شود اما این لوله ها نیز بعد از مدتی دچار تنگی می‌شوند و به عروق اطراف آسیب می‌رسانند که این تنگی نفس ثانویه نیز نیازمند عمل جراحی مجدد است. ‌

در زمان حاضر برای باز کردن نای از لیزر استفاده می‌شود اما گاهی این درمان هم جواب نمی دهد و چاره‌ای جز تعویض نای نیست. ‌

نوآوری که دانشمندان کشور ما انجام دادند این است که توانستند برای اولین بار در دنیا، تراشه و ساختار نای مصنوعی با به استفاده از پلیمرهای شبیه غضروف اصلی نای بسازند و بعد بر روی این اسکلت اصلی که فاقد سلولهای مجرای نای است، سلولهای بنیادی را کشت کنند. ‌

پس از کشت سلولهای بنیادی که از اعضای خود فرد گرفته می‌‌شود، آن را در شکم خود فرد درون پرده صفاقی می‌کارند تا سلولها رشد کنند و پس از ۶ ماه یک نای کامل با سلولهای خود فرد به دست می‌آید که آن را بر می‌دارند و به جای نای از بین رفته خود بیمار پیوند می‌زنند. ‌ مهم ترین مرحله، ساخت ماتریکس یا ساختار اصلی غضروف نای بود که پس از چندین سال تلاش بالاخره توانستیم به بهترین ساختار که دقیقا مانند ساختار غضروف نای اصلی است که خدا آفریده است برسیم به طوری که اسکلت ساخته شده حتی در زیر میکروسکوب نیز با اسکلت نای طبیعی تفاوتی ندارد.

‌نای مصنوعی تاکنون بر روی ۶ گوسفند پیوند زده شده است که در دو گوسفند اول که در مراحل اولیه تحقیق بودند این آزمایش موفقیت آمیز نبود و مردند اما استفاده از این روش بر روی ۴ گوسفند بعدی نتیجه داد و پیوند با موفقیت انجام شد و اکنون هر ۴ گوسفند زنده هستند. ‌

مرحله بعدی آزمایش و پیوند با استفاده از این روش جدید بر روی انسان است که امید است تا پایان سال ۸۷ خبر موفقیت پیوند نای مصنوعی بر روی انسان به جهانیان اعلام شود. ‌

۴‌ – پژوهشگران ایرانی موفق به ابداع روش جدید مدل‌سازی سه بعدی تصاویر پزشکی شدند

مهندس آرش میرهاشمی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی ومجری طرح در تشریح روش ابداعی به پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه کمک پردازنده‌های گرافیکی اشاره کرد و گفت: این پروژه در راستای تکمیل روشهای فعلی (مشاهده تصاویر پزشکی به صورت مقاطع متوالی دو بعدی) اجرا شده است. ‌

در روش کنونی پزشکان برای برنامه ریزی عملیات جراحی، تصاویر متعددی به صورت متوالی از مقاطع مختلف بدن تهیه می‌کنند و با استفاده از فاصله مقاطع حجم مورد نظر را محاسبه می‌کنند. به عنوان مثال برای تعیین حجم بافت یا استخوان یا تومور یا هر عامل دیگر پزشک تصاویر متوالی از مقاطع تهیه کرده و با استفاده از روش محاسبه احجام هندسی، اطلاعات مورد نظر را استخراج می‌کند. ‌

در روش ابداع شده با استفاده از تکنیک نماسازی حجمی تصاویر به صورت دیجیتالی در رایانه ذخیره می‌شود؛ سپس با استفاده از پیاده سازی یکسری از الگوریتم‌ها، با دنبال کردن یکسری عملیات، تصویر سه بعدی بافت به صورت کامل مشخص می‌شود و حجم آن محاسبه می‌شود. بدین ترتیب پزشک به راحتی می‌تواند از جهات مختلف آن را مورد بررسی قرار دهد؛ ضمن اینکه می‌تواند با استفاده از تکنیک‌های رایانه ای بخشی از بافت را برش زده و قسمتهای درونی بافت را به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار دهد
۵‌ – ساخت چهار داروی نو ترکیب

با توجه به پیشرفت های ایجاد شده در صنعت داروسازی کشور، برای اولین بار در تاریخ داروسازی ایران، ‌داروهای نو ترکیبی برای بیماران ام اس (با عنوان‌‌ ‌سینووکس)، بیماران خاص (با عنوان اینترفرون بتا، گاما و آلفا) و مبتلایان به هپاتیتc ‌‌(با‌ ‌عنوان اینترفرون پگنیله) توسط متخصصین داخلی ساخته و وارد بازار شده است. ‌

در واقع ساخت نخستین داروی نو ترکیب انسانی به نام گاما اینترفرون‌ ‌‌(‌گاما ایمونکس) سرآغاز ورود ایران به عرصه تولید داروهای نوترکیب به عنوان سومین کشور تولیدکننده این دارو پس از آلمان و آمریکا، می باشد و در این راستا قادر خواهد بود به تولید صنعتی این دارو در سطح بین المللی برسد و انحصار تولید این دارو شکسته شود. ‌

کنترل کیفیت و انجام مطالعات آزمایشگاهی این دارو از مسایل بسیار مهمی بود، که با موفقیت انجام شد. و این خود نشان‌ دهنده ظرفیت‌های توسعه صنایع دارویی کشور است. ‌

این دارو ها در درمان مبتلایان به عفونت‌های خطرناکی همچون، گرانولوماتوز مزمن و استئو پتروزیس بدخیم به کار می‌رود. ‌

در واقع جانبازان شیمیایی دارای عوارض ریوی و بیماران CGD ‌‌‌که مبتلا به نقص ژنتیکی منجر به گرانولوماتوز مزمن هستند، مصرف‌کنندگان این دارو محسوب می‌شوند؛ که با مصرف این دارو، کیفیت زندگی این بیماران به نحو بارزی بهبود می‌یابد. ‌

همچنین داروی گاما اینترفرون در درمان بیماری‌های مادرزادی، که فرد را مستعد عفونت می‌کند و برخی از سرطان‌ها به کار می‌رود. ‌

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:3
شهدا و دفاع مقدس
« تلاش کرده ایم از میان دستاوردهای کثیر و عظیمی که این انقلاب در ابعاد نظری و عینی، داخلی و خارجی، آرمانی و راهبردی و عملکردی داشته و تاکنون تحت عناوین دستاوردهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و … کم و بیش مورد اشاره قرار گرفته، به چند دستاورد مهم تحت عنوان “سی دستاورد به مناسبت ۳۰ سال حیات طیبه انقلاب اسلامی ” به اختصار اشاره نماییم.»

 

به مناسبت سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران، تلاش کرده ایم از میان دستاوردهای کثیر و عظیمی که این انقلاب در ابعاد نظری و عینی، داخلی و خارجی، آرمانی و راهبردی و عملکردی داشته و تاکنون تحت عناوین دستاوردهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و … کم و بیش مورد اشاره قرار گرفته، به چند دستاورد مهم تحت عنوان “سی دستاورد به مناسبت ۳۰ سال حیات طیبه انقلاب اسلامی ” به اختصار اشاره نماییم. ضمن آنکه مصرانه اذعان داریم برکات انقلاب اسلامی برای آحاد جامعه و همه ملل آزاد جهان اظهر من الشمس بوده و احصاء آن نه در این مقال و مجال بلکه از توان مجموعه های کتاب چند جلدی نیز خارج می باشد اما مخاطبان عزیز ما که خود وقوف کاملی بر موضوع دارند امید است جهت یادآوری و تذکار از این نوشتار بهره گیرند.

۱- آرمانهای والای اسلامی- انسانی
۱/۱- آرمان فرهنگی
اعتلای فرهنگ اسلامی، کرامت انسانی، هویت ایرانی و احیای ارزشهای مادی و معنوی که آزادی های مشروع، وفای به عهد، ایثار و گذشت، صداقت و سلامت در گفتار و رفتار از جمله آنهاست.

۲/۱- آرمان سیاسی
استقلال همه جانبه کشور و تعامل با سایر ملتها و دولتها بر اساس عدالت و صلح و عزت و فراهم سازی بستر توسعه و تعالی مادی و معنوی کشور بر اساس ایده ی نه شرقی نه غربی
۳/۱- آرمان اجتماعی
توزیع عادلانه ثروت، امکانات و فرصتها در جامعه جهت بسط عدالت، سلامت و رفاه اجتماعی برای آحاد ملت
۴/۱- آرمان اقتصادی
خدمت به خلق خدا، پیشرفت و تعالی مادی و معنوی کشور از طریق خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی در تولید، استفاده از ظرفیتها، محرومیت زدایی، مقابله با فساد اقتصادی و ارتقاء درآمد سرانه ملی
۵/۱- آرمان دفاعی
ارتقاء سطح توانمندیهای ملی در مقابله با تهدیدات احتمالی جهت دفاع از ارزشهای ملی یا برقراری تعامل دوستانه بدون عقب نشینی از آرمانهای اسلامی که کشور را از وابستگی در عرصه های دفاعی به کشوری مستقل و دارای ظرفیتهایی برای تولید جنگ افزارهای مدرن و صادرات به بیش از ۳۰ کشور دنیا، ارتقاء داده است.

۲- دستاوردهای جهانی:
۱) خروج ایران از سلطه ابرقدرتها و استکبار جهانی
۲) تحقیر قدرتهای پوشالی به ویژه امریکا و شکست نظام دو قطبی
۳) شکست سیاست های امریکا با رهایی ایران از ژاندارمی منطقه
۴) اثبات توانایی قدرت اسلام و شیعه در اداره جامعه
۵) بیداری ملتهای ستمدیده جهان و احیای جنبش های ضد استکباری
۶) ارائه الگوی حکومتی مردم سالاری دینی و نفی ایدئولوژی های سوسیالیستی و لیبرالیستی

۳- دستاوردهای منطقه ای
۱) احیای قدرت جهان اسلام و همگرایی در بین کشورهای اسلامی
۲) خروج ایران از کشورهای حامی صهیونیزم و اشغالگران قدس
۳) بیداری ملتهای منطقه علیه سیاستهای استکباری و مزدوران آنها
۴) جهانی سازی مبارزه با رژیم اشغالگر قدس
۵) افشاگری علیه سیاستهای اختلاف افکنانه میان شیعه و سنی و تلاش برای وحدت آن دو
۶) احیای جنبشهای اسلامی و حرکتهای مردمی علیه سلطه جویی غرب
۷) تبدیل به قدرت منطقه ای موثر بجای جایگزینی در معادلات منطقه ای قدرتهای جهانی

۴- دستاوردهای سیاسی
۱) سرنگونی رژیم منحوس پهلوی به عنوان عامل دست نشانده آمریکا
۲) رهایی همه جانبه کشور از وابستگی به غرب
۳) ایجاد حکومت جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی بر پایه فقه شیعی
۴) رجوع به آراء عمومی در تعیین سرنوشت کشور به میزان تقریبی سالانه یک انتخابات
۵) مقابله علمی با تز جدایی دین از سیاست و مشروعیت بخشی به ولایت فقها در عصر غیبت
۶) افزایش همبستگی ملی از طریق مقابله با تحرکات تفرقه افکنانه و تجزیه طلبانه

۵- دستاوردهای فرهنگی
۱) مقابله با فرهنگ منحط ضد دینی و اسلامی شاهنشاهی
۲) مقابله با موج فساد علنی و رواج بی بند و باری غربی
۳) ترویج فرهنگ معنوی اسلامی و قرآنی
۴) احیای شعائر الهی و احکام اسلامی نظیر امر به معروف و نهی از منکر
۵) بازسازی نقش مساجد و رواج فرهنگ نماز، نماز جماعت و نماز جمعه
۶) استقلال فرهنگی با تکیه بر خودباوری فرهنگی و هویت بومی اسلامی و ایرانی
۷) احیای شان و منزلت معنوی زن در اجتماع
۸) ارتقاء سطح سواد و علم در کشور با مبارزه با بی سوادی
۹) تحول در نظام آموزشی و محتوای کتب درسی مدارس و دانشگاهها
۱۰) رواج فرهنگ عمومی ایثار، شهادت و تحول روحی ملی

۶- دستاوردهای اجتماعی
۱) مقابله با نظام هزار فامیل وابسته به خاندان پهلوی
۲) مقابله با فساد اجتماعی و اخلاقی اعم از مشروب خواری ها، فاحشه خانه ها، هنر مبتذل، موسیقی حرام، قمارخانه ها، فیلم و مجلات سکس و …
۳) مقابله با استفاده ابزاری از زنان در زمینه های مختلف
۴) تلاش برای کاهش فاصله طبقاتی و مظاهر آن
۵) مقابله با تبعیض و محرومیت با توزیع عادلانه امکانات و فرصتها

۷- دستاوردهای اقتصادی
۱) پایه ریزی اقتصاد مبتنی بر احکام و قوانین اسلامی
۲) مقابله با مفاسد اقتصادی و مالی
۳) زمینه سازی برای استقلال اقتصادی کشور از طریق کاهش وابستگی ها
۴) بسترسازی جهت توسعه و آبادانی کشور با رفع موانع در زیرساختهای اقتصادی
۵) مقابله با فقر و بیکاری و تبعیض از طریق حمایت از محرومین
۶) اولویت بخشی به توسعه مناطق محروم کشور
۷) خودباوری و خوداتکایی در بخش تولیدات صنعتی و کشاورزی
۸) مقابله با فرهنگ مصرف گرایی و اشرافی گری

۸- دستاوردهای دفاعی- نظامی
۱) نجات کشور از سلطه مستشاران نظامی غربی و آمریکایی
۲) قطع دخالت بیگانگان در امور نظامی کشور
۳) خوداتکایی و خودباوری نیروهای مسلح در تولید تسلیحات نظامی پیشرفته
۴) تحول در نظام دفاعی کشور از طریق وارد ساختن نیروهای مردمی
۵) ارتقاء سطح توانایی دفاعی کشور با دستیابی به تکنولوژیهای نظامی
۶) بهره برداری از توانمندیهای نیروهای مسلح در مسیر بازسازی کشور

۹- دستاوردهای علمی و فن آوری
۱) ورود کشور به علوم انحصاری غرب با شکست آپارتاید علمی
۲) بومی کردن دانش هسته ای و سایر علوم استراتژیک
۳) فراهم سازی زمینه استفاده از تحقیقات سایر کشورها بدون تقلید محض
۴) ارتقاء سطح علمی کشور و جایگاه دانشگاههای داخلی
۵) تقویت اعتماد به نفس نخبگان جوان و توسعه فعالیتهای علمی کشور
۱۰- مقاومت پایدار
قیام مردم مسلمان ایران پس از سالها مقاومت در برابر فشارهای رژیم منحوس پهلوی به پیروزی رسید و این راهبرد اساسی را به عنوان یکی از برکات بزرگ آن حفظ کرد تا بر سلسله پیروزیهای زنجیره ای خود در پیشبرد اهداف اسلامی و انقلابی خویش بیفزاید.
در پرتو مقاومت ملی ایران اسلامی تاکنون؛
۱) اردوگاه کمونیزم و ابرقدرت شوروی فروپاشیده ۲) دشمن بعثی عراق به ریاست صدام پس از هشت سال تحمیل جنگ نابود گردیده ۳) خاورمیانه به ویترین شکست سیاستهای آمریکا درآمده ۴) نظام تک قطبی امریکا متلاشی شده ۵) راهبرد هسته ای جمهوری اسلامی در استقلال و تکمیل چرخه سوخت به ثمر رسیده ۶) ملتهای مظلوم جهان در عراق، افغانستان، فلسطین و غزه، لبنان و … با الهام از انقلاب ایران به الگوی مقاومت روی آورده ۷) ابهت رژیمهای پوشالی از بین رفته ۸) ذهنیت شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی محو شده است.
۲- استقلال سیاسی
با پیروزی انقلاب اسلامی پرونده رژیم دست نشانده امریکا پس از ۳۷ سال حکومت ذلیلانه بسته شد و در واقع به حضور ۲۰۰ ساله غربیها در ایران پایان بخشید. استقلال سیاسی مردم ایران در سه ده گذشته سبب گردیده:
۱)مردم ایران بر سرنوشت خود حاکم گردیدند.
۲)مراکز تصمیم سازی کشور از فشار ۱۴۰۰ مستشار آمریکا خارج گردیدند.
۳)ایران از نقش آفرینی ژاندارم منطقه به عنوان عامل آمریکا رها گردید.
۴)سفارت آمریکا به عنوان مرکز جاسوسی آمریکا در ایران تسخیر گردید.
۵)حکومت جمهوری اسلامی جایگزین رژیم موروثی سلطنتی استبدادی شد.
۶)کشور ایران از زمره پایگاههای امریکا و پیمانهای تحمیلی منطقه آزاد شد.
۷)دست استعمارگران شرق و غرب از چپاول اموال ملی کشور کوتاه گردید.
۸)استقلال به آزادی همه جانبه در چارچوب شارع مقدس منجر گردید.
۹)الگوی نظام دینی اسلام به جهان عرضه شد.
۱۰)حکومت اسلامی شیعی بر پایه ولایت فقیه برپا گردید.

۱۱- انقلاب روحی
از جمله دستاوردهای خطیر و لطیف انقلاب اسلامی ایران، انقلاب و تحول روحی مردمی شد که در پرتو فرهنگ منحط شاهنشاهی و تهاجم فرهنگ برهنگی غرب در منجلاب فساد و مادیت غرق بود. اگر چه متدینین جامعه در مسیری خلاف روند عمومی جامعه، برای حفظ دیانت و شعائر اسلامی تلاش می کردند اما این عده مشابه اقلیتی از جامعه کنونی بودند که برای حرمت شکنی و بی قانونی به دنبال امیال نفسانی خویش هستند، ناگزیر به تحمل مصائب و مشکلات فراوانی بودند و آنچه از دین اسلام در منابر و مساجد ارائه می گردید صرفاً بخشی از ظواهر اسلامی بود.
در چنین شرایطی چنان تحولی روحی در سایه انقلاب اسلامی پدید آمد که به تعبیر امام راحل (ره) نمی توان اسمی جز یک دست غیبی در کار بود، بر آن نامی گذاشت.
اسلام خواهی بر ملی گرایی، منافع حزبی، مصالح شخصی چیره گردید و روح جهاد، ایثار و شهادت جوانان کشور را فرا گرفت و فداکاری و وحدت با نیروی ایمان آمیخته شد و رمز ماندگاری انقلاب اسلامی شد.

۱۲- دستیابی به دانشهای استراتژیک
با طرح جنبش نرم افزاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مدیریت دانش در نظام اسلامی وارد مرحله نوینی شد که هدف آن تلاش ملی جهت نهادینه کردن فرهنگ علمی و هدایت و حمایت از بومی کردن علم و افزایش بهره گیری بهینه از آن است.
در پرتو این جنبش موقعیت کشورمان در زمینه آثار علمی منتشره در مراکز معتبر علمی جهانی با انتشار ۱۳۳۳۸ مقاله علمی تنها در سالهای ۸۴-۷۹ از ۳۲ درصد رشد تولید برخوردار شده و میزان تولید علمی جمهوری اسلامی ایران در سه پایگاه sci و ssci و Art and human ites با رکورد ۲۱۳۳ بیانگر بیشترین تولیدات علمی می باشد.
در زمینه هسته ای امروز کشورمان با تکیه بر متخصصان داخلی به تمامی مراحل چرخه سوخت دست یافته و تجهیزات مورد نیاز مراحل فرآوری و غنی سازی را نیز تولید می نمایند.
در خصوص فناوری آب سنگین نیز در حال حاضر با دو مرحله از کارخانه آب سنگین می تواند سالانه ۱۶ تن آب سنگین تولید کند.
در زمینه علوم نانو نیز کشورمان با راه اندازی حدود ۳۵ مرکز فعال با بیش از ۶۰۰ محقق داخلی به موفقیتهای چشمگیری دست یافته اند که تولید انواع نانو پودر، تولید نانو لوله های کربنی، تولید مکمل روغن، تولید چند نوع نانو کامپوزیت، تولید سیالات مغناطیسی، تولید لایه نشانه نانومتری، تولید مواد آنتی باکتریال، استفاده از نانو ذرات در عروق مصنوعی و ساخت یک دستگاه stm از جمله آنها می باشد.
بر اساس مصوبه هیات وزیران جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۴ باید یکی از ۱۵ کشور اول دنیا در فناوری نانو باشد.
در بیوتکنولوژیک که یکی از سه صنعت برتر دنیا به حساب می آید کشورمان در زمره یکی از ۳۶ کشور مرجع این تکنولوژی در دنیا و دارای رتبه سوم آسیا می باشد. علم ژنتیک نیز یکی دیگر از حوزه هایی است که کشورمان پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و تولید برنج اصلاح شده از جمله موفقیتهای چشمگیر آن است.
علاوه بر این ایران اسلامی در خصوص کشت سلولهای بنیادین و انجماد و تکثیر آن دارای رتبه دهم دنیاست.
۱۳- تحصیلات عالیه
تعداد افراد تحصیل کرده دانشگاهی در سال ۵۵ حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر بوده که این تعداد در سال ۶۵ به ۱۸۱۰۰۰ نفر می رسد و تا سال ۷۵ به بیش از ۹۵۰۰۰۰ نفر رسیده این رقم در سال ۸۵ ۲۴۰۰۰۰۰ و هم اکنون بالغ بر ۵۲۰۰۰۰۰ نفر می باشد.
لازم به ذکر اینکه میزان پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) ظرف سه سال گذشته (۸۷-۸۴) با افزایش ۱۰۰ درصدی روبرو بوده و تعداد دانشجویان ارشد از ۲۰۰۰۰ نفر به ۴۰۰۰۰ و دانشجویان دکتری از ۲۰۰۰ به ۴۰۰۰ نفر رسیده است.
همچنین تعداد اعضای هیات علمی دانشگاهها در سه سال اخیر از ۲۲۵۰ نفر به ۵۷۵۰ افزایش یافته است.
از حیث میزان درصد دانشجو به جمعیت بر اساس برنامه چهارم مقرر گردیده از هر صد هزار نفر ۵۰۰۰ دانشجو داشته باشیم که در حال حاضر این رقم ۴۸۰۰ نفر می باشد. این رقم در سال ۵۷، ۴۸۳، در سال ۶۸، ۵۲۹، در سال ۷۲، ۷۳۲ و در سال ۷۷، ۹۷۷ درصد بوده است.

۱۴- رشد علمی کشور
درصد تعداد باسوادان کشور در سال ۵۵، ۴۷/۵درصد بوده که در سال ۶۵ به ۶۱/۸رسیده و در سال ۷۵ این رقم به ۷۹/۵۱درصد می رسد. این رقم در سال ۸۵ به ۸۵ درصد و در حال حاضر ۸۶ درصد می باشد.
از لحاظ ارتقاء رتبه علمی کشور با شاخص تعداد انتشارات علمی طی سه سال اخیر به ۲۱هزار و ۳۹۳ مقاله چاپ شده در مراجع علمی کشور رسیده که این رقم در کل ۵ ساله برنامه سوم ۱۲۴۰۲ مقاله بوده است.
همچنین تعداد اختراعات ثبت شده در سال ۸۶ به هفت هزار اختراع رسیده که در کل ۵ ساله برنامه سوم این تعداد ۴۸۵۸ بوده است.
تعداد نخبگان برگزیده شده در جشنواره های علمی و المپیادهای بین المللی در حال حاضر به سه هزار نفر رسیده که دو هزار نفر از آنها تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان کشور درآمده اند.
گفتنی است نقشه جامع علمی کشور نیز در سال ۸۷ تهیه و تدوین گردیده است.

۱۵- توسعه ارتباطات
تعداد تلفنهای ثابت نصب شده در سال ۵۷ کمتر از ۱۱۷۰۰۰۰خط بوده و در سال ۶۷ ۲۱۰۰۰۰۰که در سال ۷۷ به حدود ۸۲۰۰۰۰۰ می رسد. این رقم در سال ۸۴ به رقم ۱۸۵۰۰۰۰۰خط دایر رسیده و در تیر ماه ۸۷ به ۲۹ میلیون شماره رسیده است. به عبارتی تنها در سه سال اخیر ۱۰۵۰۰۰۰۰میلیون خط به ظرفیت کشور افزوده شده است.
تعداد تلفن همراه در سال ۷۷ کمتر از ۳۷۰ هزار خط بوده که در سال ۸۰ به ۲۰۰ هزار رسیده است. این رقم در سال ۸۴ هفت میلیون بوده که در سال ۸۷ به ۴۱ میلیون خط رسیده است. به عبارتی تنها طی ۳ سال ۳۴ میلیون خط افزایش داشته ایم.
تعداد مرسوله های پستی در سال ۵۷ سالانه ۵۷ میلیون بوده که در سال ۶۷ به ۲۱۲ میلیون و در سال ۷۷ به ۲۹۰ میلیون و در سال ۸۴ به ۵۰۰ و در سال ۸۷ به یک میلیارد مرسوله افزایش یافته است.
تعداد روستاهای دارای ارتباط تلفنی در سال ۵۷ تنها ۳۱۲ روستا بوده که در سال ۷۲ به ۶۶۰۰ روستا رسیده و سال ۷۷ به حدود ۱۸ هزار و سال ۸۴ به ۴۴ هزار و هم اکنون ۵۲ هزار روستا رسیده است.

۱۶- ارتقاء بهداشت و سلامتی
تعداد موسسات درمانی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۵۶۵ موسسه با ۵۵ هزار تخت بیمارستانی بوده در سال ۶۷ به ۷۷ هزار، ۷۵ به ۶۸۵، سال ۷۹ به ۷۱۳ با ۱۰۵ هزار تخت بوده که در سال ۸۶ به حدود پنج هزار مرکز درمانی و بیمارستان رسیده است. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۷۳۱۵ خانه بهداشت در سراسر کشور فعال می باشد. تعداد پزشکان متخصص در سال ۵۷، هفت هزار نفر بوده که در سال ۷۷ به بیش از ۲۳ هزار نفر می رسد. تعداد دانشجویان مقطع دکترای پزشکی نیز در سال ۵۷، هشت هزار نفر بوده که در سال ۷۵ به بیش از ۴۰ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که در حال حاضر بیش از ۴۶ هزار نفر پرستار با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول فعالیت می باشند.

۱۷- رشد برق رسانی
ظرفیت اسمی تولید برق در ابتدای انقلاب اسلامی ۷۰۲۴ مگاوات به ۲۴۴۳۷مگاوات در سال ۷۷ رسیده است. این رقم در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات افزایش یافته و در حال حاضر به ۵۰ هزار مگاوات رسیده است.
تعداد مشترکان برق در سال ۵۷، سه میلیون و ۳۹۹ هزار مشترک بوده که در سال ۶۷ به ۸ میلیون و ۸۲۸ هزار مشترک افزایش یافته. در سال ۷۷ به ۱۴ میلیون و ۱۲۷ مشترک می رسد. این رقم در سال ۸۴ به ۱۹ میلیون و ۶۲۵ هزار مشترک و در سال ۸۷ به ۲۱ میلیون و ۵۱۳ هزار مشترک رسیده است.
تعداد روستاهای دارای برق در سال ۵۷، کمتر از ۴۵۰۰روستا بوده که در سال ۷۰ به ۲۵ هزار و در سال ۷۶ به ۴۴ هزار روستا رسیده این رقم در سال ۸۴، ۴۹ هزار و در سال ۸۷ به ۵۱ هزار روستا رسیده است.

۱۸- گسترش آبرسانی
تعداد سدهای مخزنی که پیش از انقلاب اسلامی ساخته شده ۱۳ سد بوده که با ساخت ۵۹ سد این تعداد به ۷۲ سد در سال ۷۷ می رسد. با ساخت ۶۸ سد دیگر و ورود سپاه پاسداران و احداث سدهای بزرگی چون سد کرخه به عنوان بزرگترین سد خاورمیانه تعداد سدهای در حال ساخت در سال ۸۴ به ۸۵ سد رسید و اکنون قریب به ۱۰۰ سد در حال ساخت می باشد.
تعداد جمعیت شهری تحت پوشش آب شهری در سال ۵۷، ۱۳۱۰۰۰۰۰ نفر که نسبت به جمعیت کل کشور ۷۴/۶درصد بوده این رقم در سال ۶۷ به ۲۵۱۰۰۰۰۰ نفر می رسد که ۸۶/۴ درصد جمعیت می باشد. در سال ۷۷، ۳۶۹۴۰۰۰۰ نفر معادل ۹۵/۵درصد جمعیت کل کشور تحت پوشش قرار می گیرند. این رقم در سال ۸۴، ۴۶۱۹۰۰۰۰ نفر بوده که در سال ۸۷ به ۴۹ میلیون نفر می رسد.
تعداد جمعیت روستایی تحت پوشش آب سالم در سال جاری (۸۷) ۴۲۰۰۰۰۰ نفر می باشند که نسبت به سه سال گذشته به بیش از یک میلیون نفر افزایش یافته است.

۱۹- توسعه گازرسانی
تعداد شهرهای بهره مند شده از گاز طبیعی در ابتدای پیروزی انقلاب تنها ۵ شهر بودند این تعداد در سال ۷۵ به ۲۸۰ شهر و در سال ۷۹ به ۳۷۹ شهر رسید. به همین میزان تعداد مشترکین گاز طبیعی که در سال ۵۷ کمتر از ۴۷ هزار مشترک بوده در سال ۷۹ به ۴۵۰۰۰۰۰ مشترک افزایش یافته است. این رقم در سال ۸۰ به ۵۶۰۰۰۰۰ مشترک رسیده که بیش از ۲۳۵۰۰۰۰۰نفر از جمعیت کشور را شامل می شود.
شایان ذکر اینکه میزان تولید گاز طبیعی غنی در سال ۸۴، ۴۳۶ میلیون متر مکعب در روز بوده که در سال ۸۶ به ۵۰۵ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

۲۰- توسعه بالنده
هر چه به عمر پر برکت انقلاب اسلامی افزوده گردید بحمدالله در روند توسعه کشور تسریع شده و با گفتمان اصولگرایی کارنامه درخشانی بر جای مانده است که ذیلاً به مواردی از آن اشاره می گردد:
-رشد ۱۰۰% صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی
-رشد ۱۱۰۰% واگذاری سهام شرکتهای دولتی معادل ۱۱ برابر سال ۷۰ تا ۸۲
-رشد ۵/۱% سطح باسوادی کشور نسبت به دوره قبل از دولت نهم
-رشد ۳۷۰% تعداد کانونهای فرهنگی و تربیتی به نسبت دوره قبل
-رشد ۵۰% آموزشهای بهداشتی به نسبت دوره قبل
-رشد ۲۰۰% پروژه های عمرانی آموزش و پرورش
-رشد ۱۰% تعداد آموزشگاههای پیش دبستانی در سال ۸۶ به نسبت ۸۴
-رشد ۱۱۴% دانشجویان مراکز تربیت معلم
-رشد ۱۰۰% مدرسه سازی
-رشد ۶/۱۹% بخش ساختمان در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۸/۱۰% بخش صنایع و معادن در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۳۰۰% بخش کشاورزی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۶/۷% بخش غیرنفتی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۱۲% جذب اعتبارات عمرانی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۵
-رشد ۴۷% بازار بورس در سال ۸۶ از لحاظ تعداد به نسب سال ۸۵
-رشد ۲/۳۰% بازار بورس در سال ۸۶ از لحاظ ارزش به نسبت سال ۸۵
-رشد ۲۰۰% تولید داروهای گیاهی و طبیعی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۴۰% تولید مواد اولیه دارویی در داخل کشور در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۴۴% فروش داروهای تولید داخلی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۵۰% مراکز تحقیقات پزشکی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۹۳% پذیرش دکترای تخصصی علوم پزشکی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۱۵۰% انتقال دانشجو به خارج از کشور در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۳۸% پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی ارشد پزشکی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۵۰% تعداد مقالات علمی پزشکی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۲۰۰% ایجاد فرصت شغلی در دوره سه ساله دولت نهم به نسبت دوره قبل
-رشد ۱۴۴% طرح های مصوب بانکی در زمینه فرصت شغلی در مدت مشابه
-رشد ۴۰۰% سرمایه گذاری بانکها در طرح های مصوب در مدت مشابه
-رشد ۵۰۰% جذب عضو تعاونی های ثبت شده در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۱۹۰% تشکیل تعاونی های ثبت شده در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۲۰۵% تشکیل اتحادیه های تعاونی در سال ۸۶ نسب به سال ۸۴
-رشد ۱۰۰% تعاونی های فرا استانی در سه ساله دولت نهم با دوره قبل
-رشد ۱۱۰۰% انعقاد تفاهم نامه میان وزارت تعاون و سایر دستگاهها در مدت مشابه
-رشد ۲۳% تولید شیر در سه سال اول برنامه چهارم به نسبت به سال آخر برنامه سوم
-رشد ۲۷% تولید مرغ در سه سال اول برنامه چهارم به نسبت به سال آخر برنامه سوم
-رشد ۲۲% تولیدات دامی در سه سال اول برنامه چهارم به نسبت به سال آخر برنامه سوم
-رشد ۷% سالانه تولیدات دامی
-رشد ۴۹% پرورش آبزیان در سه سال اول برنامه چهارم به نسبت به سال آخر برنامه سوم
-رشد ۵۹% تولید زیتون
-رشد ۱۶% میانگین تولید محصولات زراعی در سه سال اول برنامه چهارم به نسبت به سال آخر برنامه سوم
-رشد ۱۱% تولید گندم در سالهای ۸۶-۸۴ به نسبت ۸۳-۸۱
-رشد ۵۷% دانه های روغنی
-رشد ۶۰% محصولات علوفه ای
-رشد ۲۱۳% ارائه خدمات به نیروهای مسلح در سه سال اخیر به نسبت سه سال قبل از آن
-رشد ۱۲۱% پروژه های توسعه وزارت دفاع در سه سال اخیر به نسبت سه سال قبل از آن
-رشد ۱۲۸% فروش محصولات نظامی در سه سال اخیر به نسبت سه سال قبل از آن
-رشد ۴۳% فروش خارجی در سه سال اخیر به نسبت سه سال قبل از آن
-رشد ۱۳۶% خرید آلات نظامی در سه سال اخیر به نسبت سه سال قبل از آن
-رشد ۵۲% احداث خط ریلی جدید در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۲۴% طول آزادراهها در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۳۹% بازسازی و نوسازی خطوط ریلی در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۳/۲۱% پذیرش مسافر در فرودگاههای کشور در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۳۹% جابجایی مسافر در پروازهای داخلی در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۱۷% ظرفیت اسمی بنادر تجاری در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۴/۱۰% ظرفیت جابجایی مسافر در بنادر در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۱۲۴% سرمایه گذاری در بخش صنعت در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۴۰۶% عملکرد اجرایی اصل ۴۴ در ۳۴ ماه اول دولت نهم نسبت به دوره مشابه
-رشد ۹۰۰% سرمایه گذاری خارجی در سه ساله اخیر نسبت به دوره مشابه
-رشد ۳۶% صنایع خودروسازی
-رشد ۱۰۰% پذیرش دانشجوی دکترا و کارشناسی ارشد در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۳۳۰% دانشجویان پیام نور در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۱۵۵% استخدام هیات علمی
-رشد ۳۴% رشد علمی دانشگاهها در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۴
-رشد ۲۵% سقف تسهیلات پرداختی به دانشجویان در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۴

۲۱- سپاه پاسداران
نهادی که قانوناً مسئولیت حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی را به عهده دارد در ۲ اردیبهشت ۵۸ به دستور بنیانگذار نظام اسلامی شکل گرفت.
این نهاد در مقابله با متجاوزان بعثی و گروهکهای تجزیه طلب در کردستان، خوزستان، ترکمن صحرا از چنان رشادتی برخوردار بود که پس از دو سال در نگاه امام راحل (ره) “هستی آن هستی کشور و نبودش، نبود کشور ” معرفی شد.
این نهاد همچنین در عرصه امنیتی مسئولیت دفاع از شخصیتهای انقلابی و مسئولان کشور و امنیت پرواز را عهده دار گردید و به خوبی از عهده این ماموریتها نیز برآمد.
علاوه بر این سپاه پاسداران در عرصه سازندگی نیز وارد میدان شد و با استفاده از امکانات مهندسی و توانمندی نیروهای خلاق و مومن خود موفق به انجام بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پروژه مهندسی در زمینه های مختلفی ازجمله سد کرخه و احداث خط لوله گاز همدان- سنندج و … گردید.
احصاء پروژه های انجام شده توسط سپاه پاسداران در این مجال امکان پذیر نیست اما از باب نمونه می توان به ساخت بیش از ۴۰ سد بزرگ و سد انحرافی، اجرای بیش از ۷۰ پروژه شبکه آبیاری، بیش از ۵۰ پروژه تونل سازی و سازه های زیرزمینی، ۱۷۳ پروژه راهسازی، احداث ۱۴۰۰ کیلومتر راه، اعم از اتوبان و اصلی و همچنین ترمیم و تعریض ۱۵۷ کیلومتر راه و زیرسازی ۶۰۰ کیلومتر راه آهن، بیش از یکصد پروژه خطوط انتقال آب و گاز و نفت و فاضلاب، حدود ۵۰ پروژه سازه دریایی و بسیاری از پروژه های دیگر در زمینه اسکله سازی، مدرسه سازی، ساخت بیمارستان، سد مخزنی، ساخت مسجد، استخراج از معدن، توسعه زمینهای کشاورزی، کابل کشی فیبر نوری، احداث سالن ورزشی، احداث کارخانه و حوضچه های پرورش ماهی، کارخانه آب شیرین کن و تصفیه خانه فاضلاب و … اشاره کرد.

۲۲- بسیج، آیه الهی
یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی نهاد بزرگ بسیج است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب مثل خود انقلاب از آیات الهی است.
این آیه الهی را امام راحل (ره) بر اساس راهبرد مهم “حفظ پیروزی انقلاب از خود پیروزی مهمتر است ” در مورخه ۵ آذر ماه ۵۸ تاسیس نمود تا از انقلاب اسلامی در مقابل همه تهدیدات نظامی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دفاع نماید چنانچه تا کنون در طول سه دهه اخیر کارآمدی خود را در این ماموریت ذاتی ایفا نموده است.
نیروی مقاومت بسیج در کشورمان ثابت کرده است عامل تحقق آرمانهای بلند انقلاب اسلامی و پیشرو در سازندگی کشور می باشد و با شاخصه هایی چون سازش ناپذیری، معنویت و تدین، سیراب از معارف دینی، اعتماد به نفس، موثر، فعال، اثرگذار توانسته است موجب تقویت مقاومت ملت، شکست دشمنان انقلاب اسلامی گردیده است.

۲۳- کمیته امداد امام خمینی (ره)
بنیانگذار نظام اسلامی در مورخ ۱۴ اسفند ۵۷ یعنی ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرمان تشکیل نهادی عام المنفعه را صادر فرمودند تا جهت رفع کمبودهای مادی و معنوی خانواده های محروم کشور تلاش کنند.
این کمیته بیش از ۵۲ هزار روستا را تحت پوشش قرار داده با بیش از ۱۲۰ هزار کارآموز خدمات ارزنده ای از طریق طرح شهید رجایی، طرح مددجویی، حمایت از خانواده زندانیان، بیمه و خدمات درمانی به اقشار نیازمند، اطعام محرومان، پرداخت دیه، کمک به آسیب دیدگان ناشی از سیل و زلزله، طرح اکرام ویژه ایتام، طرح تامین جهیزیه، پرداخت قرض الحسنه، طرح سرباز و کمک به جبهه ها و مرزداران و … تاکنون ارائه نموده است.

۲۴- جهاد سازندگی
در ۲۷ خرداد ۵۸ حضرت امام (ره) دستور تشکیل یک نهاد خدمتگزار را تحت عنوان “جهاد سازندگی ” صادر فرمودند که با فرهنگ جهادی خویش در عرصه های مختلف منشاء آثار خیر و پربرکت فراوانی گردید:
۱)ایفای نقش موثر در مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس تحت عنوان سنگرسازان بی سنگر
۲)ارائه الگوی مدیریتی انقلابی جهت خدمت به جامعه
۳)کمک به رفع محرومیت از مناطق محروم از طریق راهسازی، تأمین آب آشامیدنی، تأمین نعمت روشنایی، توسعه صنایع روستایی، کمک به کشاورزی روستائیان، توسعه دامداری و …
۴)این نهاد در ۲۰ سال فعالیت خود کارنامه درخشانی به جای گذاشت: ۱٫ احداث ۷۰ هزار کیلومتر راه روستایی ۲٫ بهسازی ۲۵ هزار کیلومتر راه ۳٫ تأمین آب ۲۲ هزار روستا ۴٫ بازسازی شبکه ۵ هزار روستا ۵٫ برق رسانی به ۲۸ هزار و ۶۷۴ روستا ۶٫ برقی کردن بیش از ۶ هزار حلقه چاه کشاورزی ۷٫ تشکیل ۲۲ هزار کتابخانه روستایی و توزیع ۲۰ میلیون جلد کتاب ۸٫ طراحی و ساخت کشتارگاههای صنعتی ۹٫ طراحی و ساخت کارخانجات لبنی ۱۰٫ تولید دهها کالای صنعتی مورد نیاز کشور و دستگاههای پیشرفته مورد نیاز

۲۵- بنیاد مستضعفان
نخستین نهادی که به دستور امام راحل (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت بنیاد مستضعفان بود. فرمان تشکیل این نهاد در ۹ اسفند ۵۸ با هدف جمع آوری اموال منقول و غیرمنقول بازمانده از رژیم گذشته و بکارگیری آنها در مسیر خدمت به اقشار ضعیف جامعه از سوی معمار بزرگ انقلاب اسلامی صادر و رسماً در ۵۷/۱۲/۱۴ تأسیس شد.
در کارنامه این نهاد خدمات بسیاری مشاهده می گردد که برخی از آنها عبارتند از:
۱)کمک مالی ۶۵۳ میلیارد ریالی به محرومان طی ده ساله ۷۶-۶۷
۲)واگذاری املاک اداری، تجاری و مسکونی متعدد به دولت
۳)توزیع ۶۷ میلیارد ریال لباس بین دانش آموزان محروم
۴)اعطای وام تحصیلی، درمانی و ازدواج به واجدین شرایط به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال
۵)اعطای خدمات مستقیم و غیرمستقیم به ۲۵۰۰۰۰۰ نفر از سال ۷۶-۷۰
۶)کمک به ساخت مسکن محرومین به مبلغ ۸/۵ میلیارد ریال در مدت فوق
۷)کمک ۱/۳میلیارد ریالی به امر اشتغال اقشار کم درآمد در مدت فوق
۸)کمک بهداشتی و درمانی به اقشار مستضعف جامعه به مبلغ ۱/۸ میلیارد ریال در مدت فوق
۹)اعطای کمک هزینه تحصیلی به مبلغ بیش از یک میلیارد ریال در ۶ ساله فوق
۱۰)توزیع کمکهای رفاهی به اقشار کم درآمد به مبلغ ۱۴ میلیارد ریال در مدت مشابه

۲۶- عدالت گستری
یکی از آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی ملت ایران، گسترش عدالت و رفع تبعیض در توزیع ثروت عمومی، امکانات و فرصتهای موجود در کشور میان آحاد جامعه و رفع محرومیت ها و فقر از طبقات کم درآمد و مناطق دور افتاده می باشد.
در خصوص جایگاه عدالتخواهی در قانون اساسی کشورمان می توان به اصول سوم، هشتم، دهم، بیست و یکم، بیست و هشتم، سی و یکم، چهل و سوم، چهل و هشتم، صد و بیست و یکم و صد و چهل و یکم اشاره کرد که عدالت خواهی و مبارزه فقر و محرومیت را مورد تاکید قرار داده اند.
بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی، رئیس جمهور به عنوان عالیترین مقام اجرایی کشور سوگند یاد می کند که پاسدار مذهب رسمی کشور و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی باشد تا همه استعداد و صلاحیت خود را جهت ایفای مسئولین به کار گرفته و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازد.
از این رو، همه دولتها در جمهوری اسلامی خود را موظف به مقابله با محرومیتها و پیشرفت کشور دانسته و در این مسیر تلاشهای وافری مبذول داشته اند.
البته باید توجه داشت که دولت موقت (۱۵/۱۱/۵۷-۱۵/۸/۵۸) در مدت فعالیت ۹ ماهه خود به نخست وزیری بازرگان به جهت تلاش جدی به منظور بازگرداندن آمریکا به کشور، دولت ۱۶ ماهه بنی صدر (۱۵/۱۱/۵۸-۱/۴/۶۰) به علت دامن زدن به اختلافات سیاسی و گرایش لیبرالیستی وی و همچنین دولت یک ماهه شهید رجایی (۱۱/۵/۶۰-۸/۶/۶۰) به سبب عدم فرصت کافی اقدامات قابل توجهی در این راستا صورت ندادند اما فعالیت سایر دولتها در این زمینه تحت عناوین دوره دفاع مقدس، دوره سازندگی، دوره توسعه سیاسی و دوره اصولگرایی به طور مجزا قابل بررسی می باشند. که ما در اینجا به عملکرد دولت نهم که با گفتمان عدالت و خدمت پا به عرصه مدیریت کشور گذاشت به اختصار اشاره می کنیم:
در راهبردهای کلان دولت نهم کسب رضای الهی از طریق عدالت گستری، مهرورزی، خدمت به بندگان خدا و پیشرفت و تعالی مادی و معنوی کشور به عنوان ارزشها مطرح شده و آرمان خود را “فراهم کردن زمینه هایی برای برپایی حکومت عادلانه جهانی ” ترسیم نموده و در بیان هدف بنیادین آن آمده است:
“توسعه عدالت محور- اقامه قسط توأم با مهرورزی، خدمت و تعالی و پیشرفت ” بر اساس ارزشها، آرمانها و اهداف فوق راهبرد کلان این دولت عبارت است از: “بسط عدالت و توسعه و تعالی همه جانبه و درونزا مبتنی بر اسلام ناب محمدی (ص) و بکارگیری علوم و فنون پیشرفته برای تحقق عدالت و ارتقاء سلامت و رفاه اجتماع. ”
دولت نهم برنامه ها و سیاستهای خود را بر اساس راهبردهای فوق تنظیم نموده و به منظور تحقق آرمان توزیع عادلانه درآمدها، کالاها و امکانات و فرصتها و رفع محرومیتها، شخص رئیس جمهور معتقد است: “آنچه در فصل عدالت مطرح می شود، توزیع امکانات و فرصتها با ملاحظه میزان محرومیتها، استعدادها و ظرفیتها در همه جغرافیای کشور است. ”
از همین رو، تمرکز زدایی از تهران و توجه به تمام نقاط کشور در دستور کار دولت قرار گرفته و آقای احمدی نژاد در تبیین این ضرورت می گوید: “اینکه تهران همه ایران است، امری باطل است، تهران مرکز ایران است، نه همه ایران، تهران قطب ایران است، نه همه ایران، ما باید کاری کنیم که ایران همه جای ایران باشد که یکی از آنها، چرخش و بین مردم بودن است که خیلی هم اثر دارد. شما ویر تمام نقاط ایران هستید، فقط وزیر تهران نیستید. ”
از همین رو، سفرهای استانی هیات دولت به صورت دوره ای آغاز گردید که دومین دور آن در آستانه اتمام است و ظرف چند سال گذشته اعضای هیات دولت موفق شده اند تا از نزدیک با مردم سراسر کشور ملاقات نموده و با مشکلات آنها آشنا شوند که نتایج آن در صفحات آینده مورد اشاره قرار می گیرد.

۲۷- سرعت بخشی به روند محرومیت زدایی با توزیع سهام عدالت
یکی از اقدامات نظام اسلامی که در دوره اصولگرایی جهت رفع محرومیت از طبقات آسیب پذیر جامعه، و کاهش فاصله طبقاتی صورت گرفته طرح توزیع سهام عدالت میان اقشار کم درآمد و متوسط جامعه می باشد که در مرحله اول به دهکهای اول و دوم شامل چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تعلق گرفت. در این مرحله دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سهام واگذار شده و سود سهام مرحله اول نیز میان ۴۵۰۰۰۰۰ نفر توزیع شده است.
در راستای اجرای مرحله دوم این طرح تاکنون ۲۲۵۰۰۰۰۰ نفر برگه سهام عدالت توزیع شده که شامل سه دهک پایین جامعه گردیده و ۶ دهک بعدی نیز تا پایان سال جاری به میزان ۴۲ میلیون نفر سهام توزیع می گردد.
در حال حاضر ۴۴ شرکت در سبد سهام عدالت قرار دارند و هر نفر به میزان یک میلیون تومان و هر خانوار ۵ نفره، پنج میلیون تومان سهام دریافت می کند. سود سهام مرحله دوم نیز به زودی پرداخت می گردد.

۲۸- کاهش فاصله مردم و مسئولان
سفرهای استانی دولت: از دیگر اقدامات دولت نهم جهت آشنایی با مشکلات مناطق محروم کشور تشکیل جلسات هیأت دولت در استانها بود که به سفرهای استانی شهرت یافت. در دور اول این سفرها که از ۳۰ استان و ۳۳۶ شهرستان بازدید بعمل آمده بیش از ۶۰۰۰ مصوبه و توافق انجام شده که ۹۰% آنها اجرایی گردیده است. برای تهیه پیش نویس مصوبات ۷۸۰ جلسه هماهنگی با ۲۹۰۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی انجام شده و معدل فاصله هر سفر ۱۹ روز می باشد. بیشترین مصوبات در تهران با ۳۴۸ مورد و کمترین آنها مربوط به قم با ۱۰۰ مورد بوده است اما سیستان و بلوچستان از حیث عملیاتی شدن مصوبات با رقم ۱۰۰% و خراسان جنوبی با ۹۹% در رتبه اول قرار دارند. استانهای زنجان با ۹۸، خراسان شمالی و کهکیلویه و بویراحمد با ۷۹% در رتبه های بعدی قرار دارند که حاکی از اولویت و تمرکز بر روی استانهای محروم است.
بیشترین مصوبات از جهت وزارتخانه مجری مربوط به وزارت نیرو با ۳۷۸، بهداشت با ۳۵۴، راه و ترابری با ۳۲۴ می باشد و موضوع مصوبات ۳۷/۹% مربوط به امور زیربنایی و فنی، ۱۶% فرهنگی و اجتماعی، ۱۶% تولیدی اقتصادی می باشد.
صرف نظر از مصوبات بسیار زیاد و عملیات شدن بخش اعظم پروژه های ناشی از مصوبه های استانی هیأت دولت، این سفرها توانسته دیوارهای بلند میان مردم و مسئولان را برداشته و دولتمردان نیز بی واسطه، رودررو با مردم، درد دلهای آنها را از زبان و نامه هایشان شنیده و خوانده اند.

۲۹- توجه به مشکلات ازدواج و اشتغال جوانان
الف) تشکیل صندوق مهر رضا (ع)
در سال ۸۴ تعداد ۶۷۹۲ فقره تسهیلات به مبلغ ۶۵۴/۲۴۹ میلیون ریال و در سال ۸۵ تعداد ۳۲۵۷۹ فقره تسهیلات به مبلغ ۱،۴۹۱،۴۸۵میلیون ریال و در سال ۸۶ تعداد ۴۶۸۳۵ فقره تسهیلات به مبلغ ۲،۵۴۳،۹۴۱میلیون ریال جهت ایجاد اشتغال جوانان پرداخت شده است.
ب) طرح تعاونی مسکن مهر
تا آذر ماه سال ۸۶ تعداد ۳۳۵۰۰۰۰ نفر جهت استفاده از تسهیلات در این تعاونی ثبت نام کرده اند که تا شهریور ماه ۸۷، ۱۰۵۰۰۰۰در قالب ۴۷۸۹ تعاونی پس از عقد تفاهم نامه زمین دریافت کرده اند و قرارداد ۵۹۴۶۴ واحد مسکونی امضا شده است.
ج) بنگاههای زودبازده
از آغاز شکل گیری این بنگاهها در سال ۸۴ تاکنون یک میلیون و ۱۰۴ هزار طرح ارائه شده که ۹۰۰ هزار طرح توسط کارگروه اشتغال به بانکها معرفی شده و ۷۶۰ هزار طرح توسط بانکها تایید شده است. از این تعداد ۴۷۰ هزار طرح با کم ۱۸ میلیارد تومانی بانکها به بهره برداری رسیده است.

۳۰- تدوین استراتژی مشخص
از جمله برکات مهم نظام اسلامی، ساماندهی قابلیتها و امکانات کشور در راستای اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی و هدفمند سازی و قانونمند کردن برنامه ریزی دولتها بود که در قالب برنامه های پنج ساله توسعه و نهایتاً برنامه چشم انداز ۲۰ ساله کشور تنظیم گردیده تا بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ به قدرت اول منطقه در زمینه های مختلف دست یابد.
در حال حاضر نظام اسلامی با تجربه چهار برنامه ۵ ساله توسعه در آغاز ورود به دهه چهارم حیات طیبه خویش می باشد که نقشه راه آن توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی تحت عنوان “پیشرفت و عدالت ” ترسیم گردیده است و معظم له در آستانه ورود به جشنهای سی امین سالگرد انقلاب اسلامی سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه را در چارچوب سند چشم انداز ۲۰ ساله ابلاغ فرمودند تا دولت اصولگرای نهم قانون برنامه پنج ساله کشور را بر مبنای آن تهیه نماید.
سیاست های ابلاغ شده در ۴۵ بند و سرفصلهای فرهنگی، علمی و فناوری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، دفاعی و امنیتی که با پشتوانه کارشناسی و مطالعات عمیق تهیه گردیده بیانگر این واقعیت انکارناپذیر است که اگر چه انقلاب اسلامی به دستاوردها و برکات فراوانی دست یافته لکن در نظامی پوینده و بالنده همچنان باید تلاش برای رسیدن به آرمان و قله های پیشرفت همراه با عدالت تلاش کرد.

جدول رکورد شکنی دولت نهم در امر توسعه و خدمات

عناوین درصد

۱٫رشد صادرات غیر نفتی بدون احتساب میعانات گازی ۱۰۰%
۲٫رشد علمی دانشگاهها از ۸۴ تا ۸۷ ۳۴%
۳٫رشد پوشش خوابگاهی ۲۵%
۴٫رشد تسهیلات پرداختی به دانشجویان ۲۵%
۵٫رشد پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری ۱۰۰ %
۶٫رشد استخدام هیات علمی ۱۵۵%
۷٫رشد تولید شیر از ۱۹ میلیون لیتر به ۲۳ میلیون لیتر ۲۳%
۸٫رشد تولید مرغ از ۳ میلیون تن به ۴ میلیون تن ۲۷%
۹٫رشد تولیدات دامی ۲۲%
۱۰٫رشد پرورش آبزیان در آبهای داخلی ۴۹%
۱۱٫رشد تولیدات محصولات زراعی ۱۶%
۱۲٫رشد تولید گندم ۱۱%
۱۳٫رشد محصولات علوفه ای ۶۰%
۱۴٫رشد تولید دانه های روغنی ۵۷%
۱۵٫رشد ایجاد فرصتهای شغلی با اشتغال ۲۹۱۵۳۴ نفر ۲۰۰%
۱۶٫رشد سرمایه گزاری بانکها در طرح های مصوب ۴۰۰%
۱۷٫رشد جذب تعاونی های ثبت شده ۵۰۰%
۱۸٫رشد تعداد تعاونی های ثبت شده ۱۹۰ %
۱۹٫رشد تعاونی های فرا استانی ۱۰۰ %
۲۰٫رشد انعقاد تفاهم نامه وزارت تعاون با دستگاهها ۱۱۰۰%
۲۱٫رشد تعداد مقالات علمی پزشکی ۵۰%
۲۲٫رشد مراکز تحقیقات پزشکی ۳۰%
۲۳٫رشد پذیرش دکترای تخصصی علوم پزشکی ۹۳%
۲۴٫رشد تولید داروهای طبیعی ۲۰۱ %
۲۵٫رشد پوشش خدمات اورژانسی در حوادث ترافیکی ۳۷%
۲۶٫رشد تعداد آمبولانسهای ۱۱۵ ۷۷%
۲۷٫رشد سرمایه گزاری خارجی ۱۷۶%
۲۸٫رشد خصوصی سازی ۱۱۰۰%
۲۹٫رشد سطح باسوادی کشور ۵/۱%
۳۰٫رشد آموزشهای بهداشتی ۵۰%
۳۱٫رشد تعداد دانشجویان مراکز تربیت و معلم ۱۱۴%
۳۲٫رشد مدرسه سازی ۱۰۰%
۳۳٫رشد طول آزادراههای کشور ۴/۲۴%
۳۴٫رشد جابجایی کالا در حمل و نقل جاده ای ۲/۱۹%
۳۵٫رشد جابجایی مسافر در حمل و نقل جاده ای ۴/۴%
۳۶٫رشد جابجایی کالا در خطوط ریلی ۷/۱%
۳۷٫رشد جابجایی مسافر در خطوط ریلی ۹/۲۶%
۳۸٫رشد بازسازی خطوط ریلی ۹/۳۸%
۳۹٫رشد احداث خطوط جدید ریلی ۲/۵۲%
۴۰٫رشد پذیرش مسافر در فرودگاههای کشور ۳/۲۱%
۴۱٫رشد جابجایی مسافر در پروازهای داخلی ۱۷%
۴۲٫رشد جابجایی مسافر در پروازهای خارجی ۲/۳۹%
۴۳٫رشد ظرفیت اسمی بنادر تجار ۱/۱۷%
۴۴٫رشد ظرفیت کانتینری بنادر ۹۰%
۴۵٫رشد ظرفیت مسافربری در بنادر ۴/۱%
۴۶٫رشد حقوق بازنشستگان ۷۱%
۴۷٫رشد اعتبارات کمیته امداد ۲۱۹%
۴۸٫رشد اعتبارات صندوق بازنشستگی ۲۲۱%
۴۹٫رشد اعتبارات سازمان بیمه خدمات درمان ۲۱۷%
۵۰٫رشد اعتبارات سازمان بهزیستی کشور ۲۲۸%
۵۱٫رشد اعتبارات سازمان تامین اجتماعی ۱۱%
۵۲٫رشد تقاضای سرمایه گزاری صنعتی ۶۱%
۵۳٫رشد میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت ۱۲۴%
۵۴٫رشد اشتغال در بخش صنعت ۵۳ %
۵۵٫رشد صدور پروانه بهره برداری از معدن ۷%
۵۶٫رشد اجازه برداشت از معادن ۴۵ %
۵۷٫رشد واگذاری سهام در راستای اصل ۴۴ ۴۰۶%
۵۸٫رشد حجم سرمایه گزاری خارجی ۹۰۰%
۵۹٫رشد تولیدات فلزات اساسی ۵/۱۸%
۶۰٫رشد تولید سیمان ۲۱%
۶۱٫رشد صنایع خودروسازی ۳۶%
۶۲٫رشد تملک آثار میراث فرهنگی ۱۵۰%
۶۳٫رشد اختراعات ثبت شده ۳۰۰%
۶۴٫رشد ایجاد پارکهای فناوری ۳۰۰%
۶۵٫رشد دریافت و پردازش نامه های سفر استانی ۲۴۰۰%
۶۶٫رشد تعداد سفر شهرستانها ۲۹۰۰%
۶۷٫رشد رسیدگی به مشکلات مراجعین حضوری ۸۵۰%
۶۸٫رشد رسیدگی به مشکلات مراجعین غیرحضوری ۷۰۰%
۶۹٫رشد پاسخگویی به مراجعین ۱۰۰۰%
۷۰٫رشد حمایت و مساعدت مالی از مراجعین ۳۰۰%

 

منبع: کتاب چکیده عملکرد دولت مردمی-تهران شهریور ۱۳۸۷

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:2
شهدا و دفاع مقدس
«گاهی در جبهه های دفاع از حق در برابر باطل به تابلو نوشته ها، سنگرنوشته ها و لباس نوشته هایی برخورد می کردیم که در بردارنده نوعی طنز و شوخی بود.»

گاهی در جبهه های دفاع از حق در برابر باطل به تابلو نوشته ها، سنگرنوشته ها و لباس نوشته هایی برخورد می کردیم که در بردارنده نوعی طنز و شوخی بود. در این جا گوشه هایی از این تابلو نوشته ها را که بیانگر روحیه رزمندگان سرافراز اسلام در آن شرایط سخت است را با هم می خوانیم:

۱- لبخند بزن دلاور. چرا اخم؟!!

۲- لطفا سرزده وارد نشوید (همسنگران بی سنگر) (سنگر نوشته است و خطابش موشها و سایر حیوانات و حشرات موذی هستند که وقت و بی وقت در سنگر تردد می کردند.)

۳- مادرم گفته ترکش نباید وارد شکمت شود لطفا اطاعت کنید.

۴- مسافر بغداد (خمپاره نوشته شده قبل از شلیک)

۵- معرفت آهنینت را حفظ کن و نیا داخل (کلاه و سربند نوشته)

۶- ورود اکیدا ممنوع حتی شما برادر عزیز (در اوایل میادین مین می نوشتند و خالی از مطایبه نبود.)

۷- ورود ترکش های خمپاره به بدن اینجانب اکیدا ممنوع

۸-ورود گلوله های کوچکتر از آرپی چی به اینجا ممنوع (پشت کلاه کاسک نوشته بود)

۹- ورود هر نوع ترکش خمی از ۶۰،۸۱،۱۲۰ و کاتی به دست و پا و سر و گردن و شکم ممنوع می باشد.

۱۰- مرگ بر صدام موجی

۱۱-لبخندهای شما را خریداریم.

۱۲- لطفا پس از رفع حاجت آب بریزید تا کاخ صدام تمیز باشد.

۱۳- ورود برادر ترکش به منطقه ممنوع

۱۴- لطفا وارد میدان مین نشوید.

۱۵- مرگ بر هزاردام این که صدام است.

۱۶- مزرعه نمونه سیب زمینی (تابلو ورودی میادین مین گذاری شده)

۱۷- مشک آهنی (تانکر آب نوشته)

۱۸- من خندانم قاه قاه قاه (این جمله با خط درشت پشت پیراهن شهید مهدی خندان جمعی گردان عمار لشکر ۲۷ نوشته شده بود)

۱۹- من مرد جنگم (الکی من خالی بندم)

۲۰- مواظب باش ترکش کمپوت نخوری (تابلویی بود جلوی در تدارکات در منطقه)
۲۱-نازش نده گازش بده.

۲۲- نامه رسان صدام (خمپاره نوشته شده قبل از شلیک)

۲۳- نزدیک نشوید شخصی است وضو و نماز را باطل می کند. (دمپایی نوشته)

۲۴- نمی تونی لطفا مزاحم نشو (لباس نوشته خطاب به گلوله)

۲۵- نه خسته دلاور

۲۶- ورود افراد متفرقه (منظور پرنده های آهنین توپ و خمپاره) ممنوع

۲۷- ورود ترکش از پشت ممنوع ، مرد آن باشد که از روبرو بیاید

۲۸- نیش زدن انواع عقرب و رتیل ممنوع (چادر نوشته)

۲۹- ورود شیطان ممنوع (تابلو نوشته ای با زغال)

۳۰- وای به روزی که بسیج بسیج بشه
۳۱- لطفا تک نزنید (روی کفش نوشته شده بود)

۳۲- لطفا خالی نبندید (داخل چادر نوشته شده بود)

۳۳- مسافرکش کربلا (لباس نوشته راننده مینی بوس در خط)

۳۴- می خواهیم بریم کربلا…منم میام…جا نداریم… با تاکسی بیا میدان مین

۳۵- وایسا که اومدم (سینه لباس نوشته ای که پشت آن نوشته بود: بدو که می رسی!)

۳۶- ورود اشیاء داغ مخصوصا ترکش ممنوع (لباس نوشته)

۳۷- ورود پاهای متفرقه اکیدا ممنوع (پوتین نوشته پای شهید)

۳۸- هرکس می خواهد حوری های بهشت را ببیند از این طرف برود (تابلویی بود که فلش آن جهت حرکت به خط مقدم را نشان می داد.)

۳۹- هر که زجرش بیش، اجرش بیشتر.

۴۰- همه از من می ترسند، من از لندکروز (روی تریلی نوشته شده بود)

نگار

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:2
شهدا و دفاع مقدس
«شهید املاکی از ۱۴ تیر ۱۳۶۱ تا ۲۰ تیر ۱۳۶۴ در لشکر کربلا حضور داشت و در بدو امر مسئول «محور یکم اطلاعات-عملیات» و پس از عملیات محرم مسئولیت «واحد اطلاعات-عملیات لشکر ۲۵ کربلا» را عهده دار شد. در این مدت نیز در واحد اطلاعات، در عملیاتهای زنجیره ای «قدس ۱ و ۲» نقش بسزائی داشت.»

به گزارش نقدنیوز به نقل از مشرق، «شهید حسین املاکی خوشتمی» فرزند رحمت الله، در روستای «کولاک محله» از توابع شهرستان لنگرود در استان گیلان به دنیا آمد. تولد او با ایام عاشورای حسینی مصادف بود و به همین علت نام او را «حسین» نهادند.
شهید املاکی تحصیلات ابتدائی را در دبستان «مصباح کومله» و دوره راهنمایی را در مدرسه «دکتر معین» به پایان رسانید. ایشان هم زمان با تحصیل در دبیرستان «خدمات بهداشت لنگرود» در امور کشاورزی هم به خانواده کمک می کرد. حسین در سال های آخر دبیرستان با نام امام خمینی آشنا شد و مبارزات مخفی خود را علیه رژیم پهلوی آغاز کرد.
ایشان بعد از اخذ دیپلم در۲۰/۶/۱۳۵۹ به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لنگرود درآمد و به عنوان مسئول «اکیپ» مشغول خدمت شد. شهید املاکی مدتی هم مسئول «تربیت بدنی» سپاه لنگرود بود.
این شهید عزیز با آغاز جنگ تحمیلی در شهریور ۱۳۵۹ به همراه اولین نیروهای اعزامی استان گیلان به جبهه های جنوب رفت و در سرحدات مرزی «قصر شیرین» و «سر پل ذهاب» مستقر گردید.
شهید املاکی از ۲۸ خرداد تا ۱۸ شهریور ۱۳۶۰ نیز به عنوان نیروی رسمی سپاه در «تیپ ۲۵ کربلا» مشغول به خدمت شد. ایشان در سال ۱۳۶۱ در عملیات رمضان حضور یافت. حسین بعد از آن عملیات به همراه هفت نفر از همرزمان لنگرودی خود وارد «اطلاعات-عملیات تیپ ۲۵ کربلا» شد و بعد از یک دوره آموزش فشرده مقدماتی جهت شناسایی به خط مقدم اعزام شدند.
«سیروس اکبری» یکی ازدوستان حسین می گوید: «او بسیار متعبد بود و من بارها او را در نماز شب دیده بودم.»
پدر حسین نیز می گوید: «همه شیفته اخلاق او بودند، جذابیت خاصی داشت، نهایت عطوفت و مهربانی درایشان بود.»
املاکی، در مدت حضور در جبهه در عملیات های متعدد از جمله «ثامن الائمه» ، «فتح المبین» ، «بیت المقدّس» ، «رمضان» و «محرم» شرکت داشت.
این شهید بزرگوار در سال ۱۳۶۱ با خانم زهرا محرمی ازدواج کرد و مراسم عروسی آنها در مسجد محل برگزار شد. بیش از دوازده روز از ازدواجش دوباره به جبهه برگشت. در ۱۹ آبان ۱۳۶۲ اولین فرزند ایشان، «مرضیه» متولد شد و او حدود پنج ماه پس از تولد دخترش موفق به دیدن او گردید. در سال ۱۳۶۴ دومین فرزندش نیز «راضیه» به دنیا آمد.
شهید املاکی از ۱۴ تیر ۱۳۶۱ تا ۲۰ تیر ۱۳۶۴ در لشکر کربلا حضور داشت و در بدو امر مسئول «محور یکم اطلاعات-عملیات» و پس از عملیات محرم مسئولیت «واحد اطلاعات-عملیات لشکر ۲۵ کربلا» را عهده دار شد. در این مدت نیز در واحد اطلاعات، در عملیاتهای زنجیره ای «قدس ۱ و ۲» نقش بسزائی داشت.
در سال ۱۳۶۴ به تشخیص فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب، نیروهای مازندران و گیلان از هم جدا شدند. «تیپ ویژه قدس» کردستان با ماموریت درون مرزی علیه ضد انقلاب در منطقه عمومی کردستان و آذربایجان غربی تشکیل شد و این ماموریت به سپاه استان گیلان واگذار گردید. در نتیجه حسین املاکی به پیشنهاد فرماندهان سپاه به «تیپ ویژه قدس» پیوست. او با تلاش بسیار نیروهای اطلاعاتی پراکنده در یگان های مختلف را جمع آوری و واحد اطلاعات-عملیّات تیپ را سازماندهی کرد.
بعد از انجام عملیات «والفجر ۸» در منطقه عمومی فاو سایر همرزمانش از جمله سرداران شهید «مهدی خوش سیرت» و «حسین رضوانخواه»، وارد تیپ قدس شدند و به او پیوستند. آن ها فرماندهی گردان های پیاده را عهده دار شدند و تیپ ویژه قدس درردیف یگانهای منظم سپاه قرارگرفت و ماموریّت های آفندی برون مرزی نیز به این تیپ محوّل گردید.
املاکی عملیات «والفجر ۹» را در منطقه سلیمانیه طرح ریزی کرد. پس از مدت کوتاهی تیپ به لشکر۵۲ قدس ارتقا یافت و عملیات «کربلای ۲» را در منطقه عمومی حاج عمران طرح ریزی و اجرا کرد. املاکی پس از انجام عملیات های «کربلای ۲ و ۴» در عملیّات «کربلای ۵» شرکت داشت و با حفظ سمت، فرماندهی محور عملیاتی را در جزیره «باورین» عهده دار بود. او این نقش را به خوبی ایفا کرد تا جایی که نیروهای لشکر وارد شهرک «دوئیجی» عراق شدند. او در این عملیّات از ناحیه فک به شدّت مجروح شد و برای درمان در بیمارستان «توتونکاران» رشت بستری گردید اما با اصرار فراوان از بیمارستان ترخیص شد و با همان حال به سوی مناطق جنگی حرکت کرد. در سال ۱۳۶۵ نیز برای چندمین بار جراحت برداشت که یک بار به بیمارستان امیر اعلم انتقال داده شد.
در همین سال بود که «سلمان» سومیّن فرزند اوهم به دنیا آمد.
املاکی با توجّه به شایستگی هایی که از خود نشان داده بود به عنوان فرمانده «تیپ یکم لشکر قدس» و پس از مدت کوتاهی با حفظ سمت، به «قائم مقامی فرماندهی لشکر قدس گیلان» انتخاب شد.
ایشان ماموریت های آفندی را دنبال می کرد و مستقیماً به همراه گردان های رزمی فرماندهی عملیات را به عهده داشت. با انجام موفقیّت آمیز عملیّات «نصر۴» ارتفاع «زازیله» و شهر «ماووت» عراق را آزاد کردند. حسین در این عملیّات بر اثر اصابت ترکش از ناحیه دست راست مجروح شد ولی با همان حال در خطوط مقدّم باقی ماند.
در اواسط سال ۱۳۶۶ به هنگام انجام ماموریتی به اتفاق سردار شهید «فرهاد لاهوتی» فرمانده گردان سلمان، دچار سانحه رانندگی گردید. در این سانحه فرهاد لاهوتی به شهادت رسید و او در حالی که به شدت مجروح شده بود با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل گردید و بعد از بهبودی نسبی بار دیگر به سوی جبهه ها برگشت.
شهید املاکی درکسوت فرماندهی لشکر در عملیّات «بیت المقّدس۶» شرکت کرد و بعد از آن در عملیات «والفجر۱۰» در منطقه عمومی «سید صادق» و «شانه دری» حضور داشت. با شکستن مقاومت نیروهای عراقی در ۹ فروردین ۱۳۶۷ دشمن بعثی، برای پیشگیری از تداوم عملیات رزمندگان اسلام، با انواع سلاح های شیمیایی منطقه را مورد حمله قرار داد که بر اثر آن تعدادی از رزمندگان به شهادت رسیدند.
در این هنگام ، حسین متوجه رزمنده ای شد که ماسک ضدّ شیمیایی نداشت، به سرعت ماسک خود را به او داد اما خود به همراه دیگر یارانش، همچون «محمّد اصغری خواه» فرمانده گردان کمیل، «دکتر محمّد جیبی پور» و «سیّد عباس موسوی» و … پس از حدود هفتاد و پنج ماه حضور در جبهه به شهادت رسید.
آزادگانی که در عملیّات «والفجر۱۰» به اسارت رفته بودند ، می گویند: «اکثر فرماندهان عراقی در برخورد اولیه به هنگام بازجویی، از آخرین وضعیت حسین املاکی سوال می کردند و در پی کسب خبر درباره او بودند.»
پیکر شهید املاکی به زادگاهش انتقال یافت و در آنجا به خاک سپرده شد.
از وی به هنگام شهادت دو دختر به نام های مرضیه -پنج ساله- و راضیه -سه ساله- ویک پسر به نام سلمان –دوساله- به یادگار مانده است.

* مقام معظم رهبری در بین جوانان استان گیلان در وصف این شهید عزیز فرمودند:
«شهید املاکی شما؛ (جانشین لشکر قدس گیلان)، که توی میدان جنگ شیمیایی زدند و خودش هم آنجا در معرض شیمیایی بود. بسیجی بغلدستش ماسک نداشت، شهید املاکی ماسک خودش را برداشت بست به صورت بسیجی همراهش! قهرمان یعنی این! البته هر دو شهید شدند. هم املاکی شهید شد و هم آن بسیجی شهید شد اما این قهرمانی مانند اینها که از بین نمی روند. زنده اند، هم پیش خدا زنده اند، هم دردل ما زنده اند و هم در فضای زندگی و ذهنیت ما زنده اند.»
روحمان با یادش شاد

 

شهید املاکی در کنار دوستش

قائم مقام لشکر قدس گیلان در جمع رزمندگان (شهید ابوعمار نیز در عکس دیده می شود)

شهید حسین املاکی در سمت راست تصویر

شهید حسین املاکی

قائم مقام لشکر قدس گیلان

شهید املاکی در کنار دوست خود (در سمت چپ تصویر)

کارت شناسایی شهید حسین املاکی

قائم مقام لشکر قدس گیلان در کنار فرزندش

شهید حسین املاکی

شهید حسین املاکی، قائم مقام لشکر قدس گیلان

 

 

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:1
اخبار

ایران به همراه آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و فرانسه، جزو ۶ کشور دارنده این تکنولوژی محسوب می‌شود. این روش گداخت هسته‌ای در سطح وسیع و گسترده‌ای در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.فارس: شتاب‌دهنده الکترون با انرژی ۱۰MeV، واحد نیمه صنعتی تولید گرافیت با گرید هسته‌ای، دستگاه گداخت هسته‌ای به روش محصور سازی الکتروستاتیکی اینرسی و راکتور نیروگاه‌ آزمایشی گداخت به روش محصور‌سازی مغناطیسی از دستاوردهای فناوری هسته‌ای بود که در حضور مقام معظم رهبری معرفی و رونمایی شد.

طراحی و ساخت شتاب‌دهنده الکترون با انرژی ۱۰MeV و توان ۱۰۰KW در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای انجام شده است.

هدف این طرح ساخت یک شتاب‌دهنده الکترون با حداکثر قدرت و انرژی در رنج صنعتی است. قسمت‌های اصلی این شتاب‌دهنده شامل تفنگ الکترونی، محفظه شتاب، سیستم مولد فرکانس رادیویی، مگنت‌های خم‌کننده و خطوط انتقال باریکه است. پرتوهای الکترون خروجی این شتاب‌دهنده با انرژی ۱۰MeV و توان ۱۰۰KW می‌توانند جهت استریل کالاهای پزشکی، بهداشتی و مواد غذایی و تصفیه پساب‌های شهری و صنعتی و همچنین بهینه کردن خواص مواد پلیمری از جمله سیم و کابل… مورد استفاده قرار گیرند.

* طراحی و ساخت واحد نیمه صنعتی تولید گرافیت با گرید هسته‌ای

تکمیل دانش و فناوری، طراحی و ساخت واحد نیمه صنعتی تولید گرافیت با گرید هسته‌ای طرحی است که در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای اجرا شده است.

پس از خردایش و دانه‌بندی ذرات کک و قیر در ابعاد میکرونی، با نسبت‌های معین از هر دانه بندی کک و درصد معینی از قیر و در دمای بالای نقطه نرمی قیر عمل اختلاط در مخلوط‌ کننده با تیغه‌های Z شکل انجام می‌گیرد. محصول با پرس ایزواستاتیک شکل‌دهی می‌شود.

در مرحله بعد تا دمای ۱۳C هزار گرافیته شده تا ساختار آن کریستالی شود. سپس آزمایش‌های کنترل کیفی خواص الکتریکی، ساختار کریستالی، فیزیکی، مکانیکی و ناخالصی‌های عنصری انجام می‌گردد. تمامی مشخصات محصول تولیدی در حد استانداردهای گرافیت هسته‌ای است.

* طراحی و ساخت دستگاه گداخت هسته‌ای به روش محصورسازی الکتروستاتیکی اینرسی (IR-IECF)

دستگاه IR-IECF در بهار ۱۳۸۹ در پژوهشکده فیزیک پلاسما و گداخت هسته‌ای طراحی و ساخته شده و در زمستان ۱۳۸۹ ثبت اختراع شده است.

ایران به همراه آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و فرانسه، جزو ۶ کشور دارنده این تکنولوژی محسوب می‌شود. این روش گداخت هسته‌ای در سطح وسیع و گسترده‌ای در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

* طراحی و ساخت راکتور نیروگاه‌، زمایشی گداخت به روش محصور‌سازی مغناطیسی

طرح ملی طراحی و ساخت راکتور نیروگاه‌ آزمایشی گداخت به روش محصور‌سازی مغناطیسی توسط محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای انجام و اجرا شده است.

در این پروژه گداخت عناصر سبک به کمک باریکه‌های لیزری برای دستیابی به انرژی همجوشی هسته‌ای کنترل شده استفاده می‌شود. برای این منظور باریکه‌های پر انرژی لیزر هدف کوچکی به قطر حدود یک میلیمتر که حاوی ایزوتوپ‌های هیدروژن هستند را مورد اصابت قرار می‌دهند.

منبع : نگار  http://negar.charchoob.com/?p=750

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:1
شهدا و دفاع مقدس
«آقای رفسنجانی بخداقسم ماهم جزء همانهایی هستیم که سال ۱۳۶۰شعار می دادیم درود بر سه یاور خمینی هاشمی و دوسید حسینی ( که منظور از دو سید حسینی مقام رهبری و شهید بهشتی بود) ولی امروز متأسفیم که چرا شما در لحظه شهادت شهید بهشتی در دفتر حزب جمهوری حضور نداشتید تا عاقبت بخیر شوید و تأسف بیشتر ما از آنجاست که وقتی برای ترور شما به خانه تان آمدند همسر فداکارتان ؟! مانع دستیابی شما به فوز عظیم شهادت شد ، البته در این درد ما نیز که لیاقت شهادت نداشته ایم با شما مشترکیم لذا حقمان است که امروز بخاطر ریش داشتن و ظواهر مذهبی توسط طرفداران شما مورد حمله قرارگرفته و با سنگ ، چوب و چاقو ناکارشویم. راستی بگوئید چرا گارد امنیتی و حفاظتی شما حتی از شخص اول مملکت نیز بیشتر است در بحثهای عدالت اجتماعی نماز جمعه شما از وقتی به تفسیر آیه من حرم علیکم مااحل الله لکم پرداخیتد جوانان ما جزیره مجنون را رها کرده و به جزیره کیش شتافتند باورکنید که بقایای نیروهای رزمنده و ارزشهای انقلاب ودفاع مقدس نیز زیرشنی تانکهای مدرن ریاست طلبی و تکاثر و جبران مافات یاران و همفکران شما درهم کوبیده شد و اینک هم از وقتی رئیس مجلس خبرگان شده اید دائم برای این رهبر مظلوم نقشه می کشید و نامه بدون سلام و با تهدید هم که فرستاده اید و… بدانید تفکر شما و یارانتان به بن بست رسیده و مردم دیگر حاضر به همراهی با شما نیستند درانتها به شهدای عزیزمان عرض می کنیم ای شهدا می دانید که چقدر دلمان تنگ شده از خدا بخواهید که عاقبت ما را با شهادت آن هم بدست شقی ترین و فاسدترین و منافق ترین دشمنان خدا ختم نموده و عاقبت ما را نیز مثل شهید لاجوردی و صیاد شیرازی بخیر گرداند ، راه ما از کربلا می گذرد بگذار تا کرمها ی فربه لجنزار دنیا چند روزی بیشتر در این منجلاب بلولند و فربه تر شوند.»

اگر نبود اینکه بعضیها درمقابل رهبری و ولی فقیه زمان یعنی رهبرمعظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای شمشیر را از رو بسته اند و تصور می کنند می توانندرای ۲۵میلیونی را نادیده بگیرند شاید ما هم مثل خیلی ها و مثل این ۲۱سال گذشته سکوت می کردیم ،اما بنظرمی رسد دیگر سکوت جایز نیست و همانطورکه رهبرعظیم الشأن دربیانات مهم خودبمناسبت روزمبعث رسول(ص)گرامی اسلام فرمودند:

((باید،مراقب نگفتنهای خودنیزباشیم))

شاید همین نگفتنها بوده که امروزبرخی را آنقدر جری کرده که از تریبون مقدس نمازجمعه، باصراحت تمام به نفع دشمنان اسلام و نظام اراجیف ببافند و ما هنو زاز ته دلمان به آیه شریفه <<والمرجفین فی المَدینه فقُتِلوا تقتیلا>> راضی نباشیم .

نگارنده این سطور بعنوان یک رزمنده کوچک دفاع مقدس و یک خانواده شهید در طول ۲۱سالی که ازپذیرش قطعنامه ۵۹۸ گذشته هرگاه این دوماهه آخردفاع مقدس را مرورمی کنم(صرف نظراززمینه سازیهای حدودسه ماهه قبل از آن (((اسفند ۶۶تا ۱۲خرداد۶۷ )))که عبارت است از:(موشکباران تهران برای نخستین بار سقوط فاو توسط ارتش بعثی و تهاجم مستقیم نیروهای آمریکائی به ایران درخلیج فارس )حجت برایم تمام می شودکه هیچ فرقی میان فرماندهی کل قوای آخر جنگ با فرماندهی کل قوای اول جنگ وجود ندارد ای کاش در نماز جمعه این هفته ۲۶/۴/۸۸ نیروهای سپاه و بسیج زمین دانشگاه را پُرنکرده بودند تا همان حدود دو هزار نفر افراد معلوم الحالی که پس از یک هفته تلاش بی وقفه توسط مدعیان اصلاحات در حواشی نماز جمه مستقر شده بودند بداخل زمین چمن و مقابل امام جمعه می آمدندتا ماهیتشان بیشتر فاش شود و ۲۶تیرماه ۸۸ نیز به ۱۴اسفند ۵۹ و بنی صدری دیگر تبدیل می شد چرا که همه چیز از هر نظر مثل هم بو د و همین جا به آقای رفسنجانی متذکر می شوم این نماز جمعه که دوبار گفتید بی شباهت به نمازجمعه های اول انقلاب نیست برخلاف نظر غلط شما ما را فقط به یاد ۱۴ اسفند سال ۵۹ و آخرین تلاش مذبوحانه بنی صدر و احزاب منحرفش انداخت که نهایتاً به عدم کفایت و فرار مفتضحانه وی منجر شد و تنها فرقی که با ۱۴ اسفند داشت این بود که شما و یارانتان حتی به اندازه بنی صدر و منافقین هم عرضه به صحنه آوردن طرفدارانتان را نداشتید و آنها خیلی بیشتر از شما نیرو آورده بودند و اما برای مردم آگاه ما بیش از این نیاز به قلم فرسائی نیست و بهتر است به سراغ دست آوردهای ؟‌‍! فرماندهی کل قوا شدن رفسنجانی درآن ۵۶ روز یعنی (تاریخ ۱۲/۰۳/۶۷ تا تاریخ :۰۶/۰۵/۶۷) بپردازیم و قضاوت را هم به همین مردم فهیم واگذاریم :

رفسنجانی در تاریخ ۱۲/۰۳/ ۶۷ طی حکمی باتمام اختیارات به جانشینی فرماندهی کل قوا منصوب می گردد و از آن تاریخ تا ۰۶/۰۵/۶۷ نتایج ذیل حاصل می گردد :

۱-یکماه رکود کامل و بعضاً شکست در جبهه های جنگ از تاریخ صدور حکم .

۲- دراین یکماه هیچ تحول خاصی در هیچیک از ۷بندی که امام در حکم خود به رفسنجانی برای هرچه بهتر ادامه دادن <<دفاع مقدسمان>>(عین عبارتی که درحکم آمده) تأکیدکرده بود رُخ نداد حتی با  وجود فرمایش امام که درنگ امروز ، فردای اسارت باری بدنبال دارد نیز ، هیچ تبلیغی هم برای اعزام به جبهه ها صورت نگرفت و جبهه ها با کمبود جدی نیرو مواجه بود.

درعوض صدام نهایت تحرک خود را در این مدت انجام داد و از تمامی ظرفیتهای داخلی کشورش و مرتجعین منطقه و شرق و مغرب استفاده کرد از جمله عقد قرارداد ۵/۶ ملییارد دلاری پروژه فاو با شرکتهای فرانسوی و قراردادهای متعدد با شرکتهای آلمانی .

۳-پس از تصرف فاو عراق با استفاده گسترده از سلاحهای شیمایی جزایر مجنون را تصرف کرد .

۴-درتاریخ ۱۲/۰۴/۶۷ هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس هدف موشک ناو وینسنز قرار گرفت و صدام نیز مکرر در شهرهای کُردنشین به بمباران شیمایی پرداخت این جنایات علنی و آشکار در مقابل چشم مردم دنیا برای مرعوب ساختن ملت ایران و انصراف آنها ازادامه دفاع مقدس صورت می گرفت و حلقه اصلی تحمیل صلح بود یعنی دشمن بکمک سرسپردگان داخلی هم جنگ را تحمیل کرد و هم صلح را .

۵- تخلیه مناطق حاج عمران ، پنجوین و ماؤت عراق از نیروهای ایرانی تاریخ ۰۴/۰۴/۶۷ .

۶- هجوم عراق به مناطق وسیعی در عین خوش ، موسیان و جنوب دهلران و شهادت و اسارت هزاران رزمنده .

۷-در تاریخ ۲۲/۰۴/۶۷ شهر حلبچه عراق از نیروهای ایرانی تخلیه شد (سلسله عقب نشینی ها).

۸-درتاریخ ۲۵/۰۴/۶۷ شرایط لازم برای تحمیل صلح و نوشاندن جام زهر فراهم شد و لذا جلسه ای مهم با حضور چهل تن از شخصیتهای مهم کشوری و لشکری در حضور امام تشکیل و بر لزوم پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تأکید شد.

۹- در ۲۷/۰۴/۶۷ سرانجام پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی رفسنجانی اعلام گردید.

۱۰-درتاریخ ۳۰/۰۴/۶۷ که زمینه کامل برای آخرین تهاجم دشمنان فراهم شده بود حمله سراسری عراق شدیدتر از روزهای اول تجاوزش صورت گرفت و بعثی ها تا ۵ کیلومتری اهواز پیش آمدند و بیش از ۳۰هزار رزمنده ایرانی را به اسارت برده و صدها تن دیگر را نیز به شهادت رساند و این به معنی به انجام رسیدن پروژه متلاشی کردن ارتش کلاسیک ایران بود.

۱۱ – ازتاریخ ۰۲/۰۵/۶۷ نیز هجوم منافقین با پشتیبانی ارتش بعث و البته به دعوت خائنین داخلی و برای زدن تیر خلاص به نظام جمهوری اسلامی صورت گرفت ، بله منافقین نه برای جنگیدن که برای زدن تیر خلاص آمده بودند بطوری که در کتاب جبهه ای به عرض ۶ متر آمده است منافقین با خودروهای رزمی تندروی خود قراربود صبحانه را در اسلام آباد و نهار را در کرمانشاه خورده شام را در همدان و فردا صبح در میدان آزادی با حلقه های گل از آنها استقبال شود .

اما بشنوید از حاشیه این دستاوردها ؟!

۱- درابتدای دفاع مقدس فرماندهی کل قوا در دست کسی بود که نه تنها ایمان و اعتقاد قلبی به اسلام و معنویت و شهادت نداشت بلکه یک خائن وطن فروش بود و لذا هرچه بود شکست و عقب نشینی بود اما در انتهای جنگ چرا با وجود آنکه ۱۰سال از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی گذشته بود و آن همه نیروی کارآمد نظامی و امکانات داشتیم سرنوشت دفاع مقدس به اینجا کشیده شد ؟!

رفسنجانی مدعیست که من ایثار کردم و خواستم شکستها بنام امام ثبت نشود و خدشه ای به عظمت ایشان وارد نگردد . این هم عذر بدتر از گناه و منجمله از همان بی اعتقادیها به مبانی است مگر او نمی دانست درمورد کسی صحبت می کند که معتقد است:

چه بکشیم و چه کشته شویم پیروزیم .

کار برای خدا خستگی ندارد.

ما مأمور به تکلیف هستیم و نتیجه با خداست .

و صد البته که امام کسی نبود که تسلیم چنین ننگی بشود و این هم یک تهمت به آن مرد بزرگ است .

۲-باید گفت هر چند رفسنجانی از شروع انقلاب اسلامی و در طول جنگ نقشهای اصلی را بعهده داشته اما در دو ماه آخر جنگ با وجود داشتن اختیارات کامل در اثر  وجود برخی افراد ناهماهنگ به نتیجه مطلوب نائل نشد مثلاً نیروهای متعهدسپاه و بسیج و فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی هیچگاه نتوانستند با این عقب نشینی ها و شکستها خود را هماهنگ کنند بطوری که پس از تهاجم ۲۱/۰۴/۶۷ ارتش بعثی فقط یک گردان ناهماهنگ ؟!بسیجی متشکل از تعدادی بسیجی ۱۵یا۱۶ساله که بعضاً در آن گرمای وحشتناک از تشنگی به شهادت رسیده بودند توانستند برروی پل کرخه راه تجاوز بعثی ها به دزفول و اندیمشک را سد کنند و تیپ الزهرا در حماسه ۰۱/۰۵/۶۷ جلوی نفوذ بعثی هابرروی جاده آسفالته اهواز خرمشهر را سد کرد و از همه ناهماهنگ تر نیز شهید صیادشیرازی بود که وقتی متوجه شده منافقین به ستون راه ورود به کرمانشاه را می پیمایند و هوانیروز کرمانشاه بدستوراین فرمانده ارشد نظامی حاضر نیست از هلیکوپترهای کبرا برای سرکوبی ستون منافقین استفاده کند با خواهش و التماس و رفیق بازی دوستان خلبان خود را به صحنه ‌آورد و ستون فقرات متجاوزین منافقین را در هم کوبید حال اگر این ناهماهنگیها ؟!با فرماندهی کل قوای وقت نبود باید فاتحه دزفول،اندیمشک،خرمشهر،آبادان،اهواز و بالاخره تهران را نیز می خواندیم .

۳-سوال این است پس از پذیرش قطعنامه چرا ارتشیهای ما با آن همه تانک،توپ، هلیکوپتر و هواپیما ظرف یکی دو روز تا پلدختر واندیمشک و دزفول عقب نشینی کرده و در اندیمشک و دزفول اسلحه می دادندتا یک ساندویچ بگیرند چرا هیچ فرمانده ارشد ارتشی حاضر نیست در مورد این ایام صحبت کند و بلکه می ترسد حرف بزند سکوت و سانسور شدید و عدم تحلیل و تفسیر وقایع این مقطع از دفاع مقدس برای چیست ؟!

خودم درنزدیکی پادگان حمید یک قبضه کاتیوشای ارتش را باچهل فروند موشک دیدم که می گفت قرارگاه دستور عقب نشینی داده اماعقب نشینی تا کجا معلوم نبود.

۴-درهمان ایام تلخ رزمندگان با شنیدن پیام پذیرش قطعنامه از سوی امام گریه می کردند و با امام همدردی می نمودند اما به هنگام شنیدن توجیهات رفسنجانی و وعده های پوچ او درقبال پذیرش قطعنامه به او فحش می دادنداگر چه خودم بعدها از مرحوم سیداحمد خمینی شنیدم که امام پس از حضور گسترده مردم در جبهه هاکه متعاقب تهاجم سراسری بعثی ها روی داد فرمود اگر می دانستم هنوز اینقدر نیروی جان برکف داریم هرگز قطعنامه را قبول نمی کردم . شهید رجائی نیز گفته بود جنگ واقعی ما وقتی آغاز می شود که آخرین گلوله ما شلیک شده باشد . و حالا باید به رفسنجانی گفت فرق بین تعهد و تفکرالهی با مادی گرائی و دنیا طلبی در همین جاست که رجائی و امام با دست خالی با کفر جهانی در می افتند و جنابعالی با این همه امکانات پذیرش قطعنامه را ترجیح می دهید که هنوز هم غیر از تبادل اسرا هیچیک از بندهای آن تحقق نیافته و نخواهد یافت.

راستی ادعا شده بود وقتی اوضاع جنگ از بهار ۶۷ رو به وخامت گذاشت درصدد بودند که شما را بعنوان غریق نجات این مملکت به صحنه بیاورند شما که غریق را زودتر خفه کردید دیگر چه جای ادعائی بر کاردانی و سیاستمدار بودن برایتان باقیست راستی مگر قبل از انتصاب به فرماندهی کل قوا به جنگ کاری نداشتید ؟!که حالا بخواهید معجزه کنید.

راستی شما در خاطراتتان آورده اید دراثنای عملیاتی در خانه ، عملیات را پیگیری می کردید که پسرتان از سوئیس یا سوئد زنگ می زند و شما از او می پرسید آنجا چه می کنید و او می گوید ما اینجا اسلام را صادر می کنیم و در جایی دیگر نوشته اید وقتی بهزاد نبوی برای پست وزارت قراربود در مجلس معرفی گردد به او قول داده اید که از سوابق توده ای بودنش چیزی مطرح نشود.

آیا می دانید شما تنها مسئول این نظام هستید که همه کس و کارتان در صدر یک مسئولیت مهم قرار گرفته والبته دارد خدمت می کند؟!

آقای رفسنجانی چه کسی شما را مجبور کرده بود بعد از هر عملیات کلی دروغ بافته و درخطبه های نماز جمعه تحویل مردم بدهید مسئولین دیگر ما چنین نبودند و هیچ نیازی به اینکار نداشتند این شما بودید که فکر می کردید همه کاره نظام هستید چنانکه دخترتان هم اخیراً این ادعا را مکرر مطرح نموده است افسوس که هنوز نفهمیده اید همه کاره نظام امام زمان و شهدا هستند و اگر امور این مملکت بدست شما بود این نظام یک روز هم دوام نمی آورد شما حاصل دفاع مقدس را هم فقط بایک موضوع مادی مطرح کردید و آنهم اینکه در طول صد سال گذشته در هر جنگی بخشی از خاک ایران جدا شد و این تنها جنگی است که این اتفاق نیفتاد درحالیکه امام و شهدا معتقد بودند جنگ بر پا شده بود تا شهدا خود را به قافله کربلا برسانند و حاصل این دفاع مقدس و بزرگترین پیروزیهای ما همین شهدا و جانبازان هستند و رزمندگانی که امروز در مقابل شما و هردیکتاتوردیگری خواهند ایستاد و به تعبیر امام اسلام وانقلاب را بیمه کرده اند.

آخرین کلام

آقای رفسنجانی بخداقسم ماهم جزء همانهایی هستیم که سال ۱۳۶۰شعار می دادیم درود بر سه یاور خمینی هاشمی و دوسید حسینی ( که منظور از دو سید حسینی مقام رهبری و شهید بهشتی بود) ولی امروز متأسفیم که چرا شما در لحظه شهادت شهید بهشتی در دفتر حزب جمهوری حضور نداشتید تا عاقبت بخیر شوید و تأسف بیشتر ما از آنجاست که وقتی برای ترور شما به خانه تان آمدند همسر فداکارتان ؟! مانع دستیابی شما به فوز عظیم شهادت شد ، البته در این درد ما نیز که لیاقت شهادت نداشته ایم با شما مشترکیم لذا حقمان است که امروز بخاطر ریش داشتن و ظواهر مذهبی توسط طرفداران شما مورد حمله قرارگرفته و با سنگ ، چوب و چاقو ناکارشویم. راستی بگوئید چرا گارد امنیتی و حفاظتی شما حتی از شخص اول مملکت نیز بیشتر است در بحثهای عدالت اجتماعی نماز جمعه شما از وقتی به تفسیر آیه من حرم علیکم مااحل الله لکم پرداخیتد جوانان ما جزیره مجنون را رها کرده و به جزیره کیش شتافتند باورکنید که بقایای نیروهای رزمنده و ارزشهای انقلاب ودفاع مقدس نیز زیرشنی تانکهای مدرن ریاست طلبی و تکاثر و جبران مافات یاران و همفکران شما درهم کوبیده شد و اینک هم از وقتی رئیس مجلس خبرگان شده اید دائم برای این رهبر مظلوم نقشه می کشید و نامه بدون سلام و با تهدید هم که فرستاده اید و… بدانید تفکر شما و یارانتان به بن بست رسیده و مردم دیگر حاضر به همراهی با شما نیستند درانتها به شهدای عزیزمان عرض می کنیم ای شهدا می دانید که چقدر دلمان تنگ شده از خدا بخواهید که عاقبت ما را با شهادت آن هم بدست شقی ترین و فاسدترین و منافق ترین دشمنان خدا ختم نموده و عاقبت ما را نیز مثل شهید لاجوردی و صیاد شیرازی بخیر گرداند ، راه ما از کربلا می گذرد بگذار تا کرمها ی فربه لجنزار دنیا چند روزی بیشتر در این منجلاب بلولند و فربه تر شوند.

منبع : نگار 

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:0
شهدا و دفاع مقدس
««امام خمینی (ره) نه تنها مسلمانان را بیدار کردند بلکه بر جهان غیر اسلام نیز از خود تأثیراتی بر جای نهادند. » واضافه کرد: «بدانید آن مرد سالخورده که رهبر شما بود (امام (ره) ) هرگز نمرده است بلکه هنوز زنده است و فعال ، چرا که همة این تحولات به دست ایشان ایجاد شده است. »»

با آشکار شدن بیش از پیش آثار جهان قیام الهی حضرت امام خمینی (ره) ، و متزلزل گشتن پایه های استیلای همه جانبه تفکرات الحادی و مادی بر دنیای امروز بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران مسلمان داخلی و خارجی با تاکید بر واقعیت ورود بشریت به عصری جدید به تحلیل و تبیین ویژگی های مهم این پدیده عظیم جهانی و بررسی نقش کلیدی امام (ره) در این زمینه پرداخته اند. اکنون جمع کثیری از دانشوران اسلامی بر این باورند که امام خمینی (ره) آغاز گر «عصر جدیدی در تاریخ اسلام » بلکه «دنیای دیانت » می باشد. صاحب نظران و تحلیل گران مسلمان داخلی و خارجی تصریح می نمایند که «ندای قدسی امام ، جهان را به لرزه در آورد » و به واسطه سیره فکری و عملی امام (ره) «اسلام جلوه خود را در سراسر جهان نشان داده است » تا آن جا که «تاثیرات قیام حضرت امام (ره) در اروپا هم محسوس می باشد. » این تحلیل گران و صاحب نظران عمیقا معتقدند با آغاز عصر امام خمینی (ره) « دین و دین داری در جهان گسترش یافته است » و« دین زنده شده و کلیسا ها جان تازه گرفته اند » و حتی.. .« مذهبی بودن در اروپا ارزش و معنی تازه ای یافته است » و « میلیون ها نفر در غرب به انتظار ظهور حضرت عیسی (ع) نشسته اند » و در یک کلام ، عصر امام (ره) عصر « احیای دین و معنویت » در جهان معاصر می باشد. آیه الله مصباح یزدی ایشان از اساتید گرانقدر حوزه علمیه قم که در این باره با اشاره به جریان دین ستیزی و دین زدایی در اروپا و غرب طی قرن های اخیر که دامنه آن تا کشورها ی اسلامی از جمله ایران عصر پهلوی نیز کشیده شده می فرماید : مهم ترین دست آوردحرکت امام خمینی (ره) احیا دین و دین گرایی درجهان معاصر بود به گونه ای که به برکت این حرکت نه تنها پیروان دین اسلام دیگر ادیان ا زجمله مسیحیت نیز حیاتی دوباره یافته ودرنتیجه گرایش به دین ودین داری در سایر ملل نیز افزایش یافت. ایشان درهمین مورد ، به سخن یک اسقف مسیحی از مکزیک اشاره کرد که در دیدار با ایشان اظهار داشت : «این افتخار مخصوص شماست که توانستید ایمان را در دنیا زنده کنید و بالاتر این که کشورداری را با دین داری توأم کنید ، ما {مسیحیان} این توان را نداریم که ایمان را در مردم حفظ کنیم ، چرا که مردم دیگر اطمینانی به ما ندارند ، بالاتر این که نتوانستیم دین داری را با کشورداری توأم کنیم. پروفسور حمید مولانا وی رئیس و بنیان گذار بخش ارتباطات بین المللی دانشگاه امریکن واشنگتن دی سی است که با بیان بخشی از تأثیرات شگرف حضرت امام خمینی (ره) د رجهان معاصر اظهار می دارند : «به عقیدة من هیچ صدایی در قرن بیستم مثل صدای امام جهان را به لرزه درنیاورد. حضرت امام پس از جنگ جهانی اولین شخصیتی بودند که به صورت جهانی «طلسم سکوت» را در مقابل طاغوت و ظلم شکستند ، اگر این طلسم نشکسته بود امروز شوروی زنده بود. » مولانا می افزاید:» وقتی انقلاب اسلامی اوج گرفت من در تابستان ۱۹۷۸ دوهفته در تهران بودم و بعد برای شرکت در کنگرة بزرگ علوم ارتباطات روابط بین الملل به ورشو {لهستان}رفتم ، وقتی درآن جا دربارة انقلاب اسلامی ایران صحبت کردم چند نفر از دانشمندان لهستانی- که بعدا درمبارزات لهستان تأثیر فراوانی داشتند – می خواستند حضرت امام (ره) را بشناسند. این مال آن موقع بود ، ولی اخیرا که پس از بیست سال هنگامی که برای شرکت در کنفرانس بزرگ جهانی درهمین رشته ، دردانشگاه «لایبزیک»به آلمان شرقی رفته بودم ، بای اولین بار درعمر ۴۳ سالة انجمن علوم ارتباطات آن جا اعضای انجمن ، جلسة اصلی خودشان را در کلیسا تشکیل دادند ، درکلیسای سن نیکسولی ، در این کلیسا کشیشی برای ما سخنرانی کرد که به قول خودش انقلاب آلمان شرقی را به «شیوة حضرت امام» هدایت کرده بود. واقعا جالب است که مارکسیست ها ، لیبرالیست ها و همة «ایست ها» که هرگز حاضر نبودند به مسجد و معبد بروند ، انقلاب اسلامی ایران آنان را وارد کرده بود که به کلیسا بیایند» احمد هوبر وی اندیشمند و روزنامه نگار تازه مسلمان سوئیسی است که در تشریح تأثیرات عظیم انقلاب اسلامی می گوید : «امروز در ارو.پا احساس می شود سقوط دیوار برلین با انقلاب و قیامی که شما آغاز کردید مرتبط است. {تأثیرات} این قیام اسلامی امروز دراروپا محسوس است ، در اروپا حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون مسلمان زندگی می کنند که صد هزار نفر آن ها در سوئیس اند. » وی افزود : «امام خمینی (ره) نه تنها مسلمانان را بیدار کردند بلکه بر جهان غیر اسلام نیز از خود تأثیراتی بر جای نهادند. » واضافه کرد: «بدانید آن مرد سالخورده که رهبر شما بود (امام (ره) ) هرگز نمرده است بلکه هنوز زنده است و فعال ، چرا که همة این تحولات به دست ایشان ایجاد شده است. » پروفسور یاوس اوسوس وی تازه مسلمان آلمانی و قائم مقام دانشکدة فنی دانشگاه برمن المان و از رهبران بر جستة مسلمان آلمانی زبان دراروپا است که با اشاره به تأثیرات عظیم حضرت امام (ره) دردنیای معاصر اظهار می دارد : «امام خمینی (ره) بیدارگر همة موحدان درعصر ما است ، احیای دین ومعنویت در روزگاری که سیطرة مادیت وابزار مادی واندیشه های ضد معنی جامعة بشری را در چنبرة خود گرفته بود مدیون امام خمینی (ره) و یاران انقلاب اسلامی است. » محمد لنسل وی رئیس مرکز فرهنگی تجدید حیات اسلام دراتریش است که در مقاله ای تحت عنوان «تأثیر نهضت امام خمینی (ره) بر اروپا می نویسد: «بی تردید انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) نه تنها تصویر تاز ه ای از اسلام در اروپا ارائه کرد بلکه حتی زندگی مذهبی غیر مسلمانان را هم دگرگون ساخت؛ به عبارت دیگر ، امروز حتی د راروپا نیز مذهبی بودن ارزش و معنای تاز ه ای یافته است ، این عبارت را رئیس جمهور سابق اتریش در یک سخنرانی بیان کرد که « انقلاب اسلامی به تمامی افراد مذهبی اعتبار واتکاء به نفس تاز ه ای ارزانی داشت. » طلال عتریسی ایشان استاد دانشگاه لبنان است که با تأکید بر پیوند اساسی تحولات جاری در زمینة رویکرد معنوی بشر با قیام الهی حضرت امام خمینی (ره) تصریح می کند. «رهبری امام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی اساس حرکت و تمدن جهان کنونی می باشد. » سید صدرالدین صدر: وی از اندیشمندان مسلمان لبنانی است که در این زمینه می گوید «امام خمینی (ره) آغازگر عصر تاز ه ای درتاریخ اسلام وزندگی مسلمانان است ، از ویژگی های این عصر هم می توان غور وتعمق مسلمانان نسبت به اسلام را بر شمر وهم جهانی شدن حیات سیاسی اسلام را. » مدیر مرکز پژوهشی اسلامی در فرانسه وی با اشاره به عظمت روحی و فکری حضرت امام (ره) و ویژگی های منحصر به فرد ایشان می گوید : «امام خمینی (ره) چهارده قرن را در اعمالش خلاصه کرد.. ..» ما خیلی خوشبخت هستیم که دراین عصر {امام خمینی} زندگی می کنیم ، گویی درعصر پیامبر اکرم (ص) زندگی می کنیم. » وی تصریح میکند :مردم جهان همه مشتاقند ازتعالیم امام خمینی (ره) پیروی کنند ، در اکثر کشورها جنبشی آغاز شده ، حتی در جوامع غربی ما می بینیم که مسائل {مذهبی} تحت بازنگری قرار گرفته است.. . اکنون خیلی ها می دانند که اسلام پاسخ گوی مشکلات بشری است. ایشان می افزاید : «جهان درحال تحول است و ارزش های جهانی درحال تغییر غرب دچار فروپاشی تدریجی شده است واسلام جلوه خود را در سراسر جهان نشان داده است. » پروفسور اسماعیل کیلبس او فیلسوف برجستة فرهنگ اسپانیالی زبان ها است که با اشاره به حیات مجدد دین درصحنة زندگی بشر در وصف این واقعیت عظیم چنین می گوید: «دین زنده شده است ، کلیساها جان تاز های گرفته اند،توجه به مذهب واندیشه های مذهبی دردانشگاه ها دیگر زشت و کم بها تلقی نمی شود ، زیبایی های معنوی در زندگی روزمره مورد بازیابی قرارر گرفته است ، جهان برای نجات و زیبا کردن روابط اجتماعی اش به قدرت دین وجاذبه های معنوی گرایش شدیدی پیدا کرده است. » وی تأکید می کند: «و این همه ناشی از دعوت نوینی بود که امام خمینی (ره) با انقلاب دینی اش درعرصة افکار وذهنیت جامعة جهانی آغاز کرد. » سفیر وقت ایران درواتیکان وی با اشاره به این مطلب که «بعد از رنسانس تاقبل از ظهور انقلاب اسلامی مذهب به معنای عام آن در هیچ یک از نقاط دنیا حتی حضور در صحنه های اجتماعی و به تیغ آن سیاسی واقتصادی را نداشت » می نویسد: کلیسا چه در قالب کادر رسمی آن – واتیکان – و چه درقالب غیر رسمی ومردمی آن تنها برای حوزة ارتباطات شخصی با پروردگار نسخه می نوشت و هرگز در صحنه های اجتماعی حتی اگر در حوزه مشخص ترین وظیفه کلیسا اتفاقی می افتاد نظری اعلام نمی کرد ، ننگ سکوت در جنگ جهانی دوم که حتی یک بیانیه برای صلح و علیه هیتلر – علی رغم آن همه کشتار – صادر نکردند هنوز دامن کلیسا را راها نکرده است. ایشان با بیان این واقعیت که در «وقتی امام خمینی (ره) با تکیه بر طرح مذهب درمتن زندگی اجتماعی ، انقلاب اسلامی اش را به پیروزی رساند دنیا در ابتدا هرگز تصوری چنین ژرف وعمیق از انقلاب را باور نمی کرد »اضافه می کند : «این انقلاب آغاز بزرگ ترین تحول جهانی در عرصة دیانت ومذهب بود که برای اولین بار با این وسعت ظهور پیدا کرده بود ،. . ..و حرکت امام خمینی دردنیای دیانت «عصر جدیدی» را آفرید.. ..» وی با بر شمردن بخشی ا زمصادیق نفوذ جدی پیام های معنوی بین المللی حضرت امام خمینی (ره) درمیان جوامع مسیحی و تأثیر پذیری وسیع کلیسای کاتولیک از این موج جدید ادامه می دهد: ….مسیحیت رسمی و مرجعیت واتیکان که نزدیک به همة بیانیه های آن تا قبل از دهة هشتاد مربوط به مسائل نظری دینی بود و اثری ازمسائل اجتماعی نداشت دردهة اخیر اکثر بیانیه های آن را موضوعات :آزادی ، عدالت ، پیشرفت اجتماعی ، جنگ و صلح ، و حقوق بشر در بر گرفته است ، و طی بیش از چهادره سال مرجعیت ژان پل دوم از هفت بیانیة صادره ، سه بیانیة آن دربارة دکترین اجتماعی کلیسا بوده است. ایشان می افزاید : {دراینجا }اشاره به مهمترین بخش نامة پاپ ژان پل دوم تحت عنوان Cente. Simus.annus درتاریخ مه ۱۱۹۱- اردیبهشت ۱۳۷۰ – که در اوج اظهار نظر مرجعیت واتیکان در رابطه با امور اجتماعی است ضروری می نماید. دراین بیانیه بحران مارکسیسم ، ا زخود بیگانیگی غربی ، بازار آزاد ، مسئله سود ، مالکیت مشروط ، ابزار تولید ، مشارکت مردم درحیات اجتماعی ، فرهنگ اقتصاد و سیاست توجیه می شود. همین روند در بیانیة رسالت فدیة پاپ ژان پل دوم تعقیب شده است.. . در آخرین بیانیة واتیکان به مناسبت عید فطر ۱۴۱۲ق (۱۹۹۲ م ) آمده است :دیالوگ بین ادیان نمی تواند فقط به افکار آرمانی و نیات خیر محدود شود بلکه بایستی حیات سیاسی واجتماعی مطرح شود ، از طریق دیالوگ ما بایستی با مسائل واقعی که مردم درگیر آن ها می باشند رو به رو شده و برای آنها راه حل هایی ملموس پیدا کنیم. ایشان با اشاره به این نکته که «مشخصة بارز پاپ های واتیکان عدم خروج ا زکلیسای رم بوده است وا زجمله در فولکلور ایتالیا ثبت شده است که: یک قرن گذشت تا پاپی برای دیدار از یک کلیسا در پنجاه کیلومتری واتیکان اقدام به مسافرت کند »، می نویسد: ولی دراین دهه پاپ آن قدر اقدام به سفر کرده است که رسانه های جمعی پاپ پل دوم را پاپ مسافر می نامند. وی با اشاره به مصداق دیگری از آثار روز افزون احساس هویت دینی درمیان جوامع مسیحی سنتی می نویسد : «فشار هایی که بر مسیحیت سنتی بعد از فتوای تاریخی حضرت امام خمینی (ره) علیه سلمان رشدی وارد شد و از آنان درخواست میکردند به نحوی از ساخت وانتشار فیلم ها و کتاب های ضد مسیح جلوگیری کنند ، به طوری جدی درنقاط مختلف دنیا مطرح بود ودر بسیاری از جاها به تظاهرات بیرونی نیز کشیده شد ، این مسئله خصوصا در جوامع اروپایی و آمریکایی بسیار دیده می شود. به عنوان نمونه وقتی در شهرک تفریحی ماریل بلاتسا Maril Pelata در ۴۰۰کیلومتری بوئنوس آیورس ( که درتابستان ها با هجوم توریست ها پوشش ولباس معنای خود را ازدست میدهد ) در سال ۱۹۹۰ می خواستند فیل ژان لوک گودار به نام «سلام بر مریم »را که ، در آن مقام عظیم حضرت عیسی(ع) توهین جدی شده بود نشان دهند،ولی پخش اعلامیه های شدید اللحن از طریق مردم که در سر برگشان علامت صلیب و اسلحه به صورت ضربدر نقش بسته بود باعث شد تا فیلم توسط مقامات مسئول ممنوع اعلام شود. »

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:0
شهدا و دفاع مقدس
«دکتر مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ در تهران ، خیابان پانزده خرداد متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه، نزدیک پامنار، آغاز کرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند؛ سپس در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۶ در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد. چمران یک سال به تدریس در دانشکده فنی پرداخت. وی در همه دوران تحصیل شاگرد اول بود. در سال ۱۳۳۷ با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در کالیفرنیا ومعتبرترین دانشگاه آمریکا – برکلی - با ممتاز ترین درجه علمی موفق به اخذ مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید».

 

چمران از قلب بیروت سوخته و خراب تا قله های بلند کوههای جبل عامل و در مرزهای فلسطین اشغال شده از خود قهرمانیهای بسیاری به یادگار گذاشته و همیشه در قلب محرومین و مستضعفین شیعه جای گرفته است .

به گزارش صراط نیوز رهبر معظم انقلاب راجع به ماجرای آشنایی‌شان با شهید دکتر چمران فرمودند: در سال ۵۷ که ما خبرهای لبنان را می‌شنیدیم، یک نوارى از مرحوم چمران در مشهد دست ما رسید که این نخستین رابطه و واسطه‌ آشنایى ما با مرحوم چمران بود. ۲ ساعت سخنرانى در این نوار بود که توضیح داده بود صحنه‌ لبنان را که لبنان چه خبر است. براى ما خیلى جالب بود؛ با بینش روشن، نگاه سیاسى کاملا شفاف و فهم عرصه – که توى آن صحنه‌ شلوغ چه خبر است، کى با کى طرف است، کى‌ها انگیزه دارند که این کشتار درونى در بیروت ادامه داشته باشد- اینها را در ظرف ۲ ساعت در یک نوارى ایشان پر کرده بود و فرستاده بود که دست ما هم رسید. رفت آنجا و تفنگ دستش گرفت. بعد معلوم شد که نگاه سیاسى و فهم سیاسى و آن چراغ مه‌شکن دوران فتنه را هم دارد. فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص می‌کند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است. آنجا جنگید؛ بعد که انقلاب پیروز شد، خودش را رساند اینجا. از اول انقلاب هم در عرصه‌هاى حساس حضور داشت. رفت کردستان و در جنگ‌هایى که در آنجا بود حضور فعال داشت؛ بعد آمد تهران و وزیر دفاع شد؛ بعد که جنگ شروع شد، وزارت و بقیه مناصب دولتى و مقامات را کنار گذاشت و آمد اهواز، جنگید و ایستاد تا در ۳۱ خرداد سال ۶۰ به شهادت رسید. یعنى براى او مقام ارزش نداشت، دنیا ارزش نداشت، جلوه‌هاى زندگى ارزش نداشت.
دکتر مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ در تهران ، خیابان پانزده خرداد متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه، نزدیک پامنار، آغاز کرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند؛ سپس در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۶ در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد. چمران یک سال به تدریس در دانشکده فنی پرداخت. وی در همه دوران تحصیل شاگرد اول بود. در سال ۱۳۳۷ با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در کالیفرنیا ومعتبرترین دانشگاه آمریکا – برکلی - با ممتاز ترین درجه علمی موفق به اخذ مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید.

فعالیتهای اجتماعی:
دکتر مصطفی چمران  از ۱۵ سالگی در درس تفسیر قرآن مرحوم آیت الله طالقانی، در مسجد هدایت، و در درس فلسفه و منطق استاد شهید مرتضی مطهری و بعضی از اساتید دیگر شرکت می کرد و از اولین اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بود. در مبارزات سیاسی دوران مصدق از مجلس چهاردهم تا ملی شدن صنعت نفت شرکت داشت . بعد از کودتای ننگین ۲۸ مرداد و سقوط دولت دکتر مصدق در لوای یک گروه سیاسی  سخت ترین مبارزه ها و مسئولیتهای او علیه استبداد و استعمار شروع شد و تا زمان مهاجرت از ایران، بدون خستگی و با همه قدرت خود، علیه نظام طاغوتی شاه جنگید و خطرناک ترین مأموریتها را در سخت ترین شرایط با پیروزی به انجام رسانید.

چمران در آمریکا، با همکاری بعضی از دوستانش، برای اولین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایه ریزی کرد و از موسسین انجمن دانشجویان ایرانی در کالیفرنیا و از فعالین انجمن دانشجویان ایرانی در آمریکا به شمار می رفت که به دلیل این فعالیتها، بورس تحصیلی شاگرد ممتازی وی از سوی رژیم شاه قطع می شود. او پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ و سرکوب ظاهری مبارزات مردم مسلمان به رهبری امام خمینی (ره) دست به اقدامی جسورانه و سرنوشت ساز می زند و  به همراهی بعضی از دوستان مؤمن و همفکر ، رهسپار مصر می شود و مدت دو سال در زمان عبد الناصر سخت ترین دوره های چریکی و پارتیزانی را می آموزد و به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شده و فوراً مسئولیت تعلیم چریکی مبارزان ایرانی را بر عهده می گیرد .

وی به علت برخورداری از بینش عمیق مذهبی، از ملی گرایی ورای اسلام ، گریزان بود و وقتی در مصر مشاهده نمود که جریان ناسیونالیسم عربی باعث تفرقه مسلمین می شود، به جمال عبد الناصر اعتراض کرد . ناصر ضمن پذیرش این اعتراض گفت که جریا ن ناسیونالیسم عربی آنقدر قوی است که نمی توان به راحتی با آن مقابله کرد . چمران نیز با تأسف تأکید می کند که ما هنوز نمی دانیم که بیشتر این تحریکات از ناحیه دشمن برای ایجاد تفرقه در بین مسلمانان است. از آن پس به چمران و یارانش اجازه داده می شود تا در مصر نظرات خود را بیان کنند.

حضور در لبنان:
بعد از وفات عبد الناصر، ایجاد پایگاه چریکی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی، ضرورت پیدا می کند ، از این رو دکتر چمران رهسپار لبنان می شود تا چنین پایگاهی را ایجاد کند.

او به کمک امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، حرکت محرومین و سپس جناح نظامی آن، سازمان «امل» را بر اساس اصول و مبانی اسلامی پی ریزی می نماید . این سازمان درمیان توطئه ها و دشمنی های چپ و راست، با تکیه بر ایمان به خدا و با اسلحه شهادت، خط راستین اسلام انقلابی را پیاده  کرده  ، در معرکه های مرگ و حیات به آغوش گرداب خطر فرو می رود و در طوفانهای سهمناک سرنوشت، به استقبال شهادت می تازد و پرچم خونین تشیع را در برابر جبار ترین ستمگران روزگار، صهیونیزم اشغالگر و همدستان خونخوار آنها، راستگرایان فالانژ، به اهتزاز در می آورد.

چمران از قلب بیروت سوخته و خراب تا قله های بلند کوههای جبل عامل و در مرزهای فلسطین اشغال شده از خود قهرمانیهای بسیاری  به یادگار گذاشته وهمیشه  در قلب محرومین و مستضعفین شیعه جای گرفته  است . شرح این مبارزات افتخار آمیز با قلمی سرخ و به شهادت خون پاک شهدای لبنان، بر کف خیابانهای داغ و بر دامنه کوههای مرزی اسرائیل برای ابد ثبت گردیده است.

چمران و انقلاب اسلامی ایران:
دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از ۲۱ سال هجرت، به وطن باز می گردد. همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب می گذارد. خاموش و آرام ولی فعالانه و قاطعانه به سازندگی می پردازد و همه تلاش خود را صرف تربیت اولین گروههای پاسداران انقلاب در سعد آباد می کند. سپس در شغل معاونت نخست وزیری ، روز و شب خود را به خطر می اندازد تا سریع تر مسأله کردستان را فیصله دهد .او در قضیه فراموش ناشدنی « پاوه » قدرت ایمان و اراده آهنین  و شجاعت و فدا کاری خود را  بر همگان ثابت می کند .

پس از این جرایانات ، فرمان انقلابی امام خمینی (ره) صادر شد . فرماندهی کل قوا را به دست گرفت و به ارتش فرمان داد تا در ۲۴ ساعت خود را به پاوه برساند و فرماندهی منطقه نیز به عهده دکتر چمران واگذار شد.

رزمندگان از جان گذشته انقلاب، اعم از سرباز و پاسدار به حرکت در آمدند وبا تکیه بر همه تجارب انقلابی، ایمان، فداکاری، شجاعت، قدرت رهبری و برنامه ریزی دکتر چمران به  شکوهمند ترین قهرمانیها دست یافتند و  در عرض ۱۵ روز همه شهر ها و راهها و مواضع استراتژیک کردستان را به تصرف درآوردند. بدین ترتیب کردستان از خطر حتمی نجات یافت و مردم مسلمان کرد با شادی و شعف به استقبال این پیروزی شتافتند.

دکترمصطفی چمران بعد از این پیروزی بی نظیر و بازگشت به تهران از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، امام خمینی (ره)، به وزارت دفاع منصوب گردید. وی در پست جدید، برای تغییر و تحول ارتش ، به یک سلسله برنامه های وسیع بنیادی  دست زد که پاکسازی ارتش و پیاده کردن برنامه های اصلاحی از این قبیل است .

شهید  چمران در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد و تصمیم داشت در تدوین قوانین و نظام جدید انقلابی، بخصوص در ارتش، حداکثر سعی و تلاش خود را بکند تا ساختار گذشته ارتش را تغییر دهد. وی در یکی از نیایشهای خود بعد ازانتخاب نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی، اینسان خدا را شکر می گوید: « خدایا، مردم آنقدر به من محبت کرده اند و آنچنان مرا از باران لطف و محبت خود سرشار کرده اند که به راستی خجلم و آنقدر خود را کوچک می بینم که نمیتوانم از عهده آن به در آیم. تو به من فرصت ده، توانایی ده تا بتوانم از عهده برایم و شایسته این همه مهر و محبت باشم.»

چمران  سپس به نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و مأموریت یافت تا به طور مرتب گزارش کار ارتش را ارائه نماید.

پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، دوران حماسه ساز و پرتلاش دیگری آغاز می شود . دکتر چمران در آن دوران  نمونه کامل ایثار، شجاعت و در عین فروتنی و کار مداوم و بدون سر و صدا و فقط برای رضای خدا بود . او بعد از حمله ناجوانمردانه ارتش صدام به مرزهای ایران و یورش سریع آنها به شهر ها و روستا ها و مردم بی دفاع ، نتوانست آرام بگیرد و به خدمت امام امت رسید و با اجازه ایشان و به همراه مقام معظم رهبری ، آیت الله  خامنه ای که در آن زمان  نماینده دیگر امام در شورای عالی دفاع و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود ، به اهواز رفت. از آنجایی که او همیشه خود را در گرداب خطر می افکند و هراسی از مرگ نداشت، از همان بدو ورود دست بکار شد و در شب اول حمله چریکی ای را علیه تانکهای دشمن که تا چند کیلومتری شهر اهواز پیشروی کرده بودند، آغاز کرد.

مصطفی چمران گروهی از رزمندگان داوطلب را  به گردخود جمع کرد وبا تربیت و سازماندهی آنان، ستاد جنگهای نامنظم را در اهواز تشکیل داد. این گروه کمکم قوت گرفت و منسجم شد و خدمات زیادی انجام داد. ایجاد واحد مهندسی فعال برای ستاد جنگهای نامنظم یکی از این برنامه ها بود، که به کمک آن جاده های نظامی به سرعت و در نقاط مختلف ساخته شد و با نصب پمپ های آب در کنار رود کارون و احداث یک کانال به طول حدود بیست کیلومتر و عرض یکصد متر در مدتی کوتاه ، آب کارون را به طرف تانکهای دشمن روانه ساخت، بطوری که آنها مجبور شدند چند کیلومتری عقب نشینی کنند و سدی عظیم مقابل خود بسازند.  این عمل فکر تسخیر اهواز را برای همیشه از سردشمنان به دور کرد .

یکی دیگر از کارهای مهم و اساسی او از همان روزهای اول، ایجاد هماهنگی بین ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند. بازده این حرکت و شیوه جنگ مردمی و هماهنگی کامل بین نیروهای موجود، تاکتیک تقریباً جدید جنگی بود. چیزی که ابر قدرتها قبلاً فکر آن را نکرده بودند. متأسفانه این هماهنگی در خرمشهر به وجود نیامد و نیروهای مردمی تنها ماندند. او تصمیم داشت به خرمشهر  برود ولی به علت  خطر سقوط جدی اهواز، موفق نشد ولی چندین بار نیروهایی بین دویست تا یک هزار نفر را سازماندهی کرده و به خرمشهر فرستاد . آنان به کمک دیگر برادران خود توانستند در جنگی نا برابر مقابل حملات پیاپی دشمن تا مدتها مقاومت کنند.

پس از یأس دشمن از تسخیر اهواز، رژیم بعث عراق  سخت به فتح سوسنگرد دل بسته بود تا رویای قادسیه را تکمیل کند و برای دومین بار به آن شهر مظلوم حمله کرد و سه روز تانکهای حزب بعث  شهر را در محاصره گرفتند . روز سوم تعدادی از آنها توانستند به داخل شهر راه یابند. گزارش مهر همچنین می افزاید : دکتر چمران از محاصره تعدادی از یاران و رزمندگان شجاع خود در آن شهر سخت بر آشفته بود، با فشار و تلاش خود ومقام معظم رهبری  ، ارتش را آماده ساخت که برای اولین بار دست به یک حمله خطرناک وحماسه آفرین و نابرابر بزنند و خود نیز نیروهای مردمی و سپاه پاسداران را در کنار ارتش سازمان دهی کرد و با نظامی نو و شیوه ای جدید از جانب جاده اهواز سوسنگرد به دشمن یورش بردند.

شهید چمران پیشاپیش یارانش، به شوق کمک و دیدار برادران محاصره شده در سوسنگرد، به سوی این شهر می شتافت که در محاصره تانکهای دشمن قرار گرفت. او سایر رزمندگان را به سوی دیگری فرستاد تا نجات یابند وخود را به حلقه محاصره دشمن انداخت؛ در این هنگام بود که نبرد سختی در گرفت؛ نیروهای کماندوی دشمن از پشت تانکها به او حمله کردند و او نیز  در مصاف با دشمن متجاوز، از نقطه ای به نقطه دیگر و از سنگری به سنگردیگر می رفت. کماندوهای دشمن او را به زیر رگبار گلوله های خود گرفته بودند، تانکها به سوی او تیر اندازی می کردند و او شجاعانه و بدون هراس از انبوه دشمن و آتش شدید آنها سریع، چابک، به آتش آنها پاسخ گفته و هر لحظه سنگر خود را تغییر می داد.

در این درگیری همرزم  چمران به شهادت رسید و اویک تنه به نبرد خود ادامه می داد و به سوی دشمن حمله می برد.  تا آنکه در حین « رقصی چنین در میانه میدان» از دوقسمت پای  چپ زخمی شد. با پای زخمی بر یک کامیون عراقی حمله برد و به غنیمت گرفت .  او به کمک جوان چابک دیگری که خود را به مهلکه رسانده بود به داخل کامیون نشست واز دایره محاصره خارج شد .

دکتر چمران با همان کامیون خود را به بیمارستانی در اهواز رسانید و بستری شد. اما بیش از یک شب در بیمارستان نماند وبعد از آن به مقر ستاد جنگهای نا منظم رفت و دوباره با پای زخمی و دردمند به کار خود پرداخت. حتی در همان شبی که در بیمارستان بستری بود، جلسه مشورتی فرماندهان نظامی (تیمسار شهید فلاحی، فرمانده لشگر۹۲، شهید کلاهدوز، مسئولین سپاه و سرهنگ محمد سلیمی که رئیس ستاد او بود)، استاندار خوزستان و نماینده امام در سپاه پاسداران (شهید محلاتی) در کنار تخت او در بیمارستان تشکیل شد .او در همان حال و همان شب پیشنهاد حمله به ارتفاعات الله اکبر را مطرح کرد.

شهید چمران به رغم اسرار و پیشنهاد مسئولین و دوستانش ، حاضر به ترک اهواز و ستاد جنگهای نا منظم و حرکت به تهران برای معالجه نشد . تمام مدت را در همان ستاد گذراند،  در کنار بسترش و در مقابلش نقشه های نظامی منطقه، مقدار پیشروی دشمن و حرکت نیروهای خودی نصب شده بود و او که قدرت و یارای به جبهه رفتن نداشت، دائماً به آنها می نگریست و مرتب طرحهای جالب و پیشنهاد های سازنده در زمینه های مختلف نظامی، مهندسی و حتی فرهنگی ارائه می داد.

چمران پس از زخمی شدن، اولین بار برای دیدار با امام امت و بیان گزارش عازم تهران شد. به حضور امام رسید و حوادثی را که اتفاق افتاده بود و شرح مختصر عملیات و پیشنهادهای خود را ارائه داد. حضرت امام (ره) نیز پدرانه و با ملاطفت خاصی  رهنمودهای لازم را ارائه می داد.

دکتر چمران از سکون و عدم تحرکی که در جبهه ها وجود داشت دائماً رنج می برد و تلاش می کرد که باارائه پیشنهادها و برنامه های ابتکاری حرکتی بوجود آورد. او اصرار داشت که هرچه زودتر به تپه های الله اکبر و سپس به بستان حمله شود و خود را به تنگ چزابه که نزدیکی مرز است رسانده تا ارتباطات شمالی و جنوبی نیروهای عراقی و مرز پیوسته آنان قطع شود. به گزارش مهر بالاخره در سی و یکم اردیبهشت ماه ۱۳۶۰، با یک حمله هماهنگ و برق آسا ارتفاعات الله اکبر فتح شد که پس از پیروزی سوسنگرد بزرگ ترین پیروزی تا آن زمان بود.

شهید چمران به همراه رزمندگان شجاع اسلام در زمره اولین کسانی بود که پا به ارتفاعات الله اکبر گذاشت؛ در حالی که دشمن  هنوز در نقاطی مقاومت می کرد او و فرمانده شجاعش ایرج رستمی، دو روز بعد با تعدادی از یاران خود توانستند با فدا کاری و قدرت تمام تپه های شحیطیه (شاهسوند) را به تصرف در درآورند .

پس از پیروزی ارتفاعات الله اکبر، چمران  اصرار داشت نیروهای ایرانی هرچه زودتر، قبل از این که دشمن بتواند استحکاماتی برای خود ایجاد کند، بسوی بستان سرازیر شوند که این کار عملی نشد و خود او طرح تسخیر دهلاویه را با ایثار و گذشت و فداکاری رزمندگان جان بر کف ستاد جنگهای نا منظم و به فرماندهی ایرج رستمی عملی ساخت.
گوشه هایی از وصیت نامه شهید چمران:
“… به خاطر عشق است که فداکاری می کنم. به خاطر عشق است که به دنیا با بی اعتنائی می نگرم و ابعاد دیگری را می یابم. به خاطر عشق است که دنیا را زیبا می بینم و زیبائی را می پرستم. به خاطر عشق است که خدا را حس می کنم، او را می پرستم و حیات و هستی خود را تقدیمش می کنم.

عشق هدف حیات و محرک زندگی من است. زیباتر از عشق چیزی ندیده ام و بالاتر از عشق چیزی نخواسته ام.

عشق است که روح مرا به تموج وا می دارد، قلب مرا به جوش می آورد، استعدادهای نهفته مرا ظاهر می کند، مرا از خودخواهی و خودبینی می رهاند، دنیای دیگری حس می کنم، در عالم وجود محو می شوم، احساسی لطیف و قلبی حساس و دیده ای زیبابین پیدا می کنم. لرزش یک برگ، نور یک ستاره دور، موریانه کوچک، نسیم ملایم سحر، موج دریا، غروب آفتاب، احساس و روح مرا می ربایند و از این عالم به دنیای دیگری می برند … اینها همه و همه از تجلیات عشق است.

برای مرگ آماده شده ام و این امری است طبیعی، که مدتهاست با آن آشنام. ولی برای اولین بار وصیت می کنم. خوشحالم که در چنین راهی به شهادت می رسم. خوشحالم که از عالم و ما فیها بریده ام. همه چیز را ترک گفته ام. علائق را زیر پا گذاشته ام. قید و بندها را پاره کرده ام. دنیا و ما فیها را سه طلاقه گفته ام و با آغوش باز به استقبال شهادت می روم …”

از مناجاتهای شهید بزرگوار:
” ترا شکر می کنم که از پوچی ها، ناپایداری ها، خوشی ها و قید و بندها آزادم کردی و مرا در طوفانهای خطرناک حوادث رها ننمودی، و در غوغای حیات، در مبارزه با ظلم و کفر غرقم کردی، لذت مبارزه را به من چشاندی، مفهوم واقعی حیات را به من فهماندی… فهمیدم که سعادت حیات در خوشی و آرامش و آسایش نیست، بلکه در جنگ و درد و رنج و مصیبت و مبارزه با کفر و ظلم و بالاخره در شهادت است.

خدایا ترا شکر می کنم که به من نعمت ” توکل ” و ” رضا” عطا کردی، و در سخت ترین طوفانها و خطرناکترین گردابها، آنچنان به من اطمینان و آرامش دادی که با سرنوشت و همه پستی ها و بلندیهایش آشتی کردم و به آنچه تو بر من مقدر کرده ای رضا دادم.

خدایا در مواقع خطر مرا تنها نگذاشتی، تو در کویر تنهایی انیس شبهای تار من شدی، تو در ظلمت ناامیدی، دست مرا گرفتی و کمک کردی… که هیچ عقل و منطقی قادر به محاسبه پیش بینی نبود، تو بر دلم الهام کردی و به رضا و توکل مرا مسلح نمودی، و در میان ابرهای ابهام و در مسیری تاریک مجهور و وحشتناک مرا هدایت کردی.”

گذشت

” من اینقدر احساس بی نیازی می کنم که در زیر شدیدترین حملات هم از کسی تقاضای کمک نمی کنم ، حتی فریاد بر نمی آورم حتی آه نمی کشم در دنیای فقر آنقدر پیش می روم که به غنای مطلق برسم و اکنون اگر این کلمات دردآلود را از قلب مجروحم بیرون می ریزم برای آنست که دوران خطر سپری شده است و امتحان به سر آمده و کمر فقر شکسته و همت و اراده پیروز شده است.”

بی نیاز

” خدایا از آنچه کرده ام اجر نمی خواهم و به خاطر فداکاریهای خود بر تو فخر نمی فروشم، آنچه داشته ام تو داده ای و آنچه کرده ام تو میسرنمودی، همه استعدادهای من، همه قدرتهای من، همه وجود من زاده اراده تو است، من از خود چیزی ندارم که ارائه دهم، از خود کاری نکرده ام که پاداشی بخواهم.

خدایا هنگامی که غرش رعد آسای من در بحبوحه طوفان حوادث محو می شد و به کسی نمی رسید، هنگامی که فریاد استغاثه من در میان فحش ها و تهمت ها و دروغ ها ناپدید می شد… تو ای خدای من، ناله ضعیف شبانگاه مرا می شنیدی و بر قلب خفته ام نورمی تافتی و به استغاثه من لبیک می گفتی. تو ای خدای من، در مواقع خطر مرا تنها نگذاشتی، تو در تنهایی، انیس شبهای تار من شدی، تو در ظلمت نا امیدی دست مرا گرفتی و هدایت کردی. در ایامی که هیچ عقل و منطقی قادر به محاسبه نبود، تو بر دلم الهام کردی و به رضا و توکل مرا مسلح نمودی… خدایا تو را شکر می کنم که مرا بی نیاز کردی تا از هیچکس و از هیچ چیز انتظاری نداشته باشم.

مغموم

خدایا عذر می خواهم از اینکه در مقابل تو می ایستم و از خود سخن می گویم و خود را چیزی به حساب می آورم که تو را شکر کند و در مقابل تو بایستد و خود را طرف مقابل به حساب آورد! خدایا آنچه می گویم از قلبم می جوشد و از روحم لبریز می شود. خدایا دل شکسته ام، زجر کشیده ام، ظلم زده ام، از همه چیز ناامید و از بازی سرنوشت مأیوسم، در مقابل آینده ای تیره و مبهم و تاریک فرو رفته ام، تنها ترا می شناسم ، تنها به سوی تو می آیم، تنها با تو راز و نیاز می کنم.

خدایا ، فقط تو

” هر گاه دلم رفت تا محبت کسی را به دل بگیرد، تو او را خراب کردی، خدایا، به هر که و به هرچه دل بستم، تو دلم را شکستی، عشق هر کسی را که به دل گرفتم، تو قرار از من گرفتی، هر کجا خواستم دل مضطرب و دردمندم را آرامش دهم، در سایه امیدی، و به خاطر آرزویی، برای دلم امنیتی به وجود آورم، تو یکباره همه را برهم زدی، و در طوفان های وحشتزای حوادث رهایم کردی، تا هیچ آرزویی در دل نپرورم و هیچ خیری نداشته باشم و هیچ وقت آرامش و امنیتی در دل خود احساس نکنم… تو این چنین کردی تا به غیر از تو محبوبی نگیرم و به جز تو آرزویی نداشته باشم، و جز تو به چیزی یا به کسی امید نبندم، و جز در سایه توکل به تو، آرامش و امنیت احساس نکنم… خدایا ترا بر همه این نعمتها شکر می کنم.”

من آه صبحگاهم

” من فریادم! که در سینه مجروح جبل عامل در خلال قرنها ظلم و ستم محفوظ شده ام. من ناله دلخراش یتیمان دل شکسته ام که درنیمه های شب از فرط گرسنگی بیدار می شوند و دست محبتی وجود ندارد که برای نوازش آنها را لمس کند، از سیاهی و تنهایی می ترسند. آغوش گرمی نیست که به آنها پناه بدهد. من آه صبحگاهم که از سینه پر سوز بیوه زنان سرچشمه می گیرم و همراه نسیم سحری به جستجوی قلبها و وجدانهای بیدار به هر سو می روم و آنقدر خسته می شوم که از پای می افتم. نا امید و مأیوس به قطره اشکی مبدل می شوم و به صورت شبنمی در دامن برگی سقوط می کنم. من اشک یتیمانم که دل شکسته در جستجوی پدر و مادر به هر سو می دوند، ولی هر چه بیشتر می دوند کمتر می یابند. وای به وقتی که یتیمی بگرید که آسمان به لرزه در می آید

“روح بلند و آسمانی اش قرین رحمت واسعه ی الهی باد “

شهادت :
در سی ام خرداد ماه ۱۳۶۰ یعنی یک ماه پس از پیروزی ارتفاعات الله اکبر، چمران در جلسه فوق العاده شورای عالی دفاع در اهواز با حضور مرحوم آیت الله اشراقی شرکت و از عدم تحرک و سکون نیروهاانتقاد کرد و پیشنهاد های نظامی خود را از جمله حمله به بستان را ارائه داد. این آخرین جلسه شورای عالی دفاع بود که  در آن شرکت داشت و فردای آن روز، روز غم انگیز و بسیار سخت و هولناکی بود.

در سحر گاه سی و یکم خرداد ۱۳۶۰ ، ایرج رستمی فرمانده منطقه دهلاویه به شهادت رسید و شهید دکتر چمران بشدت از این حادثه افسرده و ناراحت بود. غمی مرموز همه رزمندگان ستاد، بخصوص رزمندگان و دوستان رستمی را فرا گرفته بود. شهید چمران، یکی دیگر از فرماندهانش را احضار کرد و خود، او را به جبهه برد تا در دهلاویه به جای رستمی معرفی کند . در لحظه حرکت، یکی از رزمندگان با سادگی و زیبایی گفت: « همانند روز عاشورا که یکایک یاران حسین (ع) به شهادت رسیدند، عباس علمدار او(رستمی) هم به شهادت رسید و اینک خود او آماده حرکت به جبهه است.»

بطرف سوسنگرد به راه افتاد و در بین راه مرحوم آیت الله اشراقی و شهید تیمسار فلاحی را ملاقات کرد. برای آخرین بار همدیگر را دیدند وبه حرکت ادامه دادند تا اینکه به قربانگاه رسیدند .

چمران  همه رزمندگان را در کانالی پشت دهلاویه جمع کرد، شهادت فرمانده شان را به آنها تبریک و تسلیت گفت و با صدایی محزون و گرفته از غم فقدان رستمی، ولی نگاهی عمیق و پر نور و چهره ای نورانی و دلی مالا مال از عشق به شهادت و شوق دیدار پروردگار گفت: «خدا رستمی را دوست داشت و برد و اگرخدا ما را هم دوست داشته باشد، می برد.»

خداوند ثابت کرد که او را نیز دوست دارد و به سوی خود فرا خواند. چمران در آن منطقه در حین سرکشی به مناطق و خطوط مقدم  بر اثر اثابت ترکش خمپاره های دشمن به شهادت رسید .

مصطفی چمران به روایت مهدی چمران:
دکتر مصطفی چمران سال ۱۳۱۱ در تهران ، خیابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولک متولد شد.
سال ۱۳۳۶ در رشته الکترومکانیک از دانشکده فنی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. سال ۱۳۳۷ با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به امریکا رفت و پس از تحقیقات علمی درجمع معروف ترین دانشمندان جهان در دانشگاه کالیفرنیا و برکلی با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ دکتری الکترونیک و فیزیک هسته ای و پلاسما شد.
پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ و سرکوب ظاهری مبارزات مردم مسلمان به رهبری امام (ره) دست به اقدامی جسورانه و سرنوشت ساز زد و همه پلها را پشت سرخود خراب کرد و به همراه بعضی از دوستان همفکر، رهسپار مصر شد و مدت ۲ سال ، در زمان عبدالناصر، سخت ترین دوره های چریکی و جنگهای پارتیزانی را آموخت و مسوولیت تعلیم چریکی مبارزان ایرانی به عهده اوگذارده شد.
پس از وفات عبدالناصر، ایجاد پایگاه چریکی مستقل ضرورت پیدا کرد و چمران رهسپار لبنان شد تا چنین پایگاهی را تاسیس کند. او به کمک امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان سازمان امل را پی ریزی کرد.
دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی پس از ۲۳ سال به وطن باز گشت تا همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب بگذارد. پس در شغل معاونت نخست وزیر در امور انقلاب ، شب و روز خود را به خطر انداخت تا سریع تر مساله کردستان فیصله یابد.
دکتر چمران پس از پیروزی بی نظیر خود در کردستان از سوی رهبر عالیقدر انقلاب به وزارت دفاع منصوب شد و دراین جایگاه به یک سلسله برنامه های وسیع بنیادی دست زد که پاکسازی ارتش و پیاده کردن برنامه های اصلاحی از این قبیل بود.

دکتر مصطفی چمران در اولین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد.
با شروع جنگ تحمیلی وی ستاد جنگهای نامنظم را در اهواز تشکیل داد و ایجاد واحد مهندسی فعال برای ستاد جنگهای نامنظم یکی از برنامه های اصلی ایشان بود که به کمک آن جاده های نظامی بسرعت در نقاط مختلف ساخته شد.
پس از یاس دشمن از تسخیر اهواز، صدام سخت به فتح سوسنگرد دل بسته بود.
در ۳۰ خرداد سال ۶۰ ، یعنی یک ماه پس از پیروزی ارتفاعات الله اکبر، در جلسه فوق العاده شورای عالی دفاع در اهواز شرکت کرد و از عدم تحرک و سکون نیروها انتقاد کرد و پیشنهادهای نظامی خود از جمله حمله به بستان را ارائه داد. این آخرین جلسه شورای عالی دفاع بود که شهید چمران در آن شرکت داشت و فردای آن روز، روز غم انگیز و بسیار سخت و هولناکی بود.
در سحرگاه ۳۱ خرداد ۶۰ ایرج رستمی ، فرمانده منطقه دهلاویه به شهادت رسید و شهید چمران یکی دیگر از فرماندهانش را احضار کرد و خود، او را به جبهه برد تا در دهلاویه به جای رستمی معرفی کند. در دهلاویه و در خط مقدم در نزدیک ترین نقطه به دشمن پشت خاکریزی ایستاد و به رزمندگان تاکید کرد که از این نقطه که او هست ، دیگر کسی جلوتر نرود. آتش خمپاره که از اولین ساعات بامداد شروع شده بود و علاوه بر رستمی قربانی های دیگری نیز گرفته بود، باریدن گرفت.
ترکش خمپاره دشمن به پشت سر دکتر چمران اصابت کرد. او را بسرعت به آمبولانس رساندند. در بیمارستان سوسنگرد که بعد به نام شهید دکتر چمران نامیده شد کمکهای اولیه انجام شد و آمبولانس به طرف اهواز شتافت ، ولی فقط جسم بی جانش به اهواز رسید..منبع : نگار

چهارشنبه 22/9/1391 - 22:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته