• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5003روز قبل
ورزش و تحرک
باشگاه الاهلی امارات در نامه‌ای رسمی به باشگاه استیل آذین، درخواست جذب علی كریمی را اعلام كرد.
مسئولان این باشگاه اماراتی پس از مذاكرات شفاهی با مسئولان استیل آذین، صبح امروز و در نامه ای رسمی، خواستار حضور علی كریمی در این تیم فوتبال شدند.
قرار است جلسه‌ای ویژه بین مسئولان باشگاه استیل آذین، هیات مدیره و كادر فنی برگزار شود تا تكلیف این بازیكن به زودی روشن شود.
این درخواست از سوی حسین هدایتی به مدیرعامل باشگاه استیل آذین، برای برگزاری نشست ویژه ارجاع شده است.
جمعه 25/10/1388 - 12:4
سياست

پس از وداع خانواده شهید دکتر علی‌محمدی با پیکر این استاد برجسته فیزیک، دقایقی پیش پیکر این شهید روی دست عزاداران به سمت امامزاده چیذر به حرکت درآمد.

 جمعیت حاضر به اندازه ای است که حرکت عزاداران به کندی انجام می شود.

مردمی که برای تشییع پیکر شهید دکتر مسعود علی‌محمدی استاد برجسته فیزیک با گرایش ذرات بنیادی آمده اند با شعار مرگ بر منافق، مرگ بر امریکا، مرگ بر اسرائیل، حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست و الله اکبر پیکر این شهید را بدرقه می کنند.
حضور شخصیت‌ها و استادان دانشگاه در مراسم تشییع شهید علی‌محمدی
شخصیت های فرهنگی، رئیس دانشگاه تهران و استادان این دانشگاه در این مراسم حضور چشمگیری دارند.
غلامعلی حدادعادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش برای حضور در مراسم تدفین پیکر شهید دکتر مسعود علی‌محمدی وارد امامزاده علی اکبر چیذر شد.

جمعه 25/10/1388 - 12:2
سياست

جنگ با ایران نزدیک است

جنگ در عراق بعد ایران

از اواخر ماه گذشته میلادی دولت اسراییل توزیع ماسک های ضد شیمیایی در بین شهروندان خود را آغاز کرده است . این همان تمهیداتی بود که دقیقا پیش از انجام جنگ های اول و دوم خلیج فارس، به مورد اجرا در آمده بود .

به گزارش عصر ایران،روزنامه محافظه کار آمریکایی " واشنگتن تایمز " که بازتاب دهنده دیدگاه های محافظه کاران و جمهوریخواهان آمریکا است ، روز چهارشنبه در گزارشی ادعا کرد که جنگ اسراییل با ایران بر سر فعالیت های هسته ای تهران نزدیک شده است .

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه تلاش های یک سال نخست دولت اوباما برای بازداشتن ایران از فعالیت های هسته ای به بن بست رسیده است ، می نویسد : " تلاش های یک ساله اوباما برای حل موضوع هسته ای ایران از راه های دیپلماتیک به فرجامی نرسید ... در عوض مقامات ایران در ماه نوامبر (2009) اعلام کردند که قصد دارند10 نیروگاه جدید هسته ای بسازند .

این روزنامه می افزاید : " این در حالی بود که در ماه گذشته میلادی روزنامه تایمز بریتانیا نوشت که ایران بر روی یک فرایند پیچیده انفجار اتمی " ماشه اتمی " کار می کند .

ضرب الاجل تعیین شده از سوی دولت اوباما برای ایران ، از سوی مقامات تهران به هیچ انگاشته شد و پس از عدم واکنش ایران امروز در واشنگتن بحث ها بیشتر بر نحوه اعمال دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران است . مقامات آمریکا در این فکر هستند که تحریم ها را به گونه ای تنظیم کنند که به جنبش اعتراضی درون ایران آسیبی نزند.

واشنگتن تایمز می افزاید : " اسراییل خود را آماده جنگ با ایران می کند . در این هفته یک مانور جنگ " بیولوژیک " در تل آویو و دیگر شهرهای اسراییل اجرا می شود و از اواخر ماه گذشته میلادی (دسامبر) دولت اسراییل توزیع ماسک های ضد شیمیایی در بین شهروندان خود را آغاز کرده است . این همان تمهیداتی بود که دقیقا پیش از انجام جنگ های اول و دوم خلیج فارس ، از سوی مقامات اسراییلی به مورد اجرا در آمده بود .

جنگ جویان ایران

روز یکشنبه هفته جاری ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه (سنتکام )در سخنانی از احتمال اعمال گزینه نظامی علیه ایران سخن گفت و درست فردای سخنان پترائوس ، اعلام شد که آمریکا سلاح هایی پیشرفته به ارزش 800 میلیون دلار در اختیار اسراییل قرار داده است تا در صورت لزوم و در مواقع اضطراری از این سلاح ها استفاده کند .

این اقدام آمریکا بی ارتباط با مسایل ایران نیست و دادن این سلاح ها به اسراییل فی نفسه می تواند پیامی برای ایران باشد .

حمله اسراییل به ایران متفاوت از حمله شبانه سپتامبر 2007 این رژیم به تاسیسات هسته ای سوریه خواهد بود و این حمله همانند حمله هوایی به تاسیسات هسته ای سوریه برق آسا و " بزن در رو " نخواهد بود و اسراییل در صورت حمله به ایران باید خود را برای واکنش تهران آماده کند . واکنشی که از امکان پاسخ مستقیم نظامی تهران تا احتمال حملات حزب الله و حماس به اسراییل و حتی واکنش احتمالی سوریه را می تواند در بر داشته باشد . این حمله حتی می تواند اهداف نظامی و سیاسی غرب را در مناطقی چون افغانستان را مورد تهدید قرار دهد .

واشنگتن تایمز در پایان گزارش خود می نویسد : مقامات واشنگتن در اظهارات خود احتمال هر گونه حمله نظامی به ایران را منکر می شوند . اخیرا دریاسالار " مایک مولن " رییس ستاد مشترک ارتش امریکا با وجودی که گفت : دست یابی ایران به سلاح های هسته ای ممکن است نتایج خیلی بی ثبات کننده ای برای منطقه خاورمیانه داشته باشد ، با این حال اعمال گزینه نظامی برای بازداشتن ایران از دست یابی به سلاح هسته ای نیز نتایج خیلی بی ثبات کننده ای در بردارد .

جنگ ایران و آمریکا

واشنگتن تایمز در پایان نوشت: واشنگتن به امید اینکه منطقه خاورمیانه را بی ثبات نکند ، در قبال فعالیت های هسته ای ایران معتقد به راه سوم ، یا همان ترکیبی از دیپلماسی و تشدید تحریم ها است . اما به زودی دیگران (احتمالا اسراییل ) این کار ( حمله ) را انجام خواهند داد و سوال اساسی این است که در صورت آغاز شدن چنین جنگی آمریکا چه کار خواهد کرد ؟

این برای اولین بار نیست که رسانه های آمریکایی ، از قریب الوقوع بودن حمله به ایران خبر می دهند و حتی در برخی مقاطع روز و ساعت دقیق حمله را نیز اعلام کرده بودند!

ایران اعلام داشته که در صورت حمله به خاکش ، پاسخ نظامی و البته سریع و سنگینی به مهاجمان و منافع آنها خواهد داد.

تحلیلگران معتقدند ممکن است آغاز کننده حمله آمریکا یا اسرائیل باشند ولی به دلیل پیش بینی ناپذیر بودن عواقب بعدی ، معلوم نیست که آیا مهاجمان بتوانند پایان جنگ را نیز خودشان تعیین کنند.

پنج شنبه 24/10/1388 - 11:19
سياست

تابناك:

انگشت اتهام به سمت آمریکا و صهیونیست ها؛
ترور دانشمند هسته ای ایرانی مقابل منزلش
این استاد باسابقه و متعهد كشورمان که اولین دکترای فارغ التحصیل داخل ایران در این رشته از دانشگاه شریف بوده، ساعت 8 و 30 دقیقه صبح امروز، به هنگام بیرون آمدن از منزلش توسط یك بمب كنترل از راه دور كه در یك موتورسیكلت و یا سطل آشغال در نزدیكی آن، جاسازی شده بود، كشته شد.
صبح امروز، پروفسور مسعود علی‌محمدی، از استادان فیزیک نظری دانشگاه تهران، جلوی منزلش ترور شد.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، این استاد باسابقه و متعهد كشورمان که اولین دکترای فارغ التحصیل داخل ایران در این رشته از دانشگاه شریف بوده، ساعت 8 و 30 دقیقه صبح امروز، به هنگام بیرون آمدن از منزلش توسط یك بمب كنترل از راه دور كه در یك موتورسیكلت و یا سطل آشغال در نزدیكی آن، جاسازی شده بود، كشته شد.

 
بنا بر این گزارش، هم‌‌اکنون نهادهای امنیتی، در حال بررسی موضوع، كشف زوایای دیگر و یافتن سرنخ‌های احتمالی در مورد عوامل این انفجار تروریستی هستند.

گفتنی است، با توجه به نوع عملیات و همچنین تهدیدات پیشین سرویس‌های امنیتی و تروریستی وابسته به آمریکا و صهیونیست‌ها، احتمالا این ترور با جهت دهی این سرویس‌ها و به دست عوامل منافقین و یا عناصر وابسته به رژیم صهیونیستی انجام گرفته است.

 
شایان ذکر است این دانشمند هسته‌ای ایرانی، تاکنون بیش از 200 مقاله علمی و تخصصی در حوزه فیزیک نظری و هسته‌ای در محافل معتبر جهانی ارائه کرده بود.
سه شنبه 22/10/1388 - 14:42
سياست

با سلام خدمت دوستان و عرض تسلیت به خانواده این استاد گرامی.

امروز شنیدم از اخبار كه متاسفانه كاری كه نباید اتفاق می افتاد افتاد دیگه. اونم این بود كه بمب گذاری كنن توی شهر تهران و بخوان اینطوری توطئه چینی كنن؟؟!! این واقعا دیگه نامردیه!!!!

دوستان بیاین و انزجارتون و از این منافقین ابراز كنین و هر چی میخواین بگین بهشون!!

خبرگزاری فارس: مسعود علی محمدی استاد متعهد فیزیک دانشگاه تهران صبح امروز در اقدام تروریستی کشته شد.


به گزارش حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، بر اساس اطلاعات اولیه استاد محمدی هنگام خروج از منزلش در منطقه قیطریه تهران در انفجار یك بمب كنترل از راه دور کشته شد.
دستگاه‌های امنیتی و انتظامی بررسی این حادثه تروریستی و شناسایی عوامل آن را آغاز كرده‌اند.
محمدی استاد فیزیک بود که در پی بمب گذاری در سطل آشغال مقابل منزلش ترور شد.
اخبار تکمیلی متعاقبا منعکس خواهد شد.

جهان نیوز:

جزئیاتی از اقدام تروریستی امروز در تهران:
شهادت دانشمند هسته ای ایران در بمب گذاری قیطریه تهران

به گزارش جهان صبح امروز سه شنبه انفجار یک بمب کنترل شده از راه دور مقابل منزل مسعود علی محمدی چند کشته و زخمی به جای گذاشت.

بنابراین گزارش ، این بمب که در یک موتورسیکلت  نزدیک به منزل استاد علی محمدی دانشمند فیزیک ایران کار گذاشته شده بود موجب شهادت وی و مجروح شدن چند شهروند تهرانی شده است.

مسعود علی محمدی از دانشمندان انرژی هسته ای ایران بوده است که پیش از این در لیست ترور گروهکهای تروریستی قرار گرفته بود. وی که از اساتید دانشگاه تهران بوده است صبح امروز هنگام خروج از منزل با انفجار بمب به شهادت می رسد.

گفتنی است پیش از این گروهکهای تروریستی با سوء استفاده از التهابات سیاسی در کشور، برای انجام فعالیتهای تروریستی اعلام آمادگی کرده بودند.

اخبار تکمیلی متعاقباً ارسال می شود.

 بیاین ودرنظرات انزجارخودتونو تزتین منافقین نامرداعلام کنین.

سه شنبه 22/10/1388 - 14:41
دانستنی های علمی

در این مقاله در پی آن هستیم كه در حد توان و امكان با بیان اهداف، ابزارها و مصادیق ناتوی فرهنگی و راهكارهای مناسب قرآنی، در راستای افزایش توانمندی در برابر تهدیدات فرهنگی و مقابله با ناهنجارهای اجتماعی حركت كنیم.

چكیده:
یكی از مسائل مهم و قابل تأمل در مهندسی فرهنگی و نظام آموزش و پرورش جامعه اسلامی مسئله ناتوی فرهنگی است. استكبارجهانی كه برای تسلط بر منافع ملت ها، سازمان نظامی ناتو را تشكیل داده است، تا از طریق آن به نابودی هویت ملی جوامع بشری و تحقق بیشتر اهداف استعماری بپردازند. و با استفاده از امكانات زنجیره ای، متنوع و بسیار گسترده رسانه ای؛ سر رشته ی تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشورها و ملت ها را در دست گیرند. ناتوی نظامی كه تا دیروز برای كنترل كمونیسم و قدرت نظامی شرق، با مدرن ترین تجهیزات نظامی و تسلیحات كشتار جمعی ایجاد شده بود، در حال حاضر برای مقابله با قطب قدرتمند اسلامی و تأثیرات شگرف انقلاب اسلامی بر ملت های مسلمان و غیر مسلمان فاقد كارایی و توانمندی لازم است و لذا در كنار آن یك سازمان عریض و طویل فرهنگی شكل گرفت كه تحت فرماندهی صهیونیست بین الملل، با استفاده از تمامی ظرفیت های تبلیغاتی و فرهنگی و ساماندهی مناسب آنها مبارزه برنامه ریزی شده با اسلام و قرآن تلاش كرد. این سازمان عریض و طویل و در عین حال مخفی را مقام معظم رهبری «ناتوی فرهنگی» نامیده اند. استراتژی ناتو با رویكرد نظامی، تصرف زمین و كسب منابع و مراكز مهم اقتصادی است لكن استراتژی ورهیافت ناتوی فرهنگی قبضه كردن باورها، ایدئولوژی و جهان بینی ملتها و فرهنگ هاست. ناتوی فرهنگی (استعمار نو) در جدیدترین نوع تهاجم خود با انواع فیلم ها، بازی های تخیلی، نقاشی متحرك، هنرهای تجسمی، كتاب، روزنامه، سایت های اینترنتی، شبكه های ماهواره ای و ... اقدام به جنگ نرم در دامنه ای گسترده بر علیه دین و ایدئولوژیك اسلامی، انسانی نموده است؛ به گونه ای كه از راه نفوذ فرهنگی و از طریق «تخدیر فرهنگی» جوامع تحت سلطه قرار می گیرند. در این مقاله در پی آن هستیم كه در حد توان و امكان با بیان اهداف، ابزارها و مصادیق ناتوی فرهنگی و راهكارهای مناسب قرآنی، در راستای افزایش توانمندی در برابر تهدیدات فرهنگی و مقابله با ناهنجارهای اجتماعی حركت كنیم.
_______________________________________________________________________________________________________
كلید واژه: ناتو، فرهنگ، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم، استعمار نو
_______________________________________________________________________________________________________
مقدمه:
در ابتدای دهه 1370 بحث فراگیر عمومی در جامعه ایرانی، مسأله « تهاجم فرهنگی» بود. تهاجم فرهنگی، هجوم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ... مفاهیمی بود كه در بین مردم گسترش یافت و در برابر آن، بحث از ضرورت دفاع فرهنگی، امنیت فرهنگی، بقاء فرهنگی و ... مطرح شد. اكنون 18 سال از آن زمان می گذرد و تهاجم فرهنگی كیفی تر و كمی تر شده است و جامعه با ابعاد گسترده تری از تهاجم فرهنگی با عنوان « ناتوی فرهنگی» روبرو است؛ در مقابل دفاع فرهنگی نیز باید آرایش مقبولتری بیابد و این تهاجم و دفاع، حكایت از یك « جنگ فرهنگی» تمام عیار دارد. حال آنچه ضرورت می یابد این است كه اساساً ناتوی فرهنگی چیست؟ ابعاد و ابزار و روش و اهداف و مصادیق آن كدام است؟ چگونه باید به دفاع فرهنگی پرداخت؟
از مباحث اصلی در بررسی و تحلیل هر پدیده، دانستن مبانی و ریشه های فكری آن پدیده بعنوان چهارچوب ساختاری است كه با شناختن آن ترسیم و تعیین راههای تقابل با آن پدیده آسانتر و جهت دارتر می شود. بطور كلی می توان گفت ناتوی فرهنگی در انسان مداری غرب ریشه دارد. اصل اساسی آن مبتنی بر اصالت لذت و اینكه انسان در هر كاری كه می خواهد انجام دهد و لذت ببرد و لو ضد ارزشی، آزاد باشد و این اصلی است كه با آموزه های اسلام ناب محمدی (ص) منافات دارد.
با یك جمع بندی چنین می توان گفت كه مروجین اصول ناتوی فرهنگی، خواستار ایجاد یك بحران هویتی و پوچی در میان جوامع اسلامی- انسانی هستند تا از این طریق بتوانند در خلاء ایجاد شده در سطح افكار عمومی جامعه بخصوص جوانان، هویتی كه متناسب و تأمین كننده منافع آنان است جایگزین هویت اصلی جوامع كنند مانند آنچه از ترویج فرهنگ مصرف گرایی و آزادی مطلق زنان در غرب و برخی جوامع اسلامی بعنوان اهرم های پیشرفت در راستای تأمین منافع اقتصادی بنگاههای بزرگ غربی با یك نگاه ابزارگونه به جنس زن و جامعه انسانی، شاهد هستیم.
ناتوی فرهنگی را می توان وسیله و روشی در دست استعمارگران در امپریالیسم نوین دانست. در گذشته و در امپریالیسم كهن برای ابر قدرتها در تسلط منافع دیگر كشورها این گونه مرسوم بوده كه به دیگر نقاط لشگركشی می كردند و از طریق تحكیم نظامی، مبادرت به اعمال سلطه خویش می كردند ولی امروزه به جای صرف وقت و هزینه های گزاف، در امپریالیسم نوین برای رسیدن به اهداف از طریق كنترل اهرمهای كلیدی اقدام می كنند و یكی از كلیدی ترین اهرمها كه همواره مورد توجه استعمارگران در میان همه ملتها و بخصوص ملل اسلامی است، مقوله فرهنگ است. تهاجم فرهنگی كه شاید بتوان آن را به تعبیر مقام معظم رهبری بی صداترین و مخرب ترین ابزار حمله دشمنان دانست و به جاست كه بار دیگر سخن امام خمینی (ره) درباره نقش فرهنگ را یادآور شویم كه فرمودند: « مایه خوشبختی و بدبختی همه جوامع، در فرهنگ آنهاست».
در این مقاله نگارنده را سعی بر آن است كه با تعریف كلید واژه های ناتو، فرهنگ، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم، استعمارنو و بیان اهداف ناتوی فرهنگی حركتی آگاهانه در میان نخبگان علمی و فرهنگی جامعه اسلامی را برای رجعت حقیقی به قرآن و بهره گیری از راهكارهای قرآنی جهت مقابله حدی با ناتوی فرهنگی برانگیزد تا بعثتی محمدی (ص) برای تشكیل و تشكل آموزش و پرورش قرآنی نمایند.

تعریف كلید واژه ها:


*ناتو: از نظر لغوی ناسازگار و ناموافق معنا می دهد، اما در ادبیات نظامی نام سازمانی نظامی متشكل از كشورهای استعمارگر، به سردمداری آمریكا است. كه یكدیگر را در مقابل تعهدات در مواجهه با خطر حملات سایر كشورها پشتیبانی و حمایت می نمایند.
*فرهنگ: علم، دانش، ادب، تعلیم و تربیت، آثار علمی و ادبی یك قوم یا ملت. در لغت نامه دهخدا معنای فرهنگ عبارتست از ادب، تربیت، پرورش، عقل و خرد، فضل و فضیلت، بزرگی، بزرگواری، دانش، وقار، شكوهمندی، حكمت، معرفت، فقه، علم، شریعت، صنعت، هنر، هوش و فراست.
واژه فرهنگ از دو بخش «فر» و «هنگ» تشكیل شده است.
«فر» به معنای: شأن، شكوه و شوكت، برازندگی، زیبایی و پیرایش، نور و پرتو، تابش، آواز و آهنگ عدالت و امامت، استقلال و سیاست و عقوبت، فوقانی، توانایی، سرافرازی و ...
«هنگ» به معنای: سنگین، تمكین، وقار، قصد و اراده و آهنگ جایی و سویی، زور، فراوان، زیرك، دریافت، فهم، قوم و قبیله، لشكر، سپاه و نگهداری است.
*ناتوی فرهنگی: یعنی ابر قدرتها با كمك وسائل، فناوری و اطلاعات حتی امواج به راحتی در خانه های ما وارد شده و به صوت و تصویر، نوشتار، هنر، ورزش و حتی علم، ما و فرزندانمان را تحت تأثیر قرار دهند و با اهداف سیاسی، فرهنگی و تبلیغی در صدد متزلزل كردن فرهنگ سنتی كشورهای جهان سوم به خصوص كشورهای مسلمان بر آیند. آنها به راحتی كالاهای خود را تبلیغ می كنند، پیام های روانی خود را می فرستند، روابط نامشروع بین زن و مرد را ترویج می نمایند، عكس های مستهجن زنان و مردان را به نمایش می گذارند، خبرهای دروغ برای جوامع می فرستند، زمینه های «آشفتگی هویت» را برای جوانان فراهم می كنند، ابهت فرهنگی و دینی خانواده ها را می شكنند، و برای اهداف خود از هیچ تلاشی دریغ نمی كنند و با كمك فناوری اطلاعات به ویژه اینترنت مرزهای زمانی و جغرافیایی جوامع مختلف را در هم شكسته و وارد تمام جوامع بشری می شوند.
*جنگ نرم: جنگ اطلاعاتی، جنگ روانی تبلیغاتی، جنگ سایبری
جنگ نرم با شروع دوره انقلاب علوم و فناوریها، خصوصاً فناوریهای اطلاعات، ارتباطات، الكترونیك و رایانه در سالهای اخیر طراحی شد و در حال حاضر سیر تكاملی خود را طی می نماید.
*استعمار نو: در این نوع از استعمار راه نفوذ و سلطه و بهره برداری راه فرهنگی است و از طریق « تخدیر فرهنگی» جوامع تحت سلطه قرار می گیرند و مهمترین ابزار نفوذ در این نوع استعمار ابزار رسانه ای است.

ناتوی فرهنگی:


اصطلاحی است تازه وارد در ادبیات سیاسی ایران، و مفهومی است كه برای اولین بار مقام
معظم رهبری در سال 1385 در جمع اساتید و دانشجویان مطرح نمودند، اما در ادبیات سیاسی جهان مسأله جدیدی نیست.
ایالات متحده آمریكا در دوران جنگ سرد كه از سالهای بعد از جنگ دوم جهانی آغاز و با فروپاشی شوروی سابق پایان یافت برای مبارزه فرهنگی و اطلاعاتی با شوروی سابق دست به تشكیل سازمان هایی به ظاهر فرهنگی و دانشگاهی زده بود كه محققان از آنها با نام ناتوی فرهنگی یاد می كنند، ناتوی فرهنگی در زمان جنگ سرد مستقیماًَ توسط سازمان سیا اداره می شد و در حیطه های مختلف به فعالیتهای فرهنگی مشغول بود كه از جمله این حیطه ها می توان به چاپ و نشر كتب مجلات و فصلنامه ها اشاره كرد، از دیگر فعالیت های این ناتوی فرهنگی كنترل محتوا و حتی جهت دهی به هنرهایی مانند موسیقی، نقاشی و فیلم سازی و .. بوده است.
رویكرد اصلی ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و هدف اصلی آن نابودی هویت ملی جوامع بشری بویژه مقابله با ایمان انسان هایی است كه مصمم هستند از هویت دینی و ملی خود شرافتمندانه دفاع كنند.
اعضای ناتوی فرهنگی با بهره مندی از 57 سال تجربه نظامی گری، تأسیسات پایه ای هماهنگی را در حوزه رسانه ها شكل داده اند. خبرگزاری های بین المللی، شبكه های خبری غالب مانند بی.بی.سی و سی.ان.ان، تأسیسات ماهواره ای كه ارسال امواج صدها شبكه ماهواره ای را بر عهده دارند، صدها روزنامه و هزاران پایگاه خبری و تبلیغاتی از جمله این تأسیسات هستند كه همگی ارزشهای مشترك غربی را منتشر و تلاش می كنند ارزشهای مقاوم در برابر خود را در هم كوبند.
كاری كه مدتهاست آمریكا و بعضی از كشورهای اروپایی در تهاجم فرهنگی بر علیه جمهوری اسلامی ایران، شروع كرده اند به كارگیری مجدد برخی از روشهای زمان جنگ سرد است، و یكی از این روشها به تعبیر مقام معظم رهبری، ناتوی فرهنگی است.
اگر غرب در جنگ سرد برای مقابله با اردوگاه كمونیسم پیمان نظامی ناتو را تدارك دیده، در آغاز قرن 21 از هراس موج بیداری اسلامی در جهان اسلام در پی تشكیل «ناتوی فرهنگی» است، تا به استفاده از امكانات فرهنگی مانع استمرار و رشد بیداری ملتها شود و بدین وسیله سررشته تحولات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی كشورها و ملتها را به دست گیرد.
ایجاد «ناتوی فرهنگی» نشانگر تجمیع ظرفیت های فرهنگی دشمنان و كسانی است كه اسلام را مانع جدی اهداف خود می دانند.

اصول ناتوی فرهنگی:


اصولی كه در ناتوی فرهنگی تبلیغ و ترویج می شوند عبارتند از:
*اصالت لذت
*دنیا گرایی
*بی اخلاقی گری اجتماعی
* فردیت فرد
* فمنیسم (هر چیز را از نگاه جنسیت دیدن و در یك كلام تبلیغ برای رفع حیاء از سطح اجتماع)
*سوداگری اقتصادی
*توده گرایی
*ترویج بی بند و باری

اهداف ناتوی فرهنگی :


ناتوی فرهنگی در كمین هویت دینی، ملی و منطقه ای است. جبهه ناتوی فرهنگی هم مانند دیگر جبهه های طراحی شده از سوی دشمنان ملت ایران و امت اسلام دارای اهداف
خاص خویش است كه بطور خلاصه می توان این اهداف را در ساختار شكنی و جایگزین ساختار مطلوب در راستای تثبیت منافع غرب، نام برد.
*از این رو، حوزه اصلی فعالیت دشمنان در جبهه فرهنگی، شكستن ساختارهایی است كه ادیان و مذاهب اصیل بدنبال تثبیت آن هستند.
*ترویج و القاء این تفكر كه حكومت یك پدیده و ایده غیر دینی و حتی مخالف با آموزه های دینی و الهی است و در این راستا از تبلیغ و حمایت از فرق و نحله هایی همچون صوفیه، وهابیت، حجتیه، بهائیت حمایت می كنند كه همگی آنان در اندیشه سیاسی غرب، امر حكومت را مانع سعادت اخروی و یا خارج از وظایف انسانهای عادی می دانند.
*ایجاد اختلاف و شكاف در جوامع اسلامی، چند دسته گی و تقابل و نهایتاً درگیری بین اقوام و مذاهب گوناگون، هم در بعد ملی و هم در سطح جهان اسلام.
*تخریب بنیان های فكری و اعتقادی، اعضای ناتوی فرهنگی سعی دارند چهره تابناك دین مبین اسلام و چهره مبارك پیامبر اعظم (ص) را از طریق رمان، فیلم و كاریكاتور مخدوش و دین اسلام را طرفدار خشونت كه با زور و شمشیر گسترش پیدا كرده است؛ معرفی كنند و در واقع سعی دارند با استفاده از برتری های سیاسی، اقتصادی و رسانه ای به مبانی افكار و ارزش های مسلمانان هجوم بیاورند و با نفی و رد ارزش های دینی و ملی، حاكمیت خود را تثبیت و ارزش های نامطلوب خود را تحمیل كنند.
*ایجاد گسست و اختلاف بین دولت و ملت.
*هدایت افكار عمومی، ایجاد ابهام و تردید در اذهان مردم، تأمین منافع سیاسی، به دست گرفتن تحولات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی كشورها و ملت ها، تشكیل سازمان فرهنگی برای نابودی هویت ملی جوامع بشری و ... از دیگر اهداف ناتوی فرهنگی است.

ابزارهای ناتوی فرهنگی:


دشمنان و اعضاء ناتوی فرهنگی با استفاده از ابزارهای مختلف در پی ایجاد گسست در میان شالوده مستحكم دینی، ملی و منطقه ای است و متأسفانه جوانان و نوجوانان به دلیل حس كنجكاوی، علاقمندی به شناخت چیزهای جدید، عشق، جذابیت، كمی تجربه، اقتضای سنی و آسیب پذیری مهمترین ابزار در دست اهداف ناتوی فرهنگی هستند و آنچه كه موجب تخریب جوانان و نوجوانان می شود در محور فعالیت اعضاء ناتوی فرهنگی قرار دارد.

*سایت ها، رسانه های نوظهور، باندهای فساد اینترنتی:


از ابزارهای مهم و قوی به شمار می روند و یكی از مهم ترین و جدی ترین حوزه های فعالیت كشورهای دشمن در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی استفاده از رسانه در جهت ایجاد جو منفی در ایران می باشد؛ در واقع راه اندازی رسانه های فارسی گوناگون مانند شبكه های تلویزیونی، رادیویی، ماهواره ای فارسی زبان خارج از كشور و راه اندازی سایت های مستهجن كه از 10 سال پیش آغاز شده و در 5 سال اخیر گسترش پیدا كرده فقط در مسیر نابودی فرهنگ ایرانی، اسلامی چندین هزارساله ملت بزرگ ایران فعالیت می كنند و در پی آن هستند كه فرهنگ ایرانیان را فرهنگی مستهجن معرفی نمایند و مبارزه ای همه جانبه را با نظام جمهوری اسلامی ایران برپا نمایند.

*بازی های رایانه ای: با قابلیت ها و ویژگی


های خاص خود كه به شكل های مختلف تأثیر می گذارند: این گونه بازی ها بسیاری از اصول یادگیری مانند هم ذات پنداری (الگو سازی)، تمرین، تكرار، پاداش و تقویت را بكار می گیرند. در بازی های رایانه ای گرافیك، صدا و تعامل، ابتكار سیر داستان، كنجكاوی، پیچیدگی و تخیل، منطق، حافظه، بازتاب ها، مهارت های ریاضی، چالش حل مسأله و تجسم از جمله جنبه های فنی، روانی و فردی است كه بازیگران را جذب این بازی ها می كند. كار مستقل، مداومت در بازی، مشاركت فعال، تعامل مشاركتی، ساختار گروهی، یادگیری، رقابت یا همكاری گروهی و فرصت های برابر در بازی از جمله عواملی هستند كه در فرد برای ادامه بازی ایجاد انگیزه می كند.و دقیقاً به دلیل همین خصوصیات است كه به یكی از ابزار تأثیرگذاری غرب در راستای ناتوی فرهنگی علیه دنیای اسلام و خصوصاً انقلاب اسلامی ایران تبدیل شده است.

*وزارتخانه های خارجی:


از جمله «وزارتخانه هلند» كه با هماهنگی انگلیس و هدایت دیپلمات های هلندی و بودجه بندی پنهان آمریكا در پی ناتوی فرهنگی و تلاش برای براندازی نرم با راه انداختن انقلاب های مخملی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند.

*رادیوهای بیگانه و شبكه های مهم خبری:


جعل واقعیت و سانسور خبر حربه ای مهم در دست اعضاء ناتوی فرهنگی است كه به وسیله آن می توانند افكار عمومی را شكل دهند. (ماجرای كوی دانشگاه تهران)
*دانشگاه، روشنفكران، مخالفان، دوستان نادان: در حال حاضر دشمن بیشترین توجه خود را به مراكز آموزشی عالی معطوف كرده است، به طوری كه جریانهای انحرافی با تمركز دین ستیزی، فرقه گرایی و ... در دانشگاهها فعال شده اند.

*سینما، كتاب، و ... همه ابزارهای در دست اعضاء ناتوی فرهنگی هستند.


این ابزارها مهمترین پشتیبان عملیات روانی، استحاله فرهنگی، تخریب، تخدیر و تحقیر فرهنگی و شستشوی مغزی ملتها به حساب می آیند. به عنوان مثال كشور آمریكا همكاری نزدیكی با 50 دانشگاه علوم ارتباطات جهان دارد و با در اختیار داشتن 140 روزنامه، 44 رادیو، 17 شبكه تلویزیونی و 25000 مركز انتشار نسخ خبری ابزارهای زیادی در اختیار دارد.

نحوه تأثیرگذاری ابزارهای ناتوی فرهنگی:


*خشونت و پرخاشگری: صحنه هایی مثل خفه كردن همراه با صدای شكستن مهره های گردن، استفاده از ضربات مشت و پا، استفاده از سلاح های سرد مانند چاقو، خنجر، همراه با افكت هایی مثل صدای ناله.
*تبلیغ فرهنگ برهنگی و نمایش صحنه های غیر مجاز
*تبلیغ فرهنگ غرب
*اصرار بر انجام خطا و گناه
*از بین بردن قبح گناهان
*ارائه نمادهای غیراخلاقی یا ضد اخلاقی
*اسوه سازی از شخصیت های غیر اخلاقی

مصادیق ناتوی فرهنگی:


با توجه به تعاریف و اهداف ناتوی فرهنگی و جنگ نرم می توان دریافت كه دشمن از هر راهی به دنبال تخدیر، تخریب واستحاله فرهنگی است. بنابراین به هر شكلی و به هر قیمتی برای رسیدن به اهدافش ظاهر می شود. لذا به چند مورد اندك از هزاران مصادیق ناتوی فرهنگی در جامعه اسلامی ایران اشاره شود.

1-ناتوی فرهنگی و تأسیس انجمن «پرخواران گمنام»


در حالی كه هنوز كسانی در جامعه وجود دارند كه در فقر معیشتی هستند بعضی در ایران به دنبال این هستند كه « انجمن پرخوران گمنام» را تشكیل دهند و شكی نیست كه این اقدام در جهت ناتوی فرهنگی دشمن و سرنخ چنین فضایابی بدست دشمن است كه از افرادی غافل نیز در جامعه استفاده می كند.

2-ناتوی فرهنگی و جنگ نرم افزاری


جنگ نرم افزاری كه دامنه ای گسترده تر از محدوده سیاسی و جغرافیایی پیدا كرده است و به كمك جنگ های دینی و ایدئولوژی شتافته است؛ بازی های رایانه ای یكی از كارآمدترین روش ها برای تأثیرگذاری و فرهنگ سازی در جهت اهداف ناتوی فرهنگی و مطرح نمودن نظام سلطه به طور عام می باشد.
در همه این بازی ها مبارزه آمریكایی ها با اسلام و كشورهای اسلامی به بخصوص شیعه و كشور ایران مطرح است. در غالب این بازی ها بازیگر رایانه در حكم یك قهرمان آمریكایی با تروریست هایی درگیر می شود كه قیافه اسلامی و واضح تر بگوییم قیافه بسیجی و سپاهی ایرانی دارند. نمادهایی هم كه در این بازی ها به عنوان پایگاه های دشمن استفاده می شود مساجد و اماكن مذهبی مسلمانان با رنگ های سبز و آبی است كه كاشی ها و معرق كاری های اسلامی به صورت بسیار واضح و روشن در آن نمایان است. ماهیت این بازی ها معمولاً بر مبارزه با تروریسم متمركز شده است. سری بازی های «دلتا فورث» بخصوص نسخه های جدید آن كه كاملاً ماهیت ضد اسلامی دارد، از این قبیل هستند.

3-هالیوود، فیلم های مستهجن. قاچاق هنرپیشگان ایرانی به هالیوود


هالیوود كه از مظاهر هنر و تكنولوژی غرب به شمار می رود در قبضه صهیونیست ها می باشد. هالیوود به جای ترویج فرهنگ و اندیشه درست برای زندگی سعی در ایجاد زیر بناهایی دارد كه تنها تیشه بر ریشه جهان و بشریت می زند كه از جمله اقدامات آن ساخت فیلم 300 است كه تمهیدات بی شماری در آن صورت گرفته تا پارسیان را جانورانی از ایل و تبار آسیایی (مثل مغول ها) نشان دهد.
بنابر اسناد و اخبار، پروژه ای دیگر از شبكه جهانی ناتوی فرهنگی جهت سربازگیری از جبهه مقابل برای سازماندهی تهاجم جدید به ارزش های اسلامی و فرهنگ ایرانی در حال شكل گیری است.
ابتدا از طریق جذب هنرپیشگان ورشكسته و فراری و در حال حاضر هنرپیشه ای كه با سرمایه مادی و معنوی این سرزمین به موقعیت رسیده است را با وعده و وعید به خود جلب كرده تا پروژه جدیدی را كلید بزنند.
حضور 10 دقیقه ای هنرپیشه ایرانی ... در یك فیلم 130 دقیقه ای به نام « مجموع دروغ ها» ساخته كارگردان شبه دولتی آمریكایی یعنی رایدلی اسكات در نقش زن فریبكار نه به خاطر هنر هنرپیشه ایرانی و جهانی شدن او است بلكه به خاطر میل اربابان صهیونیستی كه نوك حمله شان متوجه مسلمانان و كتاب آسمانی شان است. در واقع اگر پیش از اینها با عناصرخودشان به اسلام و مسلمین و ... حمله می نمودند متأسفانه در قالب ناتوی فرهنگی با جذب نیرو از بین خودی، تهاجم خویش را سازمان می دهند.

4-برنامه شبكه ماهواره ای، اینترنتی


ناتوی فرهنگی كه ماهیت آن تهاجمی و در قالب فرهنگی و شبه هنری است. قصد دارد از طریق ابزارهای ماهواره ای هویت ملی و مذهبی مسلمانان علی الخصوص شیعیان را تضعیف كند. گسترش فساد و فحشاء از طریق كانال های ماهواره ای و ایجاد جنگ روانی از تكنیك های خاص ناتوی فرهنگی است.
4-1گسترش ابتذال و بی بندباری:
مشاور مركز مطالعات استراتژیك ریاست جمهوری در دانشگاه شهركرد گفت: 37 شبكه ماهواره ای، تخریب فرهنگ اسلامی را در دستور كارخود قرار داده اند. وظیفه این شبكه ها گسترش ابتذال، تبلیغ مصرف گرایی، تبلیغ سكولاریسم و ترویج و گسترش بی بند و باری و فساد در بین كشورهای اسلامی است. ناتوی فرهنگی از زمان چاپ كاریكاتور موهن رسول الله (ص)، نوشتن كتاب آیات شیطانی، و اهانت به ساحت پیامبراعظم (ص) در مسجد خلیل آغاز شده است و پشت پرده این ناتوی فرهنگی صهیونیسم قرار دارد.
4-2 مواد مخدر و مشروبات الكلی
معضل مواد مخدر در جامعه از مصادیق ناتوی فرهنگی است و امروزه تنوع مواد مخدر قابل مقایسه با گذشته نیست و تجارت مواد مخدر در كنار تجارت نفت و اسلحه رتبه اول را به خود اختصاص داده است و این برگرفته از سیاست سردمداران و برنامه ریزان ناتوی فرهنگی است كه مبارزه با آن نیز مشكل و پیچیده است و باید سازمان یافته با این بلای خانمان سوز جنگید.
استعمال مواد مخدر چه در قالب سنتی آن و چه در قالب مخدرهای شیمیایی جدید و قرص های روانگردان و مدپرستی و تقلید سهم مهمی در تخریب اندیشه و ارزش های مبتنی بر معنویت و ملیت دارد.
4-3 فرقه های ضاله
وجود فرقه های ضاله مانند بهائیت، وهابیت، شیطان پرستی و فرقه های دراویش منحرف از مصادیق ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی است كه همه این فرقه ها ساخته دست سرویس های جاسوسی انگلستان صهیونیست بین الملل است.

آموزش و پرورش اسلامی و ناتوی فرهنگی:


در قدیم الایام انسانها در مقابل تهاجم دشمنان دژهای مستحكمی بنا می كردند و آسوده در پناه آن زندگی می كردند. اما امروزه كه ابزار تهاجم از ادوات نظامی به ابزارهای فرهنگی تعبیر كرده است؛ چه باید كرد؟ باید جوانان و نوجوانان و كودكان بتوانند دژهای مستحكمی از ارزش های تو در تو در مقابل مهاجمان فرهنگی بنا كنند. این امر در كجا میسر خواهد شد؟
عرصه آموزش و پرورش از مهمترین حوزه های فرهنگ یك كشور است كه در تیررس نخست مهاجمان فرهنگی در جنگ فرهنگی می باشد و در دوران معاصر سیاستمداران آمریكایی، برای نفوذ به عرصه های اجتماعی و سیاسی ملت های دیگر از معبر آموزش و پرورش عبور می نمایند. مهاجمان فرهنگی كه می كوشند با استفاده از ابزارهای مختلف در حوزه های متعدد از جمله آموزش، هویت و فرهنگ یك ملت را تغییر دهند، جنگ نرم را برای تأثیرگذاری بیشتر در دستور كار خود قرار داده اند. دولت آمریكا نیز همگام با نظام سرمایه داری، تلاش می كند تا با تلاشی مضاعف فرهنگ مردم جهان را به سمت فرهنگ و اخلاق تصنعی و آمریكایی منحرف سازد. آموزش در یك جامعه، از قوی ترین وجوه فرهنگی به شمار می رود كه كاربرد وسیعی در تمامی فعالیت یك جامعه دارد. امروزه كاربرد این مقوله مهم فرهنگی از نظر هیچ دولتی از جمله ایالات متحده آمریكا پوشیده نمانده است و كاخ سفید به شیوه های متفاوت می كوشد تا از این ابزار فرهنگی برای استیلای اهداف و آرمانهای خود در سراسر جهان بهره ببرد. آموزش از معدود پدیده های فرهنگی است كه امروزه بیش از هر زمان دیگر برای ایجاد روابط دیپلماتیك و پل ارتباطات فرهنگی میان دولت ها به كار گرفته می شود. تردیدی نیست كه مسئولان فرهنگی و سیاسی هر كشوری می كوشند تا ابعاد مختلف این پدیده فرهنگی را بررسی كرده و با استفاده از فرصت های موجود و قابلیت های آن ضمن خنثی كردن تهاجمات و شبیخون های فرهنگی به بهترین نحو ساخت های اجتماعی - سیاسی خود را بر مبنای آموزش های صحیح و علمی استوار سازند. به همین بهانه و برای نمونه می توان به موضوع فرار مغزها كه یكی از معضلات كشورهای جنوب به سمت شمال است، اشاره كرد. فرار مغزها یا مهاجرت صاحبان فكر، سرمایه و هنر، از سمت كشورهای جنوب به سمت كشورهای شمال تنها یك روی سكه است، كه در صورت بازگشت این مغزها به كشور مبدا، آنان خواسته یا ناخواسته حامل مجموعه ای از بارهای فرهنگی جامعه میزبان خواهند بود كه اثرات ثانویه انتقال آن به جامعه هرگز به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است.
و درست به همان دلیل كه در تجربه 8 سال دفاع مقدس و 33 روز مقاومت حزب الله لبنان ثابت شد، قدرت نظامی غرب بلا منازع نیست و می توان با تكیه بر ایمان و بهره گرفتن از توانمندی ها در برابر آن ایستادگی كرد و حتی آن را شكست داد، در حوزه فرهنگ نیز پایداری، مقابله فكری با فرهنگ ضد، تحقیق و پژوهش و تولید اطلاعات و دانش بهترین راه دفاع فرهنگی است و بهترین پاسخی است كه مبتنی بر عزت و غیرت است.

راه های قرآن كریم برای مقابله با ناتوی فرهنگی:


در راه مقابله با ناتوی فرهنگی اصلی ترین وظایف مسلمانان در ابتدا رجعت واقعی به قرآن كریم، انس با قرآن و فراگیری عمل به احكام و قوانین قرآن است و آنگاه كنار زدن حجاب ها از اسلام ناب محمدی (ص) و شناساندن آن به دنیای غرب آنهم با زبان علم و كردار كه مؤثرترین روش است می باشد.
در حوزه رفتار اجتماعی برخی فعالیت های هنری می توانند بالقوه یا بالفعل برای ما تهدید محسوب شوند. كه راه مقابله با آنها « تولید فرهنگ و هنر قرآنی» است؛
رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین مهندسی فرهنگی فرموده اند: « یكی از مهمترین تكالیف ما در درجه اول مهندسی فرهنگ كشور است، یعنی مشخص كنیم كه فرهنگ دینی، فرهنگ عمومی و حركت عظیم درون زا و كیفیت بخش كه اسمش فرهنگ است و در درون انسانها و جامعه بوجود می آید چگونه باید باشد؟ اشكالات و نواقصش چیست و چگونه باید رفع شود؟ كندی ها و معارضاتش چیست؟ مجموعه ای لازم است كه این ها را تصویر كند و بعد مثل دست محافظی هوای این فرهنگ را داشته باشد.»
حوزه ملی و جهان اسلام دو حوزه مهم برای برنامه ریزی دفاعی و تهاجمی در برابر حركت سازمان یافته غرب است و رسانه مهمترین ابزار برای به اجرا درآوردن این برنامه محسوب می شود. در هر دو حوزه باید ارزشهای مشترك را بازشناخت و برای تحكیم و گسترش آنها اقدام كرد. استفاده از همه ظرفیت ها، بهره مندی از فناوری روز و بكارگیری جدیدترین تكنیك هادرانتقال پیام از دیگر راهكارهای ورود به این عرصه است. تقویت رسانه های ملی، تأسیس رسانه های فراملی و ایجاد رسانه ها یا پیمان های رسانه ای مشترك اسلامی از دیگر الزامات حضور فعال و خلاقانه در این ساحت به شمار می رود.
در خصوص بازی های رایانه ای كه استفاده از بازی های رایانه ای مخرب در غرب كه سازنده آنها هستند ممنوع یا محدود است و دشمن با ساخت و توزیع بازی های رایانه ای ضد اخلاقی و مروج فحشاء، خرافه پرستی، خشونت، مواد مخدر و ... ناتوی فرهنگی علیه مسلمانان ایرانی را آغاز كرده و سعی دارد تا آنان را از اهداف آرمانی و ارزشی اسلام منحرف كند، پس لازم است در حوزه فرهنگی آثاری تولید شود كه از كیفیت گرافیكی بسیار بالایی برخوردار باشد و بتواند با حجم گسترده آثار غربی رقابت كند و اثرگذاری مفید در پی داشته باشد و آگاه سازی جامعه، ایجاد رده بندی بازی های رایانه ای، فرهنگ سازی و استفاده بهینه و مفید از این بازی ها و همچنین تولید و عرصه بازی های مروج فرهنگ و هنر اصیل اسلامی - ایرانی را از جمله راهكارهای مقابله با شبیخون فرهنگی و كاهش صدمات مخرب ناشی از بازی های رایانه ای می باشد.
از مهمترین اموری كه بایستی سریعاً سامان داده شود تشكیل اتاق فكری برای تولید مبانی نظری و مقابله با هجمه های موجود است. این كار ابتدا باید در دانشگاه و حوزه انجام شود و از آنجا مبانی نظری تعریف شده، به سیاست گذاری، پروژه و اجرا ختم شود.
با جمع بندی آنچه كه مطرح شد، راهكارهایی كه به نظر می رسد عبارتند از:
*تولید فن آوری و بازی های رایانه ای .
*حضور فعال جامعه اسلامی در فضای اینترنتی و پاكسازی سایت های فارسی زبان از انحرافات و ایجاد فضای مجازی بدون دغدغه برای گسترش و نشر قوانین و معارف اسلام و قرآن.
*آموزش فرهنگ استفاده از تكنولوژی در بین رده های مختلف سنی افراد به همراه ترویج آموزه های دینی و قرآنی .
*ایجاد بسترهای مناسب در خصوص ابزارها و امكانات فرهنگی و غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان.
*بالا بردن سطح معارف قرآنی مردم و عمق بخشیدن به آن.
*تبیین اهداف و مواضع عقیدتی و سیاسی انقلاب اسلامی و تحكیم مبانی آن.
*اصلاح ساختارها و بازنگری در آنها و به روز كردن آنها.
*انسجام، سازماندهی و هماهنگ ساختن فعالیت های تبلیغاتی دینی در سطح جامعه اسلامی
*مقابله فكری با فرهنگ ضد اسلامی و ضد انقلابی .
*حركت رویكردهای فرهنگی انقلاب از مسیر انفعالی به سوی دفاع و سپس تهاجم متقابل با تكیه بر راهبردهای قرآنی .
*زمینه سازی برای محو عوامل فساد فرهنگی و اخلاقی و ارائه خوبی ها. (جدی گرفتن امر به معروف و نهی از منكر فرهنگی و سیاسی
*حركت به طرف یك انقلاب علمی و داشتن الگوی رسانه ای اسلامی .
*ریسك پذیری رسانه های دیداری و شنیداری در خصوص وظیفه آگاه سازی رسانه ملی خصوصاً در مورد هشدار به خطرات آسیب های مختلف اجتماعی.
*عمق بخشیدن به فعالیت های تبلیغی و
فرهنگی و ساماندهی مقوله هنر، فیلم، سینما و ... و تشویق و توجه به هنرمندان متعهد جهت تولید آثار هنری مصون ساز.
*جلوگیری از معرفی الگوهای كاذب هنری، ورزشی، فرهنگی با وضعیت ظاهری آنچنانی، طرز بیان و حالات آنها و افكار ناسالم از طریق برنامه های تلویزیونی، سریال ها و حتی مطبوعات.
*توجه به كیفیت و تأثیرگذاری در ارائه آثار هنری نه توجه به كمیت و آمار و ارقام.
*انجام مطالعات و تحقیقات اصولی به منظور شناخت و شناساندن فرهنگ و معارف اسلامی.
*چاپ و انتشار كتب، مجلات و جزوات عقیدتی- سیاسی، تحقیق و پژوهش و تولید اطلاعات و دانش.
*تربیت و اعزام معلم و مدرس به مناطق مورد نیاز.
*فراهم آوردن موجبات اجرای برنامه آموزش عامه (مردمی) به منظور افزایش آگاهی های عمومی نسبت به وظایف و مسئولیت های ارگان های مختلف دولتی و مقررات مورد اعمال این دستگاهها و مقدورات و امكانات آن ها.
*واقع نگری و پذیرش واقعیات موجود در جامعه توسط مسئولان.
*تلاش در جهت عمران و رفاه عمومی و مبارزه با فقر و بی سوادی.
*بررسی و مطالعه در زمینه نیازمندی های آموزشی كارمندان دولت در سطوح مختلف شغلی و تهیه و تنظیم برنامه های آموزشی قبل و ضمن خدمت وزارتخانه ها و موسسات دولتی در اداره امور مربوط به بورس های كارمندان دولت.

راهكارهای قرآنی مقابله با ناتوی فرهنگی خاص آموزش و پرورش:


1-فضا سازی تربیتی و تزكیه نفوس و تقید به آموزش و پرورش قرآنی
2-تبلیغ و ترویج معارف الهی و آشنا سازی فطرت پاك دانش آموزان با معارف قرآنی به صورت هنرمندانه
3-توجه با اصل كرامت انسانی و تكریم شخصیت دانش آموزان و گرایش آنها به آزادی معنوی و استقلال
4-توسعه فعالیت های معاونت پرورشی و برگزاری اردوهای علمی، فرهنگی، تفریحی و ورزشی؛ تقویت تشكل های قرآنی .
5-گسترش برنامه های مناسب تحصیلی، تشویق جوانان به ورزش و فرهنگ سازی در زمینه های متعدد ورزشی، هنری و فرهنگی .
6-تقویت باورهای دینی و ملی در قالب تشكل های دینی و مذهبی.
7-توسعه تشكل های فرهنگی و قرآنی و برگزاری مسابقات متنوع قرآنی.
8-نظارت بیشتر بر برنامه های اجرایی دستگاه ها و سازمان های ذیربط،تقویت كانونهای علمی و كانونهای نخبگان و المپیادها و برگزاری نشست های علمی برای دانش آموزان.

منابعی كه الهام بخش نگارنده در تدوین و تنظیم مطالب بوده است:


1-علمداری،شهرام، ناتوی فرهنگی و روش مقابله با آن، نشر رضویه، خرداد 1387.
2-ناتوی فرهنگی و راهبردهای مقابله با آن، سازمان بسیج دانش آموزی و فرهنگیان، بهار 1388
3- بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، 1368/9/7، در جمع مسئولان دولت پنجم
4- بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، 1385/8/18، در استان سمنان.

نویسنده: اكرم السادات هاشمی نژاد

منبع:نشریه كوثر،شماره 32

 


 

سه شنبه 22/10/1388 - 10:15
کنکور

معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور، شرایط و چگونگی ثبت نام داوطلبان در دوره های کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی را اعلام کرد.   

"حسین توکلی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا،‌ اظهار داشت: ثبت نام از متقاضیان شرکت در آزمون دوره‌های کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته سال 1388 دانشگاه جامع علمی کاربردی از ساعت 9 صبح روز یکشنبه 27 دی ماه 88 آغاز می شود و در ساعت 24 روز شنبه، 3 بهمن ماه به پایان می رسد.
وی با اشاره به اینکه ثبت نام آزمون های علمی کاربردی به صورت اینترنتی، صورت می گیرد افزود: داوطلبان می توانند وجه مربوط به دریافت مدارک ثبت نام را به دو شیوه پرداخت اینترنتی و یا مراجعه به دفاتر پستی، پرداخت کنند.
توکلی توضیح داد: داوطلبان آزمون دوره های کاردانی پس از پرداخت مبلغ 55 هزار ریال و داوطلبان دوره های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته با پرداخت مبلغ 74 هزار ریال می توانند علاوه بر کارت اعتباری ثبت نام، یک جلد دفترچه راهنمای آزمون، دریافت دارند.
وی به داوطلبان توصیه کرد پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما برای ثبت نام به سایت سازمان سنجش به نشانی wwww.sanjesh.org مراجعه و مراحل ثبت نام اینترنتی خود را به انجام برسانند.
معاون سازمان سنجش، تاکید کرد: اطلاعیه سازمان سنجش درباره چگونگی و تاریخ ثبت نام و شرایط و ضوابط شرکت در آزمون های کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی در نشریه پیک سنجش روز دوشنبه 21 دی ماه (فردا) و نشریه روز دوشنبه 28 دی ماه منتشر خواهد شد و به منظور سهولت دسترسی متقاضیان، بر روی سایت سازمان سنجش نیز قرار خواهد گرفت.

سه شنبه 22/10/1388 - 10:12
دانستنی های علمی

تلاشهای مستمر، خستگی ناپذیری، ایستادگی در برابر قدرتهای زمان، پویایی، شیوه مدیریت مردمی و ابتکار عمل از جمله صفات برجسته امیرکبیر بود که او را در صفحات تاریخ ایران ماندگار کرد.   

"میرزا تقی‌ خان فراهانی" فرزند کربلایی قربان در سال 1222 هجری قمری در "هزاوه فراهان" از توابع اراک (سلطان آباد پیشین) متولد شد. نام اصلی او محمد تقی است اما عنوان محمد به مرور حذف و میرزا تقی خان مصطلح گردید.
اولین تجربه سیاسی "میرزاتقی خان" مربوط به قتل"گریبایدوف"وزیر مختار روسیه در ایران می باشد که او به همراهی خسرومیرزا فرزند نایب‌السلطنه و هیئت همراه جهت روشن نمودن موضوع به روسیه سفر کرد .
میرزاتقی خان در انجام امور دیوانی و غیره از خود لیاقت و شایستگی نشان داد و در اواخر دوران سلطنت فتحعلی‌شاه در دستگاه محمدخان زنگنه امیرنظام و پیشکار آذربایجان وارد خدمت شد. چند سال بعد و در 1253هجری قمری میرزا محمدتقی، وزیر نظام آذربایجان گردید و به" امیرنظام" ملقب شد.
امیرنظام که با آغاز سلطنت ناصرالدین شاه منصب صدراعظمی یافته بود در 22 ذیقعده 1264 هجری قمری علاوه بر لقب امیرنظامی به القاب" امیرکبیر" و " اتابک اعظم " نیز مفتخر شد.
امیرکبیر در دوره کوتاه صدارت خود اقدامات سیاسی، امنیتی، مالی، اقتصادی و فرهنگی‌ (مانند تاسیس دارالفنون در پنجم ربیع‌الاول 1268 که فقط 13 روز قبل از قتل امیرکبیر افتتاح شد و ...) قابل توجهی انجام داد که نه تنها در دوران خود بلکه تا به امروز آثار و برکات آن در سراسر کشورمان موجود می باشد.
در این راستا ایشان اقداماتی از قبیل ایجاد امنیت و پایان دادن به شورشها و یاغی گریها و کاهش نفوذ و دخالت بیگانگان (روس و انگلیس) و نیز کنترل مسائل مالی و جلوگیری از اجحافات پیدا و پنهان صاحبان قدرت و نفوذ را در اولویت برنامه های خود قرار داد.
از دیگر فعالیتهای امیرکبیر بازسازی ارتش و قشون و پایه‌گذاری نظمی نو در نیروی نظامی کشور بود. آگاهان و ناظران امور در همان روزگار از سازمان نظامی جدیدی که امیرکبیر پایه گذاری کرد، سخت تمجید و تحسین کردند.
از دیگر اقدامات امیرکبیر ایجاد چاپارخانه، تذکره خانه (اداره گذرنامه)، بنای بازار ، تیمچه و سرای امیر در تهران، تأسیس سازمان اطلاعاتی ،جاسوسی و خبررسانی و خفیه‌نویسی بود که در دوران صدارت او بسیار کارآمد عمل می‌کرد.
امیر کبیر همچنین تلاشهای بسیاری برای اصلاحات قضایی و به تبع آن از میان برداشتن رسم بست‌نشینی انجام داد که در بسیاری از موارد روندی انحراف‌‌آمیز یافته بود.
امیرکبیر در همان دوران کوتاه صدارت (1264? 1268 ق) گامهای استواری برای توسعه اقتصادی و صنعتی کشور و نیز رشد اقتصاد تجاری کشور برداشت .
در حوزه فرهنگ و رسانه اقدام او با انتشار روزنامه وقایع‌اتفاقیه و کمک به استمرارآن نقطه عطفی در تاسیس روزنامه در ایران شد و تلاش برای ترجمه و انتشار کتب از دیگر اقدامات امیرکبیر در این حوزه بود.
امیرکبیر که از همان آغاز صدارت سخت مورد حمایت و اعتماد ناصرالدین شاه قرار گرفته بود، در روز جمعه 22 ربیع‌الاول 1265 با ملکزاده خانم عزت‌الدوله خواهر تنی شاه ازدواج کرد.
تلاشهای امیرکبیر مدت طولانی دوام نیافت و در حالی که سیاست خارجی مستقل امیرکبیر و تلاشهای جدی او برای قطع نفوذ و دخالت روس و انگلیس می‌رفت تا طلیعه آغاز عصر نوینی در کشور شود، اما توطئه‌های نمایندگان سیاسی این دو کشور و همگامی بدخواهان پیدا و پنهان داخلی علیه امیرکبیر روزافزون شد. زیرا مخالفت امیر کبیر با سیاست بیگانگان به ‌تدریج موجبات رنجش و سپس نومیدی و خشم ناصرالدین شاه را از او فراهم آورد و در
نتیجه وی از صدارت اعظمی و دیگر مشاغل اداری و نظامی‌اش معزول و به شهر کاشان تبعید گردید.و پس از دوماه
با دسیسه بیگانگان و همدستی و خیانت گروهی از عوامل تاثیرگذار داخلی ناصرالدین شاه، حاجی علی مراغه ای (حاجب الدوله) را مأمور قتل امیرکبیر کرد. حاجب الدوله در شنبه شب 18 ربیع‌الاول 1268 هجری قمری برابر با 20 دی 1230هجری شمسی در حمام باغ فین کاشان امیرکبیر را به قتل رساند.

سه شنبه 22/10/1388 - 10:9
دانستنی های علمی

اگرچه نخستین نشانه‌های كشف حجاب را می‌توان در دربار ناصر‌الدین‌شاه قاجار سراغ گرفت اما رسمیت‌یافتن آن به دوران رضاخان بازمی‌گردد.
 این رضاخان بود كه قانون ضداسلامی كشف حجاب را در هفدهم دی صادر كرد. نخستین جرقه‌های كشف حجاب زمانی زده شد كه رضاشاه تحت‌تأثیر اصلاحات در افغانستان، شاه و ملكه آن كشور را به ایران(1308) دعوت كرد. در جریان سفر آنها به ایران، ملكه افغانستان بی‌حجاب ظاهر شده بود. درست از این زمان، روحانیون خطر را حس كردند و به رضاخان تذكر دادند.

اما پس از سفر رضاخان به تركیه در 12خرداد 1313، وی تحت‌تأثیر اقدامات غربگرایانه آتاتورك قرار گرفت و یك سال پس از آن، در 14 آذر 1314 با محمود جم «رئیس‌الوزراء»، درخصوص تمایلش به این مسئله صحبت كرد. از این‌رو بود كه بخشنامه كشف حجاب در 27 آذر 1314 از طرف محمود جم به دربار فرستاده شد و در اول دی دستورالعمل اجرای غیررسمی قانون كشف‌حجاب به تمام ولایات ایران فرستاده شد. رضاخان در 17 دی(1314) طی جشن فارغ‌التحصیلی دختران بی‌حجاب در دانشسرای مقدماتی رسماً بر كشف‌حجاب تأكید كرد.

اگرچه، رضاخان فلسفه كشف حجاب را آزادی و تجدد زن می‌دانست اما باید توجه داشت كه جامعه این قانون را عین اسارت می‌دانست. كشف حجاب، مفاسد اخلاقی زیادی در پی داشت و زنان معتقد به حفظ حجاب، ناچار به حبس خود در خانه شدند. از سویی دیگر بسیاری از زنانی كه در دوره رضاخان به اجبار از پوشش اسلامی محروم شده بودند در دوره پهلوی دوم و در پی آزادی نسبی پس از سقوط رضاخان به حجاب اسلامی خود بازگشتند. مطلب حاضر كه به انگیزه قانون كشف‌حجاب نگاشته شده، به ابعاد تاریخی آن اشاره دارد.

آشنایی ایرانیان با كشورهای اروپایی و مظاهر غربی، این زمینه فكری را در میان تجددطلبان ایرانی به‌وجود آورد كه زنان باید همپای مردان در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نقش داشته باشند و برای تحقق این نقش، پذیرفتن روابط حاكم بر اجتماع غرب، علاوه بر تقلید در زمینه علوم و تكنولوژی، ضروری به‌نظر می‌رسد چرا كه از دید بسیاری از این تجددگرایان، غربی‌ها به‌همان نسبت كه در صنایع و تكنولوژی پیشرفت كرده‌اند، در روابط اجتماعی نیز پیشرفت كرده‌اند.مسلماً به‌علت استواری سنت اسلامی حجاب در ایران و اصل غیرت دینی و اخلاقی، در آغاز، سخن‌گفتن بر ضد‌ آن چندان آسان نبود؛ اما دریده‌شدن پرده حیا در مشروطه، طی 2سال پس از پیروزی آن جنبش سبب شد تا به هر سنتی  - اعم از آنكه دینی، ملی یا عرفی باشد- به‌شدت حمله شود.

یكی از مسائلی كه غرب داعیه آن را داشت، حق تساوی حضور زن و مرد در اجتماع بود. این مسئله باعث شد زمینه‌های مخالفت با حجاب در روشنفكرانی كه زمینه فكری‌شان به مشروطه انجامید، شكل بگیرد. كشف حجاب در ایران زاییده تجددطلبی بود و باید آن را در آینه تجددطلبی در ایران جست‌وجو كرد اما در هر حال باید دانست كه جریان كشف حجاب در ایران ریشه‌های خارجی دارد.در واقع مسئله كشف حجاب از آنجایی شروع شد كه تجددطلبان شیفته غرب می‌خواستند برای متمدن‌شدن، عین همان مناسبات اجتماعی و فرهنگی را در ایران پیاده كنند.اما اینكه كشف‌حجاب نخستین‌بار كی و چگونه در ایران علنی شد، مسئله‌ای است كه برای بررسی آن باید به تاریخ دوره قاجار نقبی زد.

اولین زن بی‌حجاب در تاریخ معاصر قره‌العین بود؛ زنی كه در خانواده‌ای مذهبی به‌دنیا آمده بود ولی پس از ورود به فرقه بهائیت، شوهر و سه فرزندش را ترك كرد و به تبلیغ بهائیت پرداخت. او در سخنرانی‌های خود، آزادی ارتباط زن با مردان متعدد را مطرح می‌كرد. می‌توان به‌درستی ادعا كرد كه سنگ بنای كشف حجاب را قره‌العین با حمایت فرقه بهائیت نهاد. انجمن‌های فراماسونری و غربزدگان نیز آن را دنبال كردند و با توصیه انگلیسی‌ها رضاشاه آن را تكمیل و اجرا كرد.

اما اینكه از زمان ظهور بابیت در دوره قاجار تا روی‌كار‌آمدن رضاشاه چه بر سر حجاب آمد، سؤالی است كه برای پاسخگویی به آن، باید حتماً به برخی مسائل فرهنگی دوره ناصرالدین‌شاه قاجار توجهی ویژه داشت.

براساس آنچه از منابع تاریخی بر می‌آید، مسافرت ناصرالدین‌شاه به اروپا و مشاهده بالِرین‌ها، وی را بر آن داشت تا زنان حرم را به شكل آنها درآورد. یكی از شاهدخت‌هایی كه تحت‌تأثیر لباس جدید قرار گرفت، تاج‌ا‌لسلطنه بود كه از مروجان كشف حجاب به شمار می‌آید‌؛ چنان‌كه در خاطرات خود خطاب به معلمش می‌نویسد:«  اول كاری كه كردم تغییر لباس دادم. لباس فرنگی، سربرهنه، در حالی كه هنوز در ایران لباس،   فرم قدیم را داشته. پس از لباس، ترك نماز و طاعت را هم كردم زیرا كه با آستین‌های تنگ و لباس چسبیده، وضوساختن مشكل بود.»

زندگی زنان ایران از دیدگاه تاج‌السلطنه از 2چیز تركیب شده: یكی سیاه و دیگری سفید. او چادر را به‌مانند كفن سیاه برای زنان می‌داند. بااینكه او بعدها درباره این طرز تفكر اظهار پشیمانی می‌كند ولی این نگرش او گفتمان مطرح در مشروطه شد؛ خصوصاً این نكته كه جامعه زنان از حقوق اجتماعی برخوردار نبودند. به این ترتیب، در برخی عكس‌های مانده از قاجار، زنان بالاپوشی به فرم سنتی خود دارند اما به جای شلوار، دامنی كوتاه به همراه جوراب به تن دارند؛ نیمی قجری و نیمی اروپایی! در هیچ‌یك از تصاویر زنان این دوره، زنی بدون چارقد (روسری) دیده نمی‌شود.

برخی اندیشه‌گران مشروطه كه كم‌و‌بیش با فرهنگ غرب آشنا بودند و با شعار «حجاب‌زدایی» تنها راه رهایی زن را از عقب‌ماندگی، رفع حجاب فرض می‌كردند، باعث شدند كه به این وسیله قبل از تغییر سلطنت قاجار به پهلوی، زمینه برداشتن چادر نیز فراهم شود. همچنین با آغاز نهضت مشروطیت، از آنجا كه  برخی نظریه‌پردازان آن عمدتاً غربزده و غربگرا بودند، در پیشبرد این جریان تلاش بیشتری صورت پذیرفت.

از جمله این افراد میرزا ملكم خان بود كه چكیده تفكرات او را در نقل قولی از خود او می‌توان مشاهده كرد؛ « در اخذ اصول تمدن و مبانی ترقّی عقلی و فكری حق نداریم درصدد اختراع باشیم بلكه باید از فرنگی سرمشق بگیریم و در جمیع صنایع ـ از باروت گرفته تا كفش‌دوزی ـ محتاج سرمشق بوده و هستیم.»

میرزا فتحعلی آخوندزاده از دیگر طرفداران بی‌قید و شرط «غربی شدن» بود و یكی از شاخصه‌های اعتقادی وی حمله به حجاب. تقی‌زاده (از همفكران آخوندزاده) عقیده داشت: ایرانی باید روحاً، جسماً، ظاهراً و باطناً فرنگی‌مآب شود.

بعد از كودتای سال 1300 و به‌قدرت‌رسیدن رضاشاه، آرامش ظاهری مملكت را فرا می‌گیرد. توجه به این نكته لازم است كه جنگ جهانی و آشوب سیاسی و اجتماعی و همچنین حادثه كشف حجاب همزمان در سه كشور مذهبی تركیه، ایران و افغانستان تأثیر عمیقی در جامعه زنان ایرانی به جا گذاشته و وضعیت زنان در اجتماع دستخوش این دگرگونی‌ها شده است.

2 سال پس از به قدرت رسیدن رضاخان، مجاهد «محمدحسن بن فضل‌الله حائری مازندرانی» كه اخبار بی‌حجابی در مصر و تركیه را شنیده بود، در كتاب كوچكی به مسئله حجاب پرداخت. او در جایی از این كتاب می‌نویسد: «این مردان هستند كه برای رفع حجاب كوشش می‌كنند؛ این‌چنین اشتیاق در زنان نیست. بنابراین حجاب نگهبان عصمت دوشیزگان و بهترین حاجب است از موجبات بی‌خانمانی و خودكشی و امراض بی‌علاج و اخلاق پست و شقاوت ابدی و سقوط در جامعه بر فطرت معصومانه ایشان و فطرت هر فرزانه سهل و آسان خواهد بود».

اما در واقع برخلاف آنچه گفته می‌شود، ابتكار كشف حجاب با رضاشاه نبود بلكه با جریان تجددطلبانه‌ای بود كه سابقه تاریخی هرچند كوتاه داشت. در مرحله نظری، این گرایش تا قبل از تغییر سلطنت بیشتر مطرح بود و رضاشاه فرصت عملی‌شدن این طرح را در سطح وسیعی فراهم كرد.

بنابراین می‌توان رضاشاه را رسمیت دهنده به این جریان نامید نه مبدع آن زیرا برای اجرای طرح‌های استعماری انگلستان باید جامعه ایران برای تبدیل‌شدن به جامعه‌ای بی‌هویت و غیرمولد از فرهنگ و ارزش‌ها و سنت‌های اسلامی ـ  ملی تهی می‌شد. از آنجا كه به علت ریشه‌داربودن تفكر دینی و تقیدات مذهبی و عرف و سنن ملی، سیاست مذهب‌زدایی با مشكلات جدی و مقاومت اجتماعی مواجه بود، بنابراین دولتمردان رژیم جدید ـ همانند تجربه اروپا ـ تهاجم به مذهب را ابتدا از طریق رواج سكولاریسم و لاقیدی و بی‌اعتنایی و تحقیر نمادهای دینی و سنن ملی آغاز كردند.

تـأسیس مدارس خارجی، حضور میسیونــرهـای مـذهبی، بــازگشت تحصیل‌كرده‌های اشرافی از فرنگ، نشر برخی مطبوعات، تأسیس انجمن‌ها و كانون‌های روشنفكری، تغییر نظام آموزشی، اجباری‌كردن كلاه شاپو، صدور قانون متحدالشكل كردن البسه و كشف حجاب، جلوگیری از ورود زنان باحجاب به پارك‌ها، سینماها، هتل‌ها، وسایل حمل‌ونقل عمومی و... ـ متأثر از فرهنگ غربی ـ و نهایتاً فكر تشابه به غرب، از جمله عوامل داخلی بود كه زمینه اندكی را ـ آن هم محدود به طبقه اشراف جامعه شهری ـ برای اجرای سیاست كشف حجاب فراهم كرده بود. بنابراین سیاستمداران انگلیسی و به‌تبع آن رضاخان، ریشه‌دار بودن تفكر دینی و پایبند بودن به این مبانی را سد راه فرایند مدرن‌سازی می‌دانستند و اینگونه پس از تنها سفر خارجی او به تركیه در دوازدهم خرداد 1313، رضاخان بیش از اندازه تحت‌تأثیر اقدامات غربگرایانه آتاتورك قرار گرفت.

یكی از جریان‌های اجتماعی كه در برخورد با فرهنگ و آداب و رسوم غربی، سخت مورد توجه تجددگرایان قرار گرفت، متحدالشكل‌كردن لباس مردان و كشف حجاب زنان بود. رضاخان می‌پنداشت با تغییر لباس و كشف حجاب می‌تواند پندار و افكار مردم را عوض كند. همان موقع عده‌ای مخالف دخالت در زندگی مردم بودند.

یكی می‌‌گفت: «  اگر ما در كلاه و تنبان مردم در این مجلس صحبت كنیم، این راه را نمی‌دانم صحیح است یا نیست... بنده هم نشنیده‌ام كه در دنیا در هیچ پارلمانی بنشینند و قانون به جهت كلاه و تنبان مردم بنویسند».

با وجود مخالفت‌های بعضی از نمایندگان، طرح متحدالشكل كردن البسه به تصویب رسید و برای متخلفان، جزای نقدی یا حبس ـ از یك تا هفت روز ـ معین شد و معلوم نیست كه این طرح چه ثمری داشت كه دولت پهلوی را به اجرای طرح مشابهی برای كشف حجاب ترغیب كرد.

دولتمردان عصر پهلوی قاعده «هركس آنچنان می‌پوشد كه می‌اندیشد» را به نحو معكوسی برخوانده و به گمان خود به اكسیر نوینی دست یافتند كه بر مبنای آن، هركس آنچنان می‌اندیشید كه می‌پوشید! آنها چنان از كشف فرمول تازه به هیجان آمده بودند كه بی‌توجه به نتایج برنامه متحدالشكل كردن لباس، كشف حجاب را به اجرا گذاشتند و حتی معطل طی مراحل قانونی هم نشدند و مجلس و هیأت وزیران ـ هیچ‌كدام ـ مجال اظهار نظر نیافتند. فقط شاه و شاهدخت‌های بی‌حجاب به دانشسرای مقدماتی رفتند و به قول علی‌اصغر حكمت ـ   وزیر فرهنگ وقت ـ آزادی زنان ایران را به اطلاع اهل عالم رساندند!

مردم در حالی كه از حداقل بهداشت و رفاه زندگی محروم بودند، سعی می‌كردند در پوشیدن لباس از اروپاییان تقلید كنند. می‌توان گفت تنها كسانی كه از طرح كشف حجاب در ایران سود بردند، شركت‌های تجاری غربی بودند كه سال‌ها سود سرشاری از فروش محصولاتشان در ایران نصیبشان شد. این تمایل به استفاده از این محصولات، در ایران باقی ماند و اگر كسی از مصرف آنها سر باز می‌زد به كهنه‌پرستی و مبارزه با تجدد محكوم می‌شد.

واكنش‌های مردم هنگامی به اوج خود رسید كه حجاب ممنوع شد و برخلاف قانون اتحاد شكل البسه ـ كه 8طبقه را مستثنی كرده بود ـ برای هیچ‌كس استثنا قائل نشد. مغایر‌بودن این طرح با اعتقادات مذهبی و سنتی مردم، آنها را به نشان‌دادن عكس‌العمل واداشت. این مخالفت‌ها تا جایی كه امكان داشت علنی بود. در چنین شرایطی بیشتر به خاطر فشار نیروهای نظامی بود كه به‌نظر می‌رسید مردم اعتراضی ندارند زیرا به محض اخراج رضاخان از كشور، حجاب مجدداً به جامعه بازگشت. این در حالی بود كه لباس اروپایی مردان چندان تغییری نكرده بود.

تصویب و ابلاغ قانون كشف حجاب، جامعه روحانیت را نیز به‌شدت دچار ناراحتی و نگرانی كرد و اعتراضات گسترده مردمی را در سراسر كشور در پی داشت كه مهم‌ترین آنها قیام مسجد گوهرشاد بود. شگفت آنكه در سال 1307ش در مقایسه با دوره‌های بعد، بیشترین رساله‌های حجاب توسط علما نوشته شده كه نشانگر اوج‌گرفتن تبلیغات ضد‌حجاب در این سال‌هاست. فقدان رهبری منسجم و خشونت شدید حكومت از جمله عواملی بود كه این اعتراضات را ناكام گذاشت و باعث شد كه رضاخان مصمم به اجرای خشونت‌بار كشف حجاب شود.

در سال 1304 فتوایی با عنوان «البرهان فی تحجّب النسوان» توسط «ضیاءالدین محمد» در جواب خواستاران رفع حجاب منتشر شد كه پس از تشریح آیات قرآن در مورد حجاب و اشاره به چند حدیث و یادآوری سنت شیعیان، نمونه‌هایی از خانواده پیامبر(ص) ـ مانند حضرت زینب و سكینه ـ را مثال می‌زد. جالب اینكه او در پایان فتوایش اضافه می‌كند: «اگر زنان مسلمان بخواهند درخشندگی پوست صورت خود را حفظ نمایند، باید صورت خود را بپوشانند؛ برای اینكه آفتاب و هوای گرم و سوزان، آن را می‌سوزاند و پیر می‌كند». در سال 1306 تمام مباحث قلمی درباره حجاب جمع‌آوری شده و در كتابی به‌نام جواب به طرفداران بی‌حجابی به چاپ رسید.

كتاب، گفت‌وگویی بین شیخ محمدتقی اصفهانی و «مهجوره» (یك زن مسلمان مخالف كشف حجاب) است كه با استفاده مكرر از آیات قرآن و احادیث، شرح بسیار دقیقی درباره اصل حجاب می‌دهد و از بیشتر كتاب‌های مذهبی كه حتی جمله‌‌ای درباره حجاب دارد، نام برده است.

   
 

 

سه شنبه 22/10/1388 - 10:7
سينمای ایران و جهان

دبیرخانه بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اسامی فیلم های سینمایی ایرانی متقاضی حضور دراین رویداد فرهنگی هنری را اعلام کرد.   

به گزارش روزیکشنبه ایرنا از این جشنواره ، 81 فیلم سینمایی که فرم شرکت در جشنواره را پر کرده اند به ترتیب حروف الفبا عبارتند از : آتشکار، آدمکش ، آسمان محبوب من ، آل ، آناهیتا ، از ما بهتران ، افراطی ها، بادهای بهاری ، باغ قرمز ، برخورد خیلی نزدیک ، به رنگ ارغوان ، به سوی آفتاب ، بی‏خوابی ، بیداری ، بیداری رویاها ، بیگانگان ، پاداش ، پرسه در مه ، پرواز مرغابیها ، پریا ، پسر آدم، دختر حوا ، پینیکیو ، ترانه کوچک من ، چراغ قرمز ، چهل سالگی ، چیزهایی هست که نمیدانی ، حوالی اتوبان ، خاطره ، خاله سوسکه ، خانواده ارنست ، دختران حوا ، خواب های دنباله دار، دموکراسی تو روز روشن، دیگری ، راز دشت تاران، روشن، خاموش، روشن ، زخم شانه حوا ، زم هریر ، زمزمه با باد، زندگی با چشمان بسته ، سایه وحشت ، سربازان اعدام ، سفر مرگ ، سن پترز بورگ ، سنگ اول ، سینما سوخته ، شب واقعه ، شرط اول ، شکارچی ، شکارچی شنبه ، شکلات داغ ، صبح روز هفتم، صد سال به این سالها ، طبقه سوم، طلا و مس، طهران تهران، عصر روز دهم ، فاصله ، فصل باران‏های موسمی ، کارناوال مرگ ، کریستال ، کیفر ، کیمیا وخاک ، گنج روان ، لطفاً مزاحم نشوید ، محفل اکس ، مرا ببخش مادر ، معبد جان ، مقلد شیطان ، ملک سلیمان ، ناسپاس ، نخودی ، نزدیک تر از آشنا ، نظام از راست ، نفوذی ، وقت بودن ، هفت دقیقه تا پاییز ، همبازی ، هیچ ، یک گزارش واقعی و یوسف پیامبر (ع).
بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 5 تا 15 بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

سه شنبه 22/10/1388 - 10:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته